با توجه به ماده 549 ق.ت، چنانچه تاجر ورشکسته ای دفاتر تجارتی یا بخشی از دارایی خود را مفقود سازد یا با انجام معاملات، مواضعه ها و قراردادهای توافقیِ صوری، آنها را از بین ببرد یا به طور تقلب آمیزی صورتِ دارایی ها و قروضِ خود را تنظیم نماید که میزان دیون و تعهداتش بگونه ای، به غیر از آنچه که در حقیقت مدیون است، به نظر آید؛ ورشکستگی به تقلب است؛ با ما همراه باشید تا این مورد را بیشتر بررسی نماییم.
اورژآنس وکالت ورشکستگی 24 ساعته آنلاین و تلفنی
در قانون تجارت سه نوع ورشکستگی، پیشبینی شده است:
ورشکستگی عادی.
ورشکستگی به تقصیر.
ورشکستگی به تقلب (که در این مقاله به طور مفصل مورد بحث قرار خواهد گرفت).
ورشکستگی عادی
- شرایطی است که در آن تاجر اختیار و اراده ای در اتلافِ سرمایه و توقف در تادیه دیون نداشته است. لیکن در پرداخت دیون متوقف گردیده است.
ورشکستگی به تقصیر
- شرایطی است که تاجر با اقدامات موهوم و غیرمتعارف، عملی تجارتی انجام داده باشد که سبب اتلاف سرمایه یا عدم امکان دسترسی به آن گردد و در نتیجه منجر به توقف تادیه دیون و تعهدات شود.
هر کدام از ورشکستگی های مذکور، نکات و زوایای گستردهای دارد که در خصوص آن، مکالمه با یک وکیل کاردان و حاذق، جهت اخذ مشورت و یافتن راهکارها و طرح پرسش و پاسخ فوری حقوقی ضرورت خواهد داشت؛ بدین منظور برقراری تماس فوری با وکیل ورشکستگیِ زبده ای که تخصص و علم کافی در این موضوع داشته باشد، از طریق بنیاد حقوقی ما، به صورت آنلاین، تلفنی و شبانه روزی مقدور و مهیا می باشد.
شناسایی فوری و آنلاین تقلب در ورشکستگی توسط وکیل پایه یک تجاری تنها در 10 دقیقه
مطابق ماده 670 ق.ت، ورشکستگان متقلبانه و متظاهرانه، به مجازات حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهند شد؛ همچنین، طبق ماده 14 قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی، کسانی که ورشکسته محسوب می شوند، مکلف هستند تا تمامی اموال و دفاتر خود را به اداره تصفیه معرفی نموده و تحت اختیار ایشان قرار دهند؛ در غیر این صورت به مجازات حبس تادیبی از سه ماه تا شش ماه محکوم خواهند شد.
چنانچه ورشکسته فراری باشد یا فوت شود، این تکلیف به ورثه، شرکا و افراد دیگری که در اموال و دارایی او دخالت و تصرف دارند، محول خواهد ش؛ چنانچه این تکلیف را انجام نداده یا امتناع ورزند، ایشان نیز به مجازاتِ مقرر، محکوم می گردند.
برای کسب اطلاعات بیشتر، در خصوص مجازات ورشکستگی دروغین یا مجازات تظاهر به ورشکستگی و جزئیات موارد فوق الذکر، دریافت مشاوره از بنگاه حقوقی آنلاین و تلفنی 24 ساعته وکلای ما، مفید فایده خواهد بود.
مطابق مواد 536 و 537 ق.ت، حکم اعلان ورشکستگی و حکم تاریخ توقف، هر دو قابل اعتراض هستند؛ ممکن است اعتراض از طرف تاجر باشد، که ظرف مدت 10 روز از تاریخ اعلان حکم، مهلت خواهد داشت.
نکته مهم: اشخاص ذینفع نیز می توانند به حکم ورشکستگی اعتراض نمایند؛ چنانچه اشخاص مذکور مقیم ایران باشند، ظرف یک ماه حق اعتراض دارند؛ چنانچه مقیم خارجه باشند، ظرف دو ماه از تاریخ اعلان حکم مهلت اعتراض خواهند داشت.
جهت پرسش سوالات و دریافت راهکارهای حقوقی در پیگیری ورشکستگی و اعتراض به احکام و مسائل آن، به ویژه در صورت وجود اضطرار و فوریت، واحد اورژانس وکالت ورشکستگی 24 ساعته، آماده ارائه خدمات حقوقی به صورت آنلاین و تلفنی است.
صدور دسته چک برای ورشکستگان متقلب
طبق ماده 8 قانون اصلاح قانون صدور چک (ماده 21 مکرر)؛ بانک مرکزی در خصوص اشخاص ورشکسته، معسر از پرداخت محکوم به یا دارای چک برگشتیِ رفعِ سوءِ اثر نشده، از دریافت دسته چک و صدور چک جدید در سامانه صیاد و استفاده از چک موردی، جلوگیری می نماید.
بنابراین، بله؛ اشخاص با عنوان ورشکستگی به تقلب، از داشتن دسته چک محروم می گردند؛ علاوه بر اینکه برخی محرومیت های اجتماعی نیز برای آنان متصور است.
در خصوص مدت محرومیت ها، چگونگی آن و کلیه امور مربوط به ورشکستگی به تقلب، به سهولت می توان با دریافت مشاوره حقوقی در رابطه با بررسی آنلاین امور ورشکستگی، در این زمینه چاره اندیشی و راهکارجویی نمود.
موسسه حقوقی ما با برخورداری از بهترین وکلای پایه یک خانم و آقا در سر تا سر کشور، به صورت تلفنی و آنلاین، مشاوره حقوقی فوری و شبانه روزی در این زمینه و تمامی زمینه های حقوقی نادر و رایج، ارائه می نماید.
بررسی و تشخیص فوری آنلاین و تلفنی امورات ورشکستگی به صورت 24 ساعته
علاوه بر محرومیت های فوق الذکر، مطابق ماده 418 ق.ت، از تاریخ صدور حکم ورشکستگی، تاجر از هرگونه دخالت و تصرفی در تمام دارایی و اموال و عایدی های تجاری خود، ممنوع می شود و کلیه اختیارات و حقوق مالی او به مدیر تصفیه به عنوان قائم مقام قانونی تاجر ورشکسته واگذار می گردد.
علاوه بر منعِ مداخله ورشکسته در اموال و دارایی هایش، بر اساس قانون تجارت، اختصاراً می توان بیان داشت که او از مداخله در دعاوی، در تادیه دیون و تامین مطالبات ممنوع خواهد شد و علاوه بر سلب شدن اعتباراتش، اگر تمامی معاملاتی که پس از ورشکستگی انجام داده و یا قبل از اعلام ورشکستگی به نحو صوری و تقلب آمیز بوده باشد، باطل می گردد.
بایستی توجه داشت که در صورت اعلان حکم ورشکستگی به تقلب، علاوه بر برخی محرومیت های سیاسی و اجتماعی، تاجر ورشکسته به جزای مقرر در قانون مجازات نیز محکوم می گردد.