ازدواج مجدد وقتی پدید می آید که زن و مردی نکاح دائم کرده اند و زوج قصد دارد زوجه ی دیگری برای خود اختیار کند؛ با این تفاسیر در نکاح موقت همچین موضوعی پیش نمی آید، یعنی این مبحث زمانی انجام می پذیرد که زوج با نکاح دائم برای خود همسری برگزیند نه از طریق نکاح موقت؛ مباحث دیگری نیز در این مورد دخیل هستند، با ما همراه باشید تا آنها را مورد بررسی قرار دهیم.
شکایت از شوهر به دلیل ازدواج مجدد
با وجود اینکه قانون حمایت از خانواده اصلاح شد؛ اما موادی که مربوط به ازدواج مجدد است را نسخ صریح یا ضمنی نکرده است، پس درباره ی این مواد به همان قانون قدیم باید رجوع کرد تا زمانی که قانونی جدید تصویب شود؛ با توجه به قانون حمایت خانواده مرد نمی تواند زن دوم اختیار کند، مگر به دلایلی که در زیر و به نص صریح قانون آمده است:
وکیل آنلاین ازدواج مجدد
طبق قانون حمایت خانواده، بعد از محرز شدن شرایط لازم و کافی متقاضی صدور تجویز ازدواج مجدد، باید دادخواست خود را در دو نسخه به دادگاه تقدیم کند؛ که طی ای دو نسخه دو مرحله زیر بوجود می آید:
- مرحله اول: ابتدا وقت رسیدگی ای تعیین می شود و یکی از نسخه های تقاضا نامه به همسر اول ابلاغ می شود تا از شرایط آگاه شود.
- مرحله دوم: دادگاه برای بررسی دقیق تر اقدام به تحقیق از همسر اول می کند و بعد از آن شرایط مالی مرد را بررسی می کند تا متوجه شود که مرد توانایی کافی برای ازدواج مجدد را داشته باشد.
مرد حتما باید از همسر اول خود رضایت داشته باشد، مبنی بر این که اجازه اختیار کردن زن دوم را دارد یا شرایط مقرر در قانون باشد تا دادگاه اذن ازدواج را به او بدهد؛ اگر مردی بدون رضایت همسر اول خود اقدام به نکاح دائم با زن دیگری بکند، محکوم به حبس جنحه ای از شش ماه تا یک سال خواهد شد.
در قانون جدید طبقه بندی مجازات ها تغییر کرده است و دیگر چیزی به اسم جنحه وجود ندارد، در قانون مجازات اسلامی مصوب سال 93 جرائم به 9 درجه تقسیم شده اند و اگر به مجازات های این قانون نگاهی بیندازید، می توانید درجه ی حبس 6 ماه تا 1 سال را بیابید. (رجوع به ماده ی 19 قانون مجازات اسلامی)
با توجه به قانون م.ا حبس 6 ماه تا یک سال، مجازات درجه ی 7 به حساب می آید؛ برای عاقد و دفتر ثبت اسناد و همسر جدید که از رضایت نداشتن همسر اول آگاه بوده است، همین مجازات حبس 6 ماه تا 1 سال اعمال می شود؛ طبق قانون اگر همسر اول از تعقیب کیفری گذشت کند، مجازات مرد و زن جدید متوقف خواهد شد و حق طلاق برای همسر اول به وجود می آید (البته اگر زوج بدون رضایت وی زن دیگری اختیار کند).
مدارک لازم برای تقاضای ازدواج مجدد به شرح زیر اند:
چه چیزی برای تقاضای ازدواج مجدد لازم است؟
ارائه دلایل و مستندات دادخواست.
انجام تحقیقات ضروری و دقیق توسط دادگاه.
محرز شدن تمکن مالی مرد.
محرز شدن توانایی مرد در برقراری عدالت بین همسران.
احراز عدم تمکین زوجه.
دادگاه تمام شرایط را بررسی می کند و بعد حکم صادر می کند تا مرد بتواند ازدواج دیگری انجام دهد.
دادخواست آنلاین ازدواج مجدد به صورت 24 ساعته تضمینی و ارزان
نگارش دادخواست هر دعوای حقوقی به دو بخش کیفری و حقوقی تقسیم می شود و در بخش حقوقی دو طرف به نام های خوانده و خواهان وجود دارد.
برای رسیدگی در دادگاه باید دادخواست نگارش شود که هم می توانید خودتان آن را انجام دهید و یا به وکلای ما واسپاری کنید؛ اگر خودتان بخواهید آن را نگارش نمایید، باید بدانید که در برگه ی دادخواست و در قسمت خواهان، زوجی که قصد دارد اقدام به ازدواج دیگری کند، نیاز به تجویز از طرف دادگاه دارد و باید نام نام خانوادگی و کلیه مشخصات خواسته شده را در برگه بنویسد.
در قسمت خوانده نیز باید مشخصات زوجه ی خود را بنویسد، سپس در تعیین خواسته و موضوع آن باید نوشته شود تقاضای صدور مجوز ازدواج مجدد و درنهایت باید در قسمت پایین برگه شماره ی عقد نامه را نوشته و امضا و به دادگاه تقدیم کند.
همانطور که در خلال بحث های بالا گفته شد، مرد برای ازدواج مجدد خود نیاز به اجازه ی همسر اول دارد.
در عقد نامه ها شروط ضمن عقدی نگاشته شده است که یکی از مواد آن این است که مرد همسر دوم بدون رضایت همسر خود اختیار کند، بنابراین مرد با امضای آن این شرایط را قبول کرده است و در صورت تخطی از آن همسر وی می تواند با مراجعه به دادگاه درخواست طلاق بنماید؛ در واقع این نوع عمل حق طلاق برای زن ایجاد می کند، اگر زن بتواند با اختیار خود طلاق بگیرد، این عمل از حق ناشی می شود که در اصطلاح عامیانه به آن حق طلاق گویند؛ اما از نظر حقوقی و فقهی حق طلاق تنها با مرد است و مرد می تواند وکالت در توکیل طلاق به زن بدهد، یعنی با یک وکالت، زن می تواند برای طلاق گرفتن اقدام کند، یکی از انواع وکالت در توکیل همان عقد نامه است که مرد امضا می کند و برای زن حق طلاق را ایجاد می کند.
تجویز آنلاین و فوری ازدواج مجدد
مانند هر اقدام حقوقی دیگری برای تقاضای ازدواج مجدد از دادگاه و آگاه شدن از شرایط کامل و جامع حقوقی این اقدام، باید با مشاوری آگاه مشورت کرد؛ یکی از شیوه های اصولی و به صرفه ی مشورت کردن استفاده از وکلا و مشاورین مجرب تلفنی است؛ می توانید برای آگاهی بیشتر از همه ی جنبه های تقدیم کردن دادخواست به دادگاه تا صدور حکم و ... با مشاورین تلفنی مشورت کنید و کار خود را با اطمینان انجام دهید.