قرار دادن اعضا و جوارح به عنوان مهر
- توسط فاطمه علیزاده
- ۱۳۹۶/۱۱/۱ | ۱۱:۳۷:۴۵
- 17 نظر
باسلام اعضا و جوارح بدن و از این قبیل موارد چون مالیت ندارند نمیتوان به عنوان مهریه قرار داد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۲۳:۵۷:۴۲
طبق قانون مهریه باید مالیت داشته باشد و قابلیت نقل وانتقال داشته باشد چرا که به محض وقوع عقد در مالکیت زوجه و بر ضمه زوج قرار میگیرد و با توجه به این امر قرار دادن اعضا و جوارح بعنوان مهریه فاقد اثر قانونیست.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۲۱:۳۴:۵۶
با سلام ان چه که بین عموم مردم تصور می شود این است ک در صورت داشتن روابط نا مشروع و گرفتن ان ها توسط پلیس اعضا بدن مرد به عنوان مهریه تعیین می گردد در صورتی ک این تصور اشتباه می باشد و در قانون انچه ک مالیت داشته باشد و قابل تبدیل به پول باشد می تواند به عنوان مهریه تعیین گردد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۲۰:۲۰:۴
هنوز هم برخی خانم ها تمایل دارند اعضای بدن را به عنوان مهریه انتخاب کنند، اعضای بدن انسان به دلیل اینکه فاقد ارزش مالی است، تعیین آن به عنوان مهریه ممنوع است و امکان ثبت آن وجود ندارد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۲۰:۱۸:۱۸
مهریه باید معلوم باشد. به موجب ماده ۱۰۷۹ قانون مدنی مهریه باید بین طرفین تا حدی که رفع جهالت شود، معلوم باشد. معلوم بودن؛ یعنی از لحاظ تعداد، جنس و اوصاف مشخص باشد. مثل سکه بهار آزادی که امروز از رایجترین مهریهها محسوب میشود. چیزی که هم تعداد آن و هم جنس آن (طلا) و هم وصف آن (تمام بهار آزادی) مشخص و معلوم است.اگر مهریه مجهول بود یا مالیت نداشت، طبق ماده ۱۱۰۰ قانون مدنی موجب بطلان عقد نکاح نخواهد شد؛ بلکه فقط مهریه باطل میشود و مانند زمانی است که مهریه ذکر نشده باشد و زن در این صورت مستحق مهرالمثل خواهد بود
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۲۰:۱۷:۹
به موجب ماده ۱۰۷۸ قانون مدنی مهریه باید مالیت داشته باشد؛ یعنی دارای ارزش اقتصادی باشد. به عبارت دیگر یا پول باشد یا اینکه بتوان آن را با واحد پول سنجید. مانند: سکه بهار آزادی، زمین، سهام و یا آموزش
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۱۹:۲۹:۱۹
خداقوت و خسته نباشید بابت پاسخگویی شبانه روزی که در جهت کمک به حل مشکلات حقوقی و پرونده های پر پیچ و خم مردم دارید
امیدوارم روز به روز بیش از پیش در جهت گره گشایی از مشکلات مردم موفق باشید
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۱۸:۴۶:۱۰
با سلام
مهر باید مالیت داشته( یعنی قابلیت خرید و فروش و ارزش مالی داشته باشد ) و قابل مالکیت باشد . هر چند بعضی اعضا و جوارح انسان هم اکنون معامله و خرید و فروش می شود . با توجه به ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی به مجرد عقد ، زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید . لذا هر چند مثلاً قلب مالیت داشته باشد و قابل خرید و فروش باشد شرایط به کیفیتی نیست که زوجه وفق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی عملاً بتواند هر وقت که بخواهد مالک آن گردد و یا هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بکند بنابراین قرار دادن اعضا بدن به عنوان مهریه مبنای قانونی و شرعی ندارد .
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۱۵:۳۰:۴۳
سلام و عرض ادب
طبق ماده ۱۰۷۸قانون مدنی هر موردی که قابلیت تملک و مالیت داشته باشد را بعنوان مهر میتوان قرار داد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۱۲:۵۴:۵۳
طبق نظر استاد صفایی توافق زن و مرد ، در خصوص مهریه در مقایسه با عقد نکاح یک قرارداد تبعی است و باید شرایط صحت معامله در قرارداد مهریه نیز رعایت شود. هرگاه مهر فاقد یکی از شرایط صحت باشد ، باطل ولی عقد نکاح دایم صحیح است .
لذا با توجه به صراحت ماده ی ۱۰۷۸ قانون مدنی مهریه باید مالیت داشته باشد در غیر اینصورت فاقد شرایط صحت است و باطل می باشد .
حق تالیف ، حق اختراع ، سرقفلی و یا سایر حقوق فکری و معنوی که ارزش اقتصادی دارند را به عنوان مهر می توان تعیین نمود .
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۱۲:۵۱:۳۹
باسلام،، مستفاد از مواد 214 و 215 و 959 و 960 و 975 و 1078 و 1082 قانون مدنی، هر چند در عرف و عالم پزشکی بعضی از اعضا و جوارح بدن انسان، نظیر کلیه، واجد نوعی ارزش مالی بوده و خرید و فروش میشود، در فرض سوال انتقال بعضی اعضای بدن مثل کبد یا قلب و کلیه از بدن انسان به بدن شخص دیگر که هردو در قید حیات هستند در مواردی پزشکی مثل پیوند امکان پذیر و قانونی هم هست لیکن بصورت عادی و در عالم واقع بطور طبیعی امکان پذیر نمیباشد و لذا اعضا انسان قابلیت جابه جایی و خرید و فروش نداشته و بالفعل واجد ارزش مالی نیست، بنابراین، تعیین آن به عنوان مَهر همسر موجه نمیباشدو در صورتیکه به عنوان مَهر تعیین شده باشد زوجه مستحق دریافت مَهرالمثل است.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۱۲:۵۱:۳۰
هر چیزی که بعنوان مال نقل و انتقال پیدا نماید می تواند بعنوان مهر قرار داد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۱۰:۶:۴۳
بر اساس ماده ۱۰۷۸ قانون مدنی مهر باید مالیت داشته( یعنی قابلیت خرید و فروش و ارزش مالی داشته باشد ) و قابل مالکیت باشد . هر چند بعضی اعضا و جوارح انسان هم اکنون معامله و خرید و فروش می شود . با توجه به ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی به مجرد عقد ، زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید
موجب ماده ۱۰۷۸ قانون مدنی مهریه باید مالیت داشته باشد؛ یعنی دارای ارزش اقتصادی باشد، به عبارت دیگر یا پول باشد یا اینکه بتوان آن را با واحد پول سنجید. مانند: سکه بهار آزادی، زمین، سهام البته در خصوص مالیت داشتن اختلاف نظرهایی هم وجود دارد، از این جهت که بعضی از اشیا در عرف ارزش مالی ندارند؛ اما بعضی از افراد حاضرند بابت آن بهای زیادی بپردازند،مانند عکسهای خانوادگی
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۹:۳۱:۱۵
یکی از دلایلی که قرار دادن مهریههایی مانند اعضای بدن زوج، یک کیلو بال مگس و مواردی از این قبیل دارای اثر حقوقی نیست و قابل مطالبه نمیباشد، این است که به لحاظ عرفی دارای ارزش اقتصادی و قابل داد و ستد نیستند. به بیان دیگر خرید و فروش آنها در عرف جامعه معمول و رایج نیست و کسی هم حاضر نیست بابت دریافت آن پول پرداخت کند؛ بنابراین حتی اگر بپذیریم که اعضای بدن انسان مالیت دارند، قابلیت داد و ستد ندارند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۹:۲۶:۳۴
بر اساس ماده ۱۰۷۸ قانون مدنی مهر باید مالیت داشته( یعنی قابلیت خرید و فروش و ارزش مالی داشته باشد ) و قابل مالکیت باشد . هر چند بعضی اعضا و جوارح انسان هم اکنون معامله و خرید و فروش می شود . با توجه به ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی به مجرد عقد ، زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید . لذا هر چند مثلاً قلب مالیت داشته باشد و قابل خرید و فروش باشد شرایط به کیفیتی نیست که زوجه وفق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی عملاً بتواند هر وقت که بخواهد مالک آن گردد و یا هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بکند بنابراین قرار دادن اعضا بدن به عنوان مهریه مبنای قانونی و شرعی ندارد .
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۳۱ | ۹:۲۵:۱۳
هریه به عنوان یک الزام قانونی در نکاح ، یکی از مسائلی است که تعیین تکلیف نوع و مقدار آن از سوی زوجین و خانواده های آنها از اهمیت بسزایی برخوردار است در برخی از موارد مهریه های نامتعارفی از سوی زوجین تعیین می شود؛ که یکی از مصادیق آن ، تعیین عضوی از اعضای بدن زوجبه عنوان مهریه است. وضعیت فقهی حقوقی تعیین عضوی از اعضای بدن به عنوان مهریه چیست؟ در این خصوص نظرات مختلفی وجود دارد؛ برخی آن را مطلقاً باطل می دانند و برخی دیگر در موارد محدود آن را صحیح می دانند.
نظر شما در مورد این مطلب