به نام خدا
هشت قانون جدید مهریه ؟
در زمانی این قانون تصویب شد که مردان بسیاری به دلیل عدم پرداخت مهریه و نفقه در زندان به سر می بردند از جهت کاهش حبس زدایی این قوانین به تصویب رسید .
۱- مطابق ماده ۲۲ قانون مدنی چنانچه مهریه از زمان وقوع عقد تا ۱۱۰ سکه تمام بهار آزادی یا معادل آن باشد وصول آن مشمول مقررات ماده ۲ قانون اجرای محکومیت های مالی است .
۲ - اگر مهریه بیشتر از ۱۱۰ سکه باشد در خصوص مازاد فقط ملائت (توانایی مالی ) ملاک پرداخت است رعایت و توجه به مقررات مربوط به محاسبه مهریه به نرخ روز همچنان الزامی است .
۳- چنانچه استیفای مهریه از طریق مذکور در این قانون ممکن نباشد زوج به درخواست زوجه تا زمان اجرای حکم و یا پذیرفته شدن ادعای اعسار ( کسی که ادعا دارد توانایی مالی ندارد ) ویاعدم جلب رضایت زوجه حبس می شود مطابق قانون جدید در این حالت کسی اگر حکم به پرداخت مهریه صادر شود و قطعی نشود پس از صدور اجراییه زوج طرف مدت زمان یک ماه فرصت دارد دادخواست اعسار ناتوانی از پرداخت مهریه و نفقه را به دادگاه تقدیم کند و در صورتی که طی مدت تعیین شده دادخواست اعسار تقدیم دادگاه نشود و امکان جلب تا پایان مشخص شدن رای دادگاه در خصوص اعسار مهریه وجود ندارد اما اگر حکم اعسار قطعی شود و وی مکلف به پرداخت مهریه شود آن را نپردازد امکان جلب وی وجود دارد .
اگر زوجه مالی را از همسر خود توقیف کند تا پایان مزایده و مشخص شدن تکلیف مال مورد توقیف برای مازاد مهریه از ۱۱۰ سکه حکم جلب صادر نمی شود .
قبل از تصویب قانون جدید مهریه شرایط طوری بود که مردان بدهکار مهریه تا صدور رای قطعی دادگاه باید در حبس باشند و بعد از صدور رای می توانستند درباره اعسار خود در دادگاه اقدام نمایند .
بعد از تصویب قانون جدید شرایطی فراهم شد که مردان مدعی اعسار میتوانند طی زمانی که دادگاه پرونده مهریه را رسیدگی میکند و آنان نیز تقاضای اعسار شان را مورد بررسی واقع قرار دهند بدون آنکه در حبس باشند .
در تحول قوانین تا آنجا باید سعی بر منطبق شدن و بهتر کردن آن با وضعیت جامعه می باشد.
امید است قانونگذار در راستای این اهداف تمام تلاش و همت خود را به کار گیرد .
با تشکر
زهرا صید محمدی - کد وکالت 53287
نظر شما در مورد این مطلب