نمونه رای تصمیم دادگاه تجدید نظر در مواردی که در مرحله بدوی به خواسته خواهان توجهی نشده
- توسط فاطمه علیزاده
- ۱۳۹۷/۵/۱۳ | ۱۳:۴۸:۷
- 10 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ | ۲۲:۱:۳۰
در مواردی که در مرحله بدوی به خواسته خواهان توجهی نشده و دادگاه بدوی به درخواستهای مطرح شده پاسخ نداده است، دادگاه تجدید نظر میتواند به بررسی این موضوع بپردازد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ | ۲۰:۲:۴۵
در دعاوی خانوادگی تابع تشریفات ایین دادرسی مدنی نیست در صورتی که در رای بدوی راجع به خواسته ای اطهار نظر نکند قاضی تجدید تظر می تواند نسبت به ان موضوع تصمیم گیری و رای صادر نماید
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ | ۱۵:۵۸:۱۲
با یلام وقتی رسیدگی به امور خانواده تابع تشریفات نیست دادگاه تجدید نظر می تواند نسیت به متفرعات دعوا اعلام نقص کند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ | ۱۳:۴۳:۷
درامور ودعاوی خانواده و طلاق از آنجا که برای طلاق نیاز به رسیدگی در تمام این امور میباشد و لذا خواسته جدیدی محسوب نشده و تجدیدنظر میتواند ورود کند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ | ۱۲:۲۷:۳۰
مطابق قانون مرجع تجدیدنظر فقط به آنچه که مورد تجدیدنظرخواهی است و در مرحله نخستین مورد حکم قرار گرفته رسیدگی مینماید.
غیر از طرفین دعوا یا قائم مقام قانونی آنان، کس دیگری نمیتواند در مرحله تجدیدنظر وارد شود، مگر در مواردی که قانون مقرر میدارد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ | ۱۲:۲۵:۲۳
سلام وقت بخیرمن 10ساله با دو تا بچه دارم زندگی میکنم شوهر خرجی نمیده 5ساله. پنهانی با کس دیگری ازدواج کرده و ازدواجشم ثبت نکرده رضایت منم نگرفته بود. دادخواست مطالبه نفقه و اجرت المثل دادم. دادگاه فقط نسبت به نفقه رای داده اونم ماهی 2 میلیون تومان که خیلی کمه. اجرت المثل را هم رای نداده و رسیدگی نکرده تازه زیر رایش نوشته رای غیر قابل اعتراض و قطعی هست. راهکار من چیه لطفا راهنمایی کنید من میزان اجرت المثل 10 ساله زندگی مشترک و نفقه 5 سال را زدم علی الحساب 40 میلیون تومن. حالا قاضی ماهی دو میلیون تومن اونم از شش ماه پیش برام رای داده و گفته غیر قابل اعتراضم هست. لطفا راهنمایی کنید قاضی پسر عموی عموی شوهرمه خیلی هم هواشو داشت سر جلسه معلوم بود جلسه یک طرفه به نفع شوهرمه. تورا خدا کمک کنید چکار کنم میشه اعتراض بزنم؟ ممنون
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ | ۱۱:۳۸:۱۵
جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است:
الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه.
ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود.
ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی.
د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رأی.
ه- ادعای مخالف بودن رأی با موازین شرعی و یا مقررات قانونی.
اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده بهعمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر، مرجع تجدیدنظر بهآن جهت هم رسیدگی مینماید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ | ۱۰:۴۸:۰
اجرت المثل و نحله ایام زوجیت و نفقه ایام عده و مهریه از متفرعات لاینفک دعوای طلاق است که باید مورد لحوق حکم واقع شود، چنانچه دادگاه حقوقی خانواده با صدور گواهی عدم امکان سازش در موارد فوق تعیین تکلیف نکرده باشد، دادگاه تجدیدنظر استان در صورت احراز صحت دعوای طلاق باید نسبت به نفقه ایام عده و حق نحله و یا اجرت المثل ایام زوجیت، تعیین تکلیف کرده آن را مورد حکم قرار دهد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ | ۹:۲۹:۲
در دعاوی خانوادگی تابع تشریفات ایین دادرسی مدنی نیست در صورتی که در رای بدوی راجع به خواسته ای اطهار نظر نکند قاضی تجدید تظر می تواند نسبت به ان موضوع تصمیم گیری و رای صادر نماید
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ | ۹:۱۶:۵۶
نظر به این که به دلالت ماده ۱ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۵۳ رسیدگی به امور در صلاحیت دادگاه خانواده در تمام مراحل دادرسی بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی است و چون این قانون خاصی است و مقررات قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی نیز رسیدگی به دعاوی خانوادگی را تابع تشریفات آیین دادرسی مدنی ندانسته است و مقررات عام قانون آیین دادرسی مدنی نیز نمی تواند ناسخ مقررات مندرج در ماده ۱ قانون حمایت خانواده باشد و مضافاً آنکه تعیین تکلیف حق نفقه، حضانت فرزندان مشترک و تعلق یا عدم تعلق نحله و یا اجرت المثل در گواهی عدم امکان سازش در واقع از متفرعات گواهی عدم امکان سازش است و جهت اجرای صیغه طلاق نیاز به تعیین تکلیف این امور است و به عبارت دیگر، ادعای جدید و جداگانه محسوب نمی شود لهذا به تجویز مقررات فوق الذکر و همچنین وحدت ملاک ماده ۳۶۰ و ۳۶۲ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی دادگاه تجدید نظر باید این امور را در حکم خود لحاظ نماید.
نظر شما در مورد این مطلب