استرداد جهیزیه موجود، پس از 3 ماه از تاریخ اجرای صیغه طلاق
- توسط سید علی موسوی
- ۱۳۹۶/۱۱/۲۳ | ۱۴:۳۲:۳۰
- 16 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۱۹ | ۲۰:۲۴:۴۳
با سلام
جهت استرداد جهیزیه خواهرم از خدمات نگارش دادخواست و مشاوره های شما استفاده کردیم
خواستم از طریق این پیام کمال رضایت خودم از خدمات حرفه ای وکیل تلفنی را ابراز و تقدیر و تشکر کنم از کلیه عوامل اجرایی و پرسنل و مشاورین موسسه
باسلام،، جهیزیه، همان اموال منقول (قابلجابهجایی) است که زوجه پیش از شروع زندگی مشترک زناشویی به خانه مشترکی که با زوج دارد، میآورد. ازآنجاییکه زن، مالک تمام اموال موجود در جهیزیه است، میتواند هر زمان که بخواهد نسبت به استرداد جهیزیه، آن هم بدون اجازه از شوهر،قبل از طلاق یا حتی بعد از وقوع طلاق اقدام کند. استرداد که به معنی بردن یا بازستاندن جهیزیه است، در اینجا از سوی زوجه و طی یک دعوای حقوقی انجام میشود. در واقع، خانم میتواند بدون ارائه دادخواست طلاق نیز تقاضای استردادجهیزیه از منزل مشترک را مطرح کند. حال چنانچه زن، سیاهه جهیزیه را داشته باشد که به امضای زوج و چند نفر شاهد رسیده است، فرایند راحتتری برای بردن جهیزیهاش پیش رو دارد تا زمانی که هیچ لیستی از جهیزیهاش ندارد."زن میتواند برای بردن اموال از منزل، پیش از ارائه دادخواست، یک اظهارنامه به شوهر ارسال کند. چنانچه شوهر به اظهارنامه پاسخ مطلوبی ندهد، مرحله بعدی تنظیم دادخواست و طرح دعوی استرداد جهیزیه علیه زوج میباشد.
با سلام
باید دانست که آوردن جهیزیه از سوی زن به منزله انصراف او از مالکیت نیست بلکه فقط به جهت زندگی مشترک، شوهر حق استفاده (انتفاع) از آن را دارد و عرفا نیز چنین است مالکیت جهیزیه متعلق به زن است و شوهر حق استفاده دارد با این حساب و با در نظر گرفتن این که زن تکلیفی برای آوردن جهیزیه به منزل شوهر ندارد، هر زمان که بخواهد می تواند جهیزیه را مسترد نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۱۷ | ۲۳:۲۰:۱۸
بر اساس نظریه مشورتی قوه قضائیه، چون رسیدگی به اختلاف بین زوجین از نظر جهیزیه موضوع استعلام که دعوای مالی است ارتباطی به مقررات مربوط به نکاح ندارد؛ رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه های عمومی خواهد بود.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۱۷ | ۲۰:۳:۳۴
سلام؛ زن میتواند هر زمان چه در هنگام زندگی مشترک چه در حین طلاق و چه بعد از طلاق جهیزیهای را که به منزل شوهر آورده است مطالبه نماید. برای این کار باید دادخواستی به دادگاه ارائه نماید. برای تعیین دادگاه صالح نیز باید گفت اگر جهیزیه مذکور زیر ۲۰ میلیون تومان باشد دادخواست باید به شورای حل اختلاف ارائه گردد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۱۷ | ۱۷:۲۷:۵۵
سلام و عرض ادب
زمانی که زوج متقاضی طلاق باشد
باید طبق قانون تمامی امور مالی زوجه را پرداخت کند
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۱۷ | ۱۵:۲۵:۴۲
حق و حقوق زوجه در همه حال باید توسط زوج پرداخت گردد مگر اینکه زوجه تمکین ننماید که نفقه ساقط می گردد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۱۷ | ۱۳:۲۵:۳۸
اگر مردی دادخواست طلاق به طرفیت همسر تقدیم دادگاه کند دادگاه رسیدگی کننده بر طبق ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده مکلف است در ضمن حکم طلاق نسبت به حقوق مالی زوجه از جمله مهریه نیز تعیین تکلیف کند.
در این جا دو فرض متصور است اگر قبل از دادخواست طلاق از جانب زوج و یا در اثنای رسیدگی دادگاه، زوجه دادخواست مهریه داده باشد دادگاه رسیدگی کننده به طلاق به آن پرونده مهریه که ممکن است در همان شعبه باشد و یا شعبه دیگر استناد می کند بدیهی است اگر مرد بخواهد در این حالت تقاضای تقسیط مهریه (اعسار از پرداخت دفعی مهریه) کند می بایستی در شعبه ای که رای مهریه صادر شده است دادخواست اعسار از پرداخت تقدیم دادگاه کند.
اما فرض دوم این است که زن دادخواست مهریه نداده است ولی مرد دادخواست طلاق داده است. در این جا پس از صدور حکم طلاق، زوج (مرد) می تواند در همان دادگاهی که به طلاق رسیدگی کرده است دادخواست اعسار از پرداخت مهریه مندرج در عقدنامه و دادنامه طلاق را به طرفیت همسر و از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت کند. دادگاه پس از تعیین وقت و استماع شهادت شهود زوج و همچنین اظهارات زوجه در خصوص تقسیط مهریه تصمیم گیری می کند و رای صادر می کند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۱۷ | ۱۲:۴۲:۲۰
در صورتی که مرد، متقاضی درخواست طلاق باشد، در این حالت، دادگاه، مرد را مکلف به پرداخت کل مهریه می کند. در این صورت ثبت طلاق ، منوط به سه حالت می باشد، در حالت اول، مرد تمام حقوقی مالی زوجه که مهریه نیز شامل آن می گردد را پرداخت نموده تا آنها بتوانند طلاق را ثبت نمایند، در حالت دوم، زن بدون آن که مهریه خود را دریافت کند به ثبت طلاق، رضایت می دهد و در آخرین حالت، مرد دادخواست اعسار داده و اعلام می کند که توانایی مالی پرداخت مهریه را ندارد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۱۷ | ۱۰:۴۳:۵۵
سلام و عرض ادب
در قانون مدنی ایران اشاره ای به جهیزیه نشده است بدین دلیل که زن تکلیف قانونی و شرعی برای آوردن جهیزیه به منزل شوهر ندارد و تهیه وسایل لازم برای زندگی مشترک بر عهده شوهر است. اما به لحاظ این که آوردن جهیزیه به منزل مشترک در کشورمان امری شایع است و اختلافات ناشی از آن و همچنین اثاثیه منزل بسیار مبتلا به و یکی از دعاوی مهم در دادگاه خانواده محسوب می شود ناگزیر می باید به تحلیل حقوقی آن پرداخت.
باید دانست که آوردن جهیزیه از سوی زن به منزله انصراف او از مالکیت نیست بلکه فقط به جهت زندگی مشترک، شوهر حق استفاده (انتفاع) از آن را دارد و عرفا نیز چنین است مالکیت جهیزیه متعلق به زن است و شوهر حق استفاده دارد با این حساب و با در نظر گرفتن این که زن تکلیفی برای آوردن جهیزیه به منزل شوهر ندارد، هر زمان که بخواهد می تواند جهیزیه را مسترد نماید. سوال می شود که بردن جهیزیه قبل از طلاق امکان پذیر است؟ همانطور که گفته شد حتما امکان پذیر است چون زن مالک آن وسایل است. تجربه سال ها وکالت در دعاوی خانوادگی نشان می دهد همانطور که زن و خانواده او از سر عشق جهیزیه را برای داشتن زندگی مطلوب به منزل شوهر می برند، استرداد جهیزیه قبل از طلاق هم به منزله تمایل به جدایی است …
نکته ای مهم که باید درباره جهیزیه دانست این است که اموال و وسایلی را که شوهر در طول زندگی مشترک خریداری می کند حتی آنچه را که در خرابی یا استهلاک جهیزیه زن خریداری می کند، جزء جهیزیه نیست. جهیزیه همان است که در شروع زندگی مشترک زن به خانه شوهر آورده است و اگر در طول زمان این وسایل خراب یا مستهلک شوند، شوهر مسئولیتی و تکلیفی برای پرداخت وجه آن یا دادن جایگزین ندارد. بنابراین اگر سالیانی از زندگی گذشته باشد بدیهی است که بعضی از وسایل منزل مستهلک و یا بعضا خراب می شوند. زن اگر بخواهد این زمان دادخواست استرداد جهیزیهبدهد فقط آنچه باقی مانده را می تواند مسترد نماید.
بر اساس نظریه مشورتی قوه قضائیه، چون رسیدگی به اختلاف بین زوجین از نظر جهیزیه موضوع استعلام که دعوای مالی است ارتباطی به مقررات مربوط به نکاح ندارد؛ رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه های عمومی خواهد بود.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۱۷ | ۹:۳۸:۱۸
مالکیت جهیزیه متعلق به زن است و شوهر حق استفاده دارد با این حساب و با در نظر گرفتن این که زن تکلیفی برای آوردن جهیزیه به منزل شوهر ندارد، هر زمان که بخواهد می تواند جهیزیه را مسترد نماید. سوال می شود که بردن جهیزیه قبل از طلاق امکان پذیر است؟ همانطور که گفته شد حتما امکان پذیر است چون زن مالک آن وسایل است.نکته ای مهم که باید درباره جهیزیه دانست این است که اموال و وسایلی را که شوهر در طول زندگی مشترک خریداری می کند حتی آنچه را که در خرابی یا استهلاک جهیزیه زن خریداری می کند، جزء جهیزیه نیست. جهیزیه همان است که در شروع زندگی مشترک زن به خانه شوهر آورده است و اگر در طول زمان این وسایل خراب یا مستهلک شوند، شوهر مسئولیتی و تکلیفی برای پرداخت وجه آن یا دادن جایگزین ندارد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۱۷ | ۹:۲۷:۳۱
گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق دو مفهوم متفاوت هستند. گواهی عدم امکان سازش صرفا نشان دهنده ناممکن بودن سازش میان زوجین است، اما حکم طلاق به معنای صدور حکم جدایی و طلاق توسط دادگاه است.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۱۷ | ۹:۲۲:۵۰
با سلام و احترام،
بر اساس عرف، زنان، معمولا در اوایل زندگی مشترک مجموعه ای از اموال منقول را که به عنوان هدیه از طرف خانواده به آن ها بخشیده شده است تحت عنوان جهیزیه به منزل همسر خود می برند. به طور معمول، پس از وقوع اختلاف و به هنگام جدایی، زنان تمایل دارند تا جهیزیه خود را مسترد کنند که در اصطلاح حقوقی به آن استرداد جهیزیه می گویند. گاهی زوجین، بر سر استرداد جهیزیه با یکدیگر به توافق نمی رسند و در این کشمکش مرد نیز مدعی مالکیت بر جهیزیه می شود به همین دلیل، یکی از دعاوی که معمولا، در دادگاه های خانواده و در ضمن دعاوی طلاق مطرح می شود، دعوای استرداد جهیزیه است که دارای مراحل خاص خود بوده و حتما باید از طریق ثبت دادخواست انجام گیرد. نکته مهم اینکه در پاسخ به این پرسش که دادخواست استرداد جهیزیه چیست و چگونه تنظیم می شود می توان گفت: دادخواست استرداد جهیزیه عبارت است از این که زنان، به موجب آن، در خصوص استرداد جهیزیه خود، در دادگاه، اقامه دعوا می نمایند. بر اساس نظریه مشورتی قوه قضائیه، چون رسیدگی به اختلاف بین زوجین از نظر جهیزیه موضوع استعلام که دعوای مالی است ارتباطی به مقررات مربوط به نکاح ندارد؛ رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه های عمومی خواهد بود. باید دانست در صورتی که مرد گواهی عدم امکان سازش را درخواست نماید باید حقوق زوجه زا جمله نفقه را نقدا پرداخت کند و ادعای اعسار پذیرفته نیست.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۴/۱۷ | ۹:۱۷:۳۵
برده محکوم له شناخته میشود و مکلف است بر اساس مندرجات رای دادگاه و ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق، مصوب ۲۸ آبان ۱۳۷۱، حق و حقوق زوجه را اعم از: مهر، نفقه و جهیزیه قبل از اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نقدا پرداخت کند و یا با زوجه در خصوص پرداخت توافق کند.
در مواردی که زوج، متقاضی طلاق باشد و حکم طلاق (گواهی عدم امکان سازش) صادر شود، نامبرده محکوم له شناخته میشود و مکلف است بر اساس مندرجات رای دادگاه و ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق، مصوب ۲۸ آبان ۱۳۷۱، حق و حقوق زوجه را اعم از: مهر، نفقه و جهیزیه قبل از اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نقدا پرداخت کند و یا با زوجه در خصوص پرداخت توافق کند.
نظر شما در مورد این مطلب