موسسه وکیل تلفنی

  • عباس صفارزاده گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۴۴:۴۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۸
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۱۷:۲۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۱۶:۲۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
  • پوریا طلوعی تویسرکانی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۷:۱۳:۳۲ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
  • محمد یاسین احمدی گرامی : سوال حقوقی شما در حال بررسی توسط وکیل می باشد ساعت ۱۷:۷:۱۱ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • محمد یاسین احمدی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۷:۴:۹ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۳:۴۱:۲۸ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۴:۵۶:۳۸ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
  • سمیرا ندافی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۳:۱۰:۳۳ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۰
  • حسین ساداتی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۲۶:۳۰ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۹
انجمن وکیل تلفنی

مشاوره حقوقی تخریب

مشاوره حقوقی تخریب

در عالم حقوق همیشه مسائل پیچیده وجود دارند. از جمله آن ها، مسائلی هستند که می توانند در چند حوزه حقوقی مورد بحث قرار گیرند. مانند بحث تخریب. تخریب  فعلی است که علاوه بر جوانب اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و...، دارای جنبه حقوقی نیز هست. و نه تنها دارای جنبه حقوقی می باشد، بلکه حداقل در دو حوزه مجزای حقوقی به طور مفصلی قابل بحث است. حداقل در دو حوزه دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری.

سوالاتی که در این باب پرسیده می شود، همیشه از جمله مسائل مبتلابه و کاربردی بوده است. زیرا هر روزه همه ما، با مال سروکار داریم و اموال، قابلیت تخریب شدن دارند. بنابراین طبیعی است که یکی از مواردی که به مشاوره حقوقی دقیق و سریعی نیاز دارد، بحث تخریب و مسائل مرتبط با آن می باشد.

مشاوره حقوقی تخریب

 

 

رزرو مشاوره حقوقی تلفنی شبانه روزی 02147625900

مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت 
۵ دقیقه
50.000 تومان
۱۰ دقیقه
100.000  تومان
۱۵ دقیقه
120.000 تومان
۲۰ دقیقه
200.000  تومان
۳۰ دقیقه
250.000  تومان
۱ ساعت
350.000 تومان
مشاوره حقوقی حضوری 500.000 تومان
مطالعه اوراق پرونده همراه با 5 دقیقه مشاوره با وکیل 150.000 تومان
نگارش نامه ها و درخواست های اداری  300.000 تومان
محاسبه فوری دیه توسط وکیل  100.000 تومان 
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز توسط وکیل  50.000 تومان
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان

در صورت تمایل می توانید مبلغ مورد نظر خود را به شماره کارت 6219861069798741 به نام خانم آناهیتا توکلی واریز نمایید و  اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتس اپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

 

توجهتمامی مواردی که در این صفحه ذکر شده اند مطابق با قوانین حاکم بر کشور بوده و این مطالب به هیچ عنوان با مطالب وزارت دادگستری کل کشور مغایرتی ندارد؛ لذا با خیال راحت به خواندن مطالب ادامه دهید.

 


 

تخریب چیست؟

تخریب یک واژه عربی است و در لغت به معنای خراب کردن، ویران کردن و نابود کردن می باشد. در اصطلاح به معنای صدمه زدنِ عمدی به مال دیگری است. چنانچه منجر به از بین رفتن یا نقصان آن مال گردد.

قانونگذار تعریف دقیقی از تخریب در قانون ارائه نکرده است و مانند خیلی از مفاهیم دیگر مانند جرائم منافی عفت، به ذکر مصادیقی از آن بسنده کرده است و به اصطلاح، تعریف مصداقی ارائه کرده است.

 

 

رزرو مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل 

 

 

جرم تخریب

قانون مجازات اسلامی، تخریب را جرم انگاری کرده است و در بخش های مختلفی از قانون درباره مصادیق آن و مجازات هایش، سخن گفته است. مهمترین بخش های مربوط به آن، فصل نهم و بیست و پنجم قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات است.

با توجه به اینکه تخریب یک جرم است، بنابراین دارای سه رکن قانونی و مادی و روانی می باشد. یعنی در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است، باید فعل و رفتار مادی تخریب صورت بگیرد و به شی ای صدمه وارد گردد، و باید این رفتار، عمدی باشد. بنابراین تخریب غیرعمدی، جرم نمی باشد.

جرم تخریب می تواند در هر مالی که قابلیت خراب شدن دارد، صورت بگیرد و ارتباطی به نوع مال ندارد. مال می تواند دولتی، عمومی، خصوصی، منقول، غیرمنقول و... باشد.

نکته دیگر اینکه تخریب برای فرد تخریب کننده، مسئولیت کیفری به همراه می آورد. بنابراین فرد باید واجد شرایط دارای مسئولیت شدن باشد و صغیر و مجنون و ... نباشد.

ادله اثبات جرم تخریب

ادله اثبات تخریب

  • شهادت شهود
  • اقرار متهم
  • علم قاضی بر مبنای شواهد و قرائن
مجازات جرم تخریب

این جرم مصادیق بسیار زیادی دارد که برخی از آن ها در قانون مجازات اسلامی ذکر شده است. مجازات هر مصداقی از آن نیز متفاوت است. شایان ذکر است که شدت تخریب در دریافت یا عدم دریافت مجازات کیفری، بی اثر است.

ما در ادامه به مجازات کیفری برخی از موارد رایج این جرم، خواهیم پرداخت.

 

تخریب اموال عمومی

شاید سوال خیلی از ما این باشد که آیا اساسا صدمه زدن به اموال عمومی جرم است؟ دقیقا به چه کاری صدمه زدن به اموال عمومی می گوییم؟

برای پاسخ به این سوال می توان گفت که بله. تخریب اموال عمومی جرم می باشد و برخی مصادیق آن در ماده 687 قانون مجازات اسلامی قسمت تعزیرات آمده است.

در باب مجازات این جرم، قصد مرتکب بسیار مهم است. اگر قصد مرتکب از این جرم، اخلال در نظم و امنیت عمومی نباشد، مجازات او 10 تا 3 سال حبس خواهد بود. اما اگر قصد او اخلال در نظم و امنیت عمومی باشد، مجازات او مانند محارب خواهد بود و بر طبق ماده 282 قانون مجازات اسلامی، حد خواهد داشت.

حال ممکن است پرسش شود که تکلیف دیوارنویسی های غیرقانونی چیست؟ آیا این هم جرم است؟ اگر بله، مجازات آن چیست؟

دیوارنویسی غیرقانونی، جرم می باشد. اما اگر محتوای آن سیاسی نباشد و صرفا زیبایی شهر را برهم زند، بر طبق ماده 92 قانون شهرداری، مرتکب علاوه بر جبران خسارت، باید 100 هزار تا 500 هزار ریال جریمه نیز پرداخت کند. اما اگر محتوای آن سیاسی و مخل نظم و امنیت عمومی باشد، بر طبق مواد قانون مجازات اسلامی با او برخورد خواهد شد.

تخریب اموال تاریخی، فرهنگی

باز هم سوال پیش می آید که دقیقا به چه کاری خراب کردن اموال تاریخی می گوییم؟ به طور مثال آیا یادگاری نوشتن بر آثار تاریخی از مصادیق تخریب آن است یا خیر؟

جواب بله می باشد. خراب کردن این قبیل اموال به حدی مهم بوده است که قانونگذار، فصل نهم قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات را به آن اختصاص داده است و در ماده 558 به برشمردن برخی مصادیق آن پرداخته است.

مجازات این جرم هم بر طبق همان ماده، علاوه بر جبران خسارت وارده به این اموال، 10 تا 1 سال حبس نیز می باشد.

رزرو مشاوره حقوقی با وکیل

تخریب محیط زیست

خراب کردن محیط زیست نیز مصادیق بسیاری دارد که برخی از آن ها در مواد 686 و 688 تعزیرات آمده است. از جمله آن ها قطع درختان است که اگر عمدی باشد، مرتکب علاوه بر جبران خسارت باید برای قطع هر درخت از یک میلیون تا ده میلیون ریال جزای نقدی بپردازد. و اگر مرتکب، بیش از 30 اصله درخت را قطع کرده باشد، به حبس تعزیری 6 ماه تا 3 سال محکوم خواهد شد.

طرح دعوای تخریب و رسیدگی به آن در مراجع مربوطه

در ابتدا باید این نکته را ذکر کرد که تخریب اموال خصوصی، جزو جرائم قابل گذشت می باشد. اما برخی درباره اموال عمومی، آن را از جرائم غیرقابل گذشت محسوب می کنند زیرا که جنبه عمومی دارد.

در حال حاضر که تخریب اموال خصوصی جزو جرائم قابل گذشت می باشد، شاکی فقط یک سال حق شکایت کیفری از متهم را دارد. از زمانی که جرم واقع می شود یا او از وقوع آن مطلع می شود. پس از گذشت یک سال، این دعوا در مراجع مربوطه قابل رسیدگی نمی باشد.

برای طرح دعوا در این خصوص، ابتدا باید شکوائیه ای مبنی بر جرم تخریب توسط شاکی تنظیم شود. سپس تحویل دادسرا داده شود. بعد از تحقیقات دادسرا نیز پرونده به دادگاه کیفری شماره 2 خواهد رفت و در آن جا به آن رسیدگی خواهد شد. بنابراین مرجع رسیدگی به این دعوا، همان دادگاه و دادسرای محل وقوع جرم تخریب خواهد بود.

علاوه بر مسئولیت کیفری و تحمل مجازات کیفری برای این جرم، مسئولیت حقوقی نیز در اکثر موارد بر مرتکب، بار می شود و او مکلف به جبران و پرداخت خسارت می شود.

این نکته نیز قابل ذکر است که اظهار پشیمانی متهم در این شکایات، در صورتی که متهم بدون سابقه کیفری باشد، می تواند باعث تخفیف حکم مجازات دادگاه در این نوع دعاوی شود.

طرح دعوا علیه شخص حقوقی حقوق عمومی

برخی اوقات ممکن است شهرداری بدون داشتن مجوز قانونی به خراب کردن اموال خصوصی مردم اقدام کند. در این صورت ممکن است سوال پیش بیاید که آیا می توان از شهرداری نیز به عنوان یک ارگان دولتی به دلیل این فعل او، شکایت کرد؟

جواب بله است. می توان از شهرداری و مامورین آن نیز به جرم تخریب و یا حتی تصرف عدوانی شکایت کرد و از او مطالبه خسارت کرد. این روند در دادگاه های عمومی قابل رسیدگی می باشد و ضرورتی برای مراجعه به دیوان عدالت اداری نیست. مگر با قصد ابطال مصوبه شهرداری.

برای آشنایی بیشتر با مسائل این حوزه می توانید از پرسش و پاسخ فوری حقوقی، مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته و مشاوره حقوقی آنلاین و تلفنی استفاده کنید.

مجازات جرم تخریب

 

سوالات متداول

لطفا نظر خود را ثبت نمایید:

نظرات کاربران:

با سلام. تخریب یعنی خراب کردن و از بین بردن مال دیگری اعم از منقول و غیر منقول چه مال شخص خصوصی باشد چه عمومی و با شهادت شهود. اقرار تخریب کننده و علم قاضی قابل اثبات است. در صورتی که سازمانی دولتی یا غیر دولتی نسبت به مال شخصی تخریبی انجام دهد میتوان از ان سازمان در دادگاه عمومی شکایت کرد. و نیازی به تایید رای دیوان عدالت نیست. برای تحقق هر جرمی باید ارکان آن نیز وجود داشته باشد. عنصر مادی، عنصر روانی و عنصر قانونی. تخریب منابع طبیعی و محیط زیست مستوجب حبس تا سه سال می باشد.
با سلام و عرض ادب و احترام خدمت مدیریت محترم سایت وکیل تلفنی و همکاران گرامی، تخریب عملی است که چنانچه دارای سه رکن قانونی و معنوی و مادی باشد در قانون جرم‌انگاری شده و به عبارت دیگر چنانچه فردی به طور عمدی مال متعلق به دیگری را خراب کند مجرم تلقی می شود که این مال می‌تواند منقول یا غیرمنقول، دولتی یا خصوصی یاعمومی باشد. این جرم دارای مصادیق متعددی می‌باشد که برخی از آن در قانون مجازات اسلامی ذکر شده و برای هر یک از مصادیق مجازات متفاوت در نظر گرفته شده است. لیکن شدت تخریب تاثیری در دریافت یا عدم دریافت مجازات کیفری ندارد کاربران عزیز جهت کسب اطلاع از مصادیق و نحوه و میزان مجازات متعلق به هر یک از مصادیق می‌توانند به سایت وکیل تلفنی مراجعه واز مشاوره با وکلای متخصص و خبره در این حوزه بهره مند گردند. با احترام _فاطمه سلیمانی
سلام واحترام چه طراحی چشم نواز و آرامبخشی داشت این پستی که تهیه کردین عالی بود،تخریب موضوع ماده 677 قانون مجازات اسلامی از مواردی هست که متاسفانه هر روز با اون سر و کار داریم ،تخریب الزاما به صورت ملموس و قابل مشاهده نیست و میتونه غیر ملموس نیز انجام بگیره برای مثال پاک کردن فیلم عروسی از نوار ویدئویی تخریب کیفری محسوب میشه، نظریه شماره 7/1766 مورخ 1382/02/27 اداره حقوقی قوه قضاییه صدور حکم به پرداخت ضرر و زیان ،با صدور حکم برائت متهم نیز در مواردی ممکن است مثلا اگر کسی متهم به تخریب مال غیر باشد و دادگاه او را به علت عدم عمد مذکور در ماده 677 قانون مجازات اسلامی تبرئه نماید میتواند او را به جبران خساراتی که در اثر عمل غیرعمدی وارد کرده است محکوم نماید و این حکم با تبرئه او منافاتی ندارد ،رای وحدت رویه هیئت عمومی دیوان عالی کشور به شماره 649 مورخ 1379/07/05 نیز موید این امر است امیدوارم شاد و پیروز باشید خدا قوت به همگی اعضای تیم وکیل تلفنی
سلام و عرض ادب. تخریب به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم می تواند انجام شود. تخریب اموال می تواند شامل بخشی از اموال و یا کل آن شود. در شرایطی که تخریب باعث جراحت، نقص عضو و یا قتل شود، شامل مجازات پرداخت دیه و قصاص خواهد شد. باید گفت که نوع وسیله تخریب دارای اهمیت نیست، بلکه نتیجه آن اهمیت دارد.بحث دیگری که در این میان مطرح می شود بحث مسئولیت مدنی فرد تخریب کننده می باشد. فرد تخریب کننده علاوه بر مجازاتی که قانون برای او در نظر گرفته است، بایستی جبران خسارت نیز بکند. و باید گفت که هر شخصی که اموال شخص دیگری را از بین ببرد، ضامن آن بوده و بایستی مانند آن و یا قیمت آن ها را پرداخت کند. و این شامل هر دو شرایط تخریب به صورت عمدی و غیر عمدی می شود. ممکن است یک رفتار ساده شما مشمول جرم تخریب قرار گیرد. شما می توانید برای مشاوره حقوقی رایگان با وکیل پایه یک دادگستری در مورد انواع مسایل حقوقی و کیفری و علی الخصوص جرم تخریب به سایت مراجعه نمایید و مشاوره حقوقی تلفنی دریافت بفرمایید. و از مشاوره و راهنمایی های آن ها بهره مند شوید.
سلام . خسته نباشید به تمام دوستان .. چنانچه احراق و تخریب و اموال موضوع مواد ۶۷۶ و ۶۷۷ به وسیله مواد منفجره واقع شود موجب تشدید مجازات می شود و مرتکب به دو تا پنج سال حبس محکوم می گردد. ۲ - ۲، در واقع به علت وجود خطرات بالقوه و بالفعل بیشتر در این نوع تخریب و ایجاد هراس بیشتر در مردم، قانون گذار را بر آن داشته است که مجازات را تشدید نماید.
سلام و عرض ادب خدمت شما عزیزان و خسته نباشید خدمت کلیه ی کارکنان و همکاران محترم موسسه وکیل تلفنی،همان گونه که مستحضرید، جهت جلوگیری و اجتناب از بروز اختلافات و منازعات فی مابین افراد جامعه، افزایش سطح آگاهی و اطلاعات حقوقی و قانونی آنان ضرورت دارد. مراجعه ی حضوری به وکلا و مشاوران محترم قضایی با توجه به صرف زیاد وقت و هزینه و همچنین شرایط ویژه بیماری کرونا و عدم توانایی مراجعات حضوری، مقرون به صرفه نمی باشد، لذا موسسه وکیل تلفنی با فراهم کردن امکان مشاوره و راهنمایی از تعداد زیادی وکیل پایه یک دادگستری و متخصصین حقوقی در رشته های مختلف خصوصی و کیفری به صورت تخصصی، پیمودن این راه دشوار را تسهیل کرده و این امکان را بوجود آورده که با صرف کمترین هزینه و زمان بصورت ٢۴ ساعته، در راستای افزایش آگاهی افراد جامعه و اجتناب از تنازعات بعدی گام موثری در این راه بردارد. امید است این حرکت مهم و ارزشی همچنان پایدار و مستدام بماند. توفیق روزافزون همه ی شما عزیزان را که در این امر خطیر به عنوان فرشتگان عدالت تلاش و کوشش می کنید، از خداوند متعال خواستارم. عاقبت بخیر و سلامت باشید. ارادتمند شما:سحر نیک پور
تخریب به معنی ویران کردن و خراب کردن است. احراق و آتش زدن نیز که از بین بردن مال است مترادف با تخریب به کار می رود. جرم تخریب در کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ در مواد مختلفی موردتوجه قرار گرفته است. قانون گذار به تعریف جرم تخریب نپرداخته است و تنها به ذکر مصادیقی از آن بسنده کرده است. اما میتوان تخریب را اینگونه تعریف کرد لطمه زدن عمدی به طور کلی یا جزئی نسبت به مال یا شی ء متعلق به شخص حقیقی یا حقوقی به ترتیبی که در قانون ذکر شده است. عنصر مادی جرم تخریب جرم تخریب اموال مثل سایر جرایم علیه مالکیت و اموال، با فعل مثبت تحقق می یابد. یعنی امکان اینکه با ترک فعل تحقق یابد وجود ندارد. اگر شخصی با فعل منفی اقدامی کند هرچند موجب از بین رفتن یا ورود ضرر به مال متعلق به غیر شود عنصر مادی تخریب محقق نمیشود؛ علاوه بر عمل فیزیکی لطمه زدن، ورود ضرر به مال دیگری نیز شرط تحقق جرم است، زیرا تا ضرر واقع نشود، جرم تحقق پیدا نخواهد کرد. در واقع تخریب یک جرم مقید به نتیجه است؛ موضوع جرم تخریب، مال دیگری یا اموال متعلق به عموم و اموال دولتی است. عنصر روانی جرم تخریب درمورد عنصر روانی تخریب باید بیان داشت تخریب یک جرم عمدی است که قصد ضرر زدن به مال دیگری باید وجود داشته باشد یعنی علاوه بر سوء نیت عام، که علم و عمد نسبت به عمل ارتکابی میباشد سوء نیت خاص که همان قصد ایراد ضرر و خسارت به دیگری میباشد ضروری است.
تخریب وصدهم زدن به اماکن عمومی یا خصوصی مردم جرم است و مجازات در پی دارد برای پی بردن به مجازات این قبیل تخریب ها می توانیم از یک وکیل کمک بگیریم برای تنظیم شکایت نیاز به دادخواست داریم وبرای تنظیم دادخواست با هزینه ی کمتر یا مشاوره از سایت وکیل تلفنی کمک می گیریم تنها با یک تلفن همراه دریافت پاسخ فوری
با سلام خدمت موسسه و همکاران وکیل تلفنی،ضمن تشکر از خدمات ارزندتان در این شرایط خاص و مشکل ساز بیماری به هموطنان عزیز پیشنهاد میکنم با توجه به بودجه بسیار مناسبی که نسبت به حل مشکلات حقوقی خود می‌پردازید از همه مهمتر در زمان خود صرفه جویی میکنید و با تماسی که کمتر از 5دقیقه با شما گرفته میشود از مشاوره وکلای خبره پایه یک بهره مند می شوید و برای مراجعه به دادگاه دیگر استرس و دغدقه چندانی ندارید.باارزوی حل مشکلات حقوقی مردم عزیز.وکیل پایه یک بهاره توکلی پور در زمینه خانواده با کد 30972 در خدمت مردم عزیز هستم.با تشکر

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی شعبه تهران: میدان انقلاب - ابتدای کارگر جنوبی - کوچه رشتچی - پلاک 14 - طبقه اول - واحد 3.

 

واحد مشاوره حقوقی شعبه مازندران:

استان: مازندران، شهرستان : آمل، بخش : مرکزی، شهر: آمل، خیابان طالب آملی کوچه توحید4[نیما 3]کوچه توحید6[نیما4]، پلاک 36 طبقه اول واحد اول تلفن اداری:01144442509

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی