موضوع-مدت و مرکز اصلی شرکت
ماده1: نام شرکت: نام شرکت عبارت است از ............ (شرکت سهامی خاص)
ماده 2: موضوع شرکت: عبارت است از .....................................
ماده3: مدت شرکت: عبارت است از .....................................................................................
ماده4: مرکز اصلی شرکت و شعب آن: مرکز اصلی شرکت ......................................................
تبصره1: مجمع عمومی فوق العاده میتواند نسبت به انتقال مرکز اصلی شرکت اقدام یا به هیئت مدیره در خصوص تغییر مرکز شرکت تفویض اختیار کند.
تبصره 2: هیات مدیره میتواند در صورت لزوم شعب یا نمایندگیهایی در داخل یا خارج از کشور دایر یا نسبت به انحلال آنها اقدام کند.
فصل دوم- سرمایه و سهام
ماده 5: سرمایه: سرمایه نقدی شرکت مبلغ ..................... ریال منقسم به ...................... سهم با نام و ........................... و ............................. و ........................... و ......................... سهم بی نام هر یک به ارزش ................
ریال میباشد که مبلغ ......................... ریال آن نقدا پرداخت و مبلغ ................................ ریال مابقی از طرف صاحبان سهام تعهد شده است.
ماده 6: پرداخت بقیه مبلغ اسمی سهام:
قسمت پرداخت نشده مبلغ اسمی سهام مذکور در ماده پنجم بر حسب مورد در موعد یا مواعدی که هیات مدیره تعیین خواهد کرد پرداخت میشود و در این خصوص هیات مدیره مطابق مواد 35 تا 38 قانون تجارت اقدام خواهند کرد.
ماده 7- اوراق سهام:
کلیه سهام شرکت "با نام یا بی نام یا هر دو" است. اوراق شرکت چاپی و متحدالشکل بوده که دارای شماره ترتیب و حاوی نکات مذکور در ماده 26 قانون تجارت بوده و به امضای دو نفر از مدیران شرکت که از طرف اعضای هیات مدیره تعیین میشوند خواهید رسید و با مهر شرکت معتبر خواهد بود.
ماده 8- گواهینامه موقت سهام:
شرکت موظف است تا موقعی که اوراق سهام صادر نشده است به کلیه صاحبان سهام گواهینامه موقت سهم که معرف تعداد و نوع سهام و مبلغ پرداخت شده آن است تحویل دهد.
ماده 9- غیر قابل تقسیم بودن سهام:
سهام شرکت غیر قابل تقسیم بوده و مالکین مشاع مکلفند در برابر شرکت تنها به یک نقر از میان خودشان نمایندگی بدهند.
ماده 10- انتقال سهام با نام:
صحبان سهام بعد از موافقت هیات مدیره میتوانند نسبت به انتقال سهام خود اقدام نمایند. نقل و انتقال سهام با نام بایستی وفق ماده 40 قانون تجارت در دفتر ثبت سهام شرکت به ثبت برسد و انتقال دهنده و انتقال گیرنده یا وکیل یا نماینده قانونی آنها بایستی انتقال را در دفتر مزبور امضاء نمایند. هر انتقالی که بدون رعایت شرایط فوق به عمل آید از نظر شرکت و اشخاص ثالث فاقد اعتبار خواهد بود.
ماده 11- انتقال سهام بی نام:
سهم بی نام به صورت سند در وجه حامل بوده و نقل و انتقال اینگونه سهام با قبض و اقباض به عمل خواهد آمد.
ماده 12- مسئولیت صاحبان سهام:
مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنها است.
ماده 13- تبدیل سهام:
شرکت میتواند بنا به تصمیم مجمع عمومی فوق العاده و با رعایت مقررات مواد 43 تا 50 قانون تجارت نسبت به تبدیل سهام بی نام یا با نام یا بالعکس اقدام نماید.
تغییرات در سرمایه شرکت
ماده 14- کاهش یا افزایش سرمایه:
هرگونه کاهش یا افزایش در سرمایه شرکت با رعایت مقرات مذکور در بخش هشتم مبحث اول باب سوم قانون تجارت صورت خواهد گرفت.
تبصره: اساسنامه شرکت نمیتواند متضمن اختیار افزایش سرمایه برای هیات مدیره باشد.
ماده 15- حق تقدم در خرید سهام خرید: در صورت افزایش سرمایه، صاحبان سهام شرکت در خرید سهام جدید به نسبت سهامی که مالکند حق تقدم دارند که با رعایت مقررات قانون تجارت میتوانند از این حق تقدم استفاده نمایند.
مجامع عمومی
مقررات مشترک بین مجامع عمومی
ماده 16- مجامع عمومی اعم از عادی و فوقالعاده توسط دعوت هیات مدیره تشکیل خواهد شد.
ماده 17- هیات مدیره و همچنین بازرسان شرکت میتوانند در مواقع مقتضی مجمع عمومی عادی را به طور فوق العاده دعوت نمایند. در این صورت باید دستور جلسه مجمع در آگهی دعوت قید شود.
ماده 18- سهمدارانی که اقلا سهام شرکت را مالک باشند وفق ماده 95 قانون تجارت میتوانند دعوت صاحبان سهام را جهت تشکیل مجمع عمومی از هیات مدیره خواستار شوند. هیات مدیره مکلف است حداکثر تا بیست روز مجمع مورد درخواست را با رعایت تشریفات مقرره دعوت کند. در غیر این صورت درخواست کنندگان میتوانند دعوت مجمع را از بازرس یا بارسان شرکت خواستار شوند که بازرسان مکلف هستند با رعایت تشریفات مقرره مجمع مورد تقاضا را حداکثر تا 10 روز دعوت نمایند. در صورت امتناع بازرسان، درخواست کنندگان میتوانند به طور مستقیم نسبت به دعوت مجمع اقدام بکنند، مشروط بر این که کلیه تشریفات راجع به دعوت مجمع را رعایت نموده و در آگهی دعوت به عدم اجابت درخواست خود توسط هیات مدیره و بازرسان تصریح نمایند.
ماده 19- محل تشکیل مجامع عمومی: مجامع عمومی اعم از عادی و فوق العاده، در مرکز اصلی شرکت یا در محلی که در آگهی دعوت تعیین شده است تشکیل خواهد یافت.
ماده 20- دعوت از صاحبان سهام جهت تشکیل مجامع عمومی از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشار که آگهیهای مربوط به شرکت در آن نشر میگردد. به عمل خواهد آمد. در آگهی دعوت دستور جلسه و تاریخ تشکیل مجمع با قید ساعت و نشانی کامل ذکر خواهد شد.
تبصره: در مواقعی که کلیه صاحبان سهام در مجمع حاضر باشند نشر آگهی و تشریفات دعوت الزامی نیست.
ماده 21- فاصله بین دعوت و تشکیل مجامع عمومی: فاصله بین نشر دعوت نامه مجمع عمومی و تاریخ تشکیل آن حداقل 10 روز و حداکثر 40 روز خواهد بود.
ماده 22- حضور وکیل یا قائم مقام قانونی صاحبان سهام:
در کلیه مجامع عمومی حضور وکیل یا قائم مقام قانونی صاحبان سهم و همچنین حضور نماینده یا نمایندگان شخصیت حقوقی به شرط ارائه مدرک وکالت یا نمایندگی به منزله حضور خود صاحب سهم است.
ماده 23- تعیین دستور جلسه مجمع عمومی:
هرگاه مجمع عمومی به وسیله هیات مدیره دعوت شده باشند دستور جلسه را هیات مدیره و اگر به وسیله بازرس دعوت شده باشد بازرس معین خواهد نمود.
ماده 24- هیات رئیسه مجمع عمومی:
مجامع عمومی اعم از عادی و فوق العاده توسط هیات رئیسهای مرکب از یک رئیس و یک منشی و دو ناظر اداره میشود. ریاست مجمع با رئیس هیات مدیره خواهد بود و در غیاب آنها به ریاست مدیری که از طرف هیات مدیره به این منظور تعیین شده باشد خواهد بود. مگر در مواقعی که انتخاب یا عزل بعضی از مدیران یا کلیه آنها جزو دستور جلسه مجمع باشد که در این صورت رئیس مجمع از بین سهامداران حاضر در جلسه به اکثریت نسبی انتخاب خواهد شد.
تبصره: ناظران از بین صاحبان سهام انتخاب خواهند شد ولی منشی جلسه میتواند از بین صاحبان سهام یا از خارج تعیین شود.
ماده 25- صورت جلسه مجمع عمومی :
از مذاکرات و تصمیمات مجمع عمومی صورت جلسهای توسط منشی ترتیب داده میشود که به امضاء هیات رئیسه مجمع رسیده و یک نسخه از آن در مرکز شرکت نگهداری خواد شد.
تبصره: چنانچه تصمیمات مجمع عمومی متضمن یکی از موارد مشروحه ذیل باشد یک نسخه از صورت مربوطه جهت ثبت و درج در روزنامه رسمی جمهوری اسلای ایران به اداره ثبت شرکتها تقدیم خواهد شد.
1. انتخاب مدیران و بازرسان
2. تصویب ترازنامه
3. کاهش یا افزایش سرمایه شرکت و یا هرگونه تغییر در مواد اساسنامه
4. انحلال شرکت و نحوه تصفیه آن
ماده 26- اثر تصمیمات مجامع عمومی: مجامع عمومی اعم از عادی و فوق العاده که طبق مقررات قانون و مفاد اساسنامه تشکیل میگردد نماینده تمامی سهامداران بوده و تصمیمات متخذه در مجامع عمومی برای کلیه صاحبان سهام ولو غائبین و مخالفین لازم الاتباع و الزام آور میباشد.
بخش دوم: مجمع عمومی عادی
ماده 27- مجمع عمومی عادی شرکت لااقل سالی یک بار حداکثر طرف مدت 3 ماه از تاریخ انقضای سال مالی شرکت منعقد میگردد. (تدکر: ذکر مدت در این ماده اختیاری است).
ماده 28- حد نصاب مجمع عمومی عادی:
در مجمع عمومی عادی، حضور دارندگان اقلا بیش از نصف سهامی که حق رای دارد ضروری است. اگر در اولین دعوت حد نصاب مذکور حاصل نشود مجمع برای بار دوم دعوت خواهد شد و با حضور هر عده از صاحبان سهامی که حق رای دارد رسمیت یافته و اخذ تصمیم خواهد کرد مشروط بر آنکه در دعوت دوم نتیجه دعوت اول قید شده باشد.
ماده 29- تصمیمات در مجمع عمومی عادی:
در مجمع عمومی عادی تصمیمات همواره با اکثریت نصف به علاوه یک آراء حاضر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود مگر در مورد انتخاب مدیران و بازرسان که مطابق مقررات ماده 88 قانون تجارت عمل خواهد شد.
ماده 30- اختیارات مجمع عمومی عادی:
مجمع عمومی عادی میتواند در کلیه امور شرکت به غیر از مواردی که درباره آنها در قوانین تعیین تکلیف شده یا مواردی که در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده و موسس می باشد تصمیم گیری نماید.
بخش سوم- مجمع عمومی فوق العاده
ماده 31- اختیارات مجمع عمومی فوق العاده:
هرگونه تغییر در مواد اساسنامه یا در سرمایه شرکت یا انحلال شرکت قبل از موعد، منحصرا در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده می باشد.
ماده 32- حد نصاب مجمع عمومی فوق العاده:
در مجمع عمومی فوق العاده دارندگان بیش از نصف سهامی که حق رای دارند باید حاضر باشند. اگر در اولین دعوت حد نصاب مذکور حاصل نشود مجمع برای بار دوم دعوت و با حضور دارندگان بیش از یک سوم سهامی که حق رای دارند رسمیت یافته و اتخاذ تصمیم خواخد نمود مشروط بر این که در دعوت دوم نتیجه دعوت اول قید شده باشد.
ماده 33- تصمیمات در مجمع عمومی فوق العاده:
تصمیات مجمع عمومی فوق العاده همواره با اکثریت دو سوم آراء حاضر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود.
نظر شما در مورد این مطلب