نمونه دادنامه در خصوص اظهار تردید نسبت به سند عادی توسط شخص منتسب
- توسط سید علی موسوی
- ۱۳۹۶/۱۲/۱۰ | ۱۱:۳۴:۵۸
- 14 نظر
سلام طبق ماده ۲۱۶قانون آیین دادرسی مدنی اگر علیه فردی سندی که صادر شد غیر رسمی باشد و امضا و اثرانگشت و....مربوط به شخص نباشد میتواند انکار نماید
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۵ | ۱۷:۱۴:۴۴
باسلام،، هرگاه یکی از طرفین دعوا جهت اثبات ادعای خود و یا دفاع از خود، سندی را به دادگاه ارائه نماید که منتسب به شخصی غیر از طرف دعوا باشد، طرف دیگر می تواند مهر، امضا یا دست خط منتسب به منتسب الیه را “تردید” نماید.
نکته مهم این است که ایراد انکار و تردید فقط نسبت به اسناد عادی مسموع است. نسبت به سند رسمی یا در حکم رسمی نمی توان ایراد انکار یا تردید نمود. (سند رسمی: اسنادی که در اداره ثبت اسناد و املاک و یا دفتر اسناد رسمی یا در نزد سایر مامورین رسمی در حدود صلاحیت آنها و بر طبق مقررات قانونی تنظیم شده باشند رسمی است.) سند در حکم رسمی به اسناد عادی گفته می شود که طرف دیگر آن سند را نسبت به خود یا فرد دیگری، تصدیق نموده باشد و یا اینکه دادگاه، اعتبار آن سند را تصدیق نموده باشد.
سلام و عرض ادب
تردید نسبت به سند عادی به معنای ادعای عدم انتساب سند به شخص صادرکننده آن است. در این حالت، بر عهده فردی که سند را ارائه میدهد است که اثبات کند این سند به شخص مدعی علیه انتساب دارد. این اثبات ممکن است با استفاده از شواهد و ادله متعدد صورت گیرد، از جمله شواهد مستنداتی، شواهد شاهدان، شواهد دیداری و غیره. دادگاه در نهایت بر اساس شواهد و ادله ارائه شده تصمیم خواهد گرفت و مشخص خواهد شد که سند به کدام شخص منتسب است.
با سلام
هر گاه شخصی که سندی منتسب به اوست، به جای انکار نسبت به آن اظهار تردید نماید، دادگاه به این تردید ترتیب اثر نمیدهد.
هم برای وکلای جوان و کارآموزان وکالت و هم برای افراد عادی که در زمینه های مشابه پرونده ای در جریان دارند دسترسی و مطالعه آرای صادره از محاکم در موارد مشابه بسیار مفید و موثر است
از اینکه با انتشار و ارائه توضیحات لازم در کنار ارائه مشاوره های تخصصی به حل مشکلات حقوقی مردم کمک میکنید ممنونم
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۲ | ۱۵:۵۹:۴۴
سلام
طبق ماده ۲۱۶قانون آیین دادرسی مدنی اگر علیه فردی سندی که صادر شد غیر رسمی باشد و امضا و اثرانگشت و....مربوط به شخص نباشد میتواند انکار نماید
اسناد جزو ادله های معتبر مقاله در دادگاه می باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۲ | ۱۲:۳۰:۴۸
هر گاه شخصی که سندی منتسب به اوست، به جای انکار نسبت به آن اظهار تردید نماید، دادگاه به این تردید ترتیب اثر نمیدهد.
لازم به توضيح است ادعاي جعل در خصوص اسناد عادي و رسمي قابل پذيرش است و بار إثباتي دعوي بر عهده مدعي است ليكن در خصوص إظهار انكار يا ترديد بار إثباتي دعوي بر عهده طرف مقابل است
- توسط:
- ۱۴۰۳/۵/۲ | ۱۲:۲۵:۱۴
هر یک از طرفین دعوا میتواند جهت اثبات ادعای خود به سند عادی یا سند غیررسمی که منتسب به طرف مقابل است استناد نماید. در مقابل هر یک از اصحاب دعوا نیز میتواند نسبت به اصالت سندی که علیه او در نزد دادگاه ابراز میشود است تعرض نماید و یا در برابر آن سکوت کرده و اصالت آن را بپذیرد. تعرض به اصالت اسناد عادی یا غیررسمی در چارچوب انکار و تردید صورت میپذیرد
انکار عبارت است از اعلام رد تعلق خط، مهر، امضاء و یا اثر انگشت سند غیر رسمی به منتسب الیه (کسی که چیزی به او نسبت داده میشود) توسط خود منتسب الیه. برای مثال کریم با استناد چکی علیه امیر اقامه دعوا مینماید و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال را مطالبه میکند. در این دعوا اگر امیر نخواهد امضا شدن چک را توسط خود بپذیرد، میتواند آن را انکار کند.
تردید نیز عبارت است از نپذیرفتن تعلق خط، امضا، مهر و یا اثر انگشت سند غیررسمی به منتسب الیه توسط شخص دیگر. برای مثال مهدی با استناد به سندی غیر رسمی منتسب به جلال علیه وراث او اقامه دعوا مینماید و وجهی را مطالبه میکند. در صورتی که وراث جلال نخواهند اصالت سند را بپذیرند میتوانند نسبت به آن تردید نمایند.
تردید نسبت به سند عادی به معنای ادعای عدم انتساب سند به شخص صادرکننده آن است. در این حالت، بر عهده فردی که سند را ارائه میدهد است که اثبات کند این سند به شخص مدعی علیه انتساب دارد. این اثبات ممکن است با استفاده از شواهد و ادله متعدد صورت گیرد، از جمله شواهد مستنداتی، شواهد شاهدان، شواهد دیداری و غیره. دادگاه در نهایت بر اساس شواهد و ادله ارائه شده تصمیم خواهد گرفت و مشخص خواهد شد که سند به کدام شخص منتسب است.
به طور کلی اسنادی که اساس تطبیق قرار میگیرند، یا باید مورد توافق طرفین باشند یا باید اسناد عادی باشند که در دعوایی سابقاً ابراز شده و نسبت به آنها تعرضی نشدهباشد و یا اسناد رسمی باشند که نسبت به آنها ادعای جعلیت نشده یا اگر شده، در نهایت دادگاه رأی به اصالتشان دادهباشد. در فرضی که یک سند عادی بوده لیکن تاکنون در دعوایی ابراز نشده، در صورتی میتواند اساس تطبیق قرار گیرد که قبلا به طریقی صحت آن توسط منتسب الیه تایید شده و یا وی راجع به استفاده از آن، جهت تطبیق توافق کرده باشد.
با سلام و احترام،
یکی از معتبر ترین دلایلی که می توان به کمک آن یک دعوا را اثبات نمود ، سند است که دادگاه ها نیز با استناد به آن ، آراء مهمی صادر می کنند . بر اساس قانون ، انواع سند عبارتند از سند عادی و سند رسمی که با یکدیگر متفاوت هستند . گاهی شخص خواهان در دادگاه علیه دیگری سند عادی ارائه می نماید که خوانده برای دفاع از خود در مقابل این سند عادی باید طبق قانون آیین دادرسی مدنی انکار و تردید نموده و یا ادعای جعل کند . بنابراین ، انکار و تردید نوعی دفاع شکلی در مقابل سند عادی هستند که به لحاظ کثرت کاربرد ، آشنایی با آن ها بسیار مهم و ضروری است. به طور کلی اسناد به دو صورت عادی و رسمی تقسیم می شوند ؛ لذا هر یک از اصحاب دعوا می توانند به عنوان دلیل ادعای خود در دادگاه به سندی عادی استناد نماید که منتسب به طرف مقابل است ؛ این طرف نیز می تواند نسبت به اصالت آن سند سکوت نموده ، اصالت آن سند را پذیرفته و یا اینکه به اصالت آن تعرض نماید . تعرض به اصالت چنین سندی می تواند در چارچوب " انکار " باشد . سکوت در برابر سند نیز در رویه قضایی به پذیرش یا شناخت ضمنی اصالت سند تعبیر می شود . در حقیقت کسی که علیه او سندی غیر رسمی یا سندی عادی ارائه و ابراز می شود ، می تواند خط یا مهر یا امضا و یا اثر انگشت منتسب به خود را انکار نماید و احکام منکر بر او مترتب خواهد شد . در سوی مقابل، تردید عبارت است از نپذیرفتن تعلق خط ، امضا ، مهر و یا اثر انگشت سند غیر رسمی به منتسب الیه توسط شخص دیگر و با به کار گیری و استفاده از اصطلاح تردید اظهار می شود . به کار گیری اصطلاح تردید در این خصوص به این سبب است که تعرض کننده علی القاعده نمی تواند با اطمینان ، تعلق سند را به منتسب الیه رد نماید و در نتیجه نسبت به آن اظهار تردید می نماید . مانند اینکه شخصی به استناد یک سند غیر رسمی که منتسب به متوفایی است ، علیه وراث او اقامه دعوا کرده و وجه آن را مطالبه می نماید . در این صورت ، اگر خوانده ( ورثه متوفی ) نخواهند اصالت سند را بپذیرند ، باید نسبت به آن سند اظهار تردید نمایند.
یکی از معتبر ترین دلایلی که می توان به کمک آن یک دعوا را اثبات نمود ، سند است که دادگاه ها نیز با استناد به آن ، آراء مهمی صادر می کنند . بر اساس قانون ، انواع سند عبارتند از سند عادی و سند رسمی که با یکدیگر متفاوت هستند . گاهی شخص خواهان در دادگاه علیه دیگری سند عادی ارائه می نماید که خوانده برای دفاع از خود در مقابل این سند عادی باید طبق قانون آیین دادرسی مدنی انکار و تردید نموده و یا ادعای جعل کند . بنابراین ، انکار و تردید نوعی دفاع شکلی در مقابل سند عادی هستند که به لحاظ کثرت کاربرد ، بسیار مهم و ضروری است .
بر اساس قانون ، انواع سند عبارتند از سند عادی و سند رسمی که با یکدیگر متفاوت هستند . گاهی شخص خواهان در دادگاه علیه دیگری سند عادی ارائه می نماید که خوانده برای دفاع از خود در مقابل این سند عادی باید طبق قانون آیین دادرسی مدنی انکار و تردید نموده و یا ادعای جعل کند . بنابراین ، انکار و تردید نوعی دفاع شکلی در مقابل سند عادی هستند .علی ایحال شخصی که سند منتسب به اوست اگر به جای انکار تردید کند دادگاه به آن ترتیب اثر نمی دهد
نظر شما در مورد این مطلب