وضعیت حقوقی شرط پرداخت ماهانه مبلغی به فروشنده توسط خریدار
- توسط فاطمه علیزاده
- ۱۳۹۶/۱۰/۲۷ | ۱۰:۵۳:۴۲
- 16 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۲۷ | ۱:۴۵:۲۱
باسلام،، بنظر میرسد که توافق فی مابین انتفاع عمری ست و عُمری حق انتفاعی است که به موجب عقدی از طرف مالک برای شخص به مدت عمر خود یا عمر منتفع و یا عمر شخص ثالثی برقرار شده باشد لذا در صحت این توافق شکی نیست و از طرف دیگر حق فسخ بدلیل خیار تخلف از شرط نیز دارای وجاهت قانونی ست .
هر شرطی که مخالف با قوانین آمره نباشد و همچنین مخالف مقتضای ذات عقد نباشد صحیح و لازم الاجراست.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۲۶ | ۲۱:۲۰:۱۲
برای اینکه اشخاص از بیع شرط برای مقاصد دیگر به جز بیع استفاده ننمایند قانونگذار در ماده ۴۶۳ ق. م (قانون مدنی) در مورد قصد طرفین مقرر میدارد در صورتی که فروشنده در بیع شرط واقعاً قصد انعقاد بیع را نداشته باشد احکام عقد بیع اجرا نخواهد شد. یعنی اگر معلوم شود قصد فروشنده مثلاً استقراض بوده احکام بیع جاری نخواهد شد.۳۴ اصلاحی قانون ثبت به طور کلی معاملات با حق استرداد (که فروشنده حق استرداد را دارد) را در زمرۀ معاملات رهنی قرارداد. به موجب این ماده در معاملات شرطی مثل بیع شرط، خریدار، تنها طلبکار فروشنده است و میتواند برای وصول طلب خود درخواست صدور اجرائیه و فروش مبیع شرطی را بنماید، نه اینکه بتواند مستقلاً ملک را به نام خود ثبت نماید.
با سلام و احترام در مورد شروطی که در قراردادها گذاشته می شود چند نکته ضروری می باشد نکته اول اینکه شرطی که بین طرفین توافق می شود باید صریح و شفاف باشد یعنی این شرط، مجهول نباشد. در مورد شروط قراردادی، شرط باید دارای غایت و انتها باشد یعنی دارای مدت باشد و شرطی که در آن مدت تعیین نشده باشد شرطی باطل است همچنین اگر شرط شود که پدر بگوید من خانه خودم را به فرزندم فروختم در قبال اینکه فرزندم هر مبلغی که صلاح بداند به من پرداخت کند، این شرط یک شرط مجهول بوده که به اصطلاح به آن شرطی گویند که جهل به عوضین ایجاد می کند و شرطی که موجب جهل به عوضین شود، یعنی اینکه فروشنده بگوید من یک خانه ای را به تو فروختم و خریدار هم بگوید من به قیمتی که خود می دانم از تو خریدم در اینجا هم شرط باطل است و هم عقد باطل است .
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۲۶ | ۲۰:۱۴:۳۰
با سلام احتراما طرفین در قرارداد طبق قانون می توانند هر شرطی ک خااف مقتضیات ذات عقد نباشد را درج نمایند و بلااشکال می باشد
در جست و جوی روزانه در فضای مجازی با پیج شما آشنا شدم و تبلیغاتتون منو مجاب کرد که وارد سایت بشم
خواستم از اطلاعات مفید و کاربردی که زحمت تهیه و انتشار را متحمل میشید تشکر کنم
ای کاش چند سال قبل و پیش از امضای قراردادم با شما آشنا شده بودم
موفق باشید
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۲۶ | ۱۸:۵۳:۷
با سلام شرط اول و دوم چون برخلاف قانون و مقتضای ذات بیع و موجب جهل به عوضین نمیشود صحیح است
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۲۶ | ۱۶:۴۸:۴۳
سلام و عرض ادب
طبق قانون مدنی قراردادن شرط همانطور که در ماده ۴۱قانون مدنی بیان شده عمری حق انتفاعی که از جانب مالک برای شخص در نظر گرفته شود به صورت عمر شخص ثالث،عمر منتفع،عمر خود
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۲۶ | ۱۴:۳۳:۵۹
مطابق با ماده 10 قانون مدنی قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده اند در صورتی که مخالف با صریح قانون نباشد نافذ است .
در خصوص سوال بالا با توجه به اینکه طرفین قرارداد عالما و عامدا این قرارداد را منعقد نموده و شرط مذکور نیز در قالب ماده 410قانون مدنی معنا گرفته و با اشاره به این ماده که عمری را حق انتفاعی که به موجب آن عقدی از طرف مالک برای شخص به مدت عمر منتفع یا شخص ثالث یا خود براقر میکند ذکر کرده است نتیجتا ایراد قانونی در عقد فوق الذکر وجود نداسته و اما در خصوص شرط ذکر ظده در عقد نیز با توجه به تخلف طرف مقابل در ایفای تعهد پرداخت ماهیانه با استناد به خیار تخلف از شرط امکان فسخ معامله وجود دارد .
حق انتفاع و همچنین شرط مذکور از موارد صحت این عقد می باشد و هیچگونه مشکل و موردی ندارد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۲۶ | ۱۳:۱:۱۸
سلام..مسئله فوق درقالب عقد بیع بوده وفقط شرط مذکور به صورت عمری بوده باعنایت به ماده ۱۰ ق.م.و از لحاظ این که شرط مذکور از موارد مبطل غیر مبطل حساب نمی شود..بنابراین شرط مذکور صحیح می باشد..درخصوص قسمت دوم سوال ..با عنایت به این که برای موارد تخلف ضمانت اجرایی قرار داده شده .شرط مذکور هم صحیح می باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۲۶ | ۱۲:۲۷:۵۴
با توجه به ماده ۴۱ قانون مدنی، قرار دادن شرط مذکور که همان حق انتفاع عمری است دارای پایگاه قانونی بوده و درست است و مغایرتی با موازین قانونی ندارد و در خصوص پرسش دوم نیز موضوع از مصادیق خیار تخلف از شرط مقرر در ماده ۴۴۴ قانون مدنی بوده و فاقد اشکال میباشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۲۶ | ۱۱:۵۹:۱
هر شرطی که مخالف با قوانین آمره نباشد و همچنین مخالف مقتضای ذات عقد نباشد صحیح و لازم الاجراست.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۲۶ | ۱۱:۱۷:۳۴
با سلام
توجه به ماده ۴۱ قانون مدنی، قرار دادن شرط مذکور که همان حق انتفاع عمری است دارای پایگاه قانونی بوده و درست است و مغایرتی با موازین قانونی ندارد و در خصوص پرسش دوم نیز موضوع از مصادیق خیار تخلف از شرط مقرر در ماده ۴۴۴ قانون مدنی بوده و فاقد اشکال میباشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۲۶ | ۱۰:۵۳:۴۱
سلام و عرض ادب
بیع شرط در اصطلاح علم حقوق بیعی است که در آن شرط میشود هرگاه فروشنده در مدت معین تمام یا قسمتی از ثمن را به خریدار مسترد نماید حق فسخ معامله را نسبت به تمام یا قسمتی از مبیع داشته باشد. البته هرگاه به اینکه برای فسخ، تمام ثمن باید داده شود یا بخشی از آن اشاره نشده باشد خیار فسخ تنها با دادن تمام ثمن قابل اِعمال خواهد بود. بازگشت مبیع به مالکیت فروشنده در صورتی است که فروشنده به شرایطی که بین او و مشتری برای پس دادن مبیع مقرر شده است عمل نماید و در غیر این صورت بیع قطعی شده و مالکیت مشتری بر مبیع ثابت میشود.
ویژگی شرط خیار (شرط نمودن وجود اختیار فسخ و برهم زدن معامله.) در بیع شرط این است که خیار برای فروشنده شرط میشود و استفاده از خیار مشروط به پرداخت ثمن توسط فروشنده در مدت معین است.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۲۶ | ۹:۲۹:۲۹
نقضای مدت عقد یعنی فوت کسی که زمان حق عمری بر اساس عمر او تعیین شده است. این شخص می تواند خود مالک، منتفع یا حتی شخص ثالثی غیر از این دو باشد.تلف شدن مال موضوع حق عمری انتقال عین مال موضوع حق عمری به منتفع
نظر شما در مورد این مطلب