پارک اتومبیل شخصی در پارکینگ بانک
- توسط سید علی موسوی
- ۱۳۹۶/۱۱/۵ | ۹:۴:۳۴
- 18 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۹ | ۱۴:۵۸:۱۱
ممانعت از حق یکی از دعاوی سه گانه تصرف هست که با شرایطی قابل اثبات می باشد
بر اساس ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی، زمانی که شخصی با اقدامات خود، موجب مزاحمت ملکی برای دیگران شود، به مجازات حبس از ۱ ماه تا یک سال محکوم خواهد شد. مطابق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، اگر مزاحمت ملکی نسبت به املاک متعلق به اشخاص خصوصی محقق شود، مجازات جرم مزاحمت ملکی به نصف کاهش پیدا میکند . در نتیجه مطابق با این ماده عمل پارک در پارکینگ بانک مزاحمت ملکی محسوب شده و وصف کیفری دارد اما با توجه به اینکه بانک شخص حقوقی محسوب میشود مجازات به نصف تقلیل پیدا میکند . اما برای ممانعت از خروج قانون عنوان مجرمانه تعریف نشده .
ممنونم از مقالات و پرسش و پاسخ های مفیدتون
به شخصه مطالبی که به صورت طرح سوال و ارائه پاسخ کوتاه و شفاف به آن پرسش را بسیار میپسندم
چراکه که در یک زمان چند ثانیه ای مطالبی مفید در قالب سوالاتی که بسیاری مواقع در زندگی روزمره رخ میدهد، به اندوخته های من اضافه میشود
ممنونم
با سلام
عمل ورود به پارکینگ مختص به بانک مزاحمت ملکی است ولی عمل ممانعت از خروج جنبه حقوقی دارد و جرم نیست.
نظر دوم: در دو مورد از اعمال فوق فاقد وصف جزایی است و جرم نیست.
باسلام ورود به پارکینگ صرفا میتوان مزاحمت باشد و ممانعت از خروج جنبه حقوقی دارد
باسلام،،قانون به مالکان حق داده است که از مزاحمت و نفوذ دیگران به ملک خود جلوگیری کنند. این حق شامل حقوقی مانند حق خواستن از افراد برای خروج از ملک، خواستن از آنها برای خروج از زمین خود، و حقوق دیگری است که به مالک اجازه میدهد از حریم خصوصی و امنیت ملک خود حفاظت کند.لذا ورود و پارک در پارکینگ بانک مصداق مزاحمت ملکی میباشد.
سلام؛ بر اساس ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی، کسی که مانع استفاده مالک از ملکش شود، به یک ماه تا یک سال حبس محکوم خواهد شد. بنابراین، اگر پارک خودرو مانع از استفاده صاحب ملک از ملکش شود، تخلف به حساب می آید.
سلام وقت بخیر
پارک در پارکینگ بانک مختص به بانک هست اکر بانک مانع از خروج اتو مبیل شود این مورد جزو وصف جزائی نیست و جزو مزاحمت ملکی محسوب میشود
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۸ | ۱۵:۳۴:۴۵
عمل ورود به پارکینگ مختص به بانک مزاحمت ملکی است، ولی عمل ممانعت از خروج جنبه حقوقی دارد و جرم نیست.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۸ | ۱۴:۴۲:۴۴
باسلام .ورود غیرمجاز به پارکینگ بانک برای مدت زمان کوتاهیی جرم محسوب نمیشود.و این که ممانعت بانک از خروج هم جنبه ی جزایی نداشته و صرفا می شود دعوای حقوقی مطرح کرد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۸ | ۱۲:۲۸:۲۴
بر اساس ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی، زمانی که شخصی با اقدامات خود، موجب مزاحمت ملکی برای دیگران شود، به مجازات حبس از ۱ ماه تا یک سال محکوم خواهد شد. مطابق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، اگر مزاحمت ملکی نسبت به املاک متعلق به اشخاص خصوصی محقق شود، مجازات جرم مزاحمت ملکی به نصف کاهش پیدا میکند .
در نتیجه مطابق با این ماده عمل پارک در پارکینگ بانک مزاحمت ملکی محسوب شده و وصف کیفری دارد اما با توجه به اینکه بانک شخص حقوقی محسوب میشود مجازات به نصف تقلیل پیدا میکند .
اما برای ممانعت از خروج قانون عنوان مجرمانه لی را تعریف نکرده نتیجتا صرفا یک دعوای حقوقی میتواند باشد .
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۸ | ۱۱:۴۰:۳۵
عمل ورود به پارکینگ مختص به بانک مزاحمت ملکی است، ولی عمل ممانعت از خروج جنبه حقوقی دارد و جرم نیست.
باسلام
پرسش: چنانچه شخصی اتومبیل خود را در پارکینگ بانک پارک کند، آیا عمل دارای وصف جزائی است؟ اگر مسئول بانک مانع از خروج اتومبیل از پارکینگ شود، آیا این ممانعت جرم است؟
عمل ورود به پارکینگ مختص به بانک مزاحمت ملکی است، ولی عمل ممانعت از خروج جنبه حقوقی دارد و جرم نیست
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۸ | ۱۰:۴۹:۵۳
با سلام و احترام؛
یکی از توصیه های عقل سلیم به هر آدمی استفاده از تجربه انسان های آگاه در زمان انجام دادن هر نوع عملی است . طبیعتا وقتی که ما قصد خرید یک خودرو یا تلویزیون یا حتی یک کفش را داریم سعی می کنیم تا از تجربه و همفکری دیگران بهره مند شویم تا به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنیم پس چرا برای امور مهمی مانند خرید یک ملک یا یک قطعه زمین با ارزش از تجربه افراد آگاه دوری نماییم؟ بسیاری از پرونده های قضایی دادگاه مربوط به افرادی است که تنها به عقل و دانش خود تکیه کرده و بعلت موارد مبهم در قرارداد تنظیمی ، بارها و بارها پله های دادگاه ها را طی می کنند اما نمی توانند به نتیجه مطلوب دست یابند زیرا خانه از پای بست ویران است. یکی از موضوعاتی که به ویژه با رشد آپارتمان نشینی در کشور ما بسیار زیاد گشته مساله مزاحمت ملکی می باشد .تصرف عدوانی ، ممانعت و مزاحمت از حق جزو اموری هستند که زیاد به آنها پرداخته شده است و باید اقامه دعوای هر شخص در قالب خود صورت گیرد تا مردود نشود. در مزاحمت ملکی بر خلاف تصرف ، ملک از شخص متصرف گرفته نمی شود بلکه کمال استفاده مطلوب از وی سلب خواهد شد. در این حالت وقتی که طرف نتواند از ملک خود استفاده نماید می تواند به صورت کیفری (در صورت وجود سوء نیت) یا حقوقی شکایت کند. باید دانست که استفاده از پارکینگ بانک و یا سایر نهادهایی که استفاده از فضای آن را جز برای کارمندان خود نمی دهند مصداق مزاحمت ملکی بوده و قابل تعقیب جزایی است. برای دانستن تمامی موارد مربوط به مزاحمت ملکی باید با وکلای موسسه هماهنگ کرده و از تجربه ایشان در انجام امور بهره برد.
ورود غیرمجاز به پارکینگ بانک موقتا (برای مدت کوتاه) جرم محسوب نمی شود مگر آنکه با قهر و غلبه باشد که در این صورت مشمول ماده ۶۹۱ قانون مجازات اسلامی خواهد بود. همچنین اقدام مسؤول بانک در ممانعت از خروج اتومبیل از پارکینگ نیز عنوان جزایی ندارد. ضابطین مکلفند براساس ماده ۱ قانون اصلاح قانون جلوگیری از تصرف عدوانی مصوب ۱۳۵۲ به درخواست شاکی رفع مزاحمت کرده از اقدام مسؤول بانک جلوگیری کنند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۸ | ۱۰:۴۲:۴۶
ممانعت از حق یکی از دعاوی سه گانه تصرف هست که با شرایطی قابل اثبات می باشد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۳/۸ | ۱۰:۱۰:۴۵
سلام و احترام
پارک کردن بدون اجازه خودرو در پارکینگ دیگری یک عمل غیرقانونی است و با تخلف از قوانین مربوطه محسوب میشود. طبق قانون مربوطه در ایران، این عمل به عنوان اشغال غیرمجاز محل پارکینگ شناخته میشود و تحت پیگرد قانونی قرار میگیرد.
در صورتی که شخصی خودروی خود را در پارکینگ یا محل دیگری پارک کند ، این عمل به عنوان نقض حقوق مالکیت تلقی میشود. مالک پارکینگ یا مسئول محل میتوانند از مالک خودرو خواستار جا به جایی خودرو از محل پارکینگ شوند.
در صورت عدم اطاعت از تقاضای مالک پارکینگ، او میتواند شکایت خود را به دادگاه مربوطه و یا مراجع قضایی ذیصلاح ارائه کرده و از طریق قوانین مربوطه اقدامات لازم را درخصوص حذف خودرو بدون اجازه انجام دهد.بنابراین، پارک کردن بدون اجازه خودرو در پارکینگ دیگری در ایران یک تخلف است که ممکن است موجب جریمهها و مسائل حقوقی شود.
بنابراین، پارک اتومبیل شخصی در پارکینگ بانک به دو صورت انجام میشود: پارک در پارکینگ بانک و پارک در پارکینگ مختص به بانک. در هر دو صورت، اگر بانک مانع از خروج اتومبیل شود، عمل دارای وصف جزائی نیست و فقط یک مزاحمت ملکی است.
نظر شما در مورد این مطلب