ثبت رسمی ازدواج موقت
- توسط فاطمه علیزاده
- ۱۳۹۶/۱۱/۱۴ | ۱۳:۸:۱۳
- 17 نظر
ازدواج موقت زمانی ثبت آن لازم میشود که طرفین توافق کنند یا منجر به بارداری شود و یا شرط ضمن صیغه باشد
باسلام،،ثبت ازدواج موقت یا صیغه از نظر قانون الزامی نیست و ضمانت اجرایی نیز برای عدم ثبت عقد موقت در قانون در نظر گرفته نشده است. با این وجود، در برخی موارد استثنایی مطابق قانون حمایت خانواده، ثبت ازدواج موقت نیز اجباری بوده و بنابراین حکم قانون در این موارد، الزام به ثبت ازدواج موقت می باشد. موارد الزام به ثبت ازدواج موقت مطابق ماده 21 قانون حمایت خانواده عبارتند ازمواردی که در مدت ازدواج موقت، زوجه باردار شود.
وقتیکه ثبت عقد موقت به صورت شرط ضمن ازدواج موقت قید شودو اگر طرفین پس از ازدواج موقت در مورد ثبت عقد موقت توافق نمایند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۷ | ۲۳:۵۱:۴۴
سلام؛ ثبت عقد موقت از نظر قانون اصولا الزامی نبوده و عدم ثبت آن نیز با ضمانت اجرایی مواجه نمی باشد . با این وجود، در برخی موارد استثنایی، ثبت ازدواج موقت اجباری بوده که این موارد عبارتند از: باردار شدن زوجه، شرط ضمن صیغه موقت و توافق طرفین.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۷ | ۲۱:۳:۴۲
از ارائه مطالب مفید که باعث میشه ذهنیت بعضا غلطی که در ذهن مردم ایجاد شده اصلاح شود و بتوانند با درنظر گرفتن قانون و الزامات و امکاناتی که قانونگذار برای مردم پیش بینی نموده پیش بروند ممنونم
شما جلوی بروز بسیاری از مشکلات را با همین مشاوره های به موقع میگیرید
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۷ | ۱۹:۲۶:۵۵
در خصوص عقد موقت، علی الاصول الزامی به ثبت نکاح موقت وجود ندارد، مگر در مواردی که در قانون پیش بینی شده است که مرد ملزم به ثبت نکاح موقت شده است
زوجه می تواند در مواردی دادخواست الزام به ثبت نکاح موقت را به دادگاه تقدیم کرده و خواهان ثبت نکاح موقت خود باشد. قانون حمایت از خانواده در مواردی مانند، باردار شدن زن در ازدواج موقت جهت تعیین هویت فرزند متولد شده، توافق طرفین جهت ثبت نکاح موقت و زمانی که زن ثبت نکاح موقت را شرط ازدواج قرار داده باشد، مرد را مکلف و موظف به ثبت رسمی ازدواج موقت می کند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۷ | ۱۸:۵۹:۷
با سلام
با توجه به این که ازدواج منقطع یا موقت مانند ازدواج دائم می تواند دارای آثار حقوقی همانند نسب باشد که اثبات آن با سند رسمی آسانتر است و با عنایت به این که مطابق قانون ثبت احوال به ویژه مواد ۱ و ۳۳ آن ثبت وقایع حیاتی ازدواج٬ طلاق٬ بذل مدت و ... الزامی است و قانون ثبت احوال بدون تفکیک ازدواج دائم از منقطع و به صورت مطلق ثبت ازدواج را الزامی دانسته است٬ به جهت الزام قانونی دعوای خواهان قابل استماع بوده و می توان حکم بر الزام زوج به تنظیم سند رسمی ازدواج صادر کرد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۷ | ۱۶:۳:۲۸
با سلام طبق قانون ایران ثبت ازدواج موقت الزامی نبوده و در نتیجه ضمانت اجرایی نیز برای عدم ثبت عقد موقت در قانون در نظر گرفته نشده است. با این وجود، در برخی موارد استثنایی مطابق قانون حمایت خانواده، ثبت ازدواج موقت نیز اجباری بوده و بنابراین حکم قانون در این موارد، الزام به ثبت ازدواج موقت می باشد. موارد الزام به ثبت ازدواج موقت مطابق ماده 21 قانون حمایت خانواده عبارتند از :
۱در مواردی که در مدت ازدواج موقت، زوجه باردار شود.
۲در صورتی که ثبت عقد موقت به صورت شرط ضمن ازدواج موقت قید شود.
۳در صورتی که طرفین پس از ازدواج موقت در مورد ثبت عقد موقت توافق نمایند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۷ | ۱۵:۲۷:۴۲
سلام و عرض ادب
در ازدواج موقت باید حتما مدت بذل مهریه تعیین شده باشد توجه باشید در ازدواج موقت زوج و زوجه از همدیگر ارث نمیبردند
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۷ | ۱۲:۲۹:۵۹
سلام و عرض ادب
از نظر قانون، ثبت عقد موقت اصولا اجباری نبوده و بنابراین بر خلاف نکاح دائم که حتما باید در دفاتر رسمی ازدواج ثبت گردد، در صیغه موقت مرجع خاصی برای ثبت عقد موقت در نظر گرفته نشده است.
سلام.مطابق ماده 49 قانون حمایت خانواده ثبت ازدواج دائم در تمامی موارد الزامی است،اما برای ازدواج موقت منحصر به ۳ مورد توافق طرفین؛بارداری،...می باشد .
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۷ | ۱۰:۳۰:۵۷
بسیارعالی
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۷ | ۹:۵۳:۳۵
با توجه به این که ازدواج منقطع یا موقت مانند ازدواج دائم می تواند دارای آثار حقوقی همانند نسب باشد که اثبات آن با سند رسمی آسانتر است و با عنایت به این که مطابق قانون ثبت احوال به ویژه مواد ۱ و ۳۳ آن ثبت وقایع حیاتی ازدواج٬ طلاق٬ بذل مدت و ... الزامی است و قانون ثبت احوال بدون تفکیک ازدواج دائم از منقطع و به صورت مطلق ثبت ازدواج را الزامی دانسته است٬ به جهت الزام قانونی دعوای خواهان قابل استماع بوده و می توان حکم بر الزام زوج به تنظیم سند رسمی ازدواج صادر کرد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۷ | ۹:۵۲:۱۵
مطابق قانون ثبت احوال به ویژه مواد ۱ و ۳۳ آن ثبت وقایع حیاتی ازدواج٬ طلاق٬ بذل مدت و ... الزامی است و قانون ثبت احوال بدون تفکیک ازدواج دائم از منقطع و به صورت مطلق ثبت ازدواج را الزامی دانسته است٬ به جهت الزام قانونی دعوای خواهان قابل استماع بوده و می توان حکم بر الزام زوج به تنظیم سند رسمی ازدواج صادر کرد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۷ | ۹:۳۸:۲۱
ازدواج منقطع، که به نام متعه نیز شناخته میشود، نوعی از ازدواج در مذهب شیعه است که برای مدت معین و محدودی انجام میشود. در این نوع ازدواج، عقد ازدواج برای مدت مشخصی با پایان آن به پایان میرسد، و طلاق در آن وجود ندارد. از ویژگیهای این نوع ازدواج تعیین مدت مشخصی است که با اتمام آن ازدواج به پایان میرسد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۷ | ۹:۳۶:۴۳
ثبت نکاح موقت مانند نکاح دائم انجام می گیرد البته در قانون حمایت خانواده در خصوص این ثبت سه شرط باردار شدن زوجه توافق طرفین و شرط ضمن عقد نیز وجود دارد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۷ | ۹:۳۵:۱۸
نکته ای که باید به آن توجه شود آن است که تکلیف و ضمانت اجرای کیفری در نظر گرفته شده در ماده 49 قانون حمایت خانواده، اختصاص به عقد نکاح دائم داشته و علی القاعده در مورد ازدواج موقت اجرا نمی شود . در نتیجه، ثبت عقد موقت از نظر قانون اصولا الزامی نبوده و عدم ثبت آن نیز با ضمانت اجرایی مواجه نمی باشد . چرا که قانونگذار در قانون حمایت خانواده تنها در خصوص عقد دائم مجازات عدم ثبت ازدواج را مقرر داشته است.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۷ | ۹:۲۷:۱۶
با سلام و احترام،
همانطور که می دانیم ازدواج موقت یا به قول عموم صیغه که به آن متعه نیز می گویند در اسلام و در فقه شیعه به عنوان یکی از انواع ازدواج شناخته میشود که مدت زمان مشخصی را در برمیگیرد. در این نوع ازدواج، زوجین با توافق قبلی به صورت موقت و برای مدت معینی ازدواج میکنند. این نوع ازدواج در شرایطی که ازدواج دائمی ممکن نیست یا برخی مواقع و شرایط خاص مثل سفر، انتقال موقت به منطقهای دیگر و … نیاز به ازدواج موقت را ایجاب میکند، انجام میشود.در فقه شیعه، ازدواج موقت به شرط رعایت برخی شرایط مشخص مجاز است. این شرایط عموماً شامل رعایت اصول اخلاقی، حفظ حقوق زن و مرد در زمان ازدواج، پرداخت مهریه و … میشود.ازدواج موقت در برخی از جوامع اسلامی مورد قبول است و به عنوان یک راهکار موقت برای رفع نیازهای اجتماعی و شخصی مطرح میشود، اما در دیگر جوامع از جمله اکثریت اهل سنت این نوع ازدواج با انتقادها و رویکردهای مختلفی مواجه است و گاهی حتی به عنوان غیرقانونی تلقی میشود. ثبت عقد موقت از نظر قانون اصولا الزامی نبوده و عدم ثبت آن نیز با ضمانت اجرایی مواجه نمی باشد . با این وجود، در برخی موارد استثنایی، ثبت ازدواج موقت اجباری بوده که این موارد عبارتند از: باردار شدن زوجه، شرط ضمن صیغه موقت و توافق طرفین. در پاسخ به این سوال که برای ثبت صیغه موقت کجا باید رفت؟ باید گفت مرجع ثبت ازدواج موقت در موارد الزامی ، همچون نکاح دائم، دفاتر رسمی ازدواج می باشند. با توجه به اوصاف فوق و ایضا با توجه به اینکه ازدواج موقت نیز می تواند دارای آثاری چون اثبات نسب باید گفت که می توان ثبت ازدواج موقت را نیز از دادگاه درخواست نمود.
نظر شما در مورد این مطلب