شرط ضمن عقد بیع برای فسخ عقد در صورت عدم حضور خریدار در موعد معین برای انتقال سند
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۶/۱۱/۷ | ۱۳:۳۷:۲۷
- 11 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۱۸ | ۱۹:۴۲:۱۶
باسلام طبق ماده۲۶۶ قانون مدنی متعهدله حق مطالبه خسارت وارده در صورت عدم انجام تعهد را دارد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۱۸ | ۱۲:۵۵:۴۳
شرط ضمن عقد بیع برای فسخ عقد در صورت عدم حضور خریدار در موعد معین برای انتقال سند به استنادماده ۱۰ قانون مدنی صحیح بوده،باعنایت به این که انجام تعهد از طرف متعهد خارج از حیطه اختیار او بوده بنابراین عذر موجه بوده وعملا دعوای فسخ باید رد شود
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۱۷ | ۱۷:۵۱:۱۶
نظر به اینکه بیماری متعهد(خریدار) به ویژه بیماری که قادر به حرکت نبوده، عذر خارجی محسوب می شود، دادگاه باید در اجرای مواد ۲۲۷ و ۲۲۹ قانون مدنی به دفاع خریدار که همان بیماری است رسیدگی کند. چنانچه عذر اورا موجه تشخیص دهد دعوای فسخ بایع مردود است.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۱۷ | ۱۴:۲۷:۳۶
تا زمانی که طرفین معامله از مجلس معامله متفرق نشدهاند، میتوانند معامله را فسخ کنند.
مثال: شخصی ساختمانی را خریده و به فروشنده بیعانه هم داده است. فروشنده بعد از سه ساعت اقدام به فسخ معامله کرده و از تحویل ساختمان جلوگیری میکند:
الف) اگر بعد از جدا شدن از مجلس، معامله را فسخ کرده و هیچ خیار دیگری هم نبوده فسخ اثری ندارد.
ب) قبل از جدا شدن از مجلس معامله را فسخ کرده صحیح است.
توضیح: با فرض وجود سایر شرایط صحت بیع، پرداخت بیعانه یا عدم آن، اثری در خیار مجلس ندارد و همینکه معامله صورت بگیرد، تا زمانی که متفرق نشده باشند، خیار مجلس وجود دارد؛ اگرچه چیزی هم ردّ و بدل شده باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۱۷ | ۱۳:۴۴:۵۶
مطابق با ماده ۲۲۷ قانون مدنی متخلف از انجام تعهد وقتی محکوم به تأدیه خسارت میشود که نتواند ثابت نماید که عدم انجام، به واسطهٔ علت خارجی بودهاست که نمیتوان مربوط به او نمود و همینطور ماده ۲۲۹ قانون مدنی : اگر متعهد به واسطه حادثه که دفع آن خارج از حیطه اقتدار اوست نتواند از عهده تعهد خود برآید محکوم به تادیه خسارت نخواهد بود .
چنانچه شخص تلاس متعارف را برای حل مشکل بیماری انجام داده باشد لذا دعوای فسخ مردود اعلام میشود .
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۱۷ | ۱۳:۱۷:۴۳
باسلام .شرط ضمن عقد بیع برای فسخ عقد در صورت عدم حضور خریدار در موعد معین برای انتقال سند به استنادماده ۱۰ قانون مدنی صحیح بوده،باعنایت به این که انجام تعهد از طرف متعهد خارج از حیطه اختیار او بوده بنابراین عذر موجه بوده وعملا دعوای فسخ باید رد شود..
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۱۷ | ۱۳:۵:۴۹
باید عذرموجه اثبات گردد در صورت اثبات دعوی فسخ بایع رد خواهد شد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۱۷ | ۱۲:۴۷:۸
باسلام،،با درج چنین شرطی خریدار اگر واقعا پایبند به مبایعه نامه بوده باشد در مهلتی که جهت ایفای تعهد برای ایشان در نظر گرفته شده است، تعهد خود را بجا آورده و متعاقبا می تواند به مفاد قرارداد استناد نموده و مدعی مالکیت مالی باشد که خریداری کرده است، اما اگر تعهد خود را در مهلت تعیین شده اجرا ننماید، این امر موجب منفسخ شدن مبایعنامه شده و نتیجه آن مالکیت مجدد فروشنده نسبت به مالی خواهد بود که سابقا اقدام به فروش آن نموده بود و خریدار حق مطالبه مال را نخواهد داشت لذا اثبات وقوع دلیل قهری عدم انجام تعهد از جانب خریدار برعهده خودش میباشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۱۷ | ۱۰:۵۵:۵۲
نظر به اینکه بیماری متعهد(خریدار) به ویژه بیماری که قادر به حرکت نبوده، عذر خارجی محسوب می شود، دادگاه باید در اجرای مواد ۲۲۷ و ۲۲۹ قانون مدنی به دفاع خریدار که همان بیماری است رسیدگی کند. چنانچه عذر اورا موجه تشخیص دهد دعوای فسخ بایع مردود است. لازم به ذکر است خریدار باید ثابت کند که تلاش جهت اجرای تعهد ورفع بیماری خویش در حدود متعارف کرده است
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۱۷ | ۹:۵۶:۱۶
سلام وقت بخیر
طبق ماده ۲۲۶ قانون مدنی
حق مطالبه خسارت ناشی از عدم اجرای تعهد برای متعهد له میباشد در زمان عقد پس از انقضا موعد باید مطالبه و ادعای خسارت کند
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۱۷ | ۹:۲۸:۴۳
ماده 338 قانون مدنی عقد بیع را چنین تعریف کرده است، « بیع عبارتست از تملیک عین به عوض معلوم» از این تعریف چنین استنباط میشود که بیع عقدی تملیکی است. بدین معنی که انتقال مبیع به خریدار و ثمن به فروشنده با توافق طرفین معامله درباره مبادله دو کالا و شرایط آن، به ایجاب و قبول واقع میشود. نظام حقوقی ما اما مخالفتی با این شرط در فقه دیده نمیشود و به نظر هم نمیرسد با اصول حقوقی ما تغایری داشته باشد. لذا «اصل صحت»، «کمک به سهولت جریان تجارت»، «عرف و بنای عقلا» و نیز «عدم ردع» چنین شرطی از سوی شارع میتوانند مویدی بر پذیرش آن در حقوق ایران تلقی گردند.
نظر شما در مورد این مطلب