در این قسمت نمونه از قرارداد مالی حق الوکاله به عنوان یک مدل پیشنهادی تقدیم میگردد.
پیرو وکالتنامه و به تجویز ماده یک آئین نامه تعرفه حق الوکاله و هزینه سفر وکلای دادگستری و مصوب 25/5/1385 ناظر به ماده 19 لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب 1333 که مقرر داشته است: ((قراردادی حق الوکاله طبق ماده 19 لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب 1333 و ماده 10 ق.م وکیل آقای امیر عباس بزرگ مهر، در مورد ضوابط کار و میزان حق الوکاله و ترتیب پرداخت آن به شرح زیر توافق نمودند:
ماده 1. مبلغ حق الوکاله مندرج در این قرارداد منحصراً مربوط است به ...........
ماده 2. چنانچه در جریان کار، ضرورت ایجاب نماید که شکایت دیگری طرح با شخص ثالثی جلب و یا ثالثی وارد دعوی شود و یا دعوی تقابل توسط طرف دعوی علیه موکل مطرح شود، حق الوکاله طرح و تعقیب شکایت یا دعوی جدید یا پاسخگوئی به دعاوی جدید، جداگانه توافق و کتباً قرارداد دیگری در این موارد منعقد و به امضاء طرفین خواهد رسید.
ماده 3. میزان حق الوکاله در موضوع فوق ........ تومان میباشد گه مقرر شده 50 درصد مبلغ فوق همزمان با امضا قرارداد حاضر پرداخت شود و الباقی پس از صدور حکم یا قرار قطعی قابل پرداخت شود.
تبصره یک – چنانچه پس از اعلام وکالت توسط وکیل در پرونده موضوع قرار داد، موکل در هر یک از مداحل رسیدگی اقدام به عزل وی نماید و یا موضوع دعوا را منتقل نماید و یا دعوا از طریق صلح و سازش خارج یا در داخل دادگاه خواه توسط موکل یا ثالث یا وکیل حل گردد کل حق الوکاله مندرج ماده 3 را باید به وکیل بپردازد.
تبصره 2 – در صورت اعلام استعفا از طرف وکیل در هر یک از مراحل رسیدگی، چنانچه اقدام وی مستند به فعل یا تخلف موکل از جمله عدم پرداخت هزینههای قانونی یا حق الوکاله آن مرحله توسط موکل باشد، وکیل حق مطالبه و اخذ حق الوکاله آن مرحله را خواهد داشت و چنانچه استعفا، وکیل منحصراً معلول تصمیم وکیل باشد، حق مطالبه حق الوکاله آن مرحله را نخواهد داشت.
تبصره سه – پیش پرداخت و آنچه در طول قرارداد به وکیل پرداخت میگردد تحت هیچ عنوان ولو فسخ قرارداد یا عزل وکیل یا مصالحه یا صدور رای به ضرر موکل قابل استرداد به موکل نخواهد بود.
ماده 4. در صورت تاخیر پیش از یک ماه در پرداخت هر یک از اقساط حق الوکاله موکل مکلف است یک برابر حق الوکاله را بعنوان وجه التزام بر اصل حق الوکاله به وکیل پرداخت نماید ضمناً مطالبه این وجه التزام مانع فسخ قرارداد وکالت از جانب وکیل نخواهد بود و اعمال هر دو مورد مجاز میباشد.
ماده 5. به جهت تضمین پرداخت الباقی حق الوکاله ...... فقره چک سفته به شماره ....... عهده بانک به شماره ....... به وکیل تحویل گردید تا در صورت سررسید هر یک از اقساط و یا تحقق شروط قرارداد وکالتنامه یا صدور رای به نفع موکل وکیل مجاز به تعیین تاریخ و وصول وجه یا انتقال آن باشد (وکالت در مورخ نمودن و وصل وجه آن به وکیل تفویض گردید)
ماده 6. وکیل اجازه توکیل به غیر ولو کرا را ((موضوع وکالتنامه را به وکیل یا کارآموز وکالت و یا هر شخص که خود صلاح بداند را بهر نحو دارد.
ماده 7. پرداخت هزینههای دادرسی و مخارج لازمه دعوی از قبیل هزینه سفر، هزینه کارشناس، حق الزحمه داوری و هزینه آگهی به عهده موکل است.
ماده 8. معرفی شهود و مطلعین و آوردن آنها به دادگاه یا محل اجرای قرار و همچنین جلب متهم (و ابلاغ اوراق دعوی) به عهده وکیل نیست و با اخطار وکیل و عدم اقدام یا تاخیر موکل، مسئولیتی متوجه وکیل نخواهد بود.
ماده 9. وکیل به هیچ وجه نتیجه دعوی و شکایت مطروحه و طول جریان دادرسی را تضمین نمینماید و تعهد وکیل در قبال موکل، دفاع از حقوق موکل در حد توانائی علمی و فنی خویش و با رعایت موازین قانونی و عرف وکالتی میباشد. ضمناً به موکل تذکر داده میشود در صورت رد دعوای حقوقی یا کیفری موکل آثار آن از جمله شکایت افتراء و یا ضرر زیان کلاً به عهده موکل است.
ماده 10. در صورت بروز هرگونه اختلاف بین وکیل و موکل که ناشی یا مرتبط با این قرارداد باشد (از جمله اختلافات راجع به تفسیر و اجرای قرارداد) موضوع از طریق حکمیت حل و فصل خواهد شد. طرفین با امضاء با این قرارداد، به رئیس کانون وکلای مرکز تفویض اختیار نمودند تا نسبت به انتخاب داور واحد مرضی الطرفین با حق صلح و سازش جهت رسیدگی به اختلاف فی مابین اقدام نمایند. رای صادره توسط داور منتخب مذکور قطعی و مفاد آن برای طرفین لازم الاجرا خواهد بود.
ماده 11. مواردی که در این قرارداد پیشبینی نشده تابع مقررات تعرفه حق الوکاله و عرف وکالت میباشد. این قرارداد مشتمل بر 11 ماده و 3 تبصره در 2 نسخه تنظیم، در تاریخ .......... بین طرفین امضاء و مبادله گردید.
نظر شما در مورد این مطلب