سهام رکن اصلی شرکت و لازمهی بقای آن در طول مسیر تجاری میباشد. به عبارتی دیگر سهام پشتوانه شرکت برای فعالیتهای آتی بوده و اهمیت بسزایی دارد. به طور کلی ما 2 نوع شرکت داریم، سهامی عام و سهامی خاص. قانون گذار برای واگذاری و انتقال سهام شرکتهای سهامی خاص حساسیتهای بیشتری در نظر گرفته شده است. قرارداد انتقال سهام شرکت سهامی خاص یک قرارداد برای انتقال تمام یا بخشی از سهام این شرکتها محسوب میشود. گاهی افراد به دلایل مختلف تصمیم به واگذاری سهام خود به یکی از سهامداران قدیمی یا یک سهامدار جدید میگیرند. قرارداد پیش رو میتواند به موجب رسمیت بخشیدن به این انتقال منعقد شود. در این مقاله از سایت موسسه حقوقی وکیل تلفنی به این قراردادها خواهیم پرداخت.
اگر میخواهید بدون پرداخت هزینه اطلاعات حقوقی خود را افزایش دهید، از مشاوره حقوقی انلاین و رایگان استفاده کنید.
ماده 20 قانون تجارت به طور صریح به تعریف شرکتهای تجاری پرداخته است. طبق این ماده شرکتهای تجاری به دسته بندیهای مختلفی طبقه بندی میشوند که شرکتهای سهامی یک زیر دسته مهم از این طبقه بندی هستند. شرکتهای سهامی به شرکتهایی گفته میشود که سرمایه آنها بر اساس سهام اندازه گیری میشود. در این تعریف شرکتهای سهامی خود به دو بخش عام و خاص تقسیم میشوند که شرکت سهامی خاص موضوع مورد بحث ما است.
بک شرکت سهامی خاص از دست کم سه نفر سهامدار تشکیل شده است، به طوری که تمام سرمایهی اولیه برای راه اندازی این شرکت توسط سهامداران تامین میشود. در واقع هیچ درصدی از سهام این شرکتها نباید توسط دولت تامین شده باشد. یکی از مهمترین ویژگیهایی که درباره یک شرکت سهامی خاص مطرح میشود، بحث ممنوعیت فروش سهام آن در بورس میباشد. طبق قانون شرکتهای سهامی خاص حق خرید و فروش سهام در بورس را ندارند. با این حال امکان انتقال سهام به عموم وجود دارد. البته برای این کار شرایط خاصی در نظر گرفته شده است.
در انتهای این مقاله متن قرارداد انتقال سهام شرکت سهامی خاص ارائه شده است که میتواند برای شما جالب باشد. با این حال ذکر یک نکته حائز اهمیت میباشد. برای تنظیم این قرارداد شرایط خاصی وجود دارد که در ادامه به صورت خلاصه به آنها میپردازیم.
اگر فکر میکنید با تنظیم متن قرارداد انتقال سهام شرکت سهامی خاص و امضای آن توسط طرفین میتوان سهام یک شرکت سهامی خاص را واگذار کرد، سخت در اشتباه هستید. چرا که این کار مستلزم انجام پارهای از امورات است. با توجه به این که تعداد سهامداران یک شرکت سهامی عام میتواند زیاد باشد، قانون گذار سختگیری زیادی درباره انتقال سهام آن در نظر نگرفته است. اما با توجه به تعداد کم سهامداران در شرکتهای سهامی خاص این مسئله صدق نمیکند.
در این زمان از قرارداد انتقال سهام شرکت سهامی خاص میتوان به عنوان یک سند رسمی برای انتقال سهام شرکت به فرد مدنظر استفاده نمود. این قرارداد تنها با سپری کردن مقدمات مذکور قابل انعقاد است. در غیر این صورت نمیتوان به آن استناد کرد.
مشاوره حقوقی قرارداد |
مشاوره حقوقی شرکت سهامی خاص |
مشاوره حقوقی به شرکت های سهامی |
مشاوره حقوقی به شرکت ها |
درباره ما |
به طور معمول انعقاد قرارداد انتقال سهام شرکت سهامی خاص فوت و فنهای خاص خود را دارد. به این موضوع پیشتر نیز اشاره کردیم که با توجه به ماهیت شرکتهای سهامی خاص قوانین سفت و سختی برای انتقال سهام این شرکتها در نظر گرفته شده است. چنانچه تمایل به خرید بخشی از سهام این شرکتها را دارید، یا اگر قصد فروش سهم خود را دارید، بهتر است ابتدا با این نکات به صورت کامل آشنایی پیدا کنید. در غیر این صورت ممکن است مشکلات زیادی برایتان ایجاد شود. ما برخی از نکات را برای شما بازگو میکنیم:
طبیعتا نکات پیرامون قراردادهای واگذاری سهام بسیار گسترده است. ذکر این نکات در یک مقاله نمیگنجد. برای کسب اطلاعات بیشتر بهتر است از خدمات مشاوره حقوقی بهره مند شوید تا با قوانین و مقررات ریز و درشت در این زمینه آشنا شوید.
انتقال سهام یک امر حقوقی است که با سرمایه شما در ارتباط است. هرگونه کوتاهی در آن میتواند خسارات مالی جبران ناپذیری برایتان به همراه داشته باشد. بسیاری از افراد به اهمیت مشاوره در این زمینه آگاهی ندارند. برخی دیگر از افراد با وجود واقف بودن به اهمیت مشاوره، کمبود وقت یا هزینه بالای مشاوره را بهانه میکنند. راهکار چیست؟ یک راهکار ایده آل میتواند استفاده از مشاوره حقوقی تلفنی باشد. این روش هم در وقت شما صرفه جویی میکند، هم در هزینههای جاریتان.
پس مشاوره حقوقی تلفنی با وکلای زبدهی موسسه حقوقی وکیل تلفنی را فراموش نکنید. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
طرفین قرارداد طرف اول: آقا / خانم ---------------------- به شماره شناسنامه --------------- متولد ------------ ساکن ---------------------------------------------- کد پستی ----------- تلفن ------------ طرف دوم: آقا / خانم ---------------------- به شماره شناسنامه --------------- متولد ----------- ساکن -------------------------------------------- کد پستی ----------- تلفن ------------
موضوع قرارداد عبارت است از انتقال بخشی از سهام شرکت ----------------- به ازای تملیک ----------- به ارزش تقریبی -------------- ریال. لازم به ذکر است پذیرنده سهام با آگاهی کامل از ارزش واقعی سهام نسبت به انعقاد قرارداد اقدام مینماید.
مدت قرارداد مدت قرارداد تا زمانی است که شرکت برقرار باشد.
میزان سهام میزان سهام اختصاص یافته در این قرارداد ----------- درصد میباشد.
شرایط قرارداد انتقال سهام مربوطه به غیر، قانونی نبوده و باید با توافق سایر سهامداران انجام شود.
*در ادامه میتوان به مواردی نظیر رفع اختلاف و داوری، قانون حکم، شرایط تغییر مفاد قرارداد، تعداد نسخهها و ... اشاره کرد.
امضای واگذار کننده سهام امضای گیرنده سهام
|