تمام اشخاص حقیقی و حقوقی برای راه اندازی شرکت ها و واحدهای صنعتی و تولیدی باید ابتدا جواز تاسیس دریافت کنند. این جواز همانطور که از عنوانش پیداست، مجوز فعالیت افراد و شرکت ها محسوب میشود و با دریافت آن قطعا مزایایی برای اشخاص مذکور در نظر گرفته خواهد شد.
همین مسئله باعث شده تا افراد پس از اتخاذ تصمیم نهایی برای تاسیس شرکت، پرسش هایی در رابطه با این که جواز تاسیس چیست و اخذ آن نیازمند طی چه مراحلی است؟! و پرسش های مرتبط دیگر مطرح کنند. ما در موسسه حقوقی وکیل تلفنی حتی الامکان به پرتکرارترین سوالات افراد در این زمینه پاسخ خواهیم داد.
جواز تاسیس چیست؟
یکی از قوانین در حال اجرا در کشور ایران و بسیاری از کشورهای دیگر، این است که تمامی افرادی که قصد راه اندازی کسب و کاری مشخص را دارند در وهله اول باید به دنبال دریافت مجوز رسمی آن باشند. جواز تاسیس یکی از مجوزهایی است که صرفا برای تاسیس شرکت ها و سایر واحدهای صنعتی و تولیدی، باید اخذ شود.
افراد با دریافت این مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت در اصل متعهد میشوند در چارچوب قوانین فعالیت کرده و فعالیت خود را گسترش دهند. دولت نیز در مقابل، جهت بهبود فعالیت و گسترش کار صاحبین کسب و کارهای دارای مجوز، به آن ها کمک کند.
برای دریافت جواز تاسیس به کجا مراجعه کنیم؟
در حال حاضر مراحل اخذ تمام مجوزها مانند جواز تاسیس، به صورت اینترنتی و از طریق مراجعه به سامانه سازمان ذیربط انجام میشود. در نتیجه اگر قصد دریافت این جواز برای واحد صنعتی یا تولیدی خود را دارید باید مراحل زیر را طی کنید؛
پس از تکمیل تمام فرم های موجود در طی چند گام، باید درخواست خود مبنی بر صدور جواز تاسیس را ثبت کنید. پس از ثبت نیز باید منتظر بررسی درخواست و پاسخ کارشناسان، جهت طی مراحل بعدی باشید.
با توجه به حساس بودن مراحل دریافت این جواز، و همچنین دشوار بودن تکمیل فرم های در نظر گرفته شده برای ثبت این درخواست، بهتر است حتما از فردی متخصص کمک بگیرید. زیرا در صورت وارد کردن اطلاعات اشتباه ممکن است با درخواست شما موافقت نشود!
کارشناسان موسسه حقوقی وکیل تلفنی با تجربهای که در این زمینه دارند، میتوانند بهترین راهنما برای شما باشند. مشاوره حقوقی تلفنی آسانترین راه ارتباطی با کارشناسان این موسسه است.
مدارک لازم برای دریافت جواز تاسیس
مدارک برای جواز تاسیس که باید به سازمان صنعت، معدن و تجارت ارائه شوند عبارتند از؛
در ضمن فرد متقاضی دریافت این مجوز باید تابعیت ایران داشته و سن او 18 سال تمام باشد.
هزینه دریافت جواز تاسیس در سال 1401
هزینه دریافت جواز تاسیس بر اساس موارد مختلف محاسبه میشود. محل فعالیت، حقیقی یا حقوقی بودن متقاضی دریافت این جواز دو عامل از مهمترین عواملی هستند که بر این هزینه تاثیر دارند. از طرفی این هزینه نیز مانند هزینه های دیگر، هر ساله افزایش مییابد. در نتیجه نمیتوان رقم دقیقی برای آن ذکر کرد.
برای اطلاع از هزینه دقیق دریافت جواز تاسیس واحدهای صنعتی و تولیدی و همچنین هزینه ثبت این واحدها، سوال خود را در قالب مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان مطرح کنید. کارشناسان موسسه حقوقی وکیل تلفنی با بررسی تمام عوامل، هزینه را محاسبه کرده و به شما اعلام خواهند کرد.
عمل به قوانین و دریافت مجوز متناسب با نوع فعالیت، قطعا مزایایی خواهد داشت. حال اگر افراد بدون دریافت مجوز اقدام به فعالیت کنند، نه تنها از این مزایا بهرهمند نمیشوند بلکه پس از مدتی دچار مشکل خواهند شد.
بدون دریافت جواز تاسیس عملا ثبت واحد تولیدی و علامت و نام تجاری آن ممکن نخواهد بود، و این بزرگترین مشکلی است که سد راه فعالان صنعتی خواهد شد. بدون ثبت شرکت و علامت تجاری هم که شرکت در نمایشگاه ها غیر ممکن بوده و حتی گاها عرضه محصولات به بازار نیز با مشکل مواجه خواهد شد.
همچنین افرادی که این جواز را دریافت نکرده اند، اجازه کار در شهرک های صنعتی را نخواهند داشت. زیرا تخصیص زمین یا ملک به اشخاص در شهرک های صنعتی، مستلزم وجود این جواز میباشد.
تعلق نگرفتن تسهیلات و وام های بانکی به واحد تولیدی یا صنعتی از دیگر عواقب عدم دریافت این جواز به حساب میآید. مشکلات مربوط به مالیات هم که خود یک سری مشکلات عظیم هستند!
پس اگر جزو فعالان صنعتی هستید در قدم اول به فکر اخذ تمامی مجوزهای لازم و ضروری از جمله مجوز تاسیس باشید. زیرا آینده کاری شما در گرو همین مجوز است و بدون آن حتی امکان دارد پس از چند سال مجبور به شروع از صفر شوید. کارشناسان موسسه حقوقی وکیل تلفنی در این مسیر و همراه شما خواهند بود، و از طریق مشاوره حقوقی مسیر را نشانتان خواهند داد.
ثبت علامت تجاری |
مشاوره حقوقی به کسب و کارها |
اخذ کد اقتصادی |
ثبت شرکت |
درباره ما |