شرکتهای تجاری از بعد ماهیتی
- توسط مریم پرتوی
- ۱۳۹۵/۵/۲۶ | ۱۴:۳:۲۷
- 8 نظر
باسلام
شرکت ها از بعد ماهیتی به شرکتهای سرمایه و شخصی تقسیم می شوند شرکت های سرمایه ای شامل شرکتهای سهامی عام و خاص می باشند،یعنی مسئولیت شرکا در شرکت به میزان سرمایه آنها می باشد اما در مورد شرکتهای شخصی بایستی گفت این شرکتها مسئولیت شرکا نامحدود می باشد و چنانچه شرکت متحمل ضرر و زیان شود شرکا به صورت تضامنی مسئولیت دارند که از شرکت های اشخاص می توان به شرکت تضامنی و نسبی اشاره نمود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۸ | ۱۴:۱۹:۱۱
ضمن تشکر از پرسنل محترم موسسه که برای تولید محتوا تلاش میکنند
مواردی که در سایت شما در خصوص حقوق شرکتها مطالعه کردم خیلی برام مفید و روشنگر بود
از مشاوره با وکیلتون هم کمال رضایت داشتم
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۸ | ۱۰:۴۲:۴۷
شرکت های تجاری را از بعد ماهیتی به چهار دسته تقسیم می کنند :
1- شرکت های سرمایه ای
2- شرکت های شخصی
3- شرکت های مختلط
4- شرکت های کمیتی
شرکت های سرمایه ای
اعتبار این نوع شرکت ها به میزان سرمایه شرکت بستگی دارد و مسئولیت شرکاء و شرکت محدود به سرمایه گذاری آنان می باشد. شخصیت و اعتبار شخصی شرکاء در امور شرکت، فاقد تاثیر قانونی است. شرکت های سرمایه ای عبارتند از شرکت های سهامی ( اعن از خاص و یا عام ) و شرکت های بامسئولیت محدود . لذا شرکت های سرمایه ای مکلفند در کلیه سربرگ ها و مکاتبات خود، میزان سرمایه شرکت را قید نمایند؛ تا طرف دیگر معامله یا شرکت های مذکور با علم و اطلاع از میزان سرمایه شرکت، معاملات خود را با آن ها تنظیم کنند.
شرکت های شخصی
در این نوع شرکت ها، شخصیت و اعتبار شرکاء مطرح می باشد و نه سرمایه آنان و مسئولیت شرکاء نامحدود می باشد. لذا انتقال تمام یا قسمتی از سرمایه هر شریک به دیگری با رضایت کلیه شرکاء امکان پذیر است. انواع آن عبارت است از شرکت تضامنی و شرکت نسبی .
در شرکت تضامنی، هر شریکی ، علاوه بر مسئولیت مشترک، شخصاَ نیز مسئول کلیه تعهدات و قروض شرکت می باشد و دارایی کلیه شرکاء ، وثیقه دیون شرکت و مطالبات اشخاص ثالث است. اگر تعهدات شرکت بیشتر از سرمایه شرکت باشد ؛ هر یک از شرکاء مکلفند مابه التفاوت بدهی شرکت را از دارایی های شخصی در مقابل درخواست طلبکاران بپردازند.
در شرکت نسبی، شرکاء به نسبت سرمایه خود مسئول کلیه تعهدات و قروض شرکت می باشند.
شرکت های مختلط
در این نوع شرکت ها، سرمایه و شرکاء ، هر دو مطمح نظر قرار گرفته اند. باید توجه داشت در این نوع شرکت ها بعضی از شرکاء دارای مسئولیت محدود و تدادی دیگر دارای مسئولیت نامحدود می باشند.
در شرکت های مختلط سهامی، شرکاء از دو دسته : شرکای سهامی و شرکاء ضامن تشکیل می گردند. در شرکت مختلط غیرسهامی نیز شرکاء : به شرکای بامسئولیت محدود و شرکای ضامن تقسیم می شوند.
مسئولیت شرکای ضامن درمقابل اشخاص ثالث و بدهی ها و تعهدات شرکت و واگذاری تمام یا قسمتی از سرمایه شرکاء به اشخاص ثالث، نظیر مواردی است که در مورد شرکت های شخصی است. لیکن مسئولیت شرکای غیرتضامنی در شرکت های مختلط تجاری منطبق با مسئولیت شرکاء در شرکت های سرمایه ای می باشد.
شرکت های کمیتی
اعتبار شرکت های تعاونی تولید و مصرف برحسب کمیت و تعداد شرکاء محاسبه می گردد. شرکت در جهت رفاه شرکاء به وجود می آید. لذا مسئولیت خاصی برای شرکاء در قاننون در برابر اشخاص ثالث و بدهی های شرکت مطرح نگردیده است.
در شرکت تعاونی مسئولیت هر شریک، برابر مبلغ سهام وی می باشد و این نوع شرکت که نظیر انواع دیگر شرکت های تجاری دارای شخصیت حقوقی است، به منظور پاسخگویی به نیاز مشترک اعضاء در جهت فروش کالا و تولیدات و یا در جهت تهیه مایحتاج آنان تشکیل می گردد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۸ | ۱۰:۲۹:۵۳
سلام وقت بخیر درخصوص مالکیت معنوی و ثبت آن نیز لطفا مطالب انتشار دهید. با تشكر از شما بزرگواران
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۸ | ۱۰:۲۲:۴۲
شرکت تضامنی حداقل از ۲ نفر شریک ضامن تشکیل شده که هر شریک علاوه بر مسئولیت مشترک شخصاً نیز مسئول کلیه تعهدات وقروض شرکت میباشد ودارایی کلیه شرکاء وثیقه دیون و مطالبات اشخاص ثالث است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۸ | ۱۰:۱۵:۴۲
درود ،شرکت های تجاری را از بعد ماهیتی به چهار دسته تقسیم می کنند :
1- شرکت های سرمایه ای
2- شرکت های شخصی
3- شرکت های مختلط
4- شرکت های کمیتی
با سلام و احترام همانطوریکه دانستیم براساس قانون تجارت شرکتهای تجاری به ۷ قسمت تقسیم میگردند که در ماده ۲۰ قانون مزبور اسامی این شرکتها درج گردیده است. این شرکتها را میتوان از ابعاد مختلفی تقسیمبندی نمود و یکی از تقسیمبندیهای مهم، نوع شرکتها از بعد ماهیتی میباشد. شرکت های سرمایهای، شخصی تضامنی و شرکت نسبی ۴ نوع ماهیت مختلفی میباشد که برای شرکتهای تجاری تعریفشده است. در شرکتهای سرمایهای که شرکتهای سهامی عام و خاص و شرکتهای با مسئولیت محدود را شامل میشود اعتبار این شرکتها محدود به میزان سرمایه آنهاست و اعتبار شخصی فاقد تأثیر قانونی است .شرکتهای شخصی که عبارتاند از شرکتهای تضامنی و نسبی در آنها مسئولیت شرکا نامحدود است و در نتیجه تعهدات مالی شرکت به همه دارایی و اموال شرکت و شرکا سرایت مینماید و انتقال تمام یا بخشی از سرمایه نیز بایستی با رضایت آنها باشد. این شرکتها حداقل از ۲ نفر شریک تشکیل شده و هر یک از شرکا علاوهبر مسئولیت مشترک شخصاً نیز مسئولیت کلیه تعهدات شرکت را بهعهده دارند. شرکت نسبی ازجمله ابداعات کشور ما ایران است و در کشورهای خارجی مصداقی ندارد، در این نوع شرکت مسئولیت شرکا در آن برعکس مسئولیت شرکای تضامنی میباشد یعنی هر شریک نسبتبه سرمایهی خود مسئولیت دارد نه بیشتر .مسئله مهم دیگر اینکه برخی از شرکتها میتواند بهصورت مختلط اداره شود یعنی برخی از افراد بهصورت تضامنی و برخی تا میزان مسئولیت خود پاسخگوی تعهدات شرکت باشند البته همانطوریکه از ابتدا گفته شد تقسیمبندیهای شرکت به این موارد محدود نبوده و میتوان شرکتهای تجاری را از حیث های مختلفی مورد بررسی و تجزیهوتحلیل قرار داده و تقسیمبندی نمود، برای دانستن دیگر جزئیات میتوانید با وکلای مؤسسه وکیل تلفنی هماهنگ کرده و مشکل خویش را برطرف نمایید موفق باشید
با سلام شرکتهای شخصی: که عبارتاند از شرکتهای تضامنی و نسبی
-در این شرکتها مسئولیت شرکاء نامحدود است و در نتیجه تعهدات مالی شرکت به همه دارایی و اموال شرکت و شرکاء سرایت مینماید و انتقال تمام یا قسمتی از سرمایه شرکت باید با رضایت تمام شرکاء انجام شود.
-شرکت تضامنی حداقل از ۲ نفر شریک ضامن تشکیل شده که هر شریک علاوه بر مسئولیت مشترک شخصاً نیز مسئول کلیه تعهدات وقروض شرکت میباشد ودارایی کلیه شرکاء وثیقه دیون و مطالبات اشخاص ثالث است
نظر شما در مورد این مطلب