موسسه وکیل تلفنی

  • عباس صفارزاده گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۴۴:۴۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۸
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۱۷:۲۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۱۶:۲۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
  • پوریا طلوعی تویسرکانی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۷:۱۳:۳۲ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
  • محمد یاسین احمدی گرامی : سوال حقوقی شما در حال بررسی توسط وکیل می باشد ساعت ۱۷:۷:۱۱ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • محمد یاسین احمدی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۷:۴:۹ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۳:۴۱:۲۸ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۴:۵۶:۳۸ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
  • سمیرا ندافی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۳:۱۰:۳۳ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۰
  • حسین ساداتی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۲۶:۳۰ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۹
انجمن وکیل تلفنی

انواع كلاهبرداري

انواع کلاهبرداری

با نام و یاد خدا؛ لازم به ذکر است که در مبحث جرم انواع کلاهبرداری، عناصر سازنده آن و نیز جرائم مرتبط در حکم کلاهبرداری، لازمست مختصر توضیحی از تعریف جرم و مجرم  در شرایط احراز مسئولیت کیفری، شرایط اثبات جرم ... بعنوان مقدمه بیان شود؛ با ما در این مقاله همراه باشید تا رویه و ترفند های شناسایی کلاهبرداری در سال 99 را بهتر بشناسیم.

 

 

 

رزرو مشاوره حقوقی تلفنی شبانه روزی 02147625900

مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت 
۵ دقیقه
50.000 تومان
۱۰ دقیقه
100.000  تومان
۱۵ دقیقه
120.000 تومان
۲۰ دقیقه
200.000  تومان
۳۰ دقیقه
250.000  تومان
۱ ساعت
350.000 تومان
مشاوره حقوقی حضوری 500.000 تومان
مطالعه اوراق پرونده همراه با 5 دقیقه مشاوره با وکیل 150.000 تومان
نگارش نامه ها و درخواست های اداری  300.000 تومان
محاسبه فوری دیه توسط وکیل  100.000 تومان 
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز توسط وکیل  50.000 تومان
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان

در صورت تمایل می توانید مبلغ مورد نظر خود را به شماره کارت 6219861069798741 به نام خانم آناهیتا توکلی واریز نمایید و  اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا وات ساپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

 

توجهتمامی مواردی که در این صفحه ذکر شده اند مطابق با قوانین حاکم بر کشور بوده و این مطالب به هیچ عنوان با مطالب وزارت دادگستری کل کشور مغایرتی ندارد؛ لذا با خیال راحت به خواندن مطالب ادامه دهید.

 

جرم چیست و مجرم کیست؟

 

crime concept

مشاوره حقوقی فوری در خصوص انواع کلاهبرداری

 

جرم، عبارتست از هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات درنظر گرفته شده است؛ مجرم شخصیست که با انجام فعل یا ترک فعلی باعث نقض قانون شده، اما گاها شخصی که خود مرتکب جرم نشده بواسطه رفتار دیگری مسئول شناخته می شود.

 

برخی از تعاریف مرتبط با کلاهبرداری:

  • عنصر قانونی: یعنی پیش بینی عمل مجرمانه در قانون.

  • عنصر مادی: یعنی بروز خارجی عمل پیش بینی شده در قانون در عالم ماده.

  • عنصر معنوی: یعنی قصد انجام عمل مجرمانه.

 

کلاهبرداری عبارتست از بردن مال دیگری از طریق توسل توام با سو‌نیت به وسایل یا عملیات متقلبانه.

 

عنصر قانونی جرم کلاهبرداری

عنصر قانونی این جرم عبارتست از ماده ۱ و ۴ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷ وماده ۷۴۱ کتاب پنجم تعزیرات که کلاهبرداری مرتبط به یارانه را تعریف نموده است.

 

انواع روش های کلاهبرداری و مجازات هر روش

 

different types of scam

اورژآنس حقوقی 24 ساعته کیفری و کلاهبرداری

 

کلاهبرداری ۳شیوه دارد:

  1. کلاهبرداری ساده: که ۱ تا ۷ سال حبس و جزای نقدی معادل مال برده شده و رد مال بعنوان مجازات درنظر گرفته شده است

  2. کلاهبرداری مشدد: ۲  تا ۱۰ سال حبس جزای نقدی معادل مال برده شده و رد مال و نیز انفصال ابد 

  3. کلاهبرداری رایانه ای: ۱تا ۵ سال حبس یا جزای نقدی از ۲۰میلیون ریال تا ۱۰۰میلیون ریال یا هردو و رد مال.

نکته: اگر کلاهبرداری از طریق تشکیل شبکه یا باند باشد، جزای نقدی انفصال ابد، حبس از ۱۵سال تاابد و چنانچه مصداق مفسد فی الارض باشد به مجازات آن محکوم می شود.

 

همانگونه که ملاحظه شد فرض کلاهبرداری مشدد خود ۳ فرض را مطرح نموده و مجازات جداگانه در نظر گرفته است.

 

عنصر مادی کلاهبرداری ساده

این عنصر، توسل به وسایل متقلبانه برای فریب دیگری و در نهایت بردن مال اوست؛ نکته  قابل توجه این است که مرتکب جرم کلاهبرداری می تواند هر شخصی باشد و ویژگی خاصی برای او مدنظر نیست.

رفتار مجرمانه می تواند هم بصورت فعل و هم ترک فعل متبلور شود؛ اما در مورد کلاهبرداری باید دقت شود، چراکه در تعریف ان بیان شد فریب دیگران و بردن مال انها شرط تحقق جرم است که تماماً با فعل مادی ارتکاب میابد؛ لذا ترک فعل، حتی اگر توأم با سونیت باشد و نیز باعث فریب طرف مقابل و ضرر او گردد، هرگز منجر به تحقق کلاهبرداری نخواهد شد؛ مثال شایع این ترک فعل می تواند سکوت فروشنده در برابر خریدار نسبت به ایرادات کالا و در نهایت فریب مشتری و خرید کالای معیوب باشد که در فرض مسئله کلاهبرداری با سکوت و ترک فعل محقق نشده است.

 

کلاهبرداری اموال منقول و غیر منقول

موضوع جرم کلاهبرداری مال متعلق به دیگریست که می تواند منقول یا غیر منقول باشد. نکته مورد توجه در مال برده شده طی کلاهبرداری، این مال باید متعلق به دیگری باشد؛  بنابراین راهن، موجر یا خریدار، حتی اگر با توسل به وسایل متقلبانه و فریبکارانه موفق به خروج مال مرهونه یا مستاجره یا مبیع از ید مرتهن یا مستاجر یا بایع شوند، بدلیل تعلق مال به خودشان کلاهبرداری منتفیست.

 

آیا امکان کلاهبرداری در اموال مشاع وجود دارد؟

 

scam in properties

تماس فوری به وکیل متخصص به امور کلاهبرداری

 

کلاهبرداری در اموال مشاع توسط شخص بیگانه نیست، چون در آن مورد امکان کلاهبرداری منتفی نیست و میتوان مالی که مالکیت مشاعی دارد را از شرکا با توسل به وسایل متقلبانه گرفت. 

پرسش اختلافی: آیا احد شرکا می توانند با توسل به وسایل متقلبانه، مال مشاعی را از ید شریک دیگر خارج کند؟

 

نظر موافقین به پرسش فوق

  • موافقین تحقق این جرم، ابراز می دارند چون مالِ مشاع، علاوه بر مرتکب متعلق به شریک او هم هست، پس شرط تحقق مال به غیر وجود دارد و کلاهبرداری در مال مشاع امکان دارد.

 

نظر مخالفین به پرسش فوق

  • مخالفین می گویند، چون هر جز مال مشاع متعلق به همه شرکاست،  پس نمیتوان نسبت به هریک از شرکا در برابر مال، عنوان مال غیر را بیان کرد؛ پس کلاهبرداری در مال مشاع متصور نیست.

 

نکته مهم: با توجه به فروض اختلافی مذکور باید اشاره کرد که ما تنها در مورد دوجرم به موجب رای وحدت رویه ۱۰ مورخ 1355/07/02، تصریح داریم بر اینکه امکان تحقق جرم برروی اموال مشاع وجود دارد؛ یکی جرم تخریب و دیگری جرم سرقت حدی. یعنی فقط در این دوجرم شرکای مال مشاع می توانند تحت عنوان سرقت حدی و تخریب مال مشاع، مجازات شوند.

 

بررسی آلات و ابزار فریب در کلاهبرداری

پس از بررسی موضوع جرم؛ نوبت به بررسی وسیله بکار رفته در ارتکاب کلاهبرداری می‌رسد؛ همانگونه که از تعریف جرم برمی آید وسیله ارتکاب کلاهبرداری باید متقلبانه باشد، یعنی نیاز به مانور متقلبانه با ضابطه تشخیص نوعی دارد؛ یعنی قضاوت با عرف است که آیا وسیله بکاررفته متقلبانه است یا خیر.

نکته حائز اهمیت اینکه در راستای بکارگیری این وسیله متقلبانه باید قربانی فریب بخورد و مال را به میل خود به کلاهبردار بدهد؛ بنابراین نباید قبل از آن که توسل به وسایل صورت بگیرد، به میل خود مال را تقدیم مرتکب کند و یا اینکه مال به زور و بدون توسل به وسایل گفته شده دراختیار مرتکب قرارگیرد.

 

معیار قربانی کلاهبرداری بودن، چیست؟

معیار و ضابطه تشخیص قربانی، ضابطه شخصی است؛ یعنی مرد یا زن بودن قربانی، سن، شرایط جسمی و روحی، مد نظر است.

مثلاً، امکان و میزان فریب یک زن با توسل به وسایل متقلبانه و اغفال کننده در موضوعی، ممکن است بیش از امکان توسل به همان وسایل برای فریب یک مرد و در نهایت منجر به بردن مال او شود؛ اگر خانم هستید و مورد کلاهبرداری واقع شده اید، مشورت با وکلای خانم ما، بهترین راهکار برای شماست.

 

نکته مهم: اثبات توسل به وسایل متقلبانه، با شاکی و مدعی العموم است. 

 

مراحل یک کلاهبرداری بی نقص

 

a neat scam

بنگاه حقوقی 24 ساعته رسیدگی  به امور کلاهبرداری فوری و تلفنی

 

در ادامه مبحث کلاهبرداری باید بیان داشت که اغفال و فریب، باید یک مرحله قبل از بردن مال باشد؛ یعنی:

  1. ابتدا مرتکب جرم، متوسل به راه های اغفال گردد.

  2. قربانی فریب بخورد و این اغفال منجر به بردن مال وی شود.

نکته مهم: چنانچه مرتکب ابتدا به هر طریقی مال قربانی را بدست بیاورد و پس از آن متوسل به وسایل متقلبانه گردد، کلاهبرداری محقق نشده؛ از آنجا که اغفال باید علت و سبب بردن مال باشد، یعنی قربانی به این علت مال را داده که فریب خورده است؛ بنابراین لازمست رابطه علییت احراز گردد و ناگفته پیداست که هرکجا این رابطه وجود نداشته باشد یا توسط یک جریان، این رابطه قطع گردد؛ عنصر اثبات کلاهبرداری منتفی می گردد.

 

انواع کلاهبرداری های رایج در سال 99

مثال معروف و شناخته شده، توسل به وسایل متقلبانه، مثل جعل شناسنامه توسط فرد، استخدام در یک شرکت و دریافت حقوق در ازای انجام کار است؛ همانگونه که مشخص است، دریافت حقوق در ازای انجام کار است، نه توسل به وسایل متقلبانه مثل جعل شناسنامه؛

بنابراین استخدام و انجام کار باعث قطع رابطه علییت شده و کلاهبرداری منتفیست؛ توضیح پیرامون رای وحدت رویه شماره ۷۳ به تاریخ 1336/1/20 شعبه دوم دیوان عالی کشور، اگر چند نفر مامور کشف جرم؛ برای خرید دلار تقلبی از شخصی باشند و به او مراجعه و او دلارهای تقلبی را به انان عرضه کند، عمل مرتکب شروع به کلاهبرداری نیست.

 

 مواد لازم برای تشخیص فوری کلاهبرداری

 

immediate scam spotting

مرجع نگارش شکواییه آنلاین و تلفنی کلاهبرداری

 

لازمه کلاهبرداری عدم اطلاع قربانی به قصد و منظور مرتکب به توسل به وسایل متقلبانه است؛ اما در مثالی که کمی بالاتر زده شد، ماموران با علم به تقلبی بودن و آگاهی از آن و به قصد دستگیری وی اقدام کردند؛ لذا عنصر اغفال وجود ندارد و تحقق جرم منتفی بود.

 

چند نکته در خصوص روش های شناسایی کلاهبرداری:

  • گرفتن وجه از کسی با این وعده که جنسی را برای او بفرستد و بعد انکار کند،  کلاهبرداری نیست؛ چون توسل به وسایل متقلبانه منتفیست.
  • تنها گرانفروشی کلاهبرداری نیست؛ مگرمرتکب به دروغ اوصاف یا کیفیاتی بیان کند که شخص به خرید ترغیب و از این راه مال فریب خورده را ببرد.
  • توسل به دروغ نمی‌تواند مثبت کلاهبرداری باشد و زمانی که مرتکب از طریق جعل اسم و عنوان و سمت به دروغ متوسل می شود، باید عناوین مذکور از نظر قربانی شناخته‌ شده و‌ موثر باشد وچنانچه قربانی نام و سمت مجعول را نشناسد، امکان اثبات توسل به وسایل متقلبانه از راه دروغ وجود ندارد.
  • غصب عنوان و شغل موضوع مواد ۵۵۵ و ۵۵۶ قانون مجازات اسلامی باآنکه خود معرف جرمی مستقل است؛ اما اگر جعل فوق (عنوان و شغل) باهدف فریب دیگری و تحصیل مال او باشد به شرط تحقق سایر شرایط کلاهبرداری محقق می گردد.

 

مجازات کلاهبرداری در سال 1399

 

different types of scam in 2021

وکیل متخصص امور کلاهبرداری آنلاین و تلفنی

 

قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری، چند مورد وسیله متقلبانه را نام برده با اشاره به اینکه موارد مذکور حصری نیست در اینجا بیان می شود:

 

  1. فریب مردم به وجود کارخانه، تجارتخانه، شرکت یا موسسات موهوم.

  2. فریب مردم به داشتن اموال و اختیارات واهی.

  3. امیدوار کردن مردم به امور غیرواقع.

  4. ترساندن مردم ازحوادث و پیشامدهای غیر واقع.

  5. استناد به اختیار، عنوان و سمت مجعول.

 

مجدد یاد آوری می نماییم که توسل به همه وسایل مذکور در فوق باید پیش ازبردن مال و مقدم بر فریب و اغفال قربانی باشد.

 

جمع بندی و خلاصه مطالب

بعد از اتمام بررسی وسیله در کلاهبرداری لازم به یاد آوریست که درعالم حقوق جرائم از لحاظ شیوه تحقق به دوگروه مطلق و مقید تقسیم می شود؛ جرم مطلق مثل جعل و... جرمیست که صرف ارتکاب تحقق یافته و نیازی به حصول نتیجه یا ورود زیان به دیگری نیست. (از حوصله این مقاله خارج است) و دسته دیگر جرائم مقید که منظور از آنها حصول نتیجه خاص است؛ کلاهبرداری جرمی مقید به نتیجه خاص است و نتیجه خاصش بردن مال دیگریست.

توسل به وسایل متقلبانه، فریب قربانی، بردن مال قربانی، منتفع شدن کلاهبردار یا شخص مدنظر او، از انجاکه کلاهبرداری دارای اجزای مختلف و عناصر گوناگونی در تشکیل آن دخیل است، لذا جرم مرکب گوییم؛ در جرایم مرکب هرکجا و در هر حوزه قضایی که بخشی از جرم واقع شده دادگاه صالح آن حوزه برای رسیدگی دارای صلاحیت است؛ با اتمام بررسی عنصر قانونی و مادی کلاهبرداری در مبحث بعد به عنصر معنوی می پردازیم

سوالات متداول

لطفا نظر خود را ثبت نمایید:

نظرات کاربران:

با سلام عنصر، توسل به وسایل متقلبانه برای فریب دیگری و در نهایت بردن مال اوست؛ نکته قابل توجه این است که مرتکب جرم کلاهبرداری می تواند هر شخصی باشد و ویژگی خاصی برای او مدنظر نیست. رفتار مجرمانه می تواند هم بصورت فعل و هم ترک فعل متبلور شود؛ اما در مورد کلاهبرداری باید دقت شود، چراکه در تعریف ان بیان شد فریب دیگران و بردن مال انها شرط تحقق جرم است که تماماً با فعل مادی ارتکاب میابد؛ لذا ترک فعل، حتی اگر توأم با سونیت باشد و نیز باعث فریب طرف مقابل و ضرر او گردد، هرگز منجر به تحقق کلاهبرداری نخواهد شد؛ مثال شایع این ترک فعل می تواند سکوت فروشنده در برابر خریدار نسبت به ایرادات کالا و در نهایت فریب مشتری و خرید کالای معیوب باشد
کلاهبرداری از جرایم پیچیده است زیرا تقلب و استفاده از وسایل متقلبانه می تواند مصداق های بی شماری داشته باشد که در دنیای امروز با وجود وسایل ارتباط جمعی بی شمار و گوناگون، راه های بسیاری که هر روزه به آنها اضافه می شود و جهت انجام جرم کلاهبرداری می تواند مورد استفاده قرار گیرد. مجازات جرم کلاهبرداری حبس و جزای نقدی معادل مال برده شد، و بازگردان مال برده شده به همراه ضرر و زیان های وارده به صاحب مال است. از جمله جرایمی که در حکم کلاهبرداری هستند و مجازات جرم کلاهبرداری را در پی دارند؛ عبارتند از: تبانی اشخاص برای بردن مال غیر، تبانی با یکی از اصحاب دعوا برای بردن مال یا تضییع حق طرف مقابل یا ثالث. معرفی مال غیر به عرض مال خود و انجام عملیات اجرایی نسبت به آن. تقاضای ثبت ملک توسط امین. تقاضای ثبت ملک توسط وارث با علم به انتقال ملک توسط مورث یا سلب مالکیت او. اظهارات خلاف واقع موسسین و مدیران شرکت های با مسوولیت محدود، تضامنی و نسبی در مورد پرداخت تمام سهم الشرکه غیرنقدی در اوراق و اسناد لازم برای ثبت شرکت. تقویم متقلبانه سهم الشرکه غیرنقدی به مبلغ بیش از قیمت واقعی. تقسیم منافع موهوم با نبودن صورت دارایی یا به استناد صورت دارایی بین شرکا به وسیله مدیران. به مصرف رساندن ارز دولتی به مصرفی غیر از خرید کالا. فروختن ارز دولتی در بازار سیاه یا آزاد. جعل عنوان نمایندگی بیمه. انتقال گیرنده مال غیر، مشروط بر اینکه بر ملک غیر بودن در هنگام معامله آگاه باشد در حکم کلاهبردار است. خیانت یا تبانی متصرف برای ثبت ملک به نام دیگری و یا متصرف قلمداد کردن خود. خودداری از استرداد حق طرف مقابل. کسی که طلب خود را به غیرمدیون انتقال دهد و بعد از انتقال آن را از مدیون سابق خود دریافت کرده یا انتقال دهد.
با سلام و احترام؛ قوانیین در کشور ما بر اساس موضوعات مختلفی دسته بندی شده اند. قوانین حقوقی ، جزایی ، اداری و ... جرایم کیفری از جمله جرایمی هستند که دادسرا و دادگاه های کیفری کشور ما به شدت با آن درگیر بوده و مجازاتهای زیادی در کشور مربوط به موضوعات کیفری است و یکی از مهمترین جرایم کیفری جرم کلاهبرداری می باشد که انواع متفاوتی برای آن در کشور ما تعریف شده است و با توجه به اصل قانونی بودن جرایم و مجازات ها بسیار مهم و حیاتی است که نزد کسی یا کسانی برویم که در خصوص این جرم مطالعه داشته و مصادیق آن را به صورت دقیق بشناسند زیرا بارها اتفاق افتاده که ما ندانسته از کسی تحت عنوان جرم کلاهبرداری شکایت می نمائیم اما بعدها مشخص می شود که این جرم اصلا مصداق جرم کلاهبرداری نبوده و بعد از مدت ها کش و قوس و رفتن به محاکم مختلف قضایی، طرف مقابل ما از جرم انتسابی تبرده شده و دست مان به هیچ کجا بند نیست ؛ لذا به دلیل اهمیت فراوان این موضوع باید از وکلای کارکشته موسسه وکیل تلفنی بهره جسته و باکمک ایشان گام برداشت تا احتمال هرگونه ریسک و خطری را پایین بیاوریم و حق مان را با طور کامل استیفا نمائیم.
جرم، عبارتست از هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات درنظر گرفته شده است؛ مجرم شخصیست که با انجام فعل یا ترک فعلی باعث نقض قانون شده، اما گاها شخصی که خود مرتکب جرم نشده بواسطه رفتار دیگری مسئول شناخته می شود

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی شعبه تهران: میدان انقلاب - ابتدای کارگر جنوبی - کوچه رشتچی - پلاک 14 - طبقه اول - واحد 3.

 

واحد مشاوره حقوقی شعبه مازندران:

استان: مازندران، شهرستان : آمل، بخش : مرکزی، شهر: آمل، خیابان طالب آملی کوچه توحید4[نیما 3]کوچه توحید6[نیما4]، پلاک 36 طبقه اول واحد اول تلفن اداری:01144442509

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی