اعاده دادرسی از هر نوعی که باشد به دو صورت اصلی و طاری صورت می گیرد و جزء بهترین روش های اعتراض به آرای قطعی صادره از محاکم قضایی است؛ انواع مختلف اعاده دادرسی را می توان در کلیه دعاوی حقوقی من جمله دعوی مرتبط با منابع طبیعی، به کار برد؛ البته به کارگیری آن نیز شرایطی را مشتمل می گردد که شما با دریافت مشاوره از وکیل متخصص اعادات دادرسی ما، به این شرایط آگاه شده و نسبت به آن ها بهترین اقدام را انجام خواهید داد؛ اما هم اکنون ما را در مطالعه این مقاله همراهی نمایید.
به علت رشد شهرنشینی و کمبود فضا برای ساختوساز، متاسفانه افراد بسیاری اقدام به تغییر ساختار اراضی جنگلی و طبیعی به منظور استفاده شخصی میکنند. همین امر در بسیاری از موارد موجب تداخل منافع افراد و سازمان منابع طبیعی خواهد شد. زیرا سازمان منابع طبیعی با توجه به اسناد و مدارکی که در دست دارد، خود را مالک آن اراضی میداند. اشخاص هم (غالبا با بیان سابقه آباد نمودن آن اراضی)، ادعای مالکیت آنها را مینمایند.
از طرف دیگر، قیمت زمین در چند سال اخیر افزایش یافته است. به همین علت، بسیاری از صاحبان املاک و سازمانهای زیر مجموعه وزارت جهاد و کشاورزی، دعاوی مربوط به زمینهای موات، دعاوی منابع طبیعی و دعاوی زمین شهری را مورد توجه قرار دادهاند. در این زمینه، قوانینی مانند قانون مدنی، قانون ثبت و الحاقات و پیوستهای آن و ... وضع شدهاند تا راهگشا باشند.
تقاضا اعاده دادرسی را میتوان یکی از روشهای شکایت از احکام صادره از سوی دادگاه نامید. به طور معمول، این شیوه با هدف عدول دادگاه از رای قطعی سابق خود مورد استفاده قرار میگیرد. زیرا در این شرایط، شاکی، مدعی میباشد که صدور آن رای از روی اشتباه بوده است و دلایل موجود اجازه نمیدهند که این حکم پا بر جا بماند. بنابراین میتوان گفت هدف اصلی اعاده دادرسی، حفظ حق و اجرای عدالت است؛ زیرا دادرس نیز میتواند مانند سایر افراد دچار اشتباه و خطا باشد.
طبق آنچه که در قانون آمده است، اعاده دادرسی را میتوان به دو نوع عادی و استثنائی دستهبندی کرد. هر زمانی که نیاز باشد دادخواست را در جریان رسیدگی قرار داد، میبایست از دادرسی عادی استفاده نمود.
دادرسی استثنائی در مواقعی صورت میگیرد که موضوع دعوی، از اهمیت کمتری برخوردار است یا با سرعت و فوریت ملازمه دارد. این نوع دادرسی را میتوان به دو دسته دادرسی اختصاری و دادرسی فوری تقسیم نمود. در صورتی که در رابطه با اعاده دادرسی سوالی دارید، میتوانید از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده نمایید.
تنها در برخی موارد میتوان تقاضا اعاده دادرسی کرد که در ادامه به آنها اشاره شده است:
اعاده دادرسی طاری كه عبارتست از این كه در اثنای جریان رسیدگی و دادرسی، حكمی به عنوان دليل ارائه شود و كسي كه حكم يادشده عليه او ابراز گرديده نسبت به آن درخواست اعاده دادرسي نمايد؛ بنابراین اعاده دادرسی طاری در ضمن دادرسی مطرح می شود.
این حق در ماده 432 قانون آئین دادرسی مدنی به رسمیت شناخته شده است؛ جهت دریافت اطلاعات بیشتر درخصوص اعاده دادرسی و اقسام آن می توانید در هر ساعتی از شبانه روز از خدمات حقوقی موسسه وکیل تلفنی به صورت آنلاین و یا مشاوره تلفنی بهره مند شوید.
افراد مقیم ایران بیست روز برای اعاده دادرسی مهلت دارند که این مدت برای افراد مقیم خارج دو ماه از تاریخ تحقق هر یک از جهات قانونی اعاده دارسی می باشد؛ بعنوان مثال در جهت مغایر بودن دو حکم، تاریخ ابلاغ آخرین است.
نکته: در جهت حیله و تقلب به کار رفته در جهت اخذ حکم، تاریخ اعاده دادرسی از زمان بدست آمدن دلایل و مدارک و یا حکم ثابت کننده حیله و تقلب ملاک است یا در جهت اثبات جعلیت سند مستند حکم، تاریخ اعاده دادرسی از تاریخ ابلاغ حکمِ جعلیت مستند، حکم آغاز خواهد شد.
بله؛ امکان ثبت درخواست اعاده دادرسی در دفاتر خدمات قضائی وجود داشته و شما می توانید پس از تنظیم درخواست اعاده دادرسی توسط وکلا و مشاورین حقوقی متخصص این امر، درخواست مزبور را از طریق دفاتر خدمات قضائی ثبت نمائید؛ این کار از خدمات حقوقی ما نیز می باشد، چراکه دردسر های خود را دارد و هم میهنان عزیز ما همواره با دفاتر آنلاین خدمات قضایی و پیچیدگی های آن مشکل دارند؛ فلذا به همت بلند وکلای این موسسه و لطف ایزدی، قادریم تا ضمن نگارش دادخواست اعاده دادرسی تضمینی و فوری به صورت 24 ساعته، آن را به دفاتر خدمات قضایی نیز ارائه نماییم.
در دادخواست اعاده دادرسی می بایست به جهات اعاده دادرسی موجود در پرونده مطروحه که در ماده 426 قانون آئین دادرسی مدنی تصریح شده است استناد نمود و یکی از جهات مذکور را برای حقانیت اقامه دعوای اعاده دادرسی مطرح نمود؛ به علاوه می بایست به اسناد و مدارکی که حقانیت خواهانِ اعاده دادرسی را ثابت می کند استناد کرده و به مکتوم بودن و در اختیار متقاضی نبودن آن را تا کنون تصریح کرد و دلائل محقق کننده این جهت را تعیین نماید.
هشدار: تنظیم دادخواست اعاده دادرسی، ظرائف و پیچیدگی های خاصی دارد که نیازمند دانش و تخصصی منحصر به فرد است؛ لذا پیشنهاد می شود تنظیم دادخواست اعاده دادرسی را به وکلای اعاده دادرسی ما بسپارید تا آنان شما را درجهت احقاق حقوق تضییع شده تان یاری نمایند.
پس از تقاضا اعاده دادرسی در صورتی که با درخواست موافقت شود، دادگاه دستور میدهد تا زمان رسیدگی مجدد برای پرونده تعیین گردد. زمان تشکیل دادگاه به همراه یک نسخه از دادخواست نیز به طرف مقابل صادر میشود. طرفی که درخواستکننده دادرسی بوده است نیز توسط دادگاه در جریان زمان تشکیل دادگاه قرار خواهد گرفت.
برای دادخواست اعاده دادرسی لازم است در ابتدا درخواست کتبی خطاب به ریاست دیوان عالی کشور ارائه شود. در صورتی که فرد متقاضی در زندان باشد، این درخواست میبایست توسط زندان محل حضور او تایید شده باشد. در درخواست کتبی لازم است شماره و تاریخ دادخواست اعاده دادرسی و همچنین مرجع صادرکننده آن گفته شود. همچنین فرد باید در این درخواست آدرس دقیق، کدپستی منزل و شماره همراه خود را نیز ثبت نماید تا از این طریق برای او پیامک اطلاع رسانی ارسال شود. به علاوه لازم است تمامی صفحات دادخواست اعاده دادرسی توسط متقاضی یا متقاضیان امضا شوند. همچنین باید به تعداد نفراتی که تقاضا اعاده دادرسی میکنند، تمبر هزینه دادرسی تهیه شود.
در آخر میبایست تصویر کامل دادنامه به همراه رای صادره در مرحله درخواست تجدیدنظر ارائه شود. اگر برای نگارش اعاده دادرسی منابع طبیعی نیاز به کمک دارید، میتوانید از مشاوره حقوقی استفاده نمایید.
افرادی که قصد دارند برای تقاضا اعاده دادرسی اقدام نمایند، لازم است بدانند که این کار هزینههایی برای آنها در پی خواهد داشت. میزان این هزینه با توجه به نوع درخواست ممکن است تغییر کند. به طور معمول، میزان آن 5/5 درصد خواسته میباشد. اگر در زمینههای مرتبط با اعاده دادرسی و هزینههای آنها سوال یا مشکلی دارید، میتوانید با مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان پاسخ سوالات خود را بیابید.
اعتراض به رای کمیسیون در دیوان عدالت اداری |
مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری |
مشاوره حقوقی امور اداری یا دولتی |
نگارش دادخواست تجدید نظر |
درباره ما |