تفویض اجرای صیغه طلاق به دفترخانه از دفتر دادگاه
- توسط فاطمه علیزاده
- ۱۳۹۶/۱۲/۶ | ۱۳:۶:۰
- 13 نظر
ماده ۳۵ قانون حمایت از خانواده ۱۳۹۱ در این مورد می گوید : " هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، درصورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار می کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند . درصورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه میرسد."
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۳۱ | ۲۰:۴۳:۵۰
قانون برای گواهی عدم امکان سازش صادره از دادگاهها مدت قرار داده است و چنانچه ظرف مدت مقرر درباره اجرای صیغه طلاق اقدام نگردد، گواهی صادره بیاعتبار خواهد شد و در بعضی مواقع نیز زوج از اجرای صیغه طلاق خودداری کرده و قانون و بخشنامه صادره از قوه قضاییه این امر را برعهده قاضی دادگاه صادرکننده گواهی عدم امکان سازش دانسته است که صیغه را اجرا و به دفترخانه جهت ثبت اعلام نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۳۱ | ۲۰:۳:۲۲
با سلام
قانون برای گواهی عدم امکان سازش صادره از دادگاه ها مدت قرار داده است.
چنانچه ظرف مدت مقرر درباره اجرای صیغه طلاق اقدام نگردد،گواهی صادره بی اعتبار خواهد شد و در بعضی مواقع نیز زوج از اجرای صیغه طلاق خودداری کرده،
و قانون بخشنامه صادره از قوه قضاییه این امر را بر عهده قاضی دادگاه صادر کننده گواهی عدم امکان سازش دانسته است،
که صیغه را اجرا و به دفترخانه جهت ثبت اعلام نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۳۱ | ۱۸:۱۰:۱۵
مطالعه نکات مفیدی که به صورت خلاصه اما جامع در مقالات شما درج میشود در کنار مطالعه نظرات میتواند بسیار مفید باشدبه همین دلیل است که هرروز تقریبا تمامی مطالب جدید شمارو دنبال میکنم
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۳۱ | ۱۵:۲۰:۴۳
ماده 35 قانون حمایت از خانواده 1391 در این مورد می گوید : " هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، درصورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار می کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند . درصورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه میرسد."
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۳۱ | ۱۵:۷:۴۵
تشریفات و نحوه ی اجرای طلاق حسب ماده 1134 قانون مدنی به این شرح است که «طلاق باید به صیغه طلاق و در حضور لااقل دو نفر مرد عادل که طلاق را بشنوند واقع گردد. طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و اگر خواندن به عربی صحیح ممکن نبود ( با سایر زبان ها ) باید صحیح خوانده شود و هم چنین باید در حضور دو شاهد عاقل و بالغ خوانده شود و یک بار گفتن صیغه طلاق برای جاری شدن طلاق کافیست.
شهود طلاق باید خود حائز شرایط قانونی خاص باشند و عدالت یا عادل بودن شاهد طلاق یکی از شرایط است، بنابراین گواه عادل شخصی است که عدالت داشته و فاسق و گناهکار نباشد و حضور دو نفر گواه عادل برای شنیدن صیغه اجرای طلاق الزامی است.
هر گاه دادگاه اقدام به صدور گواهی عدم سازش چه بر اساس درخواست مرد و یا توافق زوجین می نماید، زوجین باید تا سه ماه گواهی عدم سازش را به دفتر ثبت طلاق ارائه دهند و در مهلت مشخص شده برای ثبت اقدام نمایند. ولی اگر درخواست طلاق از سوی زوجه باشد، دادگاه حکم طلاق صادر می نماید که مدت اعتبار حکم طلاق 6 ماه پس از تاریخ ابلاغ رأی فرجام خواهی و انقضای مهلت فرجام خواهی است.
اگر حکم طلاق پس از درخواست زوجه از دادگاه صادر شود، پس از گذشت 6 ماه از تاریخ انقضای مهلت فرجام خواهی، حکم طلاق از سوی زوجه به دفتر ازدواج و طلاق تسلیم شود، به زوج برای اجرای صیغه طلاق ابلاغ می گردد و اگر ظرف مدت یک هفته از تاریخ ابلاغ در زوج در دفترخانه حاضر نشود، سر دفتر به زوجین ابلاغ می کند که برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند.
در صورت عدم حضور زوج و عدم اعلام عذر از سوی وی یا حضور زوج در دفترخانه و امتناع او از اجرای صیغه، صیغه طلاق جاری و ثبت می شود و مراتب به زوج ابلاغ می گردد و در صورت داشتن عذر از ناحیه زوج، یک نوبت دیگر به ترتیب مذکور از طرفین دعوت به عمل می آید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۳۱ | ۱۳:۱۴:۱۶
تفویض اجرای صیغه طلاق به دفترخانه به معنای واگذاری مسئولیت اجرای صیغه طلاق از دادگاه به دفترخانه ثبت ازدواج و طلاق است. این فرایند معمولاً در شرایطی اتفاق میافتد که گواهی عدم امکان سازش صادر شده باشد. در این حالت، زوجین میتوانند با مراجعه به دفترخانه، مراحل قانونی طلاق را انجام دهند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۳۱ | ۱۱:۱۹:۵۶
سلام؛ پس از این که زوجین به دادگاه مراجعه و گواهی عدم امکان سازش و یا حکم طلاق دریافت کردند ، لازم است به ترتیب ، ظرف سه و شش ماه پس از ابلاغ رای قطعی و رای فرجامی دادگاه به یکی از دفترخانه های ازدواج و طلاق مراجعه نموده تا طلاق خود را ثبت و صیغه طلاق برای آن ها جاری شود . ثبت حکم طلاق با نیامدن زن و مرد در محضر در صورت اذن محکمه صادر کننده رای مبنی بر تفویض به اجرای صیغه به سردفتر صورت می پذیرد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۳۱ | ۱۰:۲۷:۲۳
قانون برای گواهی عدم امکان سازش صادره از دادگاهها مدت قرار داده است و چنانچه ظرف مدت مقرر درباره اجرای صیغه طلاق اقدام نگردد، گواهی صادره بیاعتبار خواهد شد و در بعضی مواقع نیز زوج از اجرای صیغه طلاق خودداری کرده و قانون و بخشنامه صادره از قوه قضائیه این امر را برعهده قاضی دادگاه صادرکننده گواهی عدم امکان سازش دانسته است که صیغه را اجرا و به دفترخانه جهت ثبت اعلام نماید.قانون،در تمام موارد گواهی عدم امکان سازش، بین مواردی که زوج خواهان بوده و یا زوجه فرقی نگذاشته و با فراهم بودن شرایطی که در قانون آمده است، قاضی دادگاه میباید مبادرت به اجرای صیغه طلاق کرده و ثبت آن را به دفترخانه اعلام کند تا دفترخانه در رابطه با ثبت آن اقدام نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۳۱ | ۱۰:۱:۱۹
پس از این که زوجه حکم طلاق را دریافت کرد ، 6 ماه پس از رای فرجامی فرصت دارد تا به محضر مراجعه کند و برگه طلاق نامه یا سند طلاق خود را دریافت کند . در این صورت ، دفترخانه به مرد ابلاغیه ای صادر می کند و در صورتی که مرد ابلاغیه را دریافت کند و ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود ، دوباره برای هر دوی آن ها ابلاغیه ای صادر می کند تا برای ثبت طلاق به دفترخانه مراجعه کنند و در صورتی که مرد باز هم حضور پیدا نکرد ، صیغه طلاق برای زوجین جاری می شود و طلاق آن ها ثبت می شود.
سلام وقت بخیر
اجرای صیغه طلاق توسط قاضی جزو موارد خاص میباشد با توجه اعلام کردن شرایط قاضی باید صیغه طلاق را اجرا کند
زمانی که طلاق رجعی هست انجام میشود
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۳۱ | ۹:۴۴:۳۵
گواهی عدم امکان سازش دارای مدت مشخصی می باشد که در صورت عدم اجرای صیغه طلاق اعتبار خود را از دست می دهد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۳۱ | ۹:۱۹:۵۱
با سلام و احترام،
بیشتر موضوعاتی که در عالم حقوق مطرح می شود مستلزم رعایت یک سری تشریفات و طی مراحلی است که در قانون پیش بینی شده است . رعایت این مراحل برای جلوگیری از بی نظمی و هرج و مرج ضروری است که طلاق هم از این قضیه مستثنا نیست و ثبت طلاق هم بر حقوق و تکالیف دیگران تاثیر گذار است و لازم است افراد برای ثبت طلاق خود تشریفاتی را طی کنند. وقتی دادگاه به درخواست مرد و یا توافق آنها اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می کند زوجین باید تا 3 ماه پس از ابلاغ رای قطعی دادگاه، گواهی را به دفتر ثبت طلاق ارائه دهند و صورتی که طلاق به درخواست زن باشد ، پس از اخذ حکم قطعی طلاق در ظرف 6 ماه از رای فرجامی باید برای ثبت طلاق در محضر اقدام کنند. با این حال ممکن است شرایطی پیش بیاید که یکی از زوجین نتواند در زمان مشخص برای ثبت طلاق در دفترخانه حضور پیدا کند . ماده 35 قانون حمایت از خانواده 1391 در این مورد می گوید : " هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، درصورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار می کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند . درصورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه میرسد."
نظر شما در مورد این مطلب