موسسه وکیل تلفنی

  • عباس صفارزاده گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۴۴:۴۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۸
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۱۷:۲۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۱۶:۲۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
  • پوریا طلوعی تویسرکانی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۷:۱۳:۳۲ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
  • محمد یاسین احمدی گرامی : سوال حقوقی شما در حال بررسی توسط وکیل می باشد ساعت ۱۷:۷:۱۱ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • محمد یاسین احمدی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۷:۴:۹ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۳:۴۱:۲۸ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۴:۵۶:۳۸ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
  • سمیرا ندافی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۳:۱۰:۳۳ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۰
  • حسین ساداتی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۲۶:۳۰ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۹
انجمن وکیل تلفنی

مشاوره حقوقی وقف

مشاوره حقوقی وقف

 

وقف به معنای هدیه ابدی برای خدمات عمومی می باشد. به عبارتی عین مال حبس و منافع آن تبدیل می شود.  در این مقاله مفهوم وقف، شرایط وقف مال، خرید و فروش مال وقفی، شرایط ابطال مال وقفی و خصوصیات وکیل اوقاف را به زبانی ساده توضیح می‌دهیم.

 

 

رزرو مشاوره حقوقی تلفنی شبانه روزی 02147625900

مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت 
۵ دقیقه
50.000 تومان
۱۰ دقیقه
100.000  تومان
۱۵ دقیقه
120.000 تومان
۲۰ دقیقه
200.000  تومان
۳۰ دقیقه
250.000  تومان
۱ ساعت
350.000 تومان
مشاوره حقوقی حضوری 500.000 تومان
مطالعه اوراق پرونده همراه با 5 دقیقه مشاوره با وکیل 150.000 تومان
نگارش نامه ها و درخواست های اداری  300.000 تومان
محاسبه فوری دیه توسط وکیل  100.000 تومان 
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز توسط وکیل  50.000 تومان
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان

در صورت تمایل می توانید مبلغ مورد نظر خود را به شماره کارت 6219861069798741 به نام خانم آناهیتا توکلی واریز نمایید و  اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتس اپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

 

توجهتمامی مواردی که در این صفحه ذکر شده اند مطابق با قوانین حاکم بر کشور بوده و این مطالب به هیچ عنوان با مطالب وزارت دادگستری کل کشور مغایرتی ندارد؛ لذا با خیال راحت به خواندن مطالب ادامه دهید.

 

 

در فرهنگ لغت، وقف را حبس کردن، نگه‌داشتن، درنگ کردن یا باز ایستادن تعریف کرده‌اند. بنابراین این کلمه در لغت به معنی نگه‌داشتن است. در فقه و حقوق اسلامی، این کلمه به معنی نگه‌داشتن مال کسی می‌باشد که با نیت خیر آن را به فقرا و نیازمندان بخشیده است.

موقوفه بنا بر شرایط مندرج در وقف‌نامه به دو دسته تقسیم می‌شود.

 

  1. خاص: در این شرایط، موقوفه به دسته خاصی از مردم تعلق می‌گیرد؛ به ‌عنوان ‌مثال، تامین لباس دانشجویان بی‌بضاعت دانشگاه تهران.
  2. عام: در این نوع، موقوفه و نفع آن شامل همه مردم می‌شود و اما و اگری در آن نیست؛ به عنوان مثال، کمک به مدرسه‌سازی در سراسر ایران.

 

 

شرایط وقف مال

  • مال موقوفه باید واضح و قابل دیدن باشد، به این معنی که این مال نباید منافع یا دیون محسوب شود.
  • مال موقوفه را باید صاحب آن اهدا کند یا کسی که وکیل قانونی او است.

 

  • مال موقوفه باید به گونه‌ای باشد که مقدار زیادی از آن باقی‌مانده باشد، به ‌طوری ‌که بر حسب عرف نگویند که تمام شده است.
  • مال موقوفه باید به کسی که متولی آن است، قابل تحویل باشد.

 

  • موقوفه نباید در راه حرام مصرف شود. یکی از شرایط موقوفه این است که باید نفع حلال به مردم برساند.
  • برای اینکه شرایط این عمل پسندیده فراهم شود، باید عین مال موقوفه تحویل متولی یا مسئول وقف گردد.

 

 
 

endowment

 

 

از کجا بفهمیم مالی موقوفه است؟

برای این که اطمینان پیدا کنید ملکی اوقافی است یا خیر، باید سند آن را بررسی کنید. در سند ملک اوقافی نوشته شده که این ملک وقفی است. راه دیگر این می‌باشد که در ملک‌های اوقافی عرصه ملک قابل اجاره است ولی نمی‌توان آن را خرید. فقط می‌توان اعیان را خرید و عرصه را اجاره کرد. پس اگر در سندی مشاهده کردید که ذکر شده، عرصه اجاره داده می‌شود و اعیان قابل‌ فروش است، به‌ احتمال زیاد این ملک اوقافی می‌باشد.

 

اگر در مورد ملکی شک دارید، بهتر است ضمن بررسی سند، از اداره اوقاف مربوطه نیز استعلام بگیرید. البته شاید متولی و وکیل ملک مربوطه، اداره اوقاف نباشد که در این صورت باید متولی یا واقف ملک را پیدا کنید. در صورت نیاز به هر گونه راهنمایی در این زمینه، می‌توانید از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان استفاده کنید.

 

 

آیا وقف قابل ابطال است؟

طی شرایطی می‌توان قرارداد وقف را باطل کرد. برای ابطال این قرارداد باید به دادگاه‌های عمومی مراجعه نمود. البته در برخی از دادگاه‌ها شعبه امور وقفی دایر است.

برای ابطال این قرارداد شرایطی مانند بیم از بین‌ رفتن مال موقوفه و باطل بودن شرایط وقف لازم می‌باشد. در نتیجه می‌توان با ارائه دادخواستی، وقف‌نامه را ابطال کرد.

 

 

درخواست مشاوره حقوقی شبانه روزی با وکیل

 

خرید و فروش اموال موقوفه

بنا بر شرایطی می‌توان مال موقوفه را فروخت. این شرایط در قانون مدنی ایران مشخص شده‌اند. در غیر این صورت، معامله باطل است و خریدار می‌تواند از فروشنده شکایت کند. پس همان‌طور که گفتیم، ابتدا باید در  مورد مال موقوفه به‌ خوبی تحقیق کنید.

 

اگر مال موقوفه به‌طوری خراب شود که امکان تعمیر و بازسازی آن نباشد، موقوفه قابل‌فروش است. اگر بین کسانی که متولی وقف یا ذی‌نفعان هستند، اختلاف پیدا شود و این دعوا قابل‌حل نباشد، به‌ طوری ‌که به مال موقوفه آسیب وارد شود، اجازه فروش داده می‌شود. توجه داشته باشید که مال وقفی را نمی‌توان جز در شرایط ذکر شده در بالا خرید. پیشنهاد می‌کنیم در زمینه خرید و فروش اموال موقوفه حتما از مشاوره حقوقی استفاده کنید تا دچار مشکل نشوید.

 

 

 

 

 

 

رسیدگی توامان دعاوی اثبات مالکیت و ابطال وقف نامه و مطالبه اجرت المثل

پرسش: در مواردی که به لحاظ ارتباط کامل با وحدت منشا دعاوی، اقامه آن ها در یک دادخواست یا رسیدگی توامان تجویز شده است آیا رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به دعاوی متعدد موصوف باید ترتیبی باشد یا توامان؟ مثلاً در دعوای خواهان به خواسته اثبات مالکیت و ابطال وقف نامه و مطالبه اجرت المثل ایام تصرف، آیا نخست باید به دلایل اثبات مالکیت خواهان سپس به تقاضای ابطال وقف نامه و مطالبه اجرت المثل آیا تصرف، رسیدگی و به ترتیب حکم صادر کرد و یا رسیدگی و اتخاذ تصمیم باید توامان باشد؟

 

پاسخ: نظر به اینکه دعاوی اثبات مالکیت و ابطال وقف نامه و مطالبه اجرت المثل مربوط به موضوع معامله و یا ملک متنازع فیه می باشد که ارتباط کامل با یکدیگر داشته به نحوی که رسیدگی در هریک از دعاوی مطروحه موثر در دیگری است ، لذا به استناد مواد 65و103 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 21/1/1370، دادگاه می تواند به طور یکجا و توامان به دعاوی مرتبط رسیدگی نماید.

 

 

موکول بودن صدور رای در مورد ابطال سند مالکیت به وقفیت مل

پرسش: در دعوی وقفیت پلاک ملکی که به ثبت رسیده و مالک ملک فوت شده و فاقد ورثه می باشد باید به طرفیت چه کسی اقامه شود و آیا بدون طرح دعوی و به صرف در خواست سازمان ،یا انجام اقدامات دیگر ،اداره ثبت مکلف به قبول در خواست سازمان و تبدیل وضعیت پلاک به موقوفه و صدور سند به نام سازمان حج و اوقاف و امور خیریه می باشد یا خیر؟


پاسخ: دعوی وقفیت باید به طرفیت مالک اقامه شود و اگر ارث بلا وارث است علیه مدیر ترکه اقامه گردد و اما در مورد صدور سند مالکیت به نام اوقاف تا زمانی که رای نهایی دادگاه بر وقفیت صادر نشود ،اداره ثبت مجوزی برای ابطال سند مالکیت قبلی و صدور سند مالکیت جدید به نام سازمان حج و اوقاف و امور خیریه ندارد.

 

 

 

 

 

وکیل اوقاف چه خصوصیاتی دارد؟

در تبصره 3 ماده 4 قانون اوقاف به وکیل اوقاف اشاره شده است. وکیل اوقاف باید توانایی انجام وظایف محوله را داشته باشد. در صورتی که وکیل نتواند کارها را به ‌درستی انجام دهد، سازمان اوقاف وی را عزل می‌کند و به واقف یا متولی 2 ماه فرصت می‌دهد تا وکیل جدیدی انتخاب کند. این فرصت برای کسانی که خارج از ایران هستند، 4 ماه است. بعد از این مدت، سازمان اوقاف در صورت عدم انتخاب وکیل از سوی واقف، خودش وکیل انتخاب می‌کند. البته واقف می‌تواند به انتخاب وکیل از سوی سازمان اوقاف اعتراض کند و در صورت عدم توافق، موضوع را دادگاه‌های عمومی دنبال نماید.

 

وکیل اوقاف باید صلاحیت رسیدگی به امور مربوط به مال وقفی را داشته باشد. او باید دعواهای مربوط به شکایات مال موقوفه را رسیدگی کند و در صورت نیاز در دادگاه‌های صالحه حاضر شود. به همین دلیل، وی باید به مسائل حقوقی اشراف کامل داشته باشد.

 

 

مشاوره تلفنی حقوقی وقف

امروزه به دلیل پیچیدگی‌های زیاد سبک زندگی، هیچ فردی به تنهایی نمی‌تواند به همه مسایل اشراف داشته باشد. در نتیجه، همه امور تخصصی شده‌اند و باید از افراد خبره و کاردان کمک گرفت. مال موقوفه نیز پیچیدگی‌های حقوقی خاص خود را دارد. چه‌بسا بسیاری از افراد بدون مشورت با وکلای زبده، با خریدن اموال موقوفه دچار دردسرهای فراوانی شده‌اند. در صورتی که این افراد می‌توانستند با یک مشاوره ساده، از مشکلات بعدی جلوگیری کنند. در صورت هر گونه سوال یا نیاز به تنظیم لایحه می‌توانید از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده کنید.

 

 

اثبات تولیت مال وقفی 
مشاوره حقوقی الزام به فک 
مشاوره حقوقی اثبات مالکیت 
مشاوره حقوقی ملکی
درباره ما 

 

سوالات متداول

لطفا نظر خود را ثبت نمایید:

نظرات کاربران:

سلام واحترام.در دعوای صدور حکم بر وقفیت می توان به شهادت شهود،وقف نامه،اقرار ،تصرف به عنوان وقفیت استناد کرد.این دعوا از نوع دعاوی است که می شود آن را با شهادت شهود اثبات کرد و دادگاه نمی تواند به دلیل عدم ارائه وقف نامه به شهادت شهود بی توجه باشد.اداره اوقاف می توانددر این نوع دعوا تحقیق محلی وعمل به وقف در سالهای قبل را به عنوان دلیل به دادگاه تقدیم نماید.در این دعوا متولی، اداره اوقاف، واقف و موقف علیهم می توانندذی سمت ویا ذی نفع تلقی شوند.این دعوا می تواند به طرفیت واقف یا ورثه او ویا هر متصرفی طرح شود.
با سلام و احترام. موضوع وقف از موضوعات تخصصی و تاحدودی پیچیده حقوقی محسوب میشه و بنابراین لازمه که هموطنان عزیز دقت داشته باشند که قبل از هرگونه اقدام در این خصوص یا طرح دعوی، حتما با یک وکیل یا مشاور مجرب مشورت کنند.
سلام و وقت بخیر خدمت مجموعه محترم موسسه وکیل تلفنی موضوع وقف و دعاوی مربوط به آن از مباحث مهم امروزه دادگاه ها هستند که اطلاع رسانی شما روند دادرسی و آگاهی مردم را بهبود میبخشد. مچکر
سلام وقف و مسائل مربوط به آن از جمله امور تخصصی می باشد ک موسسه وکیل تلفنی خوب از عهده اون براومده
سلام از اینکه با ارائه نکات کاربردی حقوقی موجب آگاهی بخشی به عموم جامعه میشوید سپاسگزاریم. من جهت دریافت مشاوره با متخصصین شما، با موسسه تماس گرفتم و بسیار برخورد دوستانه و خوبی داشتند. مشاوره به سرعت برقرار شد و من از سطح کیفی اطلاعات مشاور نیز کمال رضایت را داشتم. موفق باشید
افرادی در جامعه ی ما هستند که می خواهند اموال خود را وقف کنند ولی راه و چاه را نشناسند ودر این زمینه نیاز به یک وکیل ویا مشاور دارند که آنها را راهنمایی کند ومن به عنوان یک کاربر از سایت وکیل تلفنی،به شما عزیزان هم پیشنهاد میکنم حتما از وکلای سایت وکیل تلفنی،که به صورت 24ساعته در خدمتگذاری حاضرند کمک بگیرید تنها با یک تماس وصرف هزینه ووقت کمتر می توانید کلی از سوالات خودرا بپرسید و راهنمایی شوید.
درود و وقت بخیر دوست عزیز اگر درست منظور سوال شمارو متوجه شده باشم درواقع اگر قبض رخ نداده وقف هم اتفاق نیفتاده مگر انکه طلب از قبل بوده باشه ،اگر طلب از قبل بوده شما منشا طلب رو پیدا کن اول اگر شد دفاعیه ارائه بده دین رو از دوش خودت بردار نشد رجوع کن به فروشنده
ضمن عرض سلام و ادب خدمت همه دوستان و همكاران گرامي توصيه مي شود پيش از هر اقدامي در امور حقوقي خود با وكيلي متخصص و مجرب در موضوع مربوطه مشورت نماييد كه مجموعه وكيل تل اين امر را تسهيل بخشيده است و با توجه به شرايط كرونايي دسترسي راحت به وكيل ميسر گرديده است در پناه حق شاد و سلامت باشيد ارادتمند شيخي
با سلام خدمت کاربران گرامی.در مورد بحث مهم و کاربردیوقف باید بدانید که ممکن است هر است هر فردی برای خرید ملکی با این دسته از املاک روبرو شود و از خود بمرسد که آیا ملک وقف شده قابل خرید و فروش است آنچه عامه مردم در نظر می گیرند این است که ملکی را خریدار کنند و عرصه و اعیان آن هم به راحتی قابل انتقال به غیر بلشد در حالیکه دقت کنید ملک وففی قابل انتقال به غیر در خصوص عرصه یعنی زمین نیست مگر با شرایط خاصی زمین ملک وقفی قابل انتقال باشد و اصزلاحا عین ملک حبس و منافع تسبیل می شود یعنی به زبان ساده کسی که برایش وقف شده فقط می تواند از منافع ملک بهره ببرد و عین سر جای خود باقی است.هین همیشه در وقف تحت کنترل سازمان اوقاف می ماند مگر به دلایلی لازم به فروشش شود.موفق باشید.مسیح اقاداودی وکیل موسسه
سلام ده سال پیش سه دونگ از یک مغازه خریدم ده درصدی ک فروشنده به اوقاف مخواسته بده رو نداده اوقاف بعد ده سال به من گفته شما باید بدین منم ندارم باید چکار کنم ممنون از راهنمایتون

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی شعبه تهران: میدان انقلاب - ابتدای کارگر جنوبی - کوچه رشتچی - پلاک 14 - طبقه اول - واحد 3.

 

واحد مشاوره حقوقی شعبه مازندران:

استان: مازندران، شهرستان : آمل، بخش : مرکزی، شهر: آمل، خیابان طالب آملی کوچه توحید4[نیما 3]کوچه توحید6[نیما4]، پلاک 36 طبقه اول واحد اول تلفن اداری:01144442509

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی