نمونه رای شرایط ایراد به سمت خواهان در دعوی
- توسط سید علی موسوی
- ۱۳۹۶/۱۲/۱۳ | ۱۰:۴۱:۳۷
- 16 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۴ | ۱۳:۱۴:۳۰
سلام و عرض ادب طبق ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی زمانی که خوانده نسبت به ماهیت دعوا که دادگاه صلاحیت ندارد ایراد بگیرد دعوا بین اشخاص پرونده در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض مورد رسیدگی قرار میگیرد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۲ | ۱۸:۱۲:۴۰
باسلام،،چنانچه شخص تقدیم کننده اصیل نبوده و فاقد مدرک مثبت سمت باشد مطابق ماده 84 قانون آیین دادرسی خوانده می تواند تا پایان جلسه اول دادرسی به سمت شخصی که دادخواست را تقدیم نموده و فاقد سمت است ، ایراد به سمت خواهان نماید. یکی از مهم ترین ایرادات، ایراد عدم احراز سمت دادخواست دهنده است. علت وجود چنین ایرادی امکان طرح دعوی در دادگاه به نمایندگی از سوی خواهان تحت عناوین وکالت، ولایت، قیمومیت و غیره است. بدین ترتیب برای جلوگیری از مطرح شدن این ایراد باید دادخواست دهنده نسبت به ارائه مدارکی به دادگاه که سمت نمایندگی او را در طرح دعوی به نیابت از خواهان نشان می دهند، توجه خاص مبذول نماید.در قانون آیین دادرسی مدنی قدیم ضمیمه نکردن مدارک مربوط به چگونگی سمت دادخواست دهنده (که سمت ادعایی وی از آن احراز شود) به دادخواست، از موارد نقص دادخواست محسوب می شد و لذا دفتر دادگاه های بدوی و تجدیدنظر به دادخواست دهنده بدوی اخطار می نمودند تا نسبت به رفع نقص گفته شده اقدام نماید که در صورت عدم اقدام به ناچار قرار رد دادخواست و یا دعوی بدوی را صادر می نمودند. لیکن در قانون آیین دادرسی جدید دادگاه ها (خصوصا دادگاه تجدید نظر) در این مورد مکلف به بررسی و ارسال اخطار رفع نقص نشده اند و لذا ممکن است نقض مذکور در مرحله بدوی مانع از صدور حکم و در نتیجه صدور قرار رد دعوی شود و در مرحله تجدیدنظر نیز ممکن است دادگاه تجدیدنظر با تشخیص نقص(ایراد) مذکور، حکم بدوی(صادر شده به نفع خواهان) را نقض و قرار رد دعوی بدوی را به لحاظ عدم احراز سمت دادخواست دهنده به صورت قطعی صادر نماید که اتخاذ این تصمیمات از سوی دادگاه ها بدون اعلام قبلی نقص مذکور به دادخواست دهنده جهت رفع احتمالی آن امری غیر منطقی و ناعادلانه به نظر می رسد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۱ | ۱۱:۴۷:۲۲
در ماده ۲ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، قانون گذار به صورت کلی دادگاه ها را مکلف کرده تا به دعاوی رسیدگی نمایند که ذی نفع مطابق با قانون آن را طرح نموده باشد. در کنار آن نیز برخی ایرادات در ماده ۸۴ قانون مزبور وجود دارد که در صورت ارائه آن از طرف خوانده باید بدان رسیدگی نمود مانند ایراد به سمت خواهان در دعوا که تا زمانی که طرح نشود دادگاه تکلیفی جهت رسیدگی ندارد.
در ماده ۲ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، قانون گذار به صورت کلی دادگاه ها را مکلف کرده تا به دعاوی رسیدگی نمایند که ذی نفع مطابق با قانون آن را طرح نموده باشد. در کنار آن نیز برخی ایرادات در ماده ۸۴ قانون مزبور وجود دارد که در صورت ارائه آن از طرف خوانده باید بدان رسیدگی نمود مانند ایراد به سمت خواهان در دعوا که تا زمانی که طرح نشود دادگاه تکلیفی جهت رسیدگی ندارد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۰ | ۹:۴۴:۱۹
به طور کلی می توان گفت تمامی اشخاصی که در فرایند رسیدگی به دعوا دخالت دارند ، اعم از خواهان دعوا ، خوانده دعوا ، وکلا یا نمایندگان قانونی آنها ، باید سمت خود را ضمن دادخواست مشخص کرده باشند ؛ به ویژه در صورتی که شخصی به نمایندگی از دیگری در فرایند رسیدگی به دعوا مشارکت دارد ، باید سمت خود را در تنظیم دادخواست مشخص کرده باشد و مدارک اثبات کننده سمت خودش را نیز ضمیمه دادخواست نموده و به دادگاه تقدیم نماید . در غیر این صورت ، طرف مقابل می تواند به دلیل محرز نبودن سمت شخصی که به نمایندگی از دیگری در دادگاه حضور پیدا کرده است ایراد وارد نماید که این ایراد ، تحت عنوان " ایراد عدم احراز سمت " شناخته می شود
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۱۰ | ۰:۴۶:۲۱
به نظر من پیش از ورود به ماهیت دعوا و دفاع از حق موکل برگ برنده با وکیلی است که از ایرادات شکلی احتمالی استفاده کرده و نتیجه دادگاه را به نفع موکلش تغییر دهد
و این مهم قطعا نیازمند همراهی با یک وکیل مجرب و باتجربه است
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۹ | ۱۸:۱۷:۳۰
ایراد فاقد سِمَت بودن نمایندۀ خواهان در زمان تقدیم دادخواست، یکی از ایراداتی است که طبق بند 84 و مادۀ 89 قانون آیین دادرسی مدنی موجب صدور قرار رد دعوا میشود. در صورتی که دادخواست را اصیل تقدیم کند، این ایراد صدق نمیکند؛ زیرا سمت، موضوعی است که تنها در مورد نماینده مطرح میشود. بهعلاوه، آثار فقدان یا از دست دادن سمت در جریان دادرسی، متفاوت از نبود سمت برای نمایندۀ خواهان در زمان اقامۀ دعوا میباشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۹ | ۱۶:۲۴:۵۵
با سلام
اگر کسی بخواهد دعوایی مطرح کند یا دادخواستی تقدیم دادگاه نماید یا وکیل یا اصیل باشد در صورتی که شخصی غیراز اصیل تقدیم کننده دعوا یا دادخواست باشد باید در دادخواست قید نماید و مدرک مثبت سمت را نیز پیوست دادخواست نماید. چنانچه شخص تقدیم کننده اصیل نبوده و فاقد مدرک مثبت سمت باشد مطابق ماده 84 قانون آیین دادرسی خوانده می تواند تا پایان جلسه اول دادرسی به سمت شخصی که دادخواست را تقدیم نموده و فاقد سمت است ، ایراد به سمت خواهان نماید. در صورتی که شخص دادخواست دهنده مدرک مثبت سمت را تقدیم دادگاه ننماید قرار رد دعوا به عنوان ضمانت اجرای عدم ارائه مستندات سمت خواهان صادر می شود. که در ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی مقرر شده منوط به ایراد خوانده دعوا است و دادگاه راسا و بدون ایراد توسط خوانده دعوای خواهان را رد کند.
سلام و عرض ادب
طبق ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی
زمانی که خوانده نسبت به ماهیت دعوا که دادگاه صلاحیت ندارد ایراد بگیرد دعوا بین اشخاص پرونده در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض مورد رسیدگی قرار میگیرد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۹ | ۱۲:۲۳:۵۰
بسیار عالی، صبور استادانه
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۹ | ۱۱:۲۰:۵۵
ضمانت اجرای عدم ارائه مستندات سمت خواهان، که در ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب و امور مدنی مقرر شده است، منوط به ایراد خوانده دعواست و دادگاه نمیتواند راساً به این امر استناد کرده و دعوی را رد نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۹ | ۱۰:۵۸:۲۳
در ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی ، مجموعه ای از ایرادات و موانع رسیدگی به دعوا توسط دادگاه مورد پیش بینی قرار گرفته است که یکی از مهم ترین این ایرادات ، ایراد عدم احراز سمت می باشد . به طور کلی می توان گفت تمامی اشخاصی که در فرایند رسیدگی به دعوا دخالت دارند ، اعم از خواهان دعوا ، خوانده دعوا ، وکلا یا نمایندگان قانونی آنها ، باید سمت خود را ضمن دادخواست مشخص کرده باشند ؛ به ویژه در صورتی که شخصی به نمایندگی از دیگری در فرایند رسیدگی به دعوا مشارکت دارد ، باید سمت خود را در تنظیم دادخواست مشخص کرده باشد و مدارک اثبات کننده سمت خودش را نیز ضمیمه دادخواست نموده و به دادگاه تقدیم نماید . در غیر این صورت ، طرف مقابل می تواند به دلیل محرز نبودن سمت شخصی که به نمایندگی از دیگری در دادگاه حضور پیدا کرده است ایراد وارد نماید که این ایراد ، تحت عنوان " ایراد عدم احراز سمت " شناخته می شود
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۹ | ۱۰:۲۹:۴۹
سلام و عرض ادب
چنانچه شخص تقدیم کننده اصیل نبوده و فاقد مدرک مثبت سمت باشد مطابق ماده 84 قانون آیین دادرسی خوانده می تواند تا پایان جلسه اول دادرسی به سمت شخصی که دادخواست را تقدیم نموده و فاقد سمت است ، ایراد به سمت خواهان نماید.
در قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ، این اختیار به خوانده دعوا داده شده که ضمن پاسخ در ماهیت دعوا ، به شکل آن نیز ایراد نماید و در صورت وارد بودن ایراد، قرار رد دعوا صادر شود اما این مساله به این معنی نیست که اگر خوانده چنین ایرادی را مطرح نکند و در دعوا وجود داشته باشد دادگاه از آن عبور کرده و به رسیدگی ادامه دهد. در ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، قانون گذار به صورت کلی دادگاه ها را مکلف کرده تا به دعاوی رسیدگی نمایند که ذی نفع مطابق با قانون آن را طرح نموده باشد. در کنار آن نیز برخی ایرادات در ماده 84 قانون مزبور وجود دارد که در صورت ارائه آن از طرف خوانده باید بدان رسیدگی نمود مانند ایراد به سمت خواهان در دعوا که تا زمانی که طرح نشود دادگاه تکلیفی جهت رسیدگی ندارد.
در ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی ، مجموعه ای از ایرادات و موانع رسیدگی به دعوا توسط دادگاه مورد پیش بینی قرار گرفته است که یکی از مهم ترین این ایرادات ، ایراد عدم احراز سمت می باشد . به طور کلی می توان گفت تمامی اشخاصی که در فرایند رسیدگی به دعوا دخالت دارند ، اعم از خواهان دعوا ، خوانده دعوا ، وکلا یا نمایندگان قانونی آنها ، باید سمت خود را ضمن دادخواست مشخص کرده باشند ؛ به ویژه در صورتی که شخصی به نمایندگی از دیگری در فرایند رسیدگی به دعوا مشارکت دارد ، باید سمت خود را در تنظیم دادخواست مشخص کرده باشد و مدارک اثبات کننده سمت خودش را نیز ضمیمه دادخواست نموده و به دادگاه تقدیم نماید . در غیر این صورت ، طرف مقابل می تواند به دلیل محرز نبودن سمت شخصی که به نمایندگی از دیگری در دادگاه حضور پیدا کرده است ایراد وارد نماید که این ایراد ، تحت عنوان " ایراد عدم احراز سمت " شناخته می شود .
طبق ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی، عدم ارائه مستندات سمت خواهان توسط خواهان، منوط به ایراد خوانده دعوا است و دادگاه نمیتواند رأساً به این امر استناد نماید. در واقع، ایراد عدم احراز سمت خواهان، یکی از مصادیق ایرادات شکلی است که خوانده دعوا میتواند ضمن پاسخ به ماهیت دعوا، نسبت به آن ایراد کند.
با سلام
ضمانت اجرای عدم ارائه مستندات سمت خواهان، که در ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب و امور مدنی مقرر شده است، منوط به ایراد خوانده دعواست و دادگاه نمیتواند راساً به این امر استناد کرده و دعوی را رد نماید.
ایرادات به سمت خواهان - نماینده حقوقی
مستندات: ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب و امور مدنی
نظر شما در مورد این مطلب