ضبط وثیقه به معنای نگهداری و توقیف موقت اموال است که در صورت بازگشت متهم و یا تبرئه او می توان آن را آزاد کرد. به طور کلی زمانی که دادگستری برای متهم قرار وثیقه تعیین کند، متهم می تواند با ارائه وثیقه مورد تایید به طور موقت آزاد شود. این وثیقه دریافت می شود تا دادگستری مطمئن شود که متهم در جلسات رسیدگی به پرونده شرکت می کند. زمانی که متهم به قول های خود عمل نکند، دادگاه می تواند وثیقه ارائه شده را ضبط نماید.
به طور کلی شرایط ضبط وثیقه و اعتراض به این موضوع و آزادی آن باید مطابق با روند قانونی آن پیش رود. به همین دلیل مشورت تلفنی با وکیل می تواند شما را در این زمینه راهنمایی کند. بنابراین هرگونه ابهام و مشکلی که در رابطه با این موضوع دارید را می توانید از طریق مشاوره حقوقی برطرف کنید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.
وثیقه به معنای مال یا سند با ارزشی می باشد که به منظور ضمانت آزادی موقت به دادگستری ارائه داده می شود. ارزش وثیقه تهیه شده باید با مبلغ معین برای قرار وثیقه همخوانی داشته باشد. به طور کلی براساس ماده 217 در آیین دادرسی کیفری وثیقه یکی از انواع قرارهای تامین کیفری محسوب می شود که به منظور جلوگیری از فرار متهم مورد استفاده قرار می گیرد. ارزش وثیقه نباید کمتر از میزان خسارت وارد شده باشد و این موضوع توسط کارشناسان دادگستری تعیین می گردد.
وثیقه دارای انواع مختلفی می باشد که با توجه به شرایط متهم می توان یکی از انواع آن ها را ارائه داد. از طرفی مبلغ تعیین شده برای وثیقه با توجه به نوع و شدت جرم مشخص می شود. نکته قابل توجه این است که در برخی از مواقع ممکن است جرم مشمول قرار وثیقه شود، اما بازپرس قرار وثیقه را صلاح نداند و آن را برای متهم لحاظ نکند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با قرار وثیقه و شرایط آن می توانید از مشاوره حقوقی استفاده نمایید.
زمانی که متهم در جلسات رسیدگی به پرونده شرکت نکند و دادگاه تشخیص دهد که متهم به قول های خود وفادار نیست، دستور ضبط وثیقه می دهد. البته این به معنای ضبط دائم وثیقه و توقیف کامل آن نیست. بلکه در صورت بازگشت متهم و یا تبرئه او، وثیقه گذار می تواند برای آزادی وثیقه اقدام نماید و آن را پس بگیرد. البته در صورتی که متهم طبق قول و قرار خود عمل نکند، قاضی این اختیار را دارد تا خسارت ناشی از جرم را از وثیقه کسر نماید. بنابراین در این شرایط مبلغ خسارت از وثیقه کسر شده و باقی آن به وثیقه گذار بازگردانده می شود. با توجه به این موضوع اگر قرار است به عنوان وثیقه گذار برای شخص دیگری وثیقه خود را تسلیم نمایید، بهتر است تمام شرایط را به خوبی بشناسید و آگاهانه اقدام کنید.
از مهم ترین شرایط ضبط وثیقه می توان به موارد زیر اشاره داشت.
نکته: در صورتی که عدم حضور وثیقه گذار و متهم در دادگاه عذر موجهی داشته باشد، دادگستری نمی تواند نسبت به ضبط وثیقه اقدام کند.
دستور ضبط وثیقه به طور مستقیم از طرف قاضی صادر می شود. اگر قاضی حضور متهم در دادگاه را ضروری بداند و متهم بدون عذر موجه در دادگاه حاضر نشود، این دستور صادر می گردد. اگر پس از مدتی متهم از معرفی خود به دادگاه اجتناب کند و قاضی تشخیص دهد که او قصد فرار دارد، می تواند وثیقه را به عنوان خسارت ناشی از جرم معرفی کند. در این صورت اگر ارزش وثیقه با مبلغ وثیقه تعیین شده توسط دادگاه یکسان باشد، کل وثیقه توسط دادگستری ضبط می شود. در غیر این صورت دادگاه وثیقه را به مزایده می گذارد و پس از کسر مبلغ خسارت، باقی آن را به وثیقه گذار باز می گرداند.
مشاوره حقوقی دفاتر خدمات قضایی |
مشاوره حقوقی وثیقه |
قرار وثیقه برای ازادی متهم |
درباره ما |
اگر شما نیز در این شرایط قرار دارید و یا وثیقه گذار هستید، می توانید برای اطلاع از چالش های پیش رو از مشاوره حقوقی تلفنی کمک بگیرید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
در برخی از مواقع ممکن است قاضی دستور ضبط وثیقه را صادر کرده باشد و شما احساس کنید که این دستور عادلانه نیست. همچنین ممکن است برای عدم حضور متهم دلیل موجهی وجود داشته باشد که دادگاه نسبت به آن بی اطلاع می باشد. در این صورت می توانید نسبت به این موضوع اعتراض نمایید و وثیقه را آزاد کنید.
برای اعتراض به ضبط وثیقه باید مطابق با ماده 235 در آیین دادرسی کیفری اقدام کرد. اولین نکته این است که برای اعتراض باید فرد اعتراض کننده در سامانه ثنا حساب کاربری ایجاد نماید. از طرفی اعتراض تنها هنگامی قابل پیگیری و بررسی است که در زمان تعیین شده انجام شود. همچنین اعتراض کننده باید درخواست خود را در قالب لایحه اعتراض نسبت به دستور ضبط وثیقه تهیه کند. برای این کار می تواند به دفتر خدمات قضایی الکترونیک مراجعه کند و یا از یک وکیل حرفه ای کمک بگیرد.
تماس تلفنی با وکیل نیز می تواند ابهامات و چالش های روند اعتراض را برای متقاضیان شفاف سازی نماید. به همین دلیل می توانید از مشاوران وکیل تلفنی بخواهید شما را به طور کامل در رابطه با این موضوع راهنمایی کنند. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.
مشاوره حقوقی می تواند به شما کمک کند تا نسبت به تمام مسائل مرتبط با ضبط وثیقه آگاهی پیدا کنید. اطلاع از مهلت اعتراض به دستور قاضی، مهلت وثیقه گذار برای معرفی و تحویل متهم به دادگاه و ... از مهم ترین مواردی هستند که هنگام ضبط شدن وثیقه و برای آزادی آن باید بدانید. موسسه حقوقی وکیل تلفنی از تعدادی وکیل متخصص و حرفه ای تشکیل شده که به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به شما هستند. بنابراین با استفاده از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان این موسسه می توانید تمام ابهامات و سوالات خود را از بین ببرید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.