با عنایت به ماده 16 قانون جرائم رایانه ای، هرکس به وسیله سیستمهای رایانه ای یا مخابراتی، فیلم، صوت یا تصویر دیگران را منتشر کند به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از 91 روز تا 2 سال یا جزای نقدی از 5 تا 40 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. همچنین در ماده 17 این قانون آمده است: «هرکس به وسیله سیستم های رایانه ای، مخابراتی، صوتی یا تصویری، فیلم خصوصی یا خانوادگی، اسرار دیگری را بدون رضایت او منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، منجر به حبث و جزای نقدی که کمی قبل تر به آن اشاره نمودیم، محکوم خواهد شد»؛ لذا انتشار تصاویر و فیلم های خصوصی اشخاص جرم بوده و قابل تعقیب کیفری است.
مجازات انتشار تصاویر شخصی
براساس قانون آیین دادرسی کیفری جدید انتشار تصویر و سایر مشخصات مربوط به هویت متهمان در همه مراحل تحقیقات مقدماتی توسط رسانهها، مراجع انتظامی و قضایی و به طریق اولی توسط اشخاص عادی ممنوع است؛ انتشار تصویر و سایر مشخصات مربوط به هویت دو گروه از متهمان تنها به درخواست بازپرس و موافقت دادستان شهرستان مجاز است:
متهمانی که به ارتکاب جرائم عمدی موضوع بند الف، ب، پ و ت ماده 302 قانون متواری هستند و دلایل کافی برای توجه اتهام به آنها وجود دارد و از طریق دیگر امکان دستیابی به آنها وجود ندارد و انتشار تصویر آنها به شناسایی و تکمیل ادله کمک میکند.
متهمان دستگیر شدهای که به چندین جرم نسبت به افراد مختلف و نامعلومی نزد بازپرس اقرار کردند و تصویر آنها برای آگاهی قربانیان، طرح شکایت و اقامه دعوای خصوصی آنها منتشر می شود.
شکایت فوری و آنلاین به دلیل تصویر برداری مخفیانه
بله؛ تصویر برداری مخفیانه از اشخاص مصداق نقض حریم خصوصی بوده و قابل تعقیب کیفری است. قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت های غیرمجاز میکنند، این عمل را جرم انگاری کرده است.
این قانون در بند (ب) ماده ۵ خود مقرر کرده است: «تهیه فیلم یا عکس از محلهایی که اختصاصی بانوان بوده و آنها فاقد پوشش مناسب می باشند؛ مانند حمام ها و استخر ها و ... ممنوع بوده و همچنین تکثیر و توزیع آن ممنوع است».
همچنین طبق بند (ج) این ماده، تهیه مخفیانه فیلم یا عکس مبتذل از مراسم خانوادگی و اختصاصی دیگران، تکثیر و توزیع آنها جرم محسوب میشود. طبق این ماده مرتکبان جرایم فوق به دو تا پنج سال حبس و ده سال محرومیت از حقوق اجتماعی و هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم میشوند. بعلاوه مسئولیت شرعی و اخلاقی این امر علاوه بر مسئولیت جزائی و کیفری به قوت خود باقی است.
طبق ماده 16 قانون جرائم رایانه ای، هرکس به وسیله سیستم های رایانه ای یا مخابراتی، فیلم، صوت یا تصویر دیگران را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از 91 روز تا 2 سال، یا جزای نقدی از 5 تا 40 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد».
بعلاوه در ماده 17 این قانون آمده است :«هرکس به وسیله سیستم های رایانهای یا مخابراتی صوت، تصویر، فیلم خصوصی، خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود؛ به حبس از 91 روز تا 2 سال یا جزای نقدی از 5 تا 40 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد».
شکایت آنلاین و 24 ساعته به خاطر سوء استفاده از هر نوع عکس های شخصی
تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی اشخاص نیز جرم است و قابل تعقیب کیفری است؛ به استناد ماده 669 قانون مجازات اسلامی با ب تعزیرات، هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به ضررهای نفسی، شرفی، مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه، مال، تقاضای انجام امر، ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از دوماه تا دو سال محکوم خواهد شد.
حال اگر فرد تهدید خود را عملی سازد مطابق مقررات تعدد جرم و ماده 134 قانون مجازات اسلامی عمل خواهد شد؛ اما اگر تهدید خود را عملی نکند بازهم مورد مجازات قرار خواهد گرفت و دادگاه با توجه به اوضاع و احوال جرم، او را به مجازات جرم تهدید محکوم خواهد کرد.
مجازات اخاذی به دلیل انتشار تصاویر خصوصی
مطابق مواد 16 و 17 قانون جرائم رایانه ای انتشار فیلم و عکس خصوصی افراد جرم است؛ لذا درصورت مواجهه با افرادی که بدین منظور اقدام به تهدید و اخاذی می نمایند، می توانید ضمن تنظیم شکوائیه کیفری با عناوینی همچون تهدید یا اخاذی و تحصیل مال از طریق نامشروع، از ایشان شکایت کنید. این اقدام در ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس ارتشا و کلاهبرداری نیز جرم انگاری شده است.
شما می توانید با اخذ مشاوره تلفنی حقوقی در هر ساعت از شبانه روز از طریق تماس با موسسه وکیل تلفنی از بهترین راهکارهای حقوقی جهت احقاق حقوق خود و تصمیم گیری مناسب بهره مند شوید.