چنانچه بعد از طرح دعوی مشخص شود که خوانده قبل از طرح دعوی فوت نموده، باید قرار عدم استماع صادر شود و دادگاه نمیتواند دعوی را به طرفیت ورثه ادامه داده و در ماهیت رأی صادر نماید.
برای دریافت مشاوره تلفنی با وکیل پایه یک دادگستری کافی است از تلفن ثابت خود (با موبایل تماس نگیرید) بدون هیچ پیش شماره ایی با تلفن زیر تماس بفرمایید.
تماس از تلفن ثابت(بدون کد شهرستان بگیرید) ۹۰۹۹۰۷۰۷۶۷
هر گونه سوالی دارید می توانید با ۰۲۱۴۷۶۲۵۹ مطرح بفرمایید
رأی دادگاه
آقای ک. الف به وکالت مستقیم و به واسطه از خانمها ک.و، گ. ز و م.ش دادخواستی به طرفین آقایان ۱- ر.م ، ۲- د.ر و ۳- ض. م با وکالت آقای ی.خ به خواسته تخلیه عین مستاجره به دلیل تغییر شغل با جمیع خسارات قانون و دادرسی تقدیم که در تاریخ ۲۸/۱۰/۸۹ به این شعبه ارجاع شده است. در شرح دادخواست بیان شده مرحوم ر.ز. صورت خواهان به موجب سند اجاره یک باب مغازه جزو پلاک ثبتی ۱۳۳۵/۶۷۳۶ را جهت کفاشی به خوانده ردیف اول اجاره داده و طبق بند ۳ شروط قرارداد حق انتقال به غیر و تغییر شغل بدون موافقت مالک (موجر) از مستأجر سلب شده است لیکن خوانده ردیف اول مورد اجاره را به خوانده دوم و ایشان نیز به خوانده سوم منتقل نموده ضمن آنکه شغل مورد توافق نیز به خیاطی تعبیر یافته است آقای ی.خ به وکالت از آقای س.م اخذ از خواندگان اظهار داشته با اعطای مهلت یک ماهه از جانب دادگاه نسبت به صلح و سازش و جلب رضایت خواهانها اقدام میشود در مرحله بعد آقای ی.ح اظهار داشته رضایت آقای م.ز اخذ و در ضمن آقای ر.م از خواندگان فوت نموده است. با استعلام از ثبت احوال فوت مرحوم م. تأیید میشود بر همین اساس آقای ک. الف ورثه مرحوم م. را به اسامی آقا و خانمها پ، م. و ش.م اعلام میدارد. قرار ارجاع امر به کارشناسی رسمی دادگستری صادر و نظریه کارشناسی نیز صادر شده که با اوضاع و احوال موضوع مطابقت دارد، لازم به ذکر است وکیل اخذ از خواندگان (س.م) در مقام دفاع اظهار داشته مرحوم ر.ز دارای ... از شش دانگ کل مغازه ۱۲ متری میباشد. ضمناً سایر موجرین نسبت به ادامه رابط استیجاری اعتراضی ندارند و ملک مشاعی قابل افراز نمیباشد با عنایت به اینکه ۱- روابط استیجاری مورث خواهانها و خوانده ردیف اول ۲- انتقال منافع بدون اذن موجر و جواز قانونی به خواندگان ردیف دوم و سپس ردیف سوم ۳- تغییر شغل از کفاشی به خیاطی محرز میباشد و مشاعی بودن سهم خواهانها در ملک استیجاری مانع استیفای حقوق آنها نیست لذا دعوای مطروحه ثابت و مسلم تشخیص میگردد بر همین اساس و به استناد مواد ۱، ۱۰ بند ۷ ماده ۱۴ قانون روابط موجر و مستأجر مصوب ۱۳۵۶ با اسلاحات بعدی و ماده ۵۱۹ قانون آیین دادرسی مدنی و با رعایت ماده ۴۳ قانون اجرای احکام مدنی حکم به تخلیه عین مستاجره و الزام خواندگان به پرداخت هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل طبق تعرفه در حق خواهان صادر و اعلام میگردد. این رأی نسبت به آقایان د.ر و س.م حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض نزد محاکم تجدیدنظر استان تهران میباشد و نسبت به اقا و خانمها پ، م و ش.م غیابی و ابتدا ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل واخواهی نزد این مرجع و سپس ظرف مدت بیست روز دیگر پس از انقضای مهلت واخواهی قابل اعتراض نزد محاکم تجدیدنظر استان تهران میباشد.
رأی دادگاه
تجدیدنظر خواهی آقایان س.م. و م. ر به طرفیت خانمها ک. و گ. هر دو ز. و م.ش نسبت به دادنامه شماره ۸۶ مورخه ۶/۴/۹۱ شعبه ۴۲ دادگاه عمومی تهران متضمن تخلیه عین مستاجره صادر گردیده وارد است زیرا به دلالت پاسخ اداره ثبت احوال به شماره ۹۲۲۳۵۶ ف/ ۱۳ اداره ثبت احوال طالقان آقای ر.م (خوانده ردیف اول دادخواست بدوی) در تاریخ ۲۲/۳/۱۳۸۳ سالها قبل از تاریخ نقدیم دادخواست (۲۸/۱۰/۸۹ ) فوت کرده و طرح دعوی مطروحه به نحو مذکور قابلیت پذیرش نداشته، فلذا این دادگاه به تجویز ماده ۳۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی دادنامه تجدیدنظر خواسته را نقض و مستندا به ماده ۲ قانون قرار عدم استماع دعوی یاد شده را صادر و اعلام میدارد. رأی صادره قطعی است.
دادخواست خوانده دعوی علیه متوفی عدم استماع دعوی
نظر شما در مورد این مطلب