تخریب و تصرف عدوانی مراتع و شکایت اداره منابع طبیعی
- توسط فاطمه علیزاده
- ۱۳۹۶/۱۱/۱۰ | ۱۳:۱۰:۱۲
- 13 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۵ | ۲۰:۲۳:۱۹
باسلام تصرف عدوانی با شکایت شاکی خصوصی قابل پیگیری است و از جمله جرایم مستمر است
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۳ | ۱۰:۲۵:۲۴
سلام و عرض ادب
تصرف عدوانی اراضی ملی که مجازات حبس و رفع تصرف را به دنبال دارد، به معنای این است که شخصی، بدون داشتن سابقه تصرف، قبل از تاریخ 1341/10/27، و بدون کسب اجازه از نهادهای ذی صلاح، اقدام به تصرف اراضی ملی، نظیر جنگل ها نماید. شکایت از این جرم نیز با ثبت شکواییه آن، از طریق دفاتر خدمات قضایی ممکن می باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۳ | ۹:۲۷:۴۸
با توجه به اینکه برخی اراضی، اراضی دولتی و ملی شناخته می شوند، چنانچه تصرف عدوانی نسبت به این اراضی صورت گیر، منابع طبیعی یا مسکن و شهرسازی بسته به موقعیت قرار داشتن زمین و حتی مردم، می توانند نسبت به پیگیری امر اقدام کنند و البته با در نظر گرفتن اینکه تصرف عدوانی اراضی ملی صرفا در شرایط بخصوصی،محقق می گردد تنها با وجود اثبات ارکان این جرم، قاضی به مجازات تصرف عدوانی اراضی ملی رای خواهد داد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۲ | ۱۷:۵:۵۶
هرگونه تصرف بدون اجازه مالک، با سوء نیت که در اراضی ای نظیر زمین های زراعی یا چشمه سار ها یا جنگل ها و مراتعی که ملی شده اند یا در مناطقی مانند کوهستان و نهر طبیعی و سایر موارد مذکور در ماده 690 قانون مجازات، صورت گیرد، تصرف عدوانی است.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۲ | ۱۵:۴۴:۳۱
سلام وقت بخیر
در تصرف عدوانی مراتع شکایت شاکی خصوصی قابل تعقیب و رسیدگی میباشد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۲ | ۱۲:۲۰:۳۰
بر طبق ماده 173 قانون آيين دادرسي دادگاههاي عمومي و انقلاب در امور كيفري جرایمي كه مجازات آنها از نوع بازدارنده باشد با حصول مرور زمان تعقيب آنها موقوف ميشود هر چند تجاوز به اراضي ملي شده و تصرف عدواني آن اراضي با مورد لحاظ قرار دادن ماده 17 قانون مجازات اسلامي داراي مجازات بازدارنده است ولي چون جرم مذكور از جرایم مستمر ميباشد و تا وقتي كه تصرف ادامه دارد موضوع مشمول مرور زمان نخواهد شد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۲ | ۱۱:۴۸:۲۶
باسلام
تصرف عدوانی مراتع، برابر رأی وحدت رویه ۶۵۹-۷/۳/۱۳۸۱ هیئت عمومی دیوان عالی کشور جزو جرایم مستمر است؛ فلذا با طرح شکایت شاکی خصوص قابل تعقیب و رسیدگی می باشد،بنابراین مشمول مرور زمان نمی گردد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۲ | ۱۱:۴۷:۴
تخریب و تصرف عدوانی مراتع و منابع طبیعی به عنوان جرم کیفری در قانون مجازات اسلامی ایران تعریف شده است. ماده 690 قانون مجازات اسلامی مجازات تخریب محیط زیست و منابع طبیعی یا تصرف عدوانی را یک ماه تا یک سال حبس و رفع تصرف عدوانی یا رفع آثار آن تعیین کرده است.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۲ | ۹:۳۶:۴۶
تصرف عدوانی به معنای انجام یا اشغال یک ملک غیرمنقول بدون اجازه رسمی از سوی مالک آن است.باتوجه به این که جرم مستمر هست مشمول مرور زمان نمی گردد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۲ | ۹:۲۸:۲۲
با سلام و احترام،
بر اساس قانون، از جمله مهم ترین جرایمی که می تواند در خصوص اموال غیر منقول صورت گیرد، تصرف عدوانی است که به جهت در تعارض بودن با حق مالکانه افراد، قانون گذار آن را جرم انگاری کرده و برای آن، مجازات تعیین نموده که با پیگیری شاکی خصوصی دارای سند مالکیت، بر مرتکب اعمال خواهد شد. با توجه به اینکه برخی اراضی، اراضی دولتی و ملی شناخته می شوند، چنانچه تصرف عدوانی نسبت به این اراضی صورت گیر، منابع طبیعی یا مسکن و شهرسازی بسته به موقعیت قرار داشتن زمین و حتی مردم، می توانند نسبت به پیگیری امر اقدام کنند و البته با در نظر گرفتن اینکه تصرف عدوانی اراضی ملی صرفا در شرایط بخصوصی،محقق می گردد تنها با وجود اثبات ارکان این جرم، قاضی به مجازات تصرف عدوانی اراضی ملی رای خواهد داد. تصرف عدوانی اراضی ملی که مجازات حبس و رفع تصرف را به دنبال دارد، به معنای این است که شخصی، بدون داشتن سابقه تصرف، قبل از تاریخ 27/10/1341و بدون کسب اجازه از نهادهای ذی صلاح، اقدام به تصرف اراضی ملی، نظیر جنگل ها نماید. نکته آخر اینکه طبق رأی وحدت رویه شماره ۶۵۹-۷/۳/۱۳۸۱ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، تصرف عدوانی، جرم مستمر بوده و در هر زمان قابل پیگیری است .
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۲ | ۹:۲۲:۵۰
تصرف عدوانی جزو دعاوی سه گانه تصرف می باشد که شکایت شاکی خصوصی یکی از ارکان مهم آن می باشد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۲۲ | ۹:۱۴:۳۵
در خصوص جرم تصرف عدوانی در اراضی ملی تعریف مستقلی در مقررات جزائی بیان نشده است.
قانونگذار در ماده 690 قانون مجازات اسلامی به بیان مصادیق عملی ارتکاب جرم تصرف عدوانی و حکم تصرف زمین منابع طبیعی که در حال حاضر غالبا با دیوارکشی،ساخت و ساز در زمین های منابع طبیعی و تصاحب زمین با کاشت درخت صورت می پذیرد پرداخت است.
تصرف عدوانی مراتع، برابر رأی وحدت رویه ۶۵۹-۷/۳/۱۳۸۱ هیئت عمومی دیوان عالی کشور جزو جرایم مستمر است؛ فلذا با طرح شکایت شاکی خصوص قابل تعقیب و رسیدگی می باشد.
نظر شما در مورد این مطلب