موضوعات مختلفی در رابطه با اداره کار مطرح می شود اما همه آنها، در نهایت به نوع روابط کارگری و کارفرمایی می پردازند. روابط کارگری و کارفرمایی به دلیل اهمیت بالایی که دارند در قانون کار به آن اشاره شده است. در این صورت، هم کارفرما و هم کارگر باید به بهترین شکل ممکن در محل کار، مقررات مربوطه را اجرا کنند. افرادی که اقدام به اخذ مشاوره حقوقی اداره کار می کنند، در اغلب مواقع طرفین قرارداد کار هستند که به دلیل بروز اختلاف در این زمینه به دنبال راه حل هایی برای حل چنین مشکلاتی هستند جهت کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و یا اینکه با شماره 09212242670 تماس بگیرید.
زمانی که بحث اداره کار مطرح می شود، در اغلب مواقع به موضوعات بین روابط کارگر و کارفرما اشاره دارد. اداره کار یا همان وزارت کار و رفاه اجتماعی، وظایفی مختلفی را در قانون برعهده دارد که مهم ترین رسیدگی به اختلافات کارگر و کارفرما است. در تمامی مشاغل، امکان این که بین کارفرما با کارکنان مجموعه و یا شرکت، اختلاف و حتی درگیری به وجود آید، وجود دارد. در واقع بروز اختلاف کاری امری طبیعی در مشاغل مختلف کشور است و نمی توان این موضوع را کتمان نمود. در صورتی که کارفرما، وظایف درج شده در قانون کار را نسبت به کارگران خود انجام ندهد، زمینه بروز اختلاف به وجود آمده و چه بسا مجموعه کار مورد نظر، روند کاری آن با مشکلاتی نیز مواجه شود.
قانون کار، اختصاصا به رابطه فی ما بین کارگر و کارفرما پرداخته و از این حیث، رسیدگی به دعاوی اداره کار، باید بر اساس مقررات این قانون انجام شود. نمی توان گفت که دلیل اصلی اختلاف و دعاوی کار، به واسطه عدم اجرای مقررات توسط کارفرما می باشد و در این بین نیز کارگران نیز اگر وظایف تعیین شده را به درستی انجام ندهد و یا این که در محل کار مرتکب انجام تخلفاتی شوند، طرف اصلی دعاوی کار قرار می گیرند. بنابراین، دعاوی اداره کار، به واسطه تخلفاتی است که از طرف کارگر یا کارفرما، رخ داده است.
وکالت در پرونده های مرتبط با با اداره کار، توسط وکلا متخصص در دعاوی کار صورت می گیرد و در این بین، کارگر یا کارفرما جهت رسیدگی بهتر به دعاوی مطرح شده می توانند وکیل بگیرند. البته که اخذ وکیل، تنها راه حل برای رسیدگی به اختلافات اداره کار نبست و در این زمینه، امکان استفاده از خدمات مشاوره حقوقی موسسه وکیل تلفنی وجود دارد. برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی در هر ساعت از شبانه روز با شماره 09212242670 تماس بگیرید.
همانطور که اشاره شد، مشاوره حقوقی اداره کار، عمدتا در ارتباط با روابط بین کارگر و کارفرما می باشد. یکسری از سوالات در مشاوره حقوقی اداره کار بیشتر از طرف متقاضیان مورد بحث قرار گرفته است که در این بخش قصد داریم به مهم ترین سوالاتی که در مشاوره حقوقی مطرح می شوند، بپردازیم.
موارد فوق به عنوان سوالاتی هستند که در حوزه اداره کار، بیشتر از طرف افراد مطرح شده و در این صورت لازم است که برای این قبیل سوالات، ارائه مشاوره به صورت تخصصی انجام شود. به منظور دریافت تمامی سوالات فوق، استفاده از مشاوره حقوقی موسسه وکیل تلفنی به شما پیشنهاد می شود. برای دریافت مشاوره حقوقی با شماره 02147625900 تماس بگیرید.
مطابق ماده 21 قانون کار به مبلغ معادل حقوق دریافتی یک ماه آخر کارگر که کارفرما باید به او بپردازد، حق سنوات گفته می شود؛ مشاوره ی حقوقی نحوه محاسبه حق سنوات در قرارداد کار امری لازم برای رسیدگی به حقوق و مزایای کارگری و همچنین سهولت کار کارفرما در حسابرسی است.
حق سنوات در هر شرایطی باید توسط کارفرما و به مقدار مذکور پرداخته شود. سنوات کم یا سنوات زیاد در این امر مورد بحث نیست و حتی برای کارگرانی که کمتر از یک سال کار کرده اند به نسبت کارکرد آن ها پایه سنوات تعلق می گیرد (اگر یک ماه باشد باید یک دوازدهم آن به شخص پرداخت گردد) و این پرداختی تا خاتمه کار یا فسخ قرارداد ادامه خواهد داشت؛ حتی اگر کارگر کار خود را ترک کند و یا رضایت به عدم دریافت آن داشته باشد نیز کارفرما ملزم به پرداخت آن بر اساس قانون جدید سنوات است. با مشاوره ی حقوقی نحوه محاسبه حق سنوات در قرارداد قانون کار، جزئیات حق سنوات آنلاین به آگاهی شما خواهد رسید.
قسمت عمدهای از پرداخت کارفرما به کارگر، حقوق اصلی است که با ارائه خدمات کارگر به او پرداخت می شود بخش زیادی از محاسبات حق سنوات از قبیل افزایش حقوق، اضافهکار، سنوات خدمت، کسر کار و طلب مرخصی برمبنای حقوق اصلی محاسبه میشود.
بهترین روش محاسبه سنوات، با مشاوره ی حقوقی نحوه محاسبه حق سنوات در قرارداد کار به صورت فرمول زیر است:
سنوات = تعداد روزهای کارکرد ضرب در ۳۶۵ روز و تقسیم بر حقوق پایه.
امروزه در برخی از سازمان ها و شرکت ها پرداخت حق بیمه نقدی به کارگران امری طبیعی شده است و کارفرمایان با تنظیم رضایت نامه و یا با دریافت رسید از شخص کارگر به جای بیمه کردن او نزد سازمان تامین اجتماعی حق بیمه را به صورت نقد می پردازند، قانون این عرف اشتباه را نمی پذیرد؛ چراکه این پرداختی که صورت می گیرد، حق بیمه است و نباید به کارگر پرداخت.
با اطلاعات حاصل از مشاوره ی حقوقی نحوه محاسبه حق سنوات در قرارداد کار به ابطال این امر می رسید؛ بنابراین هرگونه قرارداد میان کارگر و کارفرما مبنی بر این توافق باطل است و در صورت شکایت کارگر سازمان تامین اجتماعی استناد به هیچ قراردادی نمی کند و علاوه بر جریمه، کارفرما به پرداخت حق بیمه در طی مدت کارکرد کارگر محکوم می شود؛ در مشاوره ی حقوقی نحوه محاسبـۀ حق سنوات در قرارداد کار، توصیه می شود چنانچه کارفرمایی اقدام به این عمل داشته و دارد آن را متوقف و به اداره کار جهت رسیدگی مراجعه کند.
تا چندی پیش ثبت دادخواست علیه کارفرما با فرم های موسوم به فرم دادخواست صورت می گرفت که شخص متقاضی با درج مشخصات خود و کارفرما و شرح مطالبات به اداره کار مراجعه می کرد و با تحویل فرم دادخواست، درخواست خود را ثبت می کرد؛ در حال حاضر نگارش فوری و آنلاین دادخواست علیه کارفرما با روش الکترونیکی انجام می شود؛ در این روش می بایست اسناد و مدارک اسکن شده در فرم الکترونیکی، مرقوم واقع شود.
در ثبت دادخواست به این روش با استفاده از مشاوره ی حقوقی نحوه محاسبه حق سنوات در قرارداد قانون کار سبب سهولت در ثبت دادخواست گردیده و همچنین از اتلاف وقت و ازدحام مراجعه کنندگان حضوری جلوگیری می کند.
با مشاوره ی حقوقی تلفنی نحوه محاسبه حق سنوات در قرارداد قانون کار، تنظیم شکایت نامه آنلاین و فوری علیه کارفرما به سادگی و با مهارت تمام و کمال انجام می گیرد.
قبل از یک مشارکت کاری، محکم کاری و شفاف سازی بعضی مسائل از اصول اولیه باید تلقی شود، چرا که هم کارگر و هم کارفرما دنبال منافع خودشان در این مشارکت اند؛ مشاوره ی حقوقی نحوه محاسبه حق سنوات در قرارداد قانون کار با منطق کاری جلو می رود، چون چیزی که برای کارگر مهم است حقوق و مزایای کار است و کارفرما انتظار دارد کارگر تابع دستورات کاری او باشد و از او دریافت خدمات کند؛ لذا تنظیم یک قرارداد کاری صحیح و با رعایت نکات حقوقی می تواند سبب آسودگی خاطر طرفین شود.
مشاوره ی حقوقی در این زمینه می تواند با ایجاد یک چهارچوب قانونی در روابط حقوقی میان طرفین عامل رفع بسیاری از دغدغه ها و نگرانی های کارگر و کارفرما باشد.
مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته موسسه حقوقی ما، با نگارش فوری تلفنی و آنلاین قرارداد های قانون کار به صورت 24 ساعته بدون در نظر گرفتن کارگر یا کارفرما بودن شما، تمامی منافع و انتظاراتتان را پوشش می دهد.
در ایران قرار دادهای کار به دو نوع قراردادها در ادارات دولتی و شرکت های خصوصی تقسیم می شوند.
در ادارات دولتی بر طبق قانون استخدام کشوری بر سه نوع رسمی، پیمانی و قرارداد کاری یا خدماتی هستند.
قرارداد های شرکت های خصوصی شامل دو دسته قرارداد می شوند، که این قرار داد ها شامل اقلام زیر اند:
از نظر مدت قرارداد.
از نظر ساعت کار.
نگارش انواع قرار داد های شرکت های خصوصی از نظر مدت قرارداد
- در نگارش قرارداد های کار اول از همه باید نوع قرارداد را تشخیص و با اصول و مبانی لازمه اقدام به تنظیم آن کرد؛ مشاوره ی حقوقی نحوه محاسبه حق سنوات در قرارداد قانون کار گزینه مناسبی برای این کار است.
درموسسه حقوقی ما امکان نگارش انواع قراردادهای مورد درخواست شما، ازجمله قرارداد کار با مدت موقت، قرارداد کار با مدت غیرموقت، قرارداد کار برای انجام کارمعین، قرارداد مشاوره ای، قرارداد آزمایشی، قرارداد کارآموزی، قراردادهای کارمزدی، قراردادهای مزد ساعتی، قرارداد کار بازاریابی، قرارداد خدمت مدیرعامل، قرارداد بروکری و بسیاری از موارد دیگر به صورت 24 ساعته انجام می گیرد.
اختلافات بین کارگر و کارفرما در وهله اول با سازش و توافق دوباره قابل حل اند؛ مشاوره ی حقوقی با وکیلی که با سنجش اوضاع و احوالات هردو طرف سعی در حل اختلاف با تبانی طرفین داشته باشد، این روزها کم تر تحقق می یابد؛ اما اکثر مواقع باید دادخواست تنظیم کرد که در این صورت بهترین وکیل کسی است که با یک پرسش و پاسخ فوری حقوقی و ماهرانه شخص را به جواب تمام ابهامات و سوالات حقوقی خود در این باره برساند.
همانطور که تا الان متوجه شدید، اداره کار مسئول رسیدگی به اختلافات میان کارگران و کارفرمایان است، اما به چه صورت؟
چنانچه هرکدام از طرفین در اجرای هرکدام از مفاد قرارداد (موقت و یا دائم)، مقررات قانون کار موافقت نامه های کارگاهی با مشکل و اختلاف نظر مواجه شوند، هیأت تشخیص مسئول اخذ تصمیم خواهد بود؛ همچنین اگر کارگری در انجام وظایف خود قصور داشته باشد و با وجود تذکرات کتبی همچنان مقررات محل کار را نقض نماید توسط کارفرما به هیأت تشخیص معرفی می گردد؛ البته در این شرایط کارفرما حق فسخ قرارداد را دارد، اما به شرطی که شورای اسلامی کار یا انجمن صنفی نظر مثبت داشته باشند و کارفرما مطالبات و حقوق معوقه ی کارگر را به عنوان حق سنوات به وی بپردازد. مشاوره ی حقوقی نحوه محاسبه حق سنوات در قرارداد قانون کار در روال این امر، کارفرما را یاری می کند.
هیأت تشخیص، طبق ماده 10 آیین نامه متشکل است از:
نماینده وزارت کار و امور اجتماعی.
نماینده کارگران.
نماینده مدیران صنایع.
با وجود اینکه حضور طرفین در جلسه الزامی است؛ اما عدم حضور آنان یا نماینده منتخبشان مانع از صدور رأی توسط این سه نماینده نخواهد بود؛ لذا باید توجه داشت که جهت معرفی طرح دعوا به هیأت تشخیص تکمیل و تقدیم دادخواست به واحد کار و امور اجتماعی ضرورت دارد.
اداره کل کار و امور اجتماعی بعد از دریافت دادخواست یک ابلاغیه با مضمون ساعت، روز رسیدگی به اختلاف کارگر و کارفرما ابلاغ می کند؛ چنانچه هرکدام از طرفین به حکم صادره اعتراضی داشته باشند، باید تا 15 روز با مستندات و مدارک خود به هیأت های حل اختلاف اداره کار رجوع کند؛ هیأت حل اختلاف متشکل است از 9 نفر شامل نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت (فرماندار، رئیس دادگستری محل، مدیر کل کار و امور اجتماعی یا نمایندگان آنان) است که در صورت اعتراض به رأی هیأت تشخیص مسئول بررسی دعوی است و از طرفین اختلاف کتباً جهت حضور در جلسه دعوت به عمل می آورند.
آراء صادره از جانب این هیأت لازم الاجرا بوده، لذا در صورت عدم تحقق آن می توان با مراجعه به اداره کار خواستار اجرای رأی توسط دادگستری شد؛ البته درصورت مخالفت با حکم می توانید با مشاوران حقوقی ما در این خصوص مشورت نمایید.
مطابق قانون دیوان عدالت اداری بند 2 ماده 10: آرائی که توسط هیأت های حل اختلاف صادر شده اند در شعب دیوان عدالت اداری قابل فرجام خواهی خواهد بود.
با توجه به این نکته که دیوان عدالت اداری مرجع دارای صلاحیت جهت توقف اجرای قطعی هیأت حل اختلاف می باشد؛ چنانچه هرکدام از طرفین ادله و استدلال کافی برای تجدید نظر دیوان داشته باشد می تواند حق اعتراض دوباره داشته باشد.
قطعاً مشاوره حقوقی قبل از هر اقدامی بهترین توصیه ای است که می توان به هر فردی در این اجتماع کرد؛ در مورد قانون کار و اقدامات مربوط به آن، تاثیرات یک مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان می تواند کاملاً محسوس و چشم گیر باشد؛ چرا که با دریافت مشاوره حقوقی هم علم و آگاهی فرد از قوانین مرتبط با قانون کار افزون می گردد، هم سود و نفع بیشتری برای فرد دارد. مشاوره ی حقوقی در این زمینه هم چنین با مدیریت زمان این امکان را به شخص می دهد تا نظارت و کنترل بر کیفیت انجام کار داشته باشد, تهیه متن قرارداد وفق قوانین نیز با مشاوره حقوقی در هر زمان و مکانی شخص را در پیش برد دعوی یاری می کند. به علاوه نحوه صحیح گردآوری مدارک و مستندات با مشاوره ی حقوقی نحوه محاسبه حق سنوات در قرارداد قانون کار در اختیارمتقاضی قرار می گیرد و بطبع تضرر مادی و معنوی نیز در آن بسیار کمتر است.
دانش تخصصی و تجربه وکیل مشاور به شما بینش عمیق تری قبل از شروع مشارکت می دهد؛ تجزیه و تحلیل و ارائه راهکار آنلاین حقوقی از نمای بیرونی هر مسئله چیزی است که می تواند سازنده باشد.
وکیلی که وظیفه ارائه مشاوره در این خصوص را به شما دارد حق بیمه و دیگر مزایای شغلی ندارد؛ لذا شما در هزینه های خود صرفه جویی می کنید هم چنین میان شما و او تعهدات قانونی بلند مدتی ایجاد نمی شود و مدت زمان همکاری برای یک مدت ثابت است.
مشاوره ی حقوقی نحوه محاسبه حق سنوات در قرارداد قانون کار، کاربردی ترین راه برای آمادگی قبل از دعوی کارگر و کارفرمایی است.
دلیل این امر این است که قانون كار يك قانون حمايتي براي كارگران مي باشد و جنبه الزامي براي طرفين داشته و هرگونه توافق خلاف قانون كار باشد باطل و بلااثر مي باشد و به عبارت ديگر قانون كار جنبه امره و دستوري داره لذا خلاف اين دستور قانون كار باطل مي باشد.
پيشنهاد موسسه وكيل تلفني براي كارگر و كارفرما اين هست كه قبل از انعقاد قرارداد كار با اخذ شماوري فوري قانون كار از وكيل تلفني بهترين قرارداد را نگارش و تحرير نمايند قطعا با اين مشاوره حقوقي قانون كار هرگونه دعوي يا اختلاف را قبل از انعقاد قرارداد كار با مشاوره حقوقي قانون كار مرتفع مي نماييد؛ با مراجعه به کلینیک مشاوره حقوقی ما از بروز مشکلات حقوقی، پیشگیری کنید.
طبق قانون كار كارفرما مي تواند عيدي كارگر را در پايان قرارداد به نرخ روز پرداخت نمايند و البته در رويه موجود مي تواند به نسبت كاركرد كارگر در ايام، به ايشان پرداخت نمايند؛ مثلا كارگري به مدت يك ماه نزد كارفرما كاركرده است عيدي يك كارگر طبق قانون كار و مصوبه شوراي عالي كار حقوق دو ماه يك كارگر مي باشد، اگر حقوق يك كارگر در سال يك ميليون پانصد هزار تومان باشد عيدي يك سال كاركرد كارگر سه ميليون تومان مي باشد، پس عيدي اين كارگري كه يك ماه نزد كار فرما كار كرده است به مبلغ 250.000 هزار تومان مي باشد و حال اگر كارفرما اين مبلغ را در سال جاري كاركرد كاگر پرداخت ننمايد بايد به نرخ روز در سنوات اينده پرداخت نمايند.
در رابطه کارگری و کارفرمایی، کارگر نیروی بدنی یا فکری یا زمان خود را دراختیار کارفرما می گذارد و از دستورات وی پیروی می کند تا مزد از کارفرما دریافت کند که قوانین اداره کار می بایست در این راستا رعایت شوند.
در صورتی که اختلافی با کارفرمای خود دارید یا اینکه می خواهید از قوانین اداره کار با دقت مطلع شوید می توانید از خدمات مشاوره ایی ما استفاده نمایید.