در مشاوره حقوقی شکایت از کارشناس شما می توانید به حیطه و موارد مربوط به تخلف کارشناسان دادگستری و نگارش شکایت نامه از کارشناس مربوطه آشنا شوید.
هر زمان که طرفین اصلی در یک دعوای حقوقی مدنی احساس کنند که کارشناس در انجام وظایف قانونی خود تخلف کرده است و این تخلف موجب ایجاد ضرر و زیان به آنها شده است ،می توانند موضوع پرونده شکایت را از طریق کانون کارشناسان مورد پیگرد و پیگیری قرار دهند.
همه چیز در مورد مشاوره حقوقی شکایت از کارشناس
مسلماً استفاده از مشاوره حقوقی شکایت از کارشناس یکی از عمده ترین مسائلی است که امروزه بسیاری از افراد به آن نیاز دارند. قبل از اینکه بخوایم در مورد مشاوره حقوقی شکایت از کارشناس صحبت کنیم بهتر است در ابتدا با وظایف و نقش حقوقی کارشناس دادگستری آشنا شویم تا بتوانیم برای نگارش شکوائیه و نگارش دادخواست، اطلاعات لازم را داشته باشیم.
همه ی ما به خوبی می دانیم که قاضی فردی است که مسئولیت رسیدگی به یک پرونده و صادر کردن رای را بر عهده دارد. اما حقیقت آن است که تمام اطلاعات تخصصی در اختیار یک نفر حتی قاضی پرونده نمی باشند و برای صدور رای توسط قاضی لازم است تا کارشناسان و متخصصان مختلف، اطلاعات تخصصی لازم را در مورد موضوعات مختلف حقوقی و پرونده های مختلف را داشته باشند تا بتوانند با ارائه نظریات خود، قاضی را در طول پیگیری و رسیدگی پرونده برای صدور رای، کمک کنند.
توجه داشته باشید که ارائه این نظریات تخصصی باعث می شود تا قاضی پرونده و بازپرس بتوانند برای کشف حقیقت سریعتر اقدام نمایند. اما موضوع اصلی آن می باشد که اگر کارشناس پرونده دچار خطا و قصور شود، چگونه باید از طریق قانونی و با کمک یک مشاورت تلفنی با یک وکیل بهتر شکایت از کارشناس برای احقاق حقوق و نگارش لایحه خود اقدام نماییم؟
مطابق قانون آیین دادرسی مدنی، در امور مدنی دادگاه میتواند راساً یا به درخواست یکی از طرفین موضوع را به کارشناسی ارجاع دهد و باید در قرار ارجاع به کارشناسی، موضوعی که نظر کارشناس نسبت بدان لازم است و مدتی که کارشناس باید اظهارنظر کند، تعیین شود.
در رابطه با مشاوره حقوقی شکایات از کارشناس باید به این موضوع دقت داشته باشید که امروزه امکان ارائه نظر کارشناسی در تمامی دعاوی که مربوط به حیطه ی قانون مدنی می باشد، وجود دارد.
بر اساس ماده 7 قانون تشکیلات و ایین دادرسی دیوان عدالت اداری: دیوان میتواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشتههای مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند، به عنوان مشاور دیوان داشته باشد.
در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره حقوقی تلفنی پیشگیرانه و کارشناسی، به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان، کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی میشود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع، نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای مینماید.
در چه مواردی میتوان از یک کارشناس دادگستری شکایت کرد؟
در مشاوره حقوقی شکایت از کارشناس شما می توانید به حیطه و موارد مربوط به تخلف کارشناسان دادگستری و نگارش شکایت نامه از کارشناس مربوطه آشنا شوید. هر زمان که طرفین اصلی در یک دعوای حقوقی مدنی احساس کنند که کارشناس در انجام وظایف قانونی خود تخلف کرده است و این تخلف موجب ایجاد ضرر و زیان به آنها شده است، می توانند برای جلوگیری از تضییع حقوق خود و مطالبه ی خسارت از کارشناس به کمک مشاوره حقوقی، موضوع پرونده شکایت را از طریق کانون کارشناسان مورد پیگرد و پیگیری قرار دهند.
توجه داشته باشید که اصولاً هزینه ی کارشناسان به وسیله ی حساب سپرده کانون کارشناسان که بوسیله ی مرجع قضایی تعیین می شود، پرداخت می گردد و اصولا فیش واریزی آن نیز در پرونده ی مربوطه نیز پیوست می شود؛ بنابراین می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که کارشناس اجازه و اختیار قانونی آن را ندارد که از طرفین دعوا نیز وجه مازاد را به صورت نقدی مطالبه کند و در صورت وجود چنین موضوعی بهتر است طرفین پرونده موضوع را سریعاً به محاکم قانونی ارجاع دهند و قبل از هرگونه اقدامی نیز می توانند از مشاوره حقوقی آنلاین یا حتی مشاوره حقوقی تلفنی استفاده کنند تا از جزییات مراحل قانونی آن مطلع شوند.
در صورت خلف وعده یک کارشناس حقوقی، آیا می توان با استفاده از مشاوره حقوقی شکایت از کارشناس از او شکایت کرد؟
یکی از مسائلی که در مشاوره حقوقی شکایت از کارشناس مطرح می گردد آن است که در صورت خلف وعده ی یک کارشناس حقوقی آیا امکان مجازات و نگارش دادخواست قانونی وجود دارد یا خیر؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که خلف وعده جز مواردی نمی باشد که در قانون مجازات برای آن جزای خاصی تعیین شده باشد و تنها در صورتی می توانید برای پیگیری قانونی این موضوع اقدام نمایید که خلف وعده ی کارشناس حقوقی باعث فریب شما شده باشد. البته در صورت بیان این ادعا باید حتما با استفاده از ادله ی اثبات این موضوع را در محاکم قانونی ثابت کنید تا کارشناس مربوطه محکوم گردد.
با کمک تماس تلفنی به مشاور حقوقی شکایت از کارشناس، شما به راحتی می توانید از مراحل شکایت از کارشناس آشنا شوید.
مراحل شکایت از کارشناسان دادگستری
شکایت از تخلفات کارشناسی باید کتبی و با امضای شاکی انجام شود.
این شکایت در دفتر کانون کارشناسان رسمی ثبت میشود و هیئت مدیره کانون عندالاقتضا ظرف مدت یکماه آن را به دادسرای انتظامی کانون کارشناسان رسمی ارجاع و دادسرا پس از دریافت به آن رسیدگی و اظهار عقیده مینماید.
در صورتی که دادسرا یا دادگاه انتظامی کانون کارشناسان رسمی حضور شاکی و یا کارشناسان را برای ادای توضیحات و کشف حقیقت لازم بداند او را احضار میکند.
در صورتیکه دادسرای انتظامی کانون کارشناسان رسمی تعقیب کارشناس را لازم بداند کیفرخواست صادر نموده و یک نسخه آن را ظرف مدت دهروز از طریق کانون کارشناسان رسمی بوسیله مامور کانون و یا پست سفارشی به کارشناس ابلاغ میکند. کارشناس میتواند ظرف مهلت قانونی ، پاسخ خود را کتباً از طریق دفتر کانون به دادگاه انتظامی تسلیم و رسید دریافت دارد. درخواست تمدید مهلت برای دادن جواب پذیرفته نمیشود.
دادگاه انتظامی پس از وصول پاسخ کارشناس و یا انقضای مهلت مندرج در ماده 2 این آئیننامه وقت رسیدگی تعیین میکند و از طریق دفتر کانون به اطلاع دادسرای انتظامی و کارشناس خواهد رساند. عدم حضور دادستان و یا کارشناس و یا دادیار دادسرای انتظامی مانع رسیدگی نخواهد شد و دادگاه در وقت مقرر رسیدگی و حکم مقتضی صادر خواهد کرد و حکم مذکور حضوری تلقی میگردد. در صورتیکه موضوع شکایت متضمن جنبه کیفری نیز باشد به نحوی که به نظر دادگاه انتظامی میسر نباشد رسیدگی و اتخاذ تصمیم و صدور حکم دادگاه انتظامی پس از صدور حکم قطعی کیفری انجام خواهد یافت.
برای دریافت مشاوره حقوقی شکایت از کارشناس و دریافت پاسخ سوالات حقوقی خود شما به راحتی می توانید از ثبت سوال حقوقی رایگان و مشاوره حقوقی 24 ساعته تلفنی و آنلاین استفاده کنید.
اگر شما قصد محکوم کردن یک کارشناس حقوقی دادگستری را دارید و با توجه به اعتبارات او در رابطه با عملی شدن این موضوع دچار شک و تردید شده اید، بهتر است حتما این نکته را به خاطر بسپارید که تعیین میزان اعتبار یک کارشناس دادگستری بر عهده ی دادگاه می باشد و اگر شما بتوانید مدارک و ادله ی اثبات کافی را در رابطه با تخلف کارشناس مربوطه را به کمک مشاوره حقوقی شکایت از کارشناس ارائه دهید، دادگاه عادل در رابطه با این موضوع اقدام به صدور حکم خواهد کرد.
محکوم کردن یک کارشناس حقوقی دادگستری
بنابراین توصیه می گردد تا زمانیکه در رابطه با موضوع تخلف کارشناس مربوطه شک دارید و هنوز به مشاوره حقوقی شکایت از کارشناس مراجعه نکرده اید و مدارک کافی برای محکومیت را نیز در اختیار ندارید برای نگارش اظهار نامه اقدام نکنید.
بر اساس آئین نامه رسیدگی به تخلفات کارشناسان رسمی دادگستری درجات مجازات انتظامی به قرار زیر است:
توبیخ با درج در پرونده
محرومیت از اشتغال به امر کارشناسی از سه ماه تا یک ماه
حرومیت از اشتغال به امر کارشناسی از یکسال تا سه سال
محرومیت دائم از شغل کارشناسی