نمونه رای دعوی انتقال رسمی ملک در توقیف
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۷/۱/۱۴ | ۱۰:۴۹:۲۶
- 17 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۲۴ | ۹:۱۹:۵۸
باسلام،، الزام به تنظیم سند رسمی ملک بازداشتی بسته با لحاظ اینکه ملک در چه شرایطی بازداشت شده باشد و یا معامله قبل یا بعد از بازداشت بوده باشد، یا توسط چه کسی بازداشت شده تبعات متفاوتی دارد در صورتی که ملک بازداشتی باشد، امکان ثبت و انتقال مالکیت وجود ندارد. بنابراین اگر اقدام به خرید ملکی که بازداشتی باشد، شود معامله باطل شده و هیچگونه اثری نخواهد داشت. در این حالت خریدار میتواند یک دعوای حقوقی انجام داده و مطالبه ثمن خود را با توجه به نرخ روز درخواست کند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۹ | ۱۷:۱۰:۱۴
املاک توقیف شده توسط مراجع قضایی تا زمان رفع توقیف توسط مرجع توقیف کننده به هیچ وجه قابلیت نقل و انتقال نداشته و اگر شخصی مدعی حقی نسبت به آن ملک و توقیف صورت گرفته باشد می بایست از طریق اعتراض ثالث به دستور توقیف آن ملک اعتراض نماید. در این پرونده نیز اگر خواهان رفع توقیف ملک را در ستون خواسته قید نمی کرد مانعی جهت رسیدگی دادخواست وجود نمی داشت و فقط اجرای رای تا زمان رفع توقیف معلق می شد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۹ | ۱۵:۴۴:۱۳
دعوی الزام به تنظیم سند رسمی، در فرضی که ملک موضوع دعوی به نفع خواهان و در راستای پرونده فعلی توقیف شده باشد، قابل رسیدگی است؛ زیرا حق خواهان، قبلا به آن تعلق گرفته و موردی برای توقیف مجدد آن برای پرونده دیگر باقی نمانده است.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۹ | ۱۲:۲۱:۹
چنانچه ملکی به دستور دادگاهی توقیف شده باشد. دعوی خواهان به خواسته رفع بازداشت و انجام لوازم دیگر و انتقال رسمی ملک، قابل قبول نیست. شرایط به صورت زیر می باشند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۹ | ۱۲:۰:۴۴
دعوی انتقال رسمی ملک در توقیف به معنای اقامه دعوایی است که در آن خریدار یا مالک ملک توقیفشده، از دادگاه درخواست میکند تا طرف مقابل را ملزم به تنظیم سند رسمی انتقال مالکیت کند. این موضوع به دلیل محدودیتهای قانونی ناشی از توقیف ملک، پیچیدگیهای خاص خود را دارد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۹ | ۱۱:۵۳:۴۰
چنانچه ملکی به دستور دادگاهی توقیف شده باشد. دعوی خواهان به خواسته رفع بازداشت و انجام لوازم دیگر و انتقال رسمی ملک، قابل قبول نیست.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۹ | ۱۱:۳۵:۱۵
باسلام باتوجه به اینکه هرگونه معامله درمورد ملک بازداشتی باطل است لذا دعوی انتقال سند ملک بازداشتی نیز قابل استماع نبوده و رد می گردد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۹ | ۱۱:۱۰:۲۳
هرگونه نقل و انتقالات بعد از توقیف باطل بوده و بلااثر می باشد
سلام و عرض ادب
البته بهتر است قبل از انجام هر کدام از موارد فوق و یا طرح دادخواست با یک وکیل تماس حاصل کنید تا از نحوه انجام هر یک از موارد فوق در دادگاه مطلع گردید
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۹ | ۹:۳۱:۵۳
الزام به تنظیم سند رسمی ملک بازداشتی بسته به اینکه آن ملک در چه شرایطی بازداشت شده باشد و یا معامله قبل یا بعد از بازداشت بوده باشد، متفاوت خواهد بود. در این شرایط معمولا یک وکیل متخصص ثبتی حاذق و با تجربه میتواند ورود کرده و دادخواست حقوقی در این مورد را به دادگاه ارایه نماید.
توصیه میشود حتما پس از توافقات اولیه بین خریدار و فروشنده، قولنامه تنظیم و مبلغی پرداخت و تاریخی جهت مراجعه طرفین به دفترخانه ثبت اسناد رسمی تعیین شود.
بدیهی است که در تاریخ فوق، مالکیت رسمی ملک از شخص فروشنده به شخص خریدار منتقل میشود. جالب است بدانید در صورتی که ملک بازداشتی باشد، امکان ثبت و انتقال مالکیت وجود ندارد. بنابراین اگر اقدام به خرید ملکی نمایید که بازداشتی باشد، معامله باطل شده و هیچگونه اثری نخواهد داشت. در این حالت خریدار میتواند یک دعوای حقوقی انجام داده و مطالبه ثمن خود را با توجه به نرخ روز درخواست کند.
در این رابطه توصیه میکنیم حتما قبل از خرید ملک، سند آن را بررسی و با مراجعه به دفتر ثبت اسناد رسمی، از بازداشتی نبودن آن اطمینانخاطر کسب نمایید. همچنین توصیه میکنیم با افرادی قابل اعتماد و با سابقهخوش معامله نمایید تا از هرگونه معاملهای که فاقد وجاهت قانونی و اطمینان لازم است، دوری نمایید.
دعوی الزام به تنظیم سند رسمی، در فرضی که ملک موضوع دعوی به نفع خواهان و در راستای پرونده فعلی توقیف شده باشد، قابل رسیدگی است؛ زیرا حق خواهان، قبلا به آن تعلق گرفته و موردی برای توقیف مجدد آن برای پرونده دیگر باقی نمانده است.
در اجراییه نام و نام خانوادگی و محل اقامت محکومله و محکومعلیه و مشخصات حکم و موضوع آن و اینکه پرداخت حق اجرا به عهده محکومعلیه میباشد نوشته شده و به امضاء رییس دادگاه و مدیر دفتر رسیده به مهر دادگاه ممهور و برای ابلاغ فرستاده میشود.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۹ | ۸:۳۵:۲۲
با سلام و احترام،
براساس قانون ، چنانچه مالی، به موجب دستور دادگاه و توسط مقامات صلاحیت دار، توقیف شود، مالک، حق دخل و تصرف بدون اجازه و انتقال آن را ندارد و در صورتی که اقدام به این امر کند، مرتکب جرم فروش مال توقیف شده می گردد. توقیف در عالم حقوق، زمانی اتفاق می افتد که فردی، از دادن حق یک شخص یا طلب او، خودداری کند. در این موارد، خواهان یا شاکی، می تواند، با دستور دادگاه، توقیف اموال کند اما این امکان وجود دارد فرد بعد از اینکه مال او توقیف شد مال توقیفی را به دیگری بفروشد که در واقع فروش مال توقیف شده غیر قانونی می باشد و فرد مرتکب، مجرم محسوب شده و به مجازات انتقال مال توقیفی که مجازات سنگینی بوده، محکوم می گردد. زمانی که دادگاه، فردی را محکوم به پرداخت مالی می کند، فرد فرصت دارد تا ظرف مدت مشخص شده در حکم دادگاه یا در صورت صدور اجرائیه، ظرف ده روز پس از صدور اجرائیه و ابلاغ آن، حکم دادگاه را اجرا کند. در غیر این صورت، شاکی یا خواهان، می توانند، به دستور دادگاه، اقدام به توقیف اموال خوانده یا مشتکی عنه نمایند. همچنین، در صورتی که قبل از صدور حکم یا اجرائیه، بیم انتقال و فروش مالی که می توان، از محل آن، طلب را وصول کرد برود، شاکی یا خواهان، می توانند، از طریق ثبت دادخواست تامین خواسته و در صورت لزوم، سپردن تامین مناسب، اقدام به توقیف اموال خوانده یا مشتکی عنه، نظیر توقیف پلاک، منزل و غیره ... کنند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۹ | ۸:۳۳:۱۹
توقیف ملک توسط مرجع قضایی صورت می گیرد و در واقع می توان گفت اگر شخصی معترض باشد می تواند اعتراض ثالث اجرایی کند
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۹ | ۸:۲۷:۱۱
سلام،در خصوص بازداشت ملک از سوی مراجع قضایی فرقی بین مراجع(دادسرا یا دادگاه)،نبست و معامله ی ملک بازداشتی طبق همین ماده ی ۵۶ قانون اجرتی احکام مدنی باطل می باشد.ولی در عمل عده ایی با مغالطه و استدلالها ی نابجا بین مراجع تفاوت قائل شده و موجبات تضییع حق طرفین دعوا را فراهم می کنند،در حالی که اجتهاد در برابر نص صریح ماده ی۵۶ مردود است ومتاسفانه برخی از این قبیل آرا حتی به عنوان رای نمونه شناخته می شوند،بالاخره یا باید به قانون صریح عمل کرد یا آن را نادیده گرفت.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۹ | ۸:۱۲:۱۵
سلام خسته نباشید وقت بخیر سوالی دارم
اگه یک مبایعه نامه سوری بنویسیم جهت تلف شدن مال یا به عبارتی یک دست چرخیدن مال که از طریق هبه قابل رجوع نشه می خوام بدونم اگر یک معامله معاوضه بنویسیم و بنگاه نریم ( خودمون دو نفر مال و اموال رو معاوضه کنیم ) آیا در دادگاه ممکن هست که مشکلی پیش بیاد؟
چون من طلاق گرفتم و در طول زندگی مشترکم شوهر سابقم به میل خودش خانه و یه تعداد طلا اعم از گردن بند و گوش واره و دست بند و سه تا انگشتر بهم داد ولی یه اهظاریه بهم داده که طلاها و خانه ها را باید بهش برگردونم منم طلاها را که فروختم ولی خانه هنوز به نامم هست ولی من نمیخوام خانه را بهش بدم چون خودش بهم داده بود به جای مهریه خودم که بیشتر هم بود اینا گرفتم حالا که کارش پیش رفته منو طلاق داده و رفته یه زن دیگه گرفته بعد از ۴ سال اومده ادعا می کنه می خواد خانه و طلاها را ازم پس بگیره راهکار بهم بگید لطفا که قانونی هم باشه و در عین حال طولانی تر نشه چون می خوام برم خارج از کشور اقامت کنم
سلام و عرض ادب سایت وکیل تلفنی کاملا بصورت تخصصی همراه با کادر مجرب بروز ترین مطالب و مقاله ها در سایت قابل دسترسی میباشد
نظر شما در مورد این مطلب