موسسه وکیل تلفنی

  • محمد رضا امین عطائی محمد رضا امین عطائی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۶:۷:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • مونا فرجی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۲۲:۴۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۳
  • مینا بختیارپور مینا بختیارپور گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۲:۱:۲۵ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۸
  • زهرا خانی زهرا خانی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۳:۱۸:۳۲ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۵:۱۱:۵۹ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۴۱:۴۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
  • سعید اکبری سعید اکبری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۳:۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
  • مهرداد امیری مهرداد امیری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۶:۳۷:۵۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
  • الناز زنگی آبادی الناز زنگی آبادی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۹:۲۹:۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • پویا احمدی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۲۴:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
انجمن وکیل تلفنی

قرار معاینه و تحقیق محلی

قرار معاینه و تحقیق محلی

  • توسط محمد جواد شيخي
  • ۱۴۰۱/۴/۱۱ | ۱۹:۲۷:۳۹
  • 0 نظر

 

این موضوع بطور کامل در قانون آیین دادرسی مدنی تشریح شده است که به آن ها می پردازیم.

به استناد ماده 248 قانون آیین دادرسی مدنی : (( دادگاه می تواند راسا یا به درخواست هریک از اصحاب دعوی قرار معاینه محل را صادر نماید . موضوع قرار و وقت اجرای آن باید به طرفین ابلاغ شود.))

نکته ای که اینجا دارای اهمیت است این است که دادگاه هم راسا خودش می تواند قرار  معاینه محلی را بدون درخواست هر یک از اصحاب دعوی صادر کند و هم به درخواست یکی از اصحاب دعوی توسط دادگاه صالح صادر می شود و نکته بعدی این است که موضوع و وقت قرار معاینه و تحقیق محلی می بایست به طرفین ابلاغ شود و عدم حضور شخص خوانده در وقت و محل تعیین شده از انجام تحقیقات جلوگیری نخواهد کرد .

 

به استناد ماده 249 قانون آیین دادرسی مدنی : ((در صورتی که طرفین دعوا یا یکی از آنان به اطلاعات اهل محل استناد نمایند ، اگرچه به طور کلی باشد و اسامی مطلعین را هم ذکر نکنند ، دادگاه قرار تحقیق محلی صادر می نماید. چنانچه قرار تحقیق محلی به درخواست یکی از طرفین صادر گردد ، طرف دیگر دعوی می تواند در موقع تحقیقات ، مطلعین خود را در محل حاضر نماید که اطلاع آنها نیز استماع شود. ))

چنانچه دلیل ابرازی یکی از اصحاب دعوی مستند به اطلاعات اهل محل باشد و منظور شخص یا اشخاص مشخصی نباشد در اینجا دادگاه مبادرت به اصدار قرار معاینه و تحقیق محلی می کند و چنانچه قرار مذکور به درخواست یکی از اصحاب دعوی صادر شود ، طرف مقابل می تواند جهت روشن شدن موضوع و دفاع از حق خودش مطلعینی را در وقت و محل مقرر حاضر کند و کارشناس تعیینی اظهارات نامبردگان را ثبت می کند.

 

به استناد ماده 250 قانون آیین دادرسی مدنی : (( اجرای قرار معاینه محلی یا تحقیقات محل ممکن است توسط یکی از دادرسان دادگاه یا قاضی تحقیق به عمل آید . وقت و محل تحقیقات باید از قبل به طرفین اطلاع داده شود . در صورتی که محل تحقیقات خارج از حوزه دادگاه باشد ، دادگاه می تواند اجرای تحقیقات را از دادگاه محل درخواست نماید . مگر اینکه مبنای رای  دادگاه معاینه و یا تحقیقات محلی باشد که در این صورت باید اجرای قرارهای مذکور توسط شخص قاضی صادر کننده رای صورت گیرد یا گزارش مورد وثوق دادگاه باشد . ))

در این ماده به این موضوع اشاره شده است که  قاضی دادگاه چه زمانی خودش یا شخص مورد وثوق خودش می بایست اجرا کننده موضوع قرار تحقیقات محلی صادر شده باشد؟ با عنایت به ماده فوق الذکر مشخص می شود که چنانچه رای اصداری دادگاه بر مبنای قرار تحقیقات محلی باشد لذا خود شخص قاضی صادر کننده رای و یا شخص مورد مثوق ایشان می بایست مبادرت به اجرای قرار معاینه محلی نماید .

 

ماده 251 قانون آیین دادرسی مدنی : ((متصدی اجرای قرار از معاینه محل یا تحقیقات محلی صورت جلسه تنظیم و به امضای مطلعین و اصحاب دعوا می رساند . ))

همانطور که ملاحظه فرمودید متصدی اجرای قرار معاینه و تحقیق محلی می بایست صورت جلسه ای تنظیم و به امضای مطلعین و اصحاب دعوی رساند که بنظر می رسد عدم انجام امر مذکور توسط متصدی اجرای قرار ، از اعتبار گزارش تسلیمی به محکمه تاثیر گذار است.

 

ماده 252 قانون آیین دادرسی مدنی : (( ترتیب استعلام و اجرای تحقیقات از اشخاص یاد شده در ماده قبل به نحوی است که برای گواهان مقرر گردیده است . هر یک از طرفین می تواند مطلعین طرف دیگر را برابر مقررات جرح گواه رد نماید .))

مقصود از ماده موارد جرح مطلعین است که مانند موارد جرح شهود قابلیت استماع دارد و مورد پذیرش است.

 

ماده 253 قانون آیین دادرسی مدنی : (( طرفین دعوی می توانند اشخاصی را برای کسب اطلاع از آنان در محل معرفی و به گواهی آنها تراضی نمایند . متصدی تحقیقات صورت اشخاصی را که اصحاب دعوی انتخاب کرده اند نوشته و به امضای طرفین می رساند . ))

 

ماده 254 قانون آیین دادرسی مدنی : (( عدم حضور یکی از اصحاب دعوی مانع از اجرای قرار معاینه محلی و تحقیقات محل نخواهد بود . ))

همانطور که در ابتدای این مقاله عرض شد درسته که به طرفین مفاد قرار معاینه محلی و وقت مقرر جهت اجرای آن ابلاغ می شود لیکن عدم حضور یکی از اصحاب دعوی مانعی برای اجرای قرار مذکور ایجاد نمی کند .

 

ماده 255 قانون آیین دادرسی مدنی : (( اطلاعات حاصل از تحقیق و معاینه محل از امارات قضایی محسوب می گردد که ممکن است موجب علم یا اطمینان قاضی دادگاه یا موثر در آن باشد . ))

نکته ای که در این ماده به آن اشاره شده است تحقیق و معاینه محلی از امارات قضایی محسوب می شود و برای قاضی پرونده لازم الاتباع نیست و قاضی پرونده چنانچه متوجه شود که تحقیقات انجام شده خلاف واقع بوده و با اوضاع و احوال حاکم مغایرت دارد می تواند نسبت به آن ترتیب اثری ندهد و بالعکس ممکن است موجب علم و اطمینان قاضی دادگاه در موضوع دعوی شود که به اعتبار قاضی محترم مورد استناد قرار می گیرد .

 

ماده 256 قانون آیین دادرسی مدنی : (( عدم تهیه وسیله اجرای قرار معاینه محل یا تحقیقات محلی توسط متقاضی موجب خروج آن از اعداد دلایل وی می باشد . و اگر اجرای قرار مذکور را دادگاه لازم بداند تهیه وسایل اجرا در مرحله بدوی با خواهان دعوا و در مرحله تجدیدنظر با تجدیدنظر خواه می باشد. در صورتی که به علت عدم تهیه وسیله ، اجرای قرار مقدور نباشد و دادگاه بدون آن نتواند انشای رای نماید دادخواست بدوی ابطال و در مرحله تجدیدنظر ، تجدیدنظر خواهی متوقف ولی مانع اجرای حکم بدوی نخواهد بود .

 


نظر شما در مورد این مطلب

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 100,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
ارزیابی وکیل پرونده شما توسط دکتر هادی توکلی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی