با پیشرفت جوامعبشری و زندگیاجتماعی با توجه به نیازهای روز جامعه برخی از جرایمی که قبلا وجود نداشتند جرمانگاری شدند و برای آنها مجازاتی در نظر گرفته شد، در این بخش ما میخواهیم به بررسی مشاوره حقوقی رشوه گیری بپردازیم. یکی از جرایمی که با نامهای جدیدی جرم انگاری شدهاند جرم رشا و ارتشا است.
برای شروع بررسی مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا بهتر است ابتدا به معنی لغوی رشا و ارتشا بپردازیم. در لغت رشا به معنی ریسمان، رسن و بند است و در اصطلاح حقوقی به شخصی تلقی میشود که رشوه میدهد. ارتشا در لغت به معنی رشوهگرفتن، باجگرفتن است و در اصطلاح حقوقی به فردی که رشوه را دریافت میکند میگویند. مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا به این اشاره دارد که این جرم داخل در جرایم اقتصادی و اداری است و رشد این جرم در سیستم اقتصادی یک کشور موجب فساد در جامعه و دولت میشود. هر دو جرم رشا و ارتشا در جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی هستند. قوانین مربوط به مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا و کلاهبرداری در قانون مجازاتاسلامی است و قسمتی از قانون به این جرایم اختصاص داده شدهاست. این قانون مصوب سال 1367 است.
جرم رشا و ارتشا یعنی رشوه گرفتن و رشوه دادن
در مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا به این مبحث باید توجه کنیم که این جرم را چه کسانی مرتکب میشوند؟ آیا رشوه گرفتن افراد عادی و معمولی نیز در زمره ی جرایم رشا و ارتشا است؟ یا شرایط خاصی برای محقق شدن این جرم لازم است؟ رشا به معنای رشوهگرفتن کارمند دولت است، فردی که در دولت کار میکند اگر اقدام به پذیرفتن سند، وجه و... کند، محکوم به جرم رشا خواهدشد. در ارتشا نیز یک فرد دیگر باید اقدام به تسلیم نمودن مال، سند و وجه و... به فردی کند که کارمند دولت است. این جرم را افرادی مرتکب میشوند که کارمند، مامور دولت هستند. برای افرادی که در مشاغل مربوط به دولت نیز کار میکنند این جرایم قابل تحقق و پیگیری است. برای مثال فردی در سازمان ثبت احوال و یا شهرداری اقدام به رشوه گرفتن میکند، این فرد خاطی طبق قوانین و مقررات قانون رشا و ارتشا متهم و محکوم میشود.
برای تعیین مجازات در جرم رشا و ارتشا باید به قانون رشا و ارتشا مراجعه کرد. فردی که این جرم را انجام میدهد باید آگاه و عاقل باشد و فرد باید عامداً از روی عمد و قاصدا یعنی با قصد اقدام به گرفتن رشوه کند، این افراد به جرم رشا محکوم خواهندشد و مقدار مالی که از این راه حاصل شده است ضبط میشود و فرد خاطی به حبس شش ماه تا 3 سال و تا 74 ضربه شلاق مجازات میشود.
اگر وجه مال دریافت شده ارتشا گر بیش از 20 هزار ریال نباشد، مجرم از شش ماه تا سه سال از شغل دولتی منفصل میشود و اگر متهم مدیر کل یا هم رتبه با مدیر کل و بالاتر باشد به انفصال دائم از شغل دولتی محکوم میشود.
اگر وجه رشوه گرفتهشده توسط مجرم رشا گر بیش از مبلغ 20 هزار ریال و تا 200 هزار ریال باشد، مجرم به یک تا سه سال حبس و جزای نقدی معادل وجه نقدی گرفته شده محکوم میشود و یا شش ماه تا سه سال از مشاغل دولتی به طور موقت انفصال مییابد، اگر فرد مرتکب مدیر کل یا بالاتر از مدیر کل و هم رتبه با مدیر کل باشد از شغل دولتی خود انفصال دائم پیدا میکند و اگر وجه مال رشوه گرفتهشده بیش از 200 هزار ریال تا یک میلیون ریال باشد، مجرم به 2 تا 5 سال حبس، جزاینقدی معادل قیمت رشوه و انفصال دائم از خدمات دولتی و تا 74 ضربه شلاق محکوم میشود. اگر مجرم از شغل مدیر کل یا هم رتبه ی با آن پایین تر باشد در ازای انفصال دائم، او محکوم به انفصال موقت از 6 ماه تا 3 سال خواهدشد.
قیمت مال مورد رشوه اگر بیش از 1 میلیون ریال باشد فرد محکوم به 5 تا 10 سال حبس، جزای نقدی و انفصال دائم از خدمات دولتی خواهدشد و یا مجازات آن می تواند تا 74 ضربه شلاق باشد. اگر مجرم پایین تر رتبه ی مدیرکل یا هم رتبه ی آن باشد به ازای انفصال دائم به 6 ماه تا 3 سال انفصال موقت محکوم میشود.
جرم رشا و ارتشا نیز سه عنصر قانونی، مادی و معنوی دارد
هر جرم از سه عنصر تشکیل شده است که با وجود هر سه عنصر یک جرم محقق میشود. در جرم رشوه گیری (رشا و ارتشا) به بررسی راهکار های حقوقی عوامل و عناصر این جرایم میپردازیم. هر جرم از 3 عنصرقانونی، مادی و معنوی تشکیل میشود.
تمام موارد باید وجود داشته باشند تا یک عمل جرم محسوب شود. میتوانید برای رسیدگی به این جرم از مشاوره حقوقی تلفنی رشا استفاده کنید.
اغلب جرایم در دو بعد صورت می گیرند، برخی جرایم قابلگذشت و برخی جرایم غیرقابلگذشت هستند، جرایم قابلگذشت بیشتر جنبهی خصوصی دارند و از آنجایی که به ضرر یک فرد هستند از طرف همان فرد آسیب دیده نیز قابلبخشش هستند.
مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا به این اشاره دارد که این جرم جزء جرایم قابلگذشت نیست و در زمره ی جرایم غیرقابلگذشت است. اینگونه جرایم اغلب جنبهای عمومی نیز دارند.
میدانیم که اغلب جرایمی که جنبهی عمومی دارند با درخواست از رهبری و نظر مقام صلاحیتدار قابلگذشت و عفو خواهندشد، اما جرم رشا و ارتشا در بیشتر مواقع غیرقابلگذشت است. اغلب جرایم علیه امنیت و نظم عمومی غیرقابلبخششند و جرم رشا و ارتشا نیز از اینگونه جرایم هستند.
برای رسیدگی و بررسی و جرم رشا و ارتشا باید به وکلا و مشاوری مراجعه کنید که در این زمینه اطلاعات دارند. بهترین مشاور حقوقی متخصص در زمینه پرونده رشا و ارتشا را میتوانید از وکیل تلفنی پیدا کنید.
در وکیل تلفنی میتوانید برای مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا از وکلای آنلاین و تلفنی استفاده کنید.
مشاوره حقوقی، مشاوره حقوقی تلفنی، مشاوره حقوقی تلفنی و 24 ساعته، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی در هر زمان و هر مکان، مشاوره حقوقی فوری، مشاوره حقوقی فوری، مشاوره حقوقی پیشگیرانه، مشاوره حقوقی فوری و تلفنی، مشاوره حقوقی سریع، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی ویژه تلفنی، مشاوره حقوقی آنلاین ویژه، مشاوره حقوقی تلفنی، مشاوره تلفنی حقوقی با وکیل، مشاوره با وکیل، مشورت با وکیل، مشورت با وکیل مرد، مشورت با وکیل زن، مشورت تلفنی با وکیل 24 ساعته، مشورت تلفنی با وکیل، مشورت آنلاین با وکیل، راهکار حقوقی 24 ساعته، راهکار حقوقی تلفنی، راهکار حقوقی آنلاین، دریافت راهکار حقوقی آنلاین شماره تلفن بهترین وکیل تهران، بهترین وکیل تلفنی، وکیل تلفنی، وکیل تلفنی 24 ساعته، وکیل تلفنی ارزان، مشاوره با وکیل تلفنی، مشاوره حقوقی با وکیل تلفني، وكيل تلفنی 24 ساعته و شبانه روزی، مکالمه تلفنی با وکیل، مکالمه تلفنی با وکیل آنلاین، راهکار آنلاین حقوقی، سوالات حقوقی، پرسش سوال حقوقی آنلاین، پرسیدن سوال حقوقی آنلاین، وكیل تمام وقت تلفنی، وکیل تلفنی تمام وقت.
می توانید برای آگاهی از جرم رشا و ارتشا با وکیل های تلفنی مشورت کنید