دفاتر قانونی شرکت ها چه دفاتری هستند و چه کسانی باید از آن ها استفاده کنند؟! این پرسشی است که توسط بسیاری از صاحبین کسب و کارها مطرح میشود. این افراد قطعا مطالبی درباره جرایمی که ممکن است در صورت عدم ثبت پلمپ دفاتر شرکت ها برایشان در نظر گرفته شود، شنیده اند! اگر شما هم به دنبال اطلاع از چیستی این دفاتر هستید و نمیدانید که آیا کسب و کار شما هم نیازمند ثبت و دریافت این دفاتر است یا نه با موسسه حقوقی وکیل تلفنی همراه باشید.
طبق قانون ایران، تمامی شرکت هایی که به ثبت میرسند باید دارای دفاتر قانونی باشند. بنابراین افرادی که قصد تاسیس شرکت دارند باید در کنار اطلاع از قوانین مربوط به ثبت، با چیستی دفاتر قانونی شرکت ها و نحوه پلمپ آن ها نیز آشنا باشند.
در این مقاله از سری مقالات موسسه حقوقی وکیل تلفنی، قصد داریم درباره دفاتر قانونی شرکت ها و پلمپ دفاتر شرکت ها صحبت کنیم. پس اگر به تازگی شرکت خود را به ثبت رسانده اید و به دنبال اطلاع از مسائل مرتبط با دفاتر قانونی هستید، با ما همراه باشید. مطالب ذکر شده در این مقاله علاوه بر صاحبین شرکت ها برای بازرگانان نیز مفید خواهد بود.
در ضمن برای دریافت مشاوره حقوقی تخصصی و رسیدن به پاسخ دقیق سوالات خود میتوانید از طریق شماره 09212242670، با کارشناسان موسسه حقوقی وکیل تلفنی در ارتباط باشید.
منظور از دفاتر قانونی شرکت ها چیست؟
دفاتر قانونی شرکت ها در اصل دفاتری هستند که شرکت های ثبت شده در زمینه های مختلف، طبق قانون باید آن ها را تهیه کنند. در این دفاتر صورت حساب و ریز معاملات شرکت ها ثبت میشود و از این جهت برای سازمان امور مالیاتی، اهمیت فراوان دارد.
به عبارتی میتوان گفت: همانطور که خود اظهاری یکی از راه های محاسبه مالیات برای برخی مشاغل است، دفاتر قانونی نیز یکی از راه های تعیین میزان مالیات شرکت ها محسوب میشود. بنابراین اگر فعالان اقتصادی حقیقی یا حقوقی که مشمول این قانون میشوند، بنابه هر دلیلی از تهیه این دفاتر سرپیچی کنند قطعا مجازات خواهند شد. شما می توانید از از طریق مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان در وبسایت موسسه بهره مند شوید.
ثبت پلمپ دفاتر شرکت ها نیز مانند تمام امور دیگر در حال حاضر به صورت غیر حضوری و اینترنتی انجام میشود. در نتیجه اگر قصد ثبت این درخواست را دارید باید مراحل زیر را طی کنید؛
هزینه پلمپ دفاتر شرکت ها پس از ارسال مدارک و اظهارنامه توسط کارشناسان تعیین خواهد شد. پس از اعلام هزینه شما باید آن را در سایت مذکور پرداخت کنید تا سایر مراحل طی شود. اگر چنانچه در زمان ثبت اطلاعات دچار مشکل شدید، میتوانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با کارشناسان موسسه حقوقی وکیل تلفنی ارتباط برقرار نمایید تا ایشان راهنماییتان کنند.
نکته: مراحل ثبت دفاتر قانونی شرکت ها و دفاتر قانونی تجار و بازرگانان یکسان است.
هزینه پلمپ دفاتر با توجه به چند عامل محاسبه میشود. تعداد برگ های دفتر از مهمترین عواملی است که بر قیمت دفاتر قانونی شرکت ها تاثیر میگذارد. دفاتر قانونی در مجموع در سه نوع 50 برگ، 100 برگ و 200 برگ موجود هستند که انتخاب هر یک از آن ها به میزان فعالیت و معاملات شما بستگی دارد.
در نظر داشته باشید که دفاتر قانونی به دو دسته دفاتر روزنامه جهت ثبت حساب های روزانه، و دفاتر کل برای ثبت حساب های هفتگی و ماهانه تقسیم میشوند. شما فقط برای یکسال مالی مجاز به استفاده از هر دوی این دفاتر خواهید بود پس متناسب با نیاز خود یکی از انواع آن را خریداری کنید.
هزینه پلمپ دفاتر قانونی شرکت ها و موسسات و ... هر ساله تغییر کرده و معمولا افزایش پیدا میکند. از طرفی همانطور که گفته شد این هزینه با توجه به نوع دفتر (روزنامه یا کل) و همچنین تعداد برگ های آن محاسبه میشود.
پس از طی مراحل ثبت پلمپ دفاتر شرکت ها و ارسال مدارک و اظهارنامه و تایید این مدارک توسط کارشناسان، هزینه پلمپ دفاتر قانونی به شما ابلاغ خواهد شد. پس بهتر است برای اطلاع از این هزینه به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مراجعه نمایید. یا این که این هزینه را همراه با دیگر پرسش های مرتبط خود در قالب مشاوره حقوقی تلفنی، از کارشناسان موسسه حقوقی وکیل تلفنی بپرسید.
مدارک لازم برای دریافت دفاتر قانونی شرکت ها عبارتند از؛
هزینه پلمپ دفاتر قانونی شرکت ها |
هر کدام تنها 170.000 تومان |
هزینه پلمپ دفاتر قانونی اشخاص حقیقی |