زمانی که دختر و پسر با هم پیوند زناشویی می بندند و تصمیم می گیرند که باهم ازدواج کنند، هدایایی در این بین رد و بدل می شود؛ این هدایت می توانند در قالب لباس، انگشترو کادو های نامزدی که سرعقد به عروس یا داماد داده می شود، باشند. با ما همراه باشید تا این موارد را با هم بررسی نموده و بهترین راهکار های استرداد آنها را با هم بررسی نماییم.
تماس فوری و 24 ساعته با وکیل امور زناشویی خانواده
در جامعه ی ما رایج است که خانواده ها برای آشنایی بیشتر دختر و پسر برای ادامه زندگی، زمانی را مشخص می کنند؛ در این میان هدایایی داده می شود که ممکن است این هدایا طلا، یا لباس و هر چیز دیگری باشد که هردو طرف برای هم خریده اند؛ هدایای نامزدی باید شرایطی داشته باشد تا بتوان زمان به هم خوردن نامزدی آنها را ازطرفین پس گرفت که در زیر به آن اشاره می کنیم:
این هدایا به منظور و در راستای وصلت طرفین، نه به انگیزه ی دیگر ی تقدیم شده باشد (مثلاً برای تولد یا روابط خانوادگی داده نشده باشد).
اگر خود هدایا موجود باشد، قابل مطالبه و پس گرفتن است؛ اما اگر خود هدیه موجود نیست، دراین صورت قیمت هدایا قابل مطالبه است.
قیمت هدایای نگه داشتنی، مثل طلا که از بین رفته یا گم شده، در صورتی قابل مطالبه است که هدیه گیرنده از قصد آنها را از بین نبرده باشد.
نکته: بعضی از هدایا که پس از عقد نکاح داده می شود به عنوان هبه محسوب می شود.
تعریف هبه: عقدی است که به موجب آن یک نفر مالی را مجاناً به کس دیگری تملیک کند و بعد از مدتی هم هبه کننده می تواند از مال هبه شده رجوع کند و آن را پس بگیرد.
نکته: قانون مدنی تکلیف هدایای نامزدی را روشن کرده است برای استرداد هدایای نامزدی می توانند بین خودشان به توافق برسند و هم می توانند از طریق دادگاه استرداد کنند.
درمورد هدایای نامزدی و شرایط استرداد آن اگر نیاز به مشاوره داشتید؛ می توانید با وکیل متخصص این موضوع، درسایت وکیل تلفنی مشاوره کنید مشاوران حقوقی ما در این سایت، راهنمایی می کنند که باید شرایط هدایای نامزدی چگونه باشد.
نگارش فوری و 24 ساعته اظهار نامه هدایای نامزدی
موقعی که زوجین در نامزدی قصد جدایی از هم دارند باید تکلیف هدایای نامزدی را مشخص کنند، همدیگر را از این موضوع مطلع کنند یا به صورت حل و فصل بین خودشان به توافق برسند، یا از طریق قانون اقدام کنند.
اگر نتوانند بین خودشان در این مورد به توافق برسند، می توانند از طریق فرستادن اظهارنامه به همدیگر تقاضای پس دادن هدایا کنند؛ اگر با فرستادن اظهارنامه نتیجه ای حاصل نشود می توانند با مراجعه به دادگاه، دعوای استرداد هدایای نامزدی را مطرح کنند.
نکته: قبل از مراجعه به دادگاه خانواده، می توان با فرستادن اظهارنامه که مانند سایر دعاوی حقوقی است اقدام به استرداد هدایا کرد.
ماده ی 156 قانون آیین دادرسی مدنی می گوید: "هر کس می تواند قبل از تقدیم دادخواست، حق خود را بوسیله اظهارنامه قضایی از دیگری مطالبه کند"
نحوه ی ارسال اظهارنامه ی استرداد هدایای نامزدی به صورت الکترونیکی می باشد، کسی که قصد ارسال اظهارنامه دارد باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه کند تا با انتخاب گزینه ی ارسال اظهارنامه ی حقوقی، اقدام به ارسال اظهارنامه به آدرس طرف مقابل کند؛ با توجه به این توضیحات نتیجه می گیریم که با ارسال اظهارنامه، از طرف مقابل درخواست می شود تا هدایای داده شده را برگرداند.
برای ارسال اظهارنامه به شما پیشنهاد می کنم که حتماً به مشاوره ی حقوقی در سایت وکیل تلفنی ما مراجعه کنید، این سایت شما را به وکیل متخصص این موضوع، ارجاع می دهند تا بتوانید با آرامش خاطر از ایشان راهنمایی بگیرید و در تنظیم اظهار نامه خودتان به بهترین نحو ممکن اقدام نمایید.
بررسی امکان یا عدم امکان هدایای نامزدی شما به صورت 24 ساعته
ماده ی 1037 و 1038 قانون مدنی به ترتیب در مورد استرداد هدایای نامزدی می گوید که: (هریک از نامزدها می توانند در صورت به هم خوردن وصلت منظور، هدایایی را که به طرف دیگر یا ابوین او برای وصلت منظور داده است، مطالبه کند؛ اگر در پس گرفتن هدایای نامزدی، عین موجود نباشد، مستحق قیمت هدایایی خواهد بود که عادتاً نگاه داشته می شود؛ مگر این که آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد).
اگر یکی از نامزد ها فوت کند و به همین خاطر نامزدی به هم بخورد، نمی تواند قیمت آنها را هم مطالبه کند؛ اما قانون در مورد هدایای نامزدی قبل از عقد نکاح و بعد از عقد نکاح نظر متفاوتی دارد، زیرا هدایای بعد از عقد نکاح به منزله ی هبه است، یعنی مال بخشیده شده که هر موقع واهب بخواهد، می تواند، رجوع کند و آن را پس بگیرد.
ماده ی 803 می گوید: بعد از قبض هدایا واهب (هبه کننده) می تواند با بقاء عین موهوبه از هبه رجوع کند.
شرایط رجوع از هبه چیست؟
درصورتی که متهب، پدر یا مادرو یا اولاد نباشد.
در صورتی که درقبال هبه عوضی گرفته نشده باشد.
اگرعین موهوبه ازمالکیت متهب خارج نشده باشد.
نکته: در صورتی که تغییری درعین موهوبه بوجود نیامده باشد؛ می تواند برای باز پس گرفتن آن اقدام کند.
مشاوران حقوقی خانواده ما در سایت وکیل تلفنی به صورت 24 ساعته، در سراسر کشور آماده ی پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در مورد قانون استرداد هدایای نامزدی هستند و شما می توانید تنها با یک تماس در هر یک از ساعات شبانه روز با این وکلای مجرب ما در سایت وکیل تلفنی مشورت نمایید.
پس گرفتن فوری هدایای نامزدی به صورت 24 ساعته
نامزدی قرارداد و تعهد اخلاقیست میان دونفر و یک عقد جایز است که هر یک از طرفین می توانند به فسخ قرار داد اقدام کنند.
طرفین در نامزدی به خاطر علاقه و محبتی که به هم دارند امکان دارد که به مناسبت های مختلف هدایایی برای هم تهیه کنند، نیاز نیست که حتماً هدایای گران قیمتی داده شود؛ این هدایا می تواند دادن یک شاخه گل یا یک جمله ی محبت آمیز باشد، پس هدیه دادن در این دوران باید مدیریت داشته باشد.
در نامزدی ممکن است که یکی از زوجین فوت کند؛ در این صورت، اگر مال تلف شده باشد و امکان گرفتن عین مال یا قیمت آن وجود نداشته باشد نمی توان آن را مطالبه کرد.
امکان دارد هدایای نامزدی مصرف و تمام شود، مانند ادکلن، عطر، لوازم آرایش و غیره ... قابل استرداد نیستند، چون مصرف شدنی هستند و هدیه دهنده هم نمی تواند قیمت آنها را مطالبه کند؛ مگر اینکه مصرف نشده باشد و موجود باشد.
درمورد مسائل خانوادگی و دعاوی مربوط به آن، همچنین گرفتن حق خود و جلوگیری از وارد شدن آسیب های دیگر بهتر است که با یک وکیل خانواده مشاوره کنید، شما می توانید از طریق سایت وکیل تلفنی ما، با مشاوران متخصص دراین زمینه ارتباط برقرار کنید تا با راهکار این مسئله آشنا شوید.
تکلیف هدایای نامزدی بعد از طلاق
اگر نامزدی به هم بخورد و طرفین به گرفتن هدایا اقدام کنند؛ دراین صورت باید بدانند که هدایایی قابل استرداد است که مصرف شدنی نباشد، مثل طلا و انگشتر که به یکدیگر داده اند.
در صورتی حق مطالبه ی آنها را دارند که نامزدی در اثر فوت به هم نخورده باشد و هدیه بدون تقصیر گیرنده ی آن از بین نرفته باشد، دیگر قابل مطالبه نخواهد بود.
اگر مرد به زن خود بعد از عقد نکاح، خودرویی را هدیه داده باشد و زن آن اتومبیل را فروخته باشد، دیگر مرد نمی تواند خودرو را استرداد کند.
برای استرداد هدایای غیر مصرفی باید اظهارنامه فرستاد اگر نتیجه نداد می توان ازطریق دادخواست در دادگاه خانواده اقدام کرد.
برای تقدیم دادخواست نیز باید هزینه ی دادرسی پرداخت کرد؛ دعاوی استرداد هدایای نامزدی جزو دعاوی مالی می باشد، اگر ارزش خواسته تا 20 ملیون تومان باشد، در شورای حل اختلاف رسیدگی می شود، هزینه ی دادرسی 5/2 درصد ارزش خواسته خواهد بود، اگر بالای بیست میلیون باشد 5/3 درصد هزینه ی دادرسی دریافت می شود؛ اگر دادخواست ازجانب زوج باشد باید در دادگاه محل زندگی خوانده طرح دعوی کند، اگر از طرف زوجه باشد، می تواند هم در دادگاه محل زندگی خود و هم در دادگاه محل زندگی زوج دادخواست بدهد.
جهت مشاوره حقوقی در زمینه ی استرداد هدایای غیر مصرفی، با سایت وکیل تلفنی تماس بگیرید تا به صورت آنلاین و تلفنی بتوانید از مشاوران و وکلای با تجربه ی سایت ما راهنمایی بگیرید؛ در این سایت وکلا با هزینه ی کم و بدون فوت وقت به مشکلات شما رسیدگی می کنند.