نمونه آرای قابل تجدیدنظر
- توسط سید علی موسوی
- ۱۳۹۶/۱۲/۱۳ | ۱۱:۵:۱
- 17 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۲۲ | ۲۰:۳۱:۳۴
با سلام
تجدیدنظر به معنای مورد بررسی مجدد قرار دادن است. این واژه در قانون به معنای دوباره قضاوت کردن در پروندهای که در دادگاه نخستین (بدوی) مورد رسیدگی قرار گرفته و به صدور رأی منجر شده، آمده است. تمامی رأیهایی که از دادگاههای حقوقی صادر میشوند قابل تجدیدظر نیستند. بنابراین شناخت این آرا و تفکیک آرای قابل تجدیدنظر از آرای غیرقابل تجدیدنظر ضروری است.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۲۱ | ۲۱:۵۳:۵۴
تجدید نظر خواهی ، یک روش اعتراض به حکم دادگاه بدوی است که به استناد جهات تجدید نظر که در قانون ذکر شده است ، در مهلت بیست روز از تاریخ صدور رای ، قابل انجام است و مرجع آن نیز ، دادگاه تجدیدنظر آن استان می باشد . نحوه تجدید نظر خواهی ، نیز از طریق مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت دادخواست ، قابل انجام است .
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۴ | ۱۳:۱۲:۲۷
تمامی آرای صادره از سوی شورای حل اختلاف، از قابلیت تجدید نظر خواهی برخوردار می باشند. تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف، باید از طریق ثبت دادخواست و در مهلت باشد. این مهلت، برای افراد مقیم ایران، ۲۰ روز و برای مقیم خارج ایران، ۲ ماه از تاریخ ابلاغ رای است. مرجع صالح رسیدگی به اعتراض، دادگاه کیفری دو یا دادگاه عمومی واقع در حوزه قضایی شورا می باشد.
باسلام،،کلیه آراء صادره از شورای حل اختلاف در حدود مواد ٩ و ١١قانون شورای حل اختلاف ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدید نظرخواهی می باشد. مرجع تجدیدنظر از آراء شورا، قاضی شورا و مرجع تجدیدنظر از آراء قاضی شورا دادگاه عمومی همان حوزه قضائی می باشد. چنانچه مرجع تجدیدنظر آراءصادره را نقض نماید رأساً مبادرت به صدور رأی می نماید.
ماده ۳۲-
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۱ | ۱۱:۴۸:۱۲
مطابق ماده ۲۷ قانون شوراهای حل اختلاف تمام آراء صادره از شوراهای حل اختلاف ظرف ۲۰ روز قابل تجدیدنظرخواهی می باشد. مرجع تجدیدنظر از آراء شورا حسب مورد دادگاه عمومی حقوقی یا کیفری در همان حوزه قضائی می باشد چنانچه مرجع تجدیدنظر رای را نقض نماید راسا مبادرت به صدور رای می نماید این رای قطعی است
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۰ | ۲۲:۳۸:۲۴
براساس قوانین آیین دادرسی مدنی و آیین دادرسی کیفری، قضات دادگاهها موظفند با رعایت تشریفات مقرر در قانون و با ملاحظه کلیه جوانب پرونده، رأی صحیح و عادلانه صادر نمایند. با این حال، به دلایلی، ممکن است رأی صادر شده از دادگاه با اشکالاتی مواجه باشد که نیازمند رسیدگی و بررسی مجدد است. به همین دلیل، در قانون، روشهایی برای اعتراض به آرای این چنینی پیشبینی شده است. تجدید نظر خواهی یکی از مهمترین و پرکاربردترین روشهای اعتراض به احکام دادگاهها در قانون آیین دادرسی مدنی و قانون آیین دادرسی کیفری ایران است. در این روش، رای صادره از دادگاه بدوی (دادگاه نخستین) به دلیل مشخصی مانند اشتباه در اعمال قانون، نقص در تحقیق و بررسی، یا دلایل جدید، مورد بررسی مجدد قرار میگیرد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۰ | ۱۸:۱۱:۶
آرای دادگاه عمومی که به عنوان مرجع تجدیدنظر از آرای شورای حل اختلاف صادر میگردند، اعم از رأی تجدید نظر و اعاده دادرسی از آن، قطعی است و قابلیت اعتراض در دادگاه تجدیدنظر را ندارد.
تجدیدنظرخواهی - شورای حل اختلاف به آرای قطعی - اعاده دادرسی
مستندات: ماده ۳۱ از قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۸۷/۴/۱۸ و مقررات ماده ۳۳۰ و ۳۳۲ از قانون آیین دادرسی مدنی
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۰ | ۱۶:۱۱:۱۴
سلام تجدید نظر خواهی نوعی اعتراض به رای صادر شده از سوی دادگاه است که باعث توقف اجرای رای و انتقال پرونده به دادگاه بالاتر میشود. مهلت تجدیدنظرخواهی 20 روز بعد از ابلاغ رای اولیه است و اصل بر این است که همه آرای صادره از مراجع قضایی ، قطعی و غیر قابل تجدید نظر خواهی هستند
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۰ | ۱۴:۵۷:۴۷
هر یکی از افراد پرونده نسبت به ارای صادره اعتراض داشته باشند با توجه دلایل و مدارک میتوانند دادخواست تجدید نظر خواهی ثبت کنند
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۰ | ۱۳:۵۹:۱۱
مطابق ماده 27 قانون شوراهای حل اختلاف تمام آراء صادره از شوراهای حل اختلاف ظرف 20 روز قابل تجدیدنظرخواهی می باشد.
مرجع تجدیدنظر از آراء شورا حسب مورد دادگاه عمومی حقوقی یا کیفری در همان حوزه قضائی می باشد چنانچه مرجع تجدیدنظر رای را نقض نماید راسا مبادرت به صدور رای می نماید این رای قطعی است حال باید اظهارات داشت آراء دادگاه های عمومی که به عنوان مرجع تجدیدنظر از آرائ شورای حل اختلاف صادر گردیده اعم از رای تجدیدنظر و اعاده دادرسی از آن قطعی است و قابلیت اعتراض ندارد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۰ | ۱۱:۱۸:۴۸
تجدیدنظرخواهی یکی از مراحل قانونی است که به افراد اجازه میدهد تا پس از صدور حکم در دادگاه بدوی، نسبت به آن حکم اعتراض کنند. این فرآیند به افراد این امکان را میدهد که با ارائه دلایل و مستندات، درخواست بررسی مجدد حکم را در دادگاه تجدیدنظر مطرح کنند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۰ | ۱۱:۱۷:۴۸
طبق قانون آیین دادرسی مدنی آرا قابل تجدیدنظر که هر فردی می تواند نسبت به آن درخواست تجدیدنظر دهد ، عبارتند از :
رای های صادر شده از دادگاه های عمومی و انقلاب در امور حقوقی که قطعی است ، مگر در مواردی که ای آراء طبق قانون قابل درخواست تجدیدنظر باشد .
بر طبق قانون که در ماده 331 آمده ، در مورد رای های صادر شده که در ذیل بیان شده است ، می توان درخواست تجدیدنظر کرد :
- در دعاوی مالی که خواسته یا ارزش آن چیزی که خواهان از دعوا می خواهد از سه میلیون (3000000 ) ریال بیشتر باشد .
- در مورد کلیه حکم های صادر شده در دعاوي غیرمالی میتوان درخواست تجدیدنظر کرد .
- حکم راجع به متفرعات دعوا درصورتی که حکم راجع به اصل دعوا قابل تجدیدنظر باشد .
- احکام مستند به اقرار در دادگاه یا مستند به رأي یک یا چند نفر کارشناس که طرفین کتباً رأي آنان را قاطع دعوا قرار داده باشند قابل درخواست تجدیدنظر نیست مگر درخصوص صلاحیت دادگاه یا قاضی صادرکننده رأی
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۰ | ۱۰:۵۵:۴۴
گاهی به دلایل گوناگون ممکن است یکی از طرفین اعتقاد پیدا کند که حکم دادگاه صحیح نیست، یا آن که تخلفی در مراحل صدور رأی رخ داده است. در اینجاست که تجدیدنظرخواهی مطرح میشود.
فردی که حکم دادگاه در خصوصش صادر شده میتواند تقاضای تجدید نظر کند و به این ترتیب پس از حکم دادگاه بدوی، دادگاه تجدید نظر تشکیل میشود تا پرونده و رأی صادره مورد بازبینی قرار گیرد.
مادهی ۳۳۰ قانون آیین دادرسی مدنی اصل بر قطعی بودن آرای دادگاههاست مگر این که قانونگذار آن را قابل تجدیدنظر دانسته باشد. عملا اغلب آرای صادره از محاکم دادگستری ویژگی قابل تجدیدنظر بودن را دارند
احکام مربوط به دعاوی غیر مالی نیز قابل تجدید نظر هستند. دعاوی مربوط به تغییر نام یا موراد موجود در شناسنامه، دعاوی طلاق، حضانت، تمکین، رفع تصرف عدوانی و … در این مجموعه قرار میگیرند.
حکم راجع به متفرعات دعوا نیز قابل تجدیدنظر است. متفرعات دعوا به هزینههایی گفته میشود که در طی مراحل دادرسی به شخص تحمیل میشود (مثل حقالوکاله، هزینه دادرسی و …). در این مورد حتی برای مبالغ زیر سیصد هزار تومان هم درخواست تجدیدنظر ممکن است.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۰ | ۱۰:۳۸:۲۸
تمامی آرای صادره از سوی شورای حل اختلاف، از قابلیت تجدید نظر خواهی برخوردار می باشند. تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف، باید از طریق ثبت دادخواست و در مهلت باشد. این مهلت، برای افراد مقیم ایران، 20 روز و برای مقیم خارج ایران، 2 ماه از تاریخ ابلاغ رای است. مرجع صالح رسیدگی به اعتراض، دادگاه کیفری دو یا دادگاه عمومی واقع در حوزه قضایی شورا می باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۰ | ۹:۴۱:۴۲
سلام باتوجه به عدم ارائه مدارک دال برامانی بودن چک وخارج ازمهلت بودن اعتراض رای کاملا صحیح صادرشده و خدشه ای بران وارد نیست.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۰ | ۹:۲۸:۱۸
جلسات دادگاه تجدیدنظر در بیشتر موارد غیرحضوری است مگر در مواردی که قانون مشخص می کند
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۰ | ۹:۲۱:۳۳
با سلام و احترام،
شورا های حل اختلاف، به منظور کاهش تراکم امور دادگاه ها و رسیدگی سریع تر به دعاوی تشکیل شدند. این شورا ها از نهادی شبه قضایی به نهادی قضایی تغییر پیدا کردند و صلاحیت آن ها گسترش یافت. این نهاد در تلاش است که دعاوی را از طریق صلح و سازش حل کند. قانونگذار در قانون موارد صلاحیت شورای حل اختلاف وظایف و ترکیب اعضای آن را مشخص کرده است. با توجه به اهمیت شورا های حل اختلاف و رویکرد اخیر قوه قضائیه، مبنی بر افزایش نقش شورا های حل اختلاف و ارجاع بسیاری از دعاوی حقوقی و کیفری به شورا، جهت رسیدگی یا ایجاد صلح وسازش، ضروری است تا افراد اطلاعاتی در خصوص وظایف، اعضا و صلاحیت های شوراهای حل اختلاف داشته باشند. در قانون این شورا، شرایط تشکیلات شورا، چگونگی عضورت و حدود اختیارات بررسی شده است . باید دانست که مرجع تجدیدنظر از آرای شورا دادگاه عمومی بوده و رای صادره از این مرجع قطعی خواهد بود.
نظر شما در مورد این مطلب