مشاوره حقوقی مطالبه مهر توسط قیم
- توسط فاطمه علیزاده
- ۱۳۹۶/۱۲/۲۴ | ۱۲:۵۳:۲۳
- 11 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۶/۲۷ | ۱۱:۱۴:۲۸
به موجب مواد ۸۶۸ و ۸۶۹ قانون مدنی و ماده ۲۳۲ به بعد قانون امور حسبی ، با فوت شخص و عمل به وصیت و پرداخت هزینه کفن و دفن و واجبات شرعیه، دعوای اثبات دین به طرفیت کلیه ورثه یا نماینده قانونی آنها اقامه خواهد شد. در فرض پرسش، وقتی یکی از دیون ممتاز متوفا، مستند به سند رسمی نکاحیه، احراز و اثبات شده باشد. دعوای مطالبه آن باید به طرفیت کلیه ورثه اقامه شود. فرض انصراف یکی از ورثه از ترکه متوفا یا صلح حق خود به دیگری، خواهان را بینیاز از ذکر نام وی در ستون خوانده در دادخواست نمینماید. در نهایت اگر در محکمه رد ترکه از سوی وارثی که ترکه را نپذیرفته احراز شود، سهم او در حق بستانکار پرداخت خواهد شد و از آنجا که در خصوص مورد، قیم (نماینده قانونی صغیر) خود مدعی محسوب میگردد حتماً باید سرپرستی (معاونت قضائی) به قائم مقامی دادستان، طرف دعوا قرار گیرد
به موجب مواد ۸۶۸ و ۸۶۹ قانون مدنی و ماده ۲۳۲ به بعد قانون امور حسبی ، با فوت شخص و عمل به وصیت و پرداخت هزینه کفن و دفن و واجبات شرعیه، دعوای اثبات دین به طرفیت کلیه ورثه یا نماینده قانونی آنها اقامه خواهد شد. در فرض پرسش، وقتی یکی از دیون ممتاز متوفا، مستند به سند رسمی نکاحیه، احراز و اثبات شده باشد. دعوای مطالبه آن باید به طرفیت کلیه ورثه اقامه شود. فرض انصراف یکی از ورثه از ترکه متوفا یا صلح حق خود به دیگری، خواهان را بینیاز از ذکر نام وی در ستون خوانده در دادخواست نمینماید. در نهایت اگر در محکمه رد ترکه از سوی وارثی که ترکه را نپذیرفته احراز شود، سهم او در حق بستانکار پرداخت خواهد شد و از آنجا که در خصوص مورد، قیم (نماینده قانونی صغیر) خود مدعی محسوب میگردد حتماً باید سرپرستی (معاونت قضائی) به قائم مقامی دادستان، طرف دعوا قرار گیرد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۶/۲۶ | ۱۴:۵۳:۴
وقت بخیر
از اینکه با قیمت های مناسب و معقول دسترسی همه مردم را به امکانات حقوقی و قضایی سهل کردید ممنونم ازتون
- توسط:
- ۱۴۰۳/۶/۲۶ | ۱۲:۰:۳۱
باسلام ..باتوجه به این که از لحاظ شکلی دادخواست مورد ایراد قرار نگیرد تمامی وراث به عنوان خوانده قید می گردد و درخصوص صغیر هم دادستانی به عنوان خوانده درج می شود به عنوان سرپرستی .
- توسط:
- ۱۴۰۳/۶/۲۶ | ۱۱:۱۵:۴۸
رویه حاکم بر اداره سرپرستی به این شکل است که جهت طلب مهریه، قین باید از سمت قیمومت اعلام استعفا نماید تا قیم جدید منصوب گردد و سپس زوجه یا قیم سابق جهت مطالبه مهریه به طرفیت محجور و به نمایندگی قیم منصوب گردد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۶/۲۶ | ۱۰:۴۱:۴۲
باسلام،،طرح دعوا از ناحیه زوجه علیه صغیر محجور با نماینده گی سربرستی بعنوان بعنوان حافظ اموال صفار و سایر ورثه و تقاضای محکومیت آنان به قدرالسهم از ماترک بلااشکال است؛ و ظاهراً باید مراتب به دادستان اعلام و جهت پاسخگویی به دعوای مطالبه مَهر برای صغیر، قیم موقت نسبت به دعوای مذکور تعیین شود. با توجه به اینکه خواهان نسبت به سهم خود مالک مافیالذمّه است نیازی به طرح دعوا علیه خود ندارد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۶/۲۶ | ۱۰:۲۴:۴۵
سلام و عرض ادب
وقتی یکی از دیون ممتاز متوفا، مستند به سند رسمی نکاحیه، احراز و اثبات شده باشد. دعوای مطالبه آن باید به طرفیت کلیه ورثه اقامه شود. فرض انصراف یکی از ورثه از ترکه متوفا یا صلح حق خود به دیگری، خواهان را بینیاز از ذکر نام وی در ستون خوانده در دادخواست نمینماید. در نهایت اگر در محکمه رد ترکه از سوی وارثی که ترکه را نپذیرفته احراز شود، سهم او در حق بستانکار پرداخت خواهد شد و از آنجا که در خصوص مورد، قیم (نماینده قانونی صغیر) خود مدعی محسوب میگردد حتماً باید سرپرستی (معاونت قضائی) به قائم مقامی دادستان، طرف دعوا قرار گیرد. در این فرض سرپرستی، محکوم علیه به معنای اخص کلمه نیست، بلکه به عنوان اینکه بر اعمال قیم نظارت دارد برای حفاظت و صیانت از اموال صغار به دعوا فراخوانده میشود؛ چرا که در نهایت با قبول دعوای مطروحه ، صغار و سایر ورثه محکوم میگردند؛ لذا چون سرپرستی محکوم علیه نیست باید اجراییه به طرفیت صغار به نمایندگی سرپرستی محکوم علیه نیست باید اجراییه به طرفیت صغار به نمایندگی سرپرستی صادر شود و این حکم که نتیجهاش جدا شدن مال از اموال موروثی صغار و تحویل آن به محکومله است از احکام اعلامی نیست تا بتوان با استناد به ماده ۴ قانون اجرای احکام مدنی، سرپرستی را به عنوان یک سازمان یا اداره بدون صدور اجراییه ملزم به اجرای مفاد رأی دانست.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۶/۲۶ | ۱۰:۱۰:۴۳
به موجب مواد ۸۶۸ و ۸۶۹ قانون مدنی و ماده ۲۳۲ به بعد قانون امور حسبی با فوت شخص و عمل به وصیت و پرداخت هزینه کفن و دفن و واجبات شرعیه ، دعوای اثبات دین به طرفیت کلیه ورثه یا نماینده قانونی آنها اقامه خواهد شد.در فرض سوال وقتی یکی از دیون ممتاز متوفی مستند به سند رسمی نکاحیه احراز و اثبات شده باشد دعوای مطالبه آن باید به طرفیت کلیه ورثه اقامه شود.فرض انصراف یکی از ورثه از ترکه متوفی یا صلح حق خود به دیگری، خواهان را بی نیاز از ذکر نام وی در ستون خوانده در دادخواست نمی نماید.در نهایت اگر در محکمه رد ترکه از سوی وارثی که ترکه را نپذیرفته احراز گردد سهم او در حق بستانکار پرداخت خواهد شد و از آنجا که در خصوص مورد، قیم (نماینده قانونی صغیر) خود مدعی محسوب می گردد حتما باید سرپرستی به قائم مقامی دادستان؛ طرف دعوا قرار گیرد.در این فرض سرپرستی ، محکوم علیه به معنی اخص کلمه نیست بلکه به عنوان اینکه بر اعمال قیم نظارت دارد برای حفاظت و صیانت از اموال صغار به دعوا فرخوانده می شود چرا که در نهایت با قبول دعوای مطروحه صغار و سایر ورثه محکوم می گردند لذا چون سرپرستی محکوم علیه نیست.باید اجراییه به طرفیت صغار به نمایندگی سرپرستی صادر شود و این حکم نتیجه اش جدا شدن مال از اموال موروثی صغار و تحویل آن به محوم له می باشد از احکام اعلامی نیست تا بتوان با استناد به ماده ۴ قانون اجرای احکام مدنی سرپرستی را به عنوان یک سازمان یا اداره بدون صدور اجراییه ملزم به اجرای مفاد رای دانست.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۶/۲۶ | ۹:۵۹:۴۸
در مجموع، قیم میتواند مهریه محجور را مطالبه کند، اما رویه حاکم در اداره سرپرستی نیازمند اصلاح است تا فرایند مطالبه مهریه توسط قیم تسهیل شود.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۶/۲۶ | ۹:۲۳:۲۴
قیم می تواند به جای محجور طرح دعوی کند که البته باید بین مجنون و سفیه و صغیر تمییز قائل شد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۶/۲۶ | ۹:۱۲:۵۲
با سلام و احترام؛
یکی از مسائی که محاکم دادگستری را درگیر خود نموده است بحث مربوط به وصول مهریه برای بانوان است . همه ما می دانیم که زوجه به محض انعقاد عقد مالک کل مهریه می گردد و اگر رابطه زناشویی با زوج برقرار نماید می تواند برای مطالبه کل مهریه از طریق دادگاه یا اداره ثبت اقدام کند و اگر قبل از داشتن رابطه اقدام به وصوا مهریه نماید مستحق نیمی از آن خواهد بود . نکته جالب تر اینجاست که زوجه می تواند حتی از ایفای وظایف زناشویی و تمکین خودداری نموده و از حق حبس خویش هم استفاده کند لذا مبحث مربوط به مهریه بسیار جدی بوده و نیازمند مداقه و هوشیاری فراوان است . در جامعه ما مهریه جزو دیون ممتاز بوده که در صورت داشتن طلبکار از طرف زوج مقدم بر سایر غرما خواهد بود و شرایط خاص و ویژه ای جهت پرداخت وجود دارد لذا باید در جزئیات آن با دقت عمل نموده و با همکاری وکلای موسسه اقدام نمود.
نظر شما در مورد این مطلب