نمونه رای اثر مسافرت خارج از کشور بر مهلت تجدید نظر خواهی
- توسط فاطمه علیزاده
- ۱۳۹۶/۱۲/۱۵ | ۱۳:۱۴:۵۶
- 19 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۲۲ | ۲۰:۱۹:۲۳
با سلام
صرف مسافرت یک هفتهای به خارج از کشور باعث تبدل موضوع و ازدیاد مهلت تجدیدنظرخواهی به مدت دو ماه نمیگردد زیرا موضوع ماده 336 قانون آیین دادرسی مدنی مربوط به اشخاصی است که مقیم خارج از کشور هستند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۸ | ۰:۵۹:۱۴
باسلام،، تجدیدنظر خارج از مهلت قانونی، امکانی است که قانون گذار، مورد پیش بینی قرار داده و به واسطه آن، محکوم علیه می تواند، خارج از وقت تجدید نظر، اعتراض خود را به رای، ثبت کند. فوت یا ورشکستگی محکوم علیه، از جمله موارد امکان اعتراض به رای دادگاه بعد از مهلت قانونی می باشند. اگرچه اصل بر آن است که در فرض تقدیم درخواست تجدیدنظر خواهی در خارج از موعد مقرر قانونی باید قائل به رد این درخواست بود، اما اگر محکوم علیه دارای عذری موجه باشد می تواند با بیان عذر خود به دادگاه صادر کننده رای، درخواست تجدید نظر نماید، در این صورت دادگاه ابتدا به این عذر رسیدگی کرده و در فرض موجه تلقی کردن آن، تجدید نظرخواهی را می پذیرد. لذا باید تاکید شود که مرجع تشخیص موجه بودن عذر تجدید نظر خواه، دادگاه صادر کننده رای است. تصمیم این دادگاه در خصوص تشخیص موجه بودن یا نبودن عذر، نوعی تصمیم قضایی است. ضمنا در فرض تقدیم تقاضای تجدید نظر در خارج از مهلت قانونی و صدور قرار رد درخواست از سوی دادگاه صادر کننده رای به دلیل فقدان عذر موجه، همین قرار هم قابل اعتراض است. عده ای معتقدند جهات عذر موجه بیان شده در قانون را نباید جهاتی حصری تلقی کرد، بلکه این ها جهاتی تمثیلی هستند که موجب پذیرش درخواست تجدید نظر خارج از مهلت بوده و موجب ارسال پرونده به دادگاه تجدیدنظر می شوند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۶ | ۲۲:۵۵:۱۵
بر اساس قانون، مهلت تجدیدنظر خواهی، برای افراد مقیم ایران، 20 روز و برای افراد مقیم خارج از کشور، 2 ماه از تاریخ ابلاغ رای می باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۶ | ۲۰:۴۴:۴۲
اگر شخص اقامت دائم کشور دیگر را داشته باشد و امکان خروج از کشور و مراجعه ب ایران و شرکت درجلسه و تجدیدنظرخواهی را نداشته باشد مهلت ۲ ماهه شاملش میشود؟
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۶ | ۱۸:۲۲:۲۴
ممنونم از توضیحات کاملتون
بحث مواعد قانونی و رعایت یا عدم رعایت آنها به قدری میتواند در نتیجه گیری و موفقیت پرونده موثر باشد که لازم است همه با جزییات آن آشنایی داشته باشند
اطلاع رسانی شما در این زمینه و سایر امور حقوقی قابل تقدیره
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۶ | ۱۷:۴۰:۱۱
سلام وقت بخیر
همانطور که در قانون ذکر شده ۲۰ روز از زمان صادر شدن رای طرفین دعوی مهلت اعتراض دارند و برای افراد مقیم خارج از کشور مدت ۲ماه مهلت دارند
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۶ | ۱۵:۴۱:۳۸
با سلام مهلت تجدیدنظر خواهی برای خوانده مقیم ایران ۲۰ روز و برای خوانده مقیم خارج کشور۲ ماه می باشد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۶ | ۱۲:۵۹:۲۹
موضوع ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی مدنی مربوط به اشخاصی است که مقیم خارج از کشور هستند فلذا صرف مسافرت یک هفتهای به خارج از کشور ولو عتبات عالیات تبدیل موضوع و ازدیاد مهلت تجدید نظر خواهی به مدت دو ماه نمیگردد
قانون گذار، در قانون آیین دادرسی مدنی و کیفری، تشریفات تجدیدنظر خواهی و مهلت های قانونی آن را پیش بینی کرده است. بر اساس قانون، مهلت تجدیدنظر خواهی، برای افراد مقیم ایران، 20 روز و برای افراد مقیم خارج از کشور، 2 ماه از تاریخ ابلاغ رای می باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۶ | ۱۱:۴۰:۵
سلام؛ موضوع ماده 306 قانون آیین دادرسی مدنی مربوط به اشخاصی است که مقیم خارج از کشور هستند فلذا صرف مسافرت یک هفته ائی به خارج از کشور ولو عتبات عالیات باعث تبدل موضوع و ازدیاد مهلت تجدیدنظرخواهی به مدت دو ماه نمی گردد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۶ | ۱۱:۳۴:۴۰
مهلت قانونی تجدیدنظر خواهی، بر اساس آنچه در قانون آیین دادرسی مدنی و کیفری آمده است، 20 روز از تاریخ ابلاغ رای، به اصحاب دعوا، برای افراد مقیم در ایران و دو ماه از تاریخ ابلاغ رای، برای ساکنان مقیم خارج از ایران خواهد بود. پس از انقضای مهلت 20 روزه یا 2 ماهه، امکان تجدیدنظر خواهی، صرفا در صورتی وجود دارد که موارد مورد پیش بینی قانون گذار که به آن موارد تجدیدنظر خواهی خارج از مهلت قانونی یا اعتراض به رای دادگاه بعد از مهلت قانونی می گویند، وجود داشته باشد.بنابراین صرف مسافرت خارج از کشور از موارد دوماهه حساب نمی شود و مطابق نص قانون برای مقیم خارج از کشور هست
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۶ | ۱۰:۲۲:۴۲
در اینگونه موارد دادگاه با استناد به تبصره دو ماده ۳۳۹ قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دادخواست تجدید نظر خواهی را صادر و اعلام مینماید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۶ | ۱۰:۱۷:۲۵
مهلت دو ماه در مواقعی است که اصحاب دعوی در خارج از کشور اقامت دارند
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۶ | ۱۰:۱۲:۵
سلام و عرض ادب
صرف مسافرت یک هفتهای به خارج از کشور باعث تبدیل موضوع و ازدیاد مهلت تجدید نظر هواهی به مدت دو ماه نمیگردد زیرا موضوع ماده ۳۳۶ قانون آیین دادرسی مدنی مربوط به اشخاصی است که مقیم خارج از کشور هستند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۶ | ۱۰:۱۰:۳۱
باسلام باتوجه نص صریح قانون نسبت به مهلت تجدید نظر افرادی که خارج از کشور سکونت دارند ومربوط به مسافرت چندروزه نمی شودلذا خدشه ای به رای وارد نیست و صحیح می باشد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۶ | ۹:۲۷:۵۰
صرف مسافرت یک هفتهای به خارج از کشور باعث تبدیل موضوع و افزایش مهلت تجدید نظر خواهی به مدت دو ماه نمیگردد. مطابق ماده ۳۳۶ قانون آیین دادرسی مدنی، مهلت تجدید نظر خواهی از تاریخ ابلاغ رای دادگاه بدوی شروع میشود و در صورت عدم تجدید نظر خواهی در این مهلت قانونی، رای قطعی میگردد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۶ | ۹:۲۷:۱۹
با سلام و احترام،
همانطور که می دانیم، معمولا در فرآیند دادرسی در کشورهای مختلف، حداقل یک مرجع بالاتر پیش بینی می شود تا در صورتی که رأی صادر شده در روند دادرسی با اشکالی مواجه بود، بتوان از آن تجدیدنظر خواهی کرد. به همین دلیل، تجدید نظر خواهی از احکام دادگاه های بدوی، یکی از مراحل مهم در نظام قضایی محسوب می شود. پیش بینی قواعد مربوط به تجدید نظر خواهی نقش مهمی در تامین عدالت دارد اما باید دانست، امکان تجدید نظر خواهی همیشگی نیست، زمان آغاز معینی دارد و صرفا باید در مدت و مهلت تجدید نظر خواهی از رأی، صورت گیرد. چنانچه تجدید نظر خواهی خارج از مهلت قانونی آن باشد، از طرف محاکم پذیرفته نخواهد شد. مهلت تجدید نظر خواهی از رأی، بسته به اینکه رای یا قرار ما، حقوقی است یا کیفری، متفاوت است. مدت تجدید نظرخواهی از احکام حقوقی، قرار های حقوقی، احکام و برخی قرار های کیفری، برای اشخاص مقيم ايران، 20 روز و برای اشخاص مقيم خارج از كشور، 2 ماه است. باید دانست صرف حضور در کشور خارجی که با نیتی چون مسافرت باشد به عنوان دلیلی برای افزایش مهلت محسوب نخواهد شد.
با سلام
موضوع ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی مدنی مربوط به اشخاصی است که مقیم خارج از کشور هستند فلذا صرف مسافرت یک هفتهای به خارج از کشور ولو عتبات عالیات تبدیل موضوع و ازدیاد مهلت تجدید نظر خواهی به مدت دو ماه نمیگردد
موضوع ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی مدنی مربوط به اشخاصی است که مقیم خارج از کشور هستند فلذا صرف مسافرت یک هفتهای به خارج از کشور ولو عتبات عالیات تبدیل موضوع و ازدیاد مهلت تجدید نظر خواهی به مدت دو ماه نمیگردد فلذا با عنایت به جمیع محتویات پرونده دادنامه بدوی مطابق با موازین قانونی و با رعایت اصول دادرسی صادر گردیده و اعتراض موجه و ایرادی موثری که موجبات نقض و بیاعتباری آن را فراهم آورد، در این مرحله از دادرسی به عمل نیامده و موضوع تجدید نظر خواهی با هیچ یک از جهات مندرج در ماده ۳۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی مطابقت ندارد.
نظر شما در مورد این مطلب