نمونه رای دادگاه خانواده تهران در خصوص تمکین
- توسط سید علی موسوی
- ۱۳۹۷/۱/۱۳ | ۱۳:۳۲:۱۸
- 18 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۲۰:۸:۱۶
ضمن عرض ادب و احترام
ممنونم که جهت راهنمایی و مشاوره نمونه آرای صادره جدید از محاکم را منتشر میکنید
مطالعه تصمیمات اتخاذ شده توسط قضات میتواند برای افرادی که دچار شرایط مشابه هستند راه گشا باشد
موفق باشید
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۱۶:۲۹:۰
سلام وقت بخیر
سایت وکیل تلفنی بهترین و متخصص ترین وکلا در زمینه های مختلف حقوقی از جمله کیفری،حقوقی،ملکی،بین الملل،خانواده،اداری،اداره کار و....را دارد .
و کاملا بصورت شبانه روزی کادر مجرب موسسه وکیل تلفنی اماده خدمت رسانی به هم وطنان عزیز میباشند
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۱۶:۱۳:۵۵
سلام؛ تمکین، به اختیار دادن زن به همسرش برای برآورده کردن خواستههای مشروع جنسی است. تمکین در صورت نبودن مانع، بر زن واجب است و در صورت تمکین نکردن، ناشِزه نامیده میشود. نُشوز دارای آثاری مثل از بین رفتن استحقاق زن نسبت به نفقه است.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۱۵:۴۷:۲۹
نکته ای که در این دادنامه بر خلاف عرف دعاوی تمکین بدان اشاره شده است بحث تقدم نفقه بر تمکین بر حسب عرف و قواعد حقوق خانواده است بدین صورت که در صورتی که شوهر نتواند اسباب زندگی در شان همسر خویش فراهم نماید (مانند مسکن مناسب) نمی تواند الزام به تمکین همسر خویش را بخواهد و در صورتی که این شرایط را فراهم کرده و ایشان کماکان از تمکین خودداری نماید در آن زمان است که زوجه مستحق نفقه نخواهد بود
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۱۴:۶:۵۴
به محض انعقاد عقد نکاح، زوجین وظایفی را در قبال یک دیگر به گردن می گیرند که به آن تمکین می گویند و این وظایف هم بر عهده زن و هم بر عهده مرد است. در پاسخ به این که عدم تمکین زن و مرد شامل چیست؛ باید گفت که عدم تمکین منتج به آثار و پیامد هایی می شود؛ من جمله این که زن از نفقه محروم می شود و در صورت نشوز مرد، زن می تواند با احراز شرایط عسر و حرج، حکم طلاق بگیرد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۱۲:۲۵:۱۱
سپاس از مطالب مفیدی که در سایت قرار داده میشه
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۱۲:۱۷:۱۷
دادگاه با توجه به اوراق و محتویات پرونده و بنا به دلایل ذیل خواسته و دعوای خواهان را وارد و ثابت ندانسته؛ ۱- با احراز رابطه زوجيت في مابین خواهان و خوانده به دلالت منطوق سند نکاحيه حقوق و تکالیف زوجین در مقابل یکدیگر برقرار میشود و ضرورتی ندارد که ایجاد حقوق و تکالیف زناشویی موضوع قصد انشا قرار بگیرد. لذا متعاقب آن زن و شوهر مکلف به حسن معاشرت با یکدیگر بوده و باید در تشیید مبانی خانواده در تربیت اراده خود به یکدیگر معاضدت نمایند، لذا مبرهن است که حقوق و قانون از همسران انتظار فداکاری ندارد ولی از آنان میخواهد که مانند دو شریک همدل و بار هم باشند بدین جهت سکونت مشترک از جمله لوازم حسن معاشرت وفاداری زن و شوهر از لوازم تشیید مبانی خانواده است، این در حالیست که در مانحن فیه و در حال حاضر طرفین فاقد محل سکونت مشترک بوده و حسب اظهارات طرفین خاصه زوجه محل سکونت تعرفه شده متناسب به اشان زوجه نمیباشد. زوج (خواهان) به تکالیف قانونی خویش که پرداخت نفقه و غیره میباشد عمل ننموده؛ ۲- گرچه در روابط زوجین ریاست خانواده از خصایص شوهر است، اما باید اذعان داشت که ریاست شوهر بر خانواده به اجرای یک وظیفه اجتماعی شبیهتر است تا به اجرای حق شخصی، پس شوهر باید اختیار خود را به منظور حفظ سلامت و استحکام خانواده به کار ببرد. لذا نمیتواند به اختیار ضمن قرارداد خصوصی از موقعیت خود بگذرد زیرا ریاست او بر خانواده به مفهوم کنونی خود (حق تکلیف) از امر مربوط به نظم عمومی است
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۱۰:۴۹:۵۰
باسلام باتوجه به اینکه ریاست خانواده با زوج است ولی این مهم نمیتواند مورد سواستفاده زوج از تکالیف قانونی وی قرارگیرد چرا که زوج هم تکالیفی چون پرداخت نفقه و...دارد که اگر به وظایف خود عمل ننماید نمیتواند یک طرفه درخواست حقوقش از زوجه را بنماید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۱۰:۴۵:۵۸
دادگاهها در خصوص موضوع عدم تمکین در بیشتر موارد رای به نفع زوج می دهند
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۱۰:۲۹:۱۹
ریاست شوهر بر خانواده یک وظیفه اجتماعی است نه حق شخصی، پس شوهر باید اختیار خود را به منظور حفظ سلامت و استحکام خانواده به کار ببرد. ریاست او بر خانواده به مفهوم کنونی خود از امور مربوط به نظم عمومی است و باید این حق و تکلیف را در جهت تشييد مبانی خانواده اعمال نماید و نمیتواند از آن سوء استفاده نماید.
تمکین به معنای اختیار دادن زن به شوهر برای برآورده کردن خواستههای مشروع جنسی و همچنین پذیرش ریاست او بر خانواده است. این مفهوم در فقه و حقوق اسلامی دارای اهمیت ویژهای است و به دو نوع تمکین عام و تمکین خاص تقسیم میشود.
باسلام،،هرگاه زن مرد را تمکین نکند و به وظایف خود عمل نکند ناشزه میشود. در این صورت مرد میتواند با مراجعه به دادگاه خواستار الزام زن به تمکین شود. زن در مدتی که تمکین نمیکند نمیتواند طلب نفقه از مرد کند، مگر در شرایطی که دلیل موجه داشته باشد.
اگر مرد ناشز شناخته شود و وظایف خود را نسبت به همسرش انجام ندهد، زن میتواند با مراجعه به دادگاه درخواست الزام همسر به تکالیف و وظایف خود را بدهد. ناشز بودن مرد اگر از مصادیق عسر و حرج باشد، این اجازه را به زن میدهد که درخواست طلاق بدهد.
با سلام و احترام،
بر اساس قانون مدنی، یکی از مهم ترین وظایف و تکالیفی که در ارتباط با زوجین مورد پیش بینی قرار گرفته است، تمکین زن از شوهر می باشد که در طرف مقابل، مرد نیز مکلف است با پرداخت نفقه زن، نیازهای مالی و مادی وی را بر طرف سازد.هر چند واژه تمکین مختص زوجه نیست با این حال اصولا در خصوص خانم ها به کار رفته و استعمال می شود و در واقع عبارت است از اطاعت از شوهر در زندگی مشترک و برقراری روابط زناشویی با وی. با این حال، در برخی از موارد ممکن است یکی از زوجین(معمولا زن)، از تمکین در قبال دیگری خودداری کند که در این شرایط، اگر نتوان به صورت مسالمت آمیز و با گفتگوی خانوادگی به موضوع خاتمه داد، ضروری است تا اقدام به طرح دعوای الزام به تمکین کرد که شرایط و مراحل خاص خود را دارد و تنها با رعایت این ضوابط، منتج به صدور حکم الزام به تمکین، خواهد شد. الزام به تمکین، که اساسا در خصوص زنان متاهل مطرح می گردد، بدین معنا می باشد که زن، به موجب حکم دادگاه موظف شود، به منزل شوهر بازگردد با او رابطه زناشویی برقرار کند و از اوامر مرد اطاعت نماید. البته باید دانستکه تمکین شرایط و لوازم خاص خود را دارد که باید بر اساس آن اقدام نمود.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۸:۳۸:۱۹
تمکین کردن یکی از وظایفی است که شرع و قانون بر عهده زن و مرد قرار داده است. تمکین در لغت به معنی الزام و اجبار است. در عرف زمانی که از تمکین سخن گفته میشود. برخلاف باور کلی جامعه تمکین، تکلیفی دو جانبه است که بر عهده زن و مرد قرار دارد و هر دو طرف موظف به رعایت آن هستند. در قانون و عرف جامعه ما تمکین به طور کلی در دو معنای عام و خاص به کار میرود که با یکدیگر متفاوت نیز هستند. به همین دلیل شناخت هر دو نوع و تفاوتهای آنها با یکدیگر امری بسیار مهم است.
تمکین عام
تمکین در اصطلاح حقوقی یعنی اطاعت زن از مرد در امور زندگی. یعنی زن موظف است اموری چون عدم خروج از منزل بدون اجازه شوهر، حسن معاشرت با شوهر که شامل اعمالی چون نظافت و آرایش زن برای شوهر است، سکونت در منزلی که شوهر انتخاب کرده است و … را انجام دهد. همچنین مطابق با ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند، مستحق نفقه نخواهد بود.
تمکین خاص
تمکین خاص در مورد اطاعت زنان از وظایف زناشویی و جنسی مطرح می شود. زن موظف است تا تمام نیازهای متعارف و ممکن مرد در رابطه زناشویی را برطرف کند، مگر اینکه مانع شرعی و موجهی برای عدم تمکین وجود داشته باشد. بنابراین در این نوع تمکین مواردی که زن مجاز است تمکین نکند نیز وجود دارد. برای مثال مرد یکی از بیماری های مقاربتی را داشته باشد. یکی از مهمترین مواردی که در آن زن میتواند از تمکین خاص امتناع کند حق حبس است. به این صورت که مطابق با ماده ۱۰۸۵ قانون زن میتواند تا مهر به او تقدیم نشده، از ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد، امتناع کند. همانطور که از این ماده مشخص است، زن می تواند تا مهریه خود را نگرفته است از تمکین خاص خودداری کند و همچنان نفقه خود را بگیرد که به این عمل اصطلاحا حق حبس گفته میشود.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۸:۲۸:۵۱
سلام و وقت بخیر کبیری مقدم هستم یک چکی گرفتم بابت مهریه ام در عقد موقت از یک آقایی. تقریبا ۵ ساله که گذشته از تاریخی که صادر شده است چک از چک قدیمی هاست سیادی نیست الان میخوام بدم وسول کنم یکی از کارمندای دفتر خدمات بهم گفت که دیگه نمیتونم پیگیری کنمش چون ۵ سال گذشته اگر خلاف این قضیه صادق هست راهنمایی کنید کهاز چه روزی پیگیری کنم برای وصول چک. مبلغ چک هم ۸۰ میلیون تومانه چک را گواهی عدم پرداخت نگرفته بودم یک ماهه که کاراش را انجام دادم اظهارنامه هم به اون آقا فرستادم علا رقم میل باطنی خودم که میخواستم عابروش حفظ بشه ولی حق منو ۵ سال گزشته نداده حالا با یه شماره جدید بهم زنگ زد گفت بهم بهماظهارنامه زدی یک ریال هم بهت نمیدم چون زنم فهمید زندگیم رفت رو هوا. حالا با این اوساف من میتونم چک را وصول کنم مراحلشو بگید لطفا ممنون.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۸:۲۶:۲۴
ریاست شوهر بر خانواده یک وظیفه اجتماعی است نه حق شخصی، پس شوهر باید اختیار خود را به منظور حفظ سلامت و استحکام خانواده به کار ببرد. ریاست او بر خانواده به مفهوم کنونی خود از امور مربوط به نظم عمومی است و باید این حق و تکلیف را در جهت تشييد مبانی خانواده اعمال نماید و نمیتواند از آن سوء استفاده نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۸:۲۱:۲۰
منظور از تمکین زندگی زن در منزل مرد و اطاعت متعارف و قانونی وی از مرد تعریف شده است. در صورتی که زوجه به وظایف زناشویی خود عمل ننماید و در منزل زوج زندگی نکند یا بدون دلیل منزل مشترک را ترک کند و نیز اینکه با شوهر خود بدون عذر موجه رابطه زناشویی نداشته باشد، به این دو مورد به ترتیب تحت عنوان تمکین عام و خاص رسیدگی می شود. در صورت امتناع زوجه از رعایت این دو مورد و ادعای مرد (زوج) مبنی بر عدم انجام تکالیف قانونی از طرف همسر خود (زن) ، زوج حق دارد با تقدیم دادخواست الزام به تمکین و مراجعه به دادگاه خانواده الزام زوجه به تمکین را بخواهد. اثر مثبت دادخواست الزام به تمکین برای مرد این است که پس از آن در صورت ادامه امتناع زن، مرد حق خواهد داشت که به زن نفقه نداده و تقاضای اجازه ازدواج مجدد از دادگاه بنماید. در ادامه به چند نمونه رای و حکم دادگاه الزام به تمکین پرداخته می شود.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۷/۱۶ | ۸:۱۷:۳۰
رویه دادگاه ها خانواده تهران چنین است که زوج بایستی ثابت نماید که مقدمات تمکین مثل تهیه مسکن متناسب زوجه و اثاث البیت را تهیه کرده است.
پرونده الزام به تمکین دو مرحله ای است یعنی هر کدام از زوجین که رای دادگاه بدوی به ضرر او باشد می تواند در فرجه ۲۰ روزه پس از ابلاغ رای، نسبت به اعتراض و تجدید نظر خواهی در دادگاه تجدید نظر استان از طریق ثبت در دفتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام نماید.
اجرائیه حکم الزام به تمکین پس از قطعیت حکم و صدور رای به نفع شوهر، به تقاضای او از دادگاه بدوی درخواست میشود.
نظر شما در مورد این مطلب