به دنبال مدرنیته شدن زندگی مسائل حقوقی بسیاری نیز به وجود آمد. به گونه ای که زمان رسیدگی به پرونده ها بسیار طولانی شده است و گاها تا چنیدن ماه یا چندین سال زمان می برد. برای اطلاع از حجم بالای پرونده های حقوقی کافی ست به یکی از دادگاه های شهرتان مراجعه نمایید. از این رو بسیاری از افراد ترجیح می دهد مشکلات حقوقی خود را از طریق داوری یا حکمیت حل و فصل نمایند. در روش داوری، دو طرف دعوا توافق می کنند که بجای مراجعه به دادگاه و انتظار در صف طولانی نوبت اختلافات خود را به یک یا چند داور مورد اعتماد ارجاع دهند. در ادامه به بررسی مسائل موجود پیرامون داوری خواهیم پرداخت.
از مهمترین مزایای استفاده از داوری اینست که داوری تشریفات زمان بر دادگاه را ندارد و سرعت رسیدگی بیشتر با هزینه ای کمتر به حساب می آید.
مشاوره حقوقی داوری با استناد به آئین نامه حق الزحمه داوری مصوب 1380 در ماده 1 آن، اینگونه بیان می کند:
حق الزحمه داوری برابر مقررات و در مهلت تعیین شده تا 50.000.000 ریال خواسته پنج درصد و نسبت به مازاد از پنجاه میلیون ریال تا 250.000.000 ریال سه درصد و مازاد برآن دو درصد خواسته خواهد بود؛ مگر اینكه در قرارداد داوری ترتیب دیگری مقرر شده باشد.
در مواردی كه خواسته مالی نیست و یا تعیین قیمت ممكن نیست برای هر داور پانصد هزار ریال و چنانچه كمیت یا كیفیت كار اقتضای حق الزحمه بیشتری داشته باشد طبق نظر دادگاه تعیین می شود.
حق الزحمه داوری طبق تعرفه در زمان انتخاب داوران تعیین می شود و حق الزحمه داوران در صندوق سپرده دادگستری تودیع و پس از انجام كار داوری طبق مقررات به آنها پرداخت شود.
مشاوره حقوقی داوری با توجه به ماده ۴۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی که مقرر می دارد:
- در هر موردی که داور تعیین می شود باید موضوع و مدت داوری نیز تعیین و به داور ابلاغ گردد.
بنابر مورد فوق، مدت داوری براساس موافقت نامه داوری می باشد؛ موافقت نامه داوری همان توافقی است که طرفین قرارداد تمام یا بعضی از اختلافات خود را به موجب آن به داوری ارجاع دادهاند، این توافق ممکن است به صورت شرط ضمن عقد (شرط داوری) یا به صورت یک قرارداد مستقل (قرارداد داوری) صورت گیرد.
در واقع طرفین می توانند این مدت را کم یا زیاد و البته تمدید نمایند؛ مشاوره حقوقی تلفنی داوری به همه سوالات داوری شما پاسخ می دهد.
تشکیل جلسه داوری امری توافقی است؛ اما باید بدانید اگر ارجاع امر به داوری از طریق دادگاه باشد؛ در این صورت دعوت از داوران به موجب اخطاریه دفتر دادگاه انجام می گیرد.
ابلاغ به معنای آگاهی و اطلاع، یکی از مهمترین موضوعات در داوری می باشد؛ از آنجا که داوری امری محرمانه محسوب می شود، مشاوره حقوقی داوری با استناد به ماده 485 قانون مقرر می دارد:
- «چنانچه طرفین در قرارداد داوری طریق خاصی برای ابلاغ رای داوری پیش بینی نکرده باشند، داور مکلف است رای خود را به دفتر دادگاه ارجاع کننده دعوا به داور یا دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را دارد تسلیم نماید؛ دفتر دادگاه اصل رای را بایگانی نموده و رونوشت گواهی شده آن را به دستور دادگاه برای اصحاب دعوا ارسال می دارد».
با توجه به ماده ۴۸۸ قانون آیین دادرسی مدنی (باب هفتم – داوری)، نحوه اجرای رای داور در داوری داخلی بدین صورت است:
شما می توانید درهر ساعت از شبانه روز به وبسایت موسسه رجوع کرده و سوال حقوقی خود را با جزئیات تایپ نمایید وکلا و مشاورین حقوقی موسسه سوال شما را بررسی کرده و بهترین راهکار را به شما ارسال خواهند کرد. در روش مشاوره حقوقی انلاین و رایگان در سایت شما هیچ گونه هزینه ای پرداخت نخواهید کرد.
طبق ماده 490 قانون آئین دادرسی مدنی هریک از طرفین می تواند ظرف 20 روز بعد از ابلاغ رای داور، از دادگاهی که دعوا را ارجاع به داوری کرده یا دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را دارد، حکم به بطلان رای داور را بخواهد.
وکیل حقوقی داوری به شما می گوید که:
- اگر در مهلت مقرر در قانون نسبت به طرح دعوای ابطال رای داور اقدامی نشود، حتی اگر برخلاف قواعد موجد حق صادر شده باشد، باز هم نمی توان خارج از مهلت نسبت به طرح دعوای ابطال اقدام نمود. چرا که عدم طرح دعوای ابطال بعد از اطلاع و ابلاغ، به معنای پذیرش آن می باشد؛ در حقیقت امکان ابطال آنلاین و فوری رأی داوری با بهترین وکیل داوری، در زمان و هزینه شما صرفه جویی می کند.
وقتی در انجام امری با دانش و آگاهی پیش بروید قطعاً نتیجه بخش است؛ مشاوره حقوقی داوری به چند دلیل می تواند تاثیر گذار باشد:
مشاوره حقوقی داوری با داوری فوری، اختلاف شما را در کمترین زمان ممکن و ارزان ترین هزینه حل و فصل خواهد کرد.