ثبت رسمی ازدواج موقت
- توسط فاطمه علیزاده
- ۱۳۹۷/۵/۹ | ۱۲:۱:۳۵
- 13 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۸ | ۱۶:۹:۴۸
درود
ثبت ازدواج(عقد) موقت اجباری نیست مگر در مواردی که استثنا هست از جمله:
شرط ضمن عقد موقت برای ثبت باشد ،باردارشدن زوجه و برای ثبت هم باید در دفتر رسمی ازدواج انجام شود
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۸ | ۱۱:۳۰:۲۹
باسلام ثبت ازدواج موقت جز در موارد ذکر شده در قانون مثل بارداری توافق طرفین شرط ضمن عقد نیازی نیست گرچه ثبت آن در تمام موارد لازم و ضروری میباشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۷ | ۲۰:۳۳:۳۹
با سلام ثبت ازدواج موقت الزامی نیست مگر در مواردی که قانون حمایت از خانواده شمرده شده است،ولی ثبت ازدواج موقت و دایم از هر نظر به نفع بانوان محترم می باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۷ | ۱۷:۲۷:۱۶
ثبت عقد موقت از نظر قانون اصولا الزامی نبوده و عدم ثبت آن نیز با ضمانت اجرایی مواجه نمی باشد . با این وجود، در برخی موارد استثنایی، ثبت ازدواج موقت اجباری بوده که این موارد عبارتند از: باردار شدن زوجه، شرط ضمن صیغه موقت و توافق طرفین
سلام
لطفاً راهنمایی بفرمایید
زوجه عقد موقت 20 ساله زوج بوده و ازدواج هم ثبت شده است.
در سال هفدهم عقد، مابقی سه سال، بذل مدت شده و عقد به پایان رسیده و ثبت هم شده است.
حالا بعد فوت زوج، زوجه مدعی است که مهریه دریافت نکرده و به طرفیت وراث که ما باشیم دادخواست داده است.
آیا بدون تعیین تکلیف مهریه، امکان ثبت انحلال عقد موقت هست؟
چه دفاعی در برابر زوجه میشه داشت؟ لطفا راهنمایی کنید چون زوجه مهرش را قبلا گرفته بوده
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۷ | ۱۱:۳۸:۳۶
با سلام
مدارک لازم جهت صیغه موقت در دفترخانه
شناسنامه عکس دار و کارت ملی زوجه به همراه فتوکپی
شناسنامه عکس دار و کارت ملی زوج به همراه کارت ملی
دو عدد عکس ۳ در ۴ زن
دو عدد عکس ۳ در ۴ مرد
گواهی فوت پدر در صورت باکره بودن دختر
شناسنامه و کارت ملی پدر دختر دوشیزه
گواهی فوت همسر سابق زن در صورت بیوه بودن
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۷ | ۱۱:۲۸:۴
ثبت عقد موقت از نظر قانون اصولا الزامی نبوده و عدم ثبت آن نیز با ضمانت اجرایی مواجه نمی باشد . با این وجود، در برخی موارد استثنایی، ثبت ازدواج موقت اجباری بوده که این موارد عبارتند از: باردار شدن زوجه، شرط ضمن صیغه موقت و توافق طرفین.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۷ | ۱۱:۲۳:۱۹
به طور کلی، ثبت ازدواج موقت در ایران اصولاً الزامی نیست، اما در سه حالت مشخص ذکر شده، انجام آن ضروری است. این موضوع نه تنها به حفظ حقوق زوجه کمک میکند بلکه برای تعیین هویت فرزندان نیز اهمیت دارد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۷ | ۱۱:۹:۵۲
سلام؛ ثبت ازدواج موقت در دفترخانه ازدواج و طلاق الزامی نمی باشد جز در چند مورد خاص که در ماده ۲۱ قانون حمایت خانواده به صراحت بیان شده است: نکاح موقت نیز تابع موازین شرعی و مقررات قانون مدنی است و ثبت آن در موارد زیر الزامی است: باردارشدن زوجه، توافق طرفین، شرط ضمن عقد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۷ | ۱۰:۵۳:۳۱
با توجه به این که ازدواج منقطع نیز همانند ازدواج دائم می تواند دارای آثار حقوقی همانند نسب باشد که اثبات آن با سند رسمی سهل تر است و با عنایت به این که مطابق قانون ثبت احوال به ویژه مواد ۱ و ۳۳ آن وقایع حیاتی ازدواج٬ طلاق٬ بذل مدت و ... الزامی است و قانون ثبت احوال بدون تفکیک ازدواج دائم از منقطع و به صورت مطلق ثبت ازدواج را الزامی دانسته است٬ به جهت الزام قانونی موصوف٬ دعوای خواهان قابل استماع بوده و می توان حکم بر الزام زوج به تنظیم سند رسمی ازدواج صادر کرد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱۱/۷ | ۸:۵۹:۳۸
با سلام و احترام،
همانطور که می دانیم ازدواج موقت یا به قول عموم صیغه که به آن متعه نیز می گویند در اسلام و در فقه شیعه به عنوان یکی از انواع ازدواج شناخته میشود که مدت زمان مشخصی را در برمیگیرد. در این نوع ازدواج، زوجین با توافق قبلی به صورت موقت و برای مدت معینی ازدواج میکنند. این نوع ازدواج در شرایطی که ازدواج دائمی ممکن نیست یا برخی مواقع و شرایط خاص مثل سفر، انتقال موقت به منطقهای دیگر و … نیاز به ازدواج موقت را ایجاب میکند، انجام میشود.در فقه شیعه، ازدواج موقت به شرط رعایت برخی شرایط مشخص مجاز است. این شرایط عموماً شامل رعایت اصول اخلاقی، حفظ حقوق زن و مرد در زمان ازدواج، پرداخت مهریه و … میشود.ازدواج موقت در برخی از جوامع اسلامی مورد قبول است و به عنوان یک راهکار موقت برای رفع نیازهای اجتماعی و شخصی مطرح میشود، اما در دیگر جوامع از جمله اکثریت اهل سنت این نوع ازدواج با انتقادها و رویکردهای مختلفی مواجه است و گاهی حتی به عنوان غیرقانونی تلقی میشود. ثبت عقد موقت از نظر قانون اصولا الزامی نبوده و عدم ثبت آن نیز با ضمانت اجرایی مواجه نمی باشد . با این وجود، در برخی موارد استثنایی، ثبت ازدواج موقت اجباری بوده که این موارد عبارتند از: باردار شدن زوجه، شرط ضمن صیغه موقت و توافق طرفین. در پاسخ به این سوال که برای ثبت صیغه موقت کجا باید رفت؟ باید گفت مرجع ثبت ازدواج موقت در موارد الزامی ، همچون نکاح دائم، دفاتر رسمی ازدواج می باشند. با توجه به اوصاف فوق و ایضا با توجه به اینکه ازدواج موقت نیز می تواند دارای آثاری چون اثبات نسب باید گفت که می توان ثبت ازدواج موقت را نیز از دادگاه درخواست نمود.
موارد الزام زوج به ثبت ازدواج منقطع در قانون تعیین شده که شامل بارداری زوجه، شرط ضمن عقد و یا توافق زوجین می باشد
ثبت عقد موقت از نظر قانون اصولا الزامی نبوده و عدم ثبت آن نیز با ضمانت اجرایی مواجه نمی باشد . با این وجود، در برخی موارد استثنایی، ثبت ازدواج موقت اجباری بوده که این موارد عبارتند از: باردار شدن زوجه، شرط ضمن صیغه موقت و توافق طرفین.
نظر شما در مورد این مطلب