با گسترش شهرها و افزایش پدیده آپارتمان نشینی مشکلات جدیدی در زندگی افراد بروز پیدا کرده است. یکی از این مشکلات آسیب به ساختمان و ملک همجوار است که میتواند عمدی یا غیرعمدی باشد. چنانچه خانه یا ساختمان شما بر اثر رفتار یکی از همسایگان خسارت دیده باشد، بهتر است در وهله اول موضوع را دوستانه حل کنید. اما گاهی اوقات چنین مشکلاتی به صورت دوستانه حل نمیشود. در این شرایط بهترین راهکار پیگیری درخواست مطالبه خسارت وارده به خانه از سوی دادگاه است. در واقع شما باید با طرح دعوی، شکایت خود را از خسارت وارد شده بر ملک یا ساختمان دنبال کنید. دادگاه نیز پس از بررسی ادله، خسارات شما را از همسایه دریافت میکند.
منتهی قبل از هر کار موظف به تامین دلیل برای دادگاه هستید. در واقع برای درخواست مطالبه خسارت وارده به آپارتمان اولین کاری که باید انجام دهید، پر کردن دادخواست تامین دلیل است. بدون داشتن تامین دلیل امکان شکایت از همسایه وجود نداشته و درخواست شما برای شکایت رد میشود. اما منظور از تامین دلیل چیست؟ چه مدارکی برای مطالبه خسارت وارد شده بر ساختمان نیاز داریم؟ چگونه باید درخواست تامین دلیل بنویسیم؟ برای پاسخ به این دست سوالات این مقاله از موسسه حقوقی وکیل تلفنی را تا انتها مطالعه کنید.
خواهان دعوی جهت مطالبه خسارت وارده به خانه باید ادله کافی داشته باشد. به زبان ساده میتوان گفت جمع آوری ادله پیش از رجوع به دادگاه با اصطلاحی به نام تامین دلیل شناخته میشود. در واقع تامین دلیل دادخواستی است که طرفین دعوی جهت اثبات حقانیت خود از آن استفاده میکنند. در زمان مراجعه به دادگاه از خواهان و خوانده دعوی ادله لازم برای صدور حکم پرونده خواسته میشود. بنابراین تامین دلیل میتواند نقش زیادی در حکم صادر شده داشته باشد.
تامین دلیل سند یا مدرکی است که به عنوان ادله در دادگاه به آن استناد میشود.
البته دریافت تامین دلیل مطالبه خسارت وارده به ملک مراحل خاص خود را دارد. خواهان دعوی میبایست تقاضای صدور قرار تامین با جلب نظر کارشناس را ثبت کند. پس از مدتی فردی به عنوان کارشناس رسمی دادگستری برای محاسبه میزان خسارت وارده بر ملک اقدام مینماید. در زمان قرار، میزان خسارت با تمام جزئیات برآورد میشود و این مدرک در زمان دادگاه به عنوان یک سند مورد استفاده قرار میگیرد.
همانطور که متوجه شدید، دادخواست تامین دلیل جهت مطالبه خسارت وارده به خانه الزامی است. اما این کار چه کاربردی دارد؟ تقاضای قرار تامین دلیل از 2 جنبه حائز اهمیت میباشد. اول اینکه در روز دادگاه فرد باید ادله کافی و مستند داشته باشد. دادخواست تامین میتواند به عنوان مدرکی مستند و رسمی برای اثبات حقانیت مورد استفاده قرار بگیرد. اما در بسیاری از موارد از جمله خسارت وارد شده بر ملک و ساختمان تامین دلیل از جنبه دیگری نیز مهم است.
در بسیاری از مواقع امکان ضبط خسارت تا طی شدن دادرسی وجود ندارد. همانطور که میدانید مدت زمان زیادی برای طی شدن مراحل دادرسی طی میشود که این موضوع میتواند خسارت وارد شده به ساختمان را بیشتر کند. در این شرایط فرد میتوان با قرار تامین میزان خسارت وارده را مشخص و آن را در یک سند رسمی ثبت کند. در این صورت در روز دادگاه با استناد به این دادخواست میتواند شکایت خود را از خوانده دعوی ارائه نماید. در واقع اگر فرد بیم از دست رفتن یا تحریف ادله موجود تا روز دادگاه را داشته باشد، میتواند با ثبت درخواست در شورای حل اختلاف درخواست بازرسی و کارشناسی خسارت را کند تا در روز مقرر از دادخواست خود در محکمه استفاده کند.
برای اطلاع دقیقتر از جزئیات تامین دلیل مطالبه خسارت وارده بر ساختمان میتوانید از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده کنید.
دادخواست تامین دلیل مطالبه خسارت وارده به خانه تنها در صورت شرایط خاص و با احراز مدارک مدنظر صادر میشود. یکی از مهمترین مدارک برای نگارش این سند ارائه درخواست فرد به صورت کتبی یا شفاهی نزد شورای حل اختلاف است. البته هر نوع درخواستی مورد پذیرش واقع نمیشود. دادخواست فرد باید کامل و حاوی اطلاعات جامعی از طرفین دعوی باشد. اما یک شرط مهم دیگر این است که باید بیم از دست رفتن دلیل وجود داشته باشد. تنها تحت این شرایط خاص تامین دلیل برای فرد نوشته میشود. برای دریافت مشاوره حقوقی انلاین و رایگان به وبسایت موسسه حقوقی وکیل تلفنی مراجعه نمایید.
خدمات نگارش |
نگارش انواع دادخواست |
نگارش دادخواست تامین خواسته |
مشاوره حقوقی دعاوی آپارتمان ها |
درباره ما |
جهت تامین دلیل مطالبه خسارت وارده به آپارتمان باید به شورای حل اختلاف مراجعه کرد. در واقع مرجع صالح برای رسیدگی به این نوع دادخواست شورای حل اختلاف میباشد. با توجه به این که ملک و خانه در بخش اموال غیرمنقول دسته بندی میشوند، بنابراین برای رسیدگی به دادخواستهای تامین این حوزه میبایست به شورای حل اختلاف محل ملک مراجعه شود. البته در تامین دلیل اموال منقول این موضوع لزومی ندارد. چرا که قرار تامین میتواند در هر مکانی مشخص شود. در این مواقع معمولا به شورای حل اختلاف اقامت خوانده مراجعه میشود.
چنانچه به دنبال مطالبه خسارت وارده به خانه هستید و میخواهید درخواست تامین دلیل تنظیم کنید، میبایست یک دادخواست پر کنید. اگر در نگارش دادخواست مشکل داشته باشید، میتوانید از خدمات نگارش فوری دادخواست سایت موسسه حقوقی وکیل تلفنی نیز استفاده کنید. در ادامه یک نمونه دادخواست تامین دلیل جهت مطالبه خسارت ملک نوشته شده است:
مشخصات خواهان دعوی ( نام – نام خانوادگی – آدرس – شغل )
مشخصات خوانده دعوی ( نام – نام خانوادگی – آدرس – شغل )
ریاست محترم شورای حل اختلاف "نام شهرستانی که ملک در آن قرار دارد"
با سلام و احترام، به استحضار میرساند
با توجه به مستندات مذکور، اینجانب -------- فرزند -------- به کد ملی -------- در همسایگی خوانده میباشم. نظر به اینکه اقدامات خوانده در ملک شخصی ایشان باعث بروز خسارات بر ملک اینجانب شده است، اما نامبرده حاضر به جبران خسارات وارده نیست، بنده در مقام جمع آوری ادله برای اثبات حقانیت خود میباشم. به همین دلیل به منظور ثبت و ضبط خسارات وارده شده و ارزیابی آن مطابق ماده 149 قانون آئین دادرسی از محضر شورای حل اختلاف تقاضای صدور قرار تامین با جلب کارشناس رسمی دادگستری را دارم.
محل امضا – مهر – اثر انگشت
هزینه دادخواست تامین دلیل برای مطالبه خسارت وارده به خانه در دسته دعاوی غیرمالی طبقه بندی میشود. هزینه این دادخواست میتواند بر حسب نوع دعاوی بسیار متفاوت باشد. لازم به ذکر است قرار تامین با ارجاع کارشناس رسمی دادگستری صورت میگیرد. به این ترتیب لازم است مبلغ کارشناس رسمی پرداخت شود. این مبلغ باید مستقیما به حساب کانون کارشناسان رسمی دادگستری واریز گردد. پس از واریز خواهان دعوی میتواند با در دست داشتن فیش واریزی به شورای حل اختلاف مراجعه کند و برای دریافت کارشناس اقدامات نهایی را انجام دهد. پس از هماهنگیهای لازم و بررسیهای کارشناس مربوطه نظر نهایی پس از حدود 10 الی 15 روز به شورا تسلیم میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون نحوه مطالبه خسارت خانه و هزینه نگارش دادخواست میتوانید از مشاوره حقوقی موسسه حقوقی وکیل تلفنی بهرهمند شوید.