چنانچه فردی تعهد به امری نماید و آن را در زمانی که به آن تعهد نموده انجام ندهد، در نتیجه تاخیر او در انجام تعهد، باعث متضرر شدن قرض دهنده می گردد و متعهد ملزم به جبران خسارت ناشی از تاخیر خواهد بود؛ موضوع خسارت تاخیر تادیه در قوانین ایران شامل تعهد در پرداخت وجوه نقدی رایج است و حتی ارزهای خارجی و غیر آن را شامل نمی شود.
وکیل وصول مطالبات فوری
جهت ادراک مفهوم خسارت تاخیر تادیه، بایستی مفاهیم خسارت، تاخیر و تادیه را در زیر شرح داده ایم:
خسارت: به معنای ضرر، تاوان و غرامت است؛ مطابق قانونِ مسئولیت مدنی خسارت شامل هر نوع ضرر و زیان مادی و معنوی می شود که به غفلت، بی احتیاطی یا عمد، به هر حق قانونیِ فرد، وارد شود.
تاخیر در تادیه: همان تعلل و دیرکرد است و منظور از تادیه نیز ادای دین و پرداخت نمودن است؛ مطابق مفاد ماده 304 ق.ت و 221 و 228 ق.م، منظور از خسارت تاخیر در تادیه، جبران خسارت حاصله از تاخیر در تادیه دین است.
بنابراین: منظور از تاخیر در تادیه در اینجا، تاخیر در ادای تعهد و پرداخت وجه نقد رایجی است که در موعدِ مقرر و توافق شده بین طرفین، متعهد به پرداخت آن تعهد نموده است.
اثبات زمان مطالبه وجه تعهد توسط طلبکار و امتناع متعهد در پرداخت، با طلبکار می باشد؛ تعیین این زمان در محاسبه مدت تاخیر در ادای تعهد و پرداخت خسارت حائز اهمیت است و البته خسارت تاخیر تادیه، شامل استثنائاتی نیز می باشد؛ از جمله مهریه و چک و اسناد رسمی لازم الاجرا؛ جهت کسب آگاهی بیشتر می توانید با وکلای متخصص دیون و مطالبات ما تماس گرفته و مورد خود را بپرسید.
زمانی که دو یا چند نفر با یکدیگر بر انجام امری توافق و نسبت به آن تعهد می کنند، مفروض است که به آن تعهد عمل می نمایند و بر مبنای این فرض، تبادلات اجتماعی و معاملات اقتصادی در جوامع ادامه می یابد؛ بنابراین مقنن نیز با وضع قوانین از این فرض و پیشبرد مقاصد اجتماعی-اقتصادیِ توسعه، حمایت می نماید.
پس چنانچه یکی از طرفینِ تعهد، به موضوعِ تعهدِ خویش عمل نکند، طبق قوانین (در جهت حمایت از متعهدله و حمایت از مقاصد کلان کشوری)، قابل پیگیری و نیز ملزم به پرداخت خسارت تاخیر در تادیه خواهد بود؛ البته قانون و عرف فضای اراده طرفین را در تعیین زمان تعهد، نوع پرداخت و موضوع تعهد باز گذاشته است تا افراد طبق توافق خود و بر اساس آزادی اراده عمل نمایند.
مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته، بهترین راهکار ها را پیش روی شما خواهند گذاشت.
تماس فوری با وکیل 24 ساعته متخصص دیون و مطالبات
با سررسیدِ تعهد و امتناع متعهد در ادای تعهد علیرغم تمکن مالی، خسارت ناشی از امتناع و تاخیر پرداخت، متوجه متعهدله می گردد؛ متعهدله که متضرر از عدم انجامِ تعهد توسط متعهد واقع گردیده، طبق قواعد حقوقی و عدل بایستی امکان مطالبه حقوقی داشته باشد.
طبق قانون، چنانچه موضوع دعوی دِین باشد، با مطالبه دین و امتناع مدیون ضمن تمکن، در صورت تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت، پس از مطالبه طلبکار، دادگاه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه، میزان خسارت را محاسبه و مورد حکم قرار می دهد؛ مگر طرفین مصالحه دیگری نمایند.
نکته: خسارت دیرکرد تحویل کالا، خسارت دیرکرد تحویل مرسوله، تاخیر در تحویل مرسوله، تاخیر در پس دادن، دیر پس دادن هر چیزی، به عنوان خسارت تاخیر تادیه محسوب نمی شود؛ این مفهومِ حقوقی فقط به دیون (وجه رایج) اختصاص دارد.
بنابراین بهترین راه از منظر مالی-زمانی مراجعه به مشاوران حقوقی در حوزه مربوطه و آگاهی یافتن از جوانب و راهکارهای اِحقاق حق می باشد.
تیم بزرگ وصول مطالبات ما، مطالباتی را که دیگر امیدی به وصول آنها نیست را برایتان زنده می نمایند و پولتان را تا قرون آخر پس می گیرند.
بنگاه حقوقی محاسباتی 24 ساعته خسارت تاخیر در باز گرداندن وجه
سیره عقلا و خردمندان از دیرباز این بوده است که با مراجعه به متخصصان و کارشناسان هر امری چاره جویی کنند تا مسیر کسب نتیجه مطلوب مدنظر را به بدیهی ترین شیوه ممکن و با اتلاف کمترین هزینه و وقت به ثمر برسانند.
بنابراین وکیل مجرب که تمام علم و تجربه و زمان خود را صرف امور حقوقی و کسب تخصص در حوزه علمی، قوانین و آیین دادرسی نموده است، قطعاً نسبت به بهترین تکنیک ها و روش های مواجهه با موضوع مدنظر (خسارت تاخیر در تادیه)، راهکاریابی و چاره اندیشیِ عواقب آن، اشراف کامل دارد؛ به این منظور بهترین وکلای زن و مرد کشور، با ارائه مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین به صورت فوری و 24 ساعته پاسخگوی سوالات حقوقی افراد در هر زمان و مکانی می باشند.
از ویژگی های خسارت تاخیر تادیه، در واقع طولانی شدن تاخیر در ادای دین و پس از موعد مقرر است؛ چراکه هرچه مدت زمان تاخیر در تادیه بیشتر شود، شاخص های تورم نیز تغییر خواهند کرد، در نتیجه ضرر بیشتری متوجه متعهدله خواهد شد؛ بنابراین وفق قوانین، طلبکار می تواند از مدیونِ متعهد شکایت نماید و چنانچه مدت زمان تاخیر تادیه سبب بروز اختلاف شدید در میزان ارزش مورد تعهد گردد، که به ضرر متعهدله بیانجامد، میزان اختلاف تعهد نیز قابل مطالبه خواهد بود؛ (تاخیر شدید).
البته در مواردی که توافقی بین طرفین در میزان خسارت تاخیر در تادیه صورت گرفته باشد، دادگاه توافق را لحاظ می نماید.