تقریباً تمامی افراد آپارتمان نشین برای یک بار هم که شده تجربه مزاحمت را داشته اند؛ مزاحمت و سر و صدای همسایه ها به خصوص در طبقه بالاتر به شکل های مختلف از قبیل دویدن، راه رفتن، بازی بچه ها و مشکلات ایجاد شده توسط حیوان خانگی همسایه و انواع دیگر، گاهی باعث تاب شدن طاقت افراد و تبدیل شدن محیط آرامش به میدان جنگ می شوند؛ دانستن قوانین مزاحمت در آپارتمان، به افراد برای احقاق حقوق خود در صورت مواجهه با مشکل مزاحمت کمک می کند و به آن ها کمک می کند تا در چنین مواردی اقدام مناسب را انجام دهند؛ از این روست که شما در ادامه این مطلب با این قوانین آشنا خواهید شد،
در ابتدا برای رسیدن به یک تعریف درست و جامع از مزاحمت در آپارتمان نشینی باید به حق و حقوق قانونی ساکنین یک آپارتمان و همچنین قوانینی که توسط مدیر و مجمع عمومی آن تعیین شده است واقف بود و پس از آن با توجه به حقوق پذیرفته شده توسط ساکنین، موارد نقض این حقوق را به عنوان عملی مزاحمت آمیز به زبان بیاوریم.
مزاحمت های مربوط به آپارتمان نشینی به بخش های مختلف و موارد گوناگونی تقسیم می شوند که مهم ترین آن ها عبارتند از:
- عدم پرداخت و یا پرداخت به موقع شارژ.
- ایجاد مزاحمت از طریق سر و صدای زیاد و نا متعارف به خصوص در ساعاتی که به استراحت و آرامش اختصاص دارند مانند: شب ها و صبح زود.
- رعایت نکردن بهداشت در قسمت های مختلف آپارتمان، از جمله راه پله ها، پارکینگ، راهرو و ...
- قرار دادن زباله ها در مکان هایی غیر از مکان اختصاص داده شده برای زباله ها.
- وارد کردن خسارت به بخش های اشتراکی ساختمان.
- برخورد نامناسب مانند: صحبت کردن با خشونت، درگیری لفظی، توهین، افترا، دشنام و بسیاری از موارد مشابه.
- سو صدای زیاد و مداوم، مانند: فریاد زدن، گوش دادن به موزیک با صدای بلند، مکالمه با صدای بالا و جنجال های خانوادگی به دفعات زیاد که به طور همیشه باعث آزار و اذیت دیگران می شود.
- انجام اعمال و رفتار نامتعارف و غیر قانونی نزد عموم، به عبارت دیگر هیچ فردی نباید در محل زندگی خود و دیگران اعمال و رفتار هایی را انجام دهد که آسایش دیگر ساکنین آپارتمان را به خطر می اندازد؛ مانند: حمل و نقل مواد مخدر یا مشروبات الکلی، رفت و آمد با افراد جانی، خطرناک و یا لاابالی و انواع دیگر که در صورت مشاهده می توان به تمامی این امور رسیدگی قانونی نمود.
شما می توانید از طریق لینک مشاوره حقوقی آنلاین برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قوانین مزاحمت در آپارتمان و دریافت مشاوره آنلاین با وکیل دعاوی آپارتمانی متخصص و مجرب ما از سراسر دنیا به صورت 24 ساعته ارتباط برقرار کنید.
ابتدایی ترین اقدام لازم برای مواجهه با مزاحمت درخواست مسالمت آمیز می باشد؛ این روش معمولا در ابتدا برای آرام کردن فضا و کاهش تنش ها به کار برده می شود. به طور مثال، بهترین اقدام زمانی که یکی از همسایه ها با ایجاد سر و صدا آسایش شما را مختل کرده گفتگوی دوستانه و مطرح کردن درخواست خود در فضای دوستانه برای پایان دادن به سر و صدای ایجاد شده.
توجه: در صورت نتیجه بخش نبودن قدم اول می توان برای رسیدگی به این موضوع با هماهنگی مدیر ساختمان درخواست جلسه ای با مشارکت سایر همسایه ها و حضور فرد متخطی به طور جدی و کاملا دوستانه از او خواهش کرد تا به مزاحمت هایش پایان دهد.
شما می توانید از طریق لینک پرسش و پاسخ فوری حقوقی برای دریافت پاسخ سوالات خود در زمینه قوانین مزاحمت در آپارتمان به صورت تخصصی اقدام نموده و همچنین می توانید از طریق لینک قوه قضاییه برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اظهار نامه اقدام نمایید و اقدامات قضایی لازم را پیگیری نمود.
وکلای متخصص و مجرب ما در سایت وکیل تلفنی با بررسی شرایط، شواهد و اسناد و مدارک موجود مشکل را شناسایی و بهترین راهکار حقوقی را ارائه می دهد.
شما می توانید از طریق لینک مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل متخصص مزاحمت های آپارتمانی برای آشنایی بیشتر با قوانین مزاحمت در آپارتمان، ارتباط برقرار کنید.
وکلای دعاوی آپارتمانی در سایت وکیل تلفنی از وکلای پایه یک دادگستری با تخصص و تجربه در زمینه دعاوی آپارتمانی هستند که با بررسی شرایط موجود و اقدامات انجام شده؛ اقدامات لازم برای حل این مشکل را با توجه به قانون و تجربه خود در زمینه حل این مسائل شناسایی و پیگیری می نمایند.
اما در صورتی که هیچ یک از اقدامات بالا نتیجه بخش نبود و فرد متخطی همچنان ایجاد به سر و صدا و مزاحمت برای سایرین ادامه داد، می توان از راه قانونی اقدام کرد.
توجه داشته باشید که حتما قبل از اقدام برای شکایت به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و از جانب خود و سایر همسایه های شاکی برای فرد متخطی اظهار نامه ای ارسال نمود؛ این اظهار نامه باید با استناد به ماده 132 قانون مدنی، طبق اصول 40 و 44 قانون اساسی و بر اساس ماده 59 قانون آپارتمان نشینی عنوان شود؛ متن زیر نمونه ای از اظهارنامه می باشد:
از شما خواهشمندیم که به ایجاد سر و صدا، مزاحمت و نقض قانون پایان دهید؛ در غیر این صورت اقدامات قانونی را در مرجع صالح صورت خواهیم داد.
حالتی را تصور کنید که در آن با وجود انجام تمامی اقدامات ذکر شده، همسایه شما بدون توجه به شما به مزاحمت خود ادامه داده و دائما سر و صدای زیادی ایجاد می کند به طوری که آسایش و آرامش را از تمامی ساکنین گرفته است؛ در این صورت شما می توانید درست در زمان وقوع یکی از مزاحمت ها با پلیس تماس گرفته و با مطرح کردن مشکل از آن ها درخواست کمک نمایید.
در نهایت آخرین اقدام مراجعه به مراجع قضایی می باشد، در این شرایط باید پس از تهیه استشهادیه و ثبت تمامی مزاحمت های ایجاد شده توسط فرد خاطی و زمان و تاریخ وقوع آن و در نهایت پیوست مدارک و جمع آوری امضا از ساکنین ساختمان، آن را تقدیم مرجع قضایی نمایید.
برای تهیه استشهادیه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و یا شورای حل اختلاف محل سکونت خود مراجعه نموده و شکواییه خود را به همراه مشخصات فرد خاطی، درج و و تشریح موضوع دعوا و ذکر دلایل آن پر کنید؛ از همین رو مراجعه به یک وکیل متخصص برای دریافت مشاوره حقوقی و برسسی مشکل و اقدامات لازم ضروری است.
شما می توانید از طریق مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قوانین مزاحمت در آپارتمان با وکیل دعاوی آپارتمانی آنلاین و 24 ساعته ما در سایت وکیل تلفنی به صورت فوری ارتباط برقرار کنید.
همچنین می توانید از لینک های عدل ایران و اداره ثبت اسناد و املاک برای آشنایی بیشتر با قوانین مزاحمت در آپارتمان و مسائل مربوط به خرید و ثبت املاک اقدام استفاده کنید.