نمونه رای دخالت کار آموز در دعوای فسخ نکاح
- توسط سید علی موسوی
- ۱۳۹۷/۱/۳۰ | ۱۱:۱۶:۴۰
- 15 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۸/۲۱ | ۱۳:۴۱:۰
کارآموزان وکالت در انجام امور وکالتی دارای محدودیت هایی می باشند آنها علاوه بر آنکه باید کلیه امور وکالتی را تحت نظارت وکیل سرپرست به انجام برسانند از مداخله در برخی موضوعات منع شده اند
- توسط:
- ۱۴۰۳/۸/۱۹ | ۲۱:۱۹:۵۰
با عنایت به تبصره ۳ ماده ۶ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب ۷۶ که کارآموزان وکیل را از حق وکالت در دعاوی که مرجع تجدیدنظر آن دیوان¬عالی کشور می¬باشد ممنوع دانسته است
طبق تبصره ۳ ماده ۶ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت، کارآموزان وکالت حق وکالت در دعاویی را که مرجع تجدیدنظر از احکام آنها دیوانعالی کشور می باشد، ندارند ولی قبول وکالت در کلیه دعاوی مدنی وکیفری که رسیدگی به درخواست تجدیدنظر از احکام آنها در صلاحیت دادگاه تجدیدنظر استان است، توسط کارآموزان وکالت قانوناً بلااشکال است، طبق بند ب ماده ۳۳۱ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب در امور مدنی کلیه احکام صادره در دعاوی غیرمالی قابل تجدیدنظر و مرجع رسیدگی به درخواست تجدیدنظرنیز طبق ماده۳۳۴ همین قانون دادگاه تجدیدنظر مرکز همان استان است، بنابراین مرجع تجدیدنظر احکام مربوط به فسخ نکاح وطلاق که قبلاً دیوانعالی کشور بوده است اکنون با افزایش صلاحیت دادگاه تجدیدنظر، درصلاحیت این مرجع قرار گرفته وکارآموزان وکالت حق قبول وکالت این دعاوی را دارند. با این حال کارآموزان وکالت اجازه فرجامخواهی در دیوانعالی کشور و یا ورود به پرونده هایی را که در دیوانعالی کشور مطرح است، ندارند
- توسط:
- ۱۴۰۳/۸/۱۹ | ۱۷:۵۴:۱۳
فسخ نکاح به علت فریب یا تدلیس موارد مورد نظر باید به عنوان شرط ضمن عقد نکاح درج گردد همچنین کاراموز های وکالت حق اعلام وکالت در مورد دعاوی ک مرجع تجدید نظر ان دیوان عالی کشور می باشد ندارند مثل دعاوی مربوط به اصل نکاح ، اصل طلاق ، …
- توسط:
- ۱۴۰۳/۸/۱۹ | ۱۴:۳۲:۵
دعاوی که مرجع رسید کی تجدید نظر آن دیوان عالی کشور باشد، چنانچه وکیل خواهان کارآموز وکالت باشد دادگاه مبادرت به صدور قرار رد دادخواست مینماید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۸/۱۹ | ۱۱:۳۴:۱
کارآموز وکالت نباید در دعوی مربوط به اصل طلاق مداخله نماید
- توسط:
- ۱۴۰۳/۸/۱۹ | ۱۱:۳۳:۱۳
در دعاوی که مرجع رسیدگی تجدیدنظر آن دیوا ن عالی کشور باشد، جنان چه وکیل خواهان کارآموز وکالت باشد دادگاه مبادرت به صدور قرار رد دادخواست می نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۸/۱۹ | ۱۱:۲۶:۵۱
وفق تبصره ۳ ماده ۶ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب ۱۳۷۶، کارآموزان وکالت حق وکالت در دعوایی که مرجع تجدید نظر از احکام آنها دیوان عالی کشور است را ندارند؛ اما قبول وکالت در تمامی دعاوی مدنی و کیفری که رسیدگی به درخواست تجدید نظر از احکام آنها در صلاحیت دادگاه تجدید نظر استان است، توسط کارآموزان وکالت قانوناً فاقد اشکال است.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۸/۱۹ | ۱۰:۶:۵۵
طبق تبصره ۳ ماده ۶ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری، کارآموزان وکالت حق وکالت در دعاوی که مرجع تجدیدنظر از احکام آنها دیوان عالی کشور است را ندارند. این موضوع به این معناست که کارآموزان نمیتوانند در دعاوی فسخ نکاح که پیشتر در دیوان عالی کشور رسیدگی میشد، به عنوان وکیل عمل کنند1
4
. با این حال، با افزایش صلاحیت دادگاههای تجدیدنظر، اکنون دعاوی مربوط به فسخ نکاح و طلاق نیز تحت صلاحیت این دادگاهها قرار گرفته است. بنابراین، کارآموزان میتوانند در دعاوی فسخ نکاح که به دادگاههای تجدیدنظر استان ارجاع داده میشود، وکالت کنند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۸/۱۹ | ۹:۵۹:۵۲
سلام و عرض ادب
دعاوی که مرجع رسیدگی به تجدید نظر آن دیوان عالی کشور باشد، چنانچه وکیل تجدید خواهان کارآموز وکالت باشد دادگاه مبادرت به صدور قرار رد دادخواست مینماید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۸/۱۹ | ۹:۵۰:۱۰
دعاوی که مرجع رسید کی تجدید نظر آن دیوان عالی کشور باشد، چنانچه وکیل خواهان کارآموز وکالت باشد دادگاه مبادرت به صدور قرار رد دادخواست مینماید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۸/۱۹ | ۹:۳۲:۵۹
باسلام درمورد وکالت کارآموز باتوجه به اینکه کارآموز حق وکالت در دعاوی که مرجع تجدیدنظر آن دیوان میباشد نداردلذا براین اساس قرار رد دادخواست صادر میشود
- توسط:
- ۱۴۰۳/۸/۱۹ | ۹:۲۰:۲۳
سلام؛ با توجه به مقررات تبصره 3 از ماده 6 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب سال 1376 کارآموزان وکالت صرفاً قبل از اخذ پروانه وکالت، حق وکالت در دعاوی که مرجع تجدیدنظر آن دیوان عالی کشور باشد، ندارند. از مفهوم مخالف این تبصره چنین مستفاد است که در سایر مراجع، وکالت کارآموز وکالت که با سرپرستی وکیل پایه یک دادگستری انجام وظیفه میکند منع نشده زیرا کارآموز وکالت برای پیشرفت مهارتهای لازم و بررسی حسن اخلاق و حسن رفتار وی تحت نظر کمیسیونهای کارآموزی باید به عنوان کارآموز وکالت در محاکم دادگستری حاضر و در معرض قضاوت کمیسیون صالحه قرار گیرند.
کارآموزان وکالت در انجام امور وکالتی دارای محدودیت هایی می باشند آنها علاوه بر آنکه باید کلیه امور وکالتی را تحت نظارت وکیل سرپرست به انجام برسانند از مداخله در برخی موضوعات منع شده اند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۸/۱۹ | ۸:۳۳:۴۸
با سلام و احترام،
عقد نکاح نیز مانند سایر عقود مصرح در قانون مدنی ، ممکن است تحت شرایطی پایان یابد. راه های پایان دادن به عقد نکاح ، مطابق قانون مدنی مشخص شده اند . طلاق ، فسخ نکاح ، بذل مدت و انقاضای مدت ، موارد پایان دادن به نکاح دائم و موقت بوده که در قانون مدنی ، معرفی شده و احکام و مقررات هر یک به تفصیل بیان شده است . فسخ نکاح ، به معنای پایان دادن یک طرفه به عقد نکاح و به دلیل وجود یکی از عیوب مصرح قانونی در هر یک از زن و شوهر می باشد . جنون هر یک از زوجین ، قرن ، جذام ، برص ، افضاء ، زمین گیری و نابینایی از هر دو چشم ، در مورد زن و خصاء ، عنن و مقطوع بودن آلت تناسلی، در مورد شوهر ، موارد فسخ نکاح، طبق قانون مدنی ایران می باشد. فسخ نکاح ، در ماده 1120 قانون مدنی، به عنوان یکی از راه های پایان دادن به عقد نکاح پیش بینی شده است. به موجب این ماده، عقد نکاح دائم به فسخ از سوی زن یا شوهر ، منحل می شود . نکته دارای اهمیت ، آن است که احکام و مقررات فسخ نکاح ، کاملا متفاوت از طلاق بوده و باید توسط یک وکیل زبده مطرح شود زیرا در دعاوی که مرجع رسیدگی تجدیدنظر آن دیوا ن عالی کشور باشد، جنان چه وکیل خواهان کارآموز وکالت باشد دادگاه مبادرت به صدور قرار رد دادخواست می نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۸/۱۹ | ۸:۳۰:۱۹
در خصوص امکان وکالت کارآموزان وکالت دادگستری در پرونده های طلاق که امکان فرجام خواهی برای آن به طور مطلق در دیوان عالی کشور پیش بینی شده اختلاف است برخی شعبات مانند رای اخیر الذکر این امر را امکان پذیر نمی دانند بدین جهت که دعوای طلاق، مطلقا پس از موعد تجدیدنظرخواهی قابل فرجام خواهی است که با نص قانون در خصوص محدودیت صلاحیت کارآموزان وکالت مغایر است. دسته ای دیگر و همچنین اداره محترم حقوقی قوه قضائیه بر این باور است مداخله کارآموزان در دعوای طلاق تا مرحله تجدیدنظر خواهی بلا اشکال بوده و منع قانونی در این خصوص موجود نیست. علی ایحال رعایت غبطه موکل ایجاب می کند کارآموزان وکالت دادگستری در اندک زمان کارآموزی از مداخله در این دعاوی خودداری نمایند
نظر شما در مورد این مطلب