دعوی اثبات مالکیت منافع به دلیل فقدان نص قانونی در تجویز چنین خواستهای مسموع نیست.
اجاره – اثبات مالکیت منافع – قابلیت استماع دعوا
دادنامه: 9209970270401038 مورخ: 04/09/1392
رأی دادگاه
در خصوص دعوی 1- الف.ع فرزند ی. 2-ع.ر. فرزند م.به وکالت از گ.م. به طرفیت وراث مرحوم ع.ش. 1-م. 2-ح. 3- ط.همگی ش. 4- تولیت موقوفه م. 5- ح.م. 6- ط.ب. به خواسته الزام به تنظیم سند رسمی اجاره و اثبات مالکیت منافع یک قطعه زمین به مساحت 500 مترمربع از اراضی موقوفه م. و احذ کلیه خسارات دادرسی حقالوکالیه وکیل مقوم به 51،000،000 ریال مستنداً به مدارک پیوست که پس از طی تشریفات و ضوابط قانونی پرونده به این شعبه ارجاع و سپس به کلاسه فوق به ثبت رسیده است نظر به اینکه حسب مداقه در اوراق و محتویات پرونده معلوم و مبرهن میگردد که اساساً شاکله مدارک ابرازی و کلای خواهان ناظر به مدرکیه مورخ 17/7/56 است که متأسفانه علیرغم درج عبارت اثر انگشت ع.ش. به نظر میرسد که فاقد اثر انگست و برگه مذکور در قسمت مبحوثعنه سفید رؤیت میگردد از طرفی موقوفه با تقدیم لایحهای ثبت شده به شماره 188-1/2/92 عیناً چنین اشعار میدارد. موقوفه مالک تمامی پلاک 5 اصلی بخش 12 تهران میباشد و هر گونه تصرف مادی یا حقوقی در ملک موقوفه مستلزم اذن متولی میباشد که در مانحن فیه چنین اذنی اعطاء نشده است و چنین تصرفاتی مستلزم ضمان میباشد با این وصف انتقال صورت گرفته بدون اذن موقوفه و موضوع مشمول معاملات فصولی میباشد لهذا با وصف مراتب فوق دادگاه دعوی اقامه شده از سوی وکلای خواهان را محمول بر صحت و اصالت تشخیص نداده در نتیجه به ردّ آن اظهارنظر مینماید رأی صادره ظرف بیست روز قابل تجدیدنظر میباشد.
رئیس شعبه 8 دادگاه عمومی حقوقی تهران – میردیلمی
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظرخواهی گ.م. به طرفیت 1-م.ش. 2-ح.ش. 3-ط.ش. 4- تولیت موقوفه م. 5- ح.م. 6- ظ.ب. نسبت به دادنامه شماره 133 مورخ 25/3/1392 صادره از شعبه محترم 8 دادگاه عمومی (حقوقی) تهران که به موجب آن حکم به ردّ دعوی اولیه تجدیدنظرخواه به خواسته الزام تجدیدنظر خواندگان به تنظیم سند رسمی اجاره نسبت به یک قطعه زمین موقوفه به پلاک ثبتی 5 اصلی بخش 12 تهران و اثبات مالکیت منافع صادر شد. اولاً – راجع به خواسته اثبات مالکیت منافع به لحاظ فقدان نص قانونی در تجویز چنین خواستهای و مسموع نبودن دعوی به استناد ماده 351 قانون آیین دادرسی مدنی در این بخش با اصلاح حکم تجدیدنظ خواسته به قرار ردّ دعوی رأی تجدیدنظر خواسته در نتیجه تأیید میشود. ثانیاً در بخش مربوط به الزام به تنظیم سند رسمی با توجه به فقدان اذن و اجازه موقوفه در انتقال منافع به تجدیدنظرخواه دادگاه با بررسی و مداقه در محتویات پرونده نظر به اینکه تجدیدنظرخواه دلیل قانونی در جهت نقض دادنامه ارائه نداده و حکم صادره وفق موازین قانونی و اصول حقوقی صادر گردیده است. مستنداً به ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی ضمن ردّ تجدیدنظرخواهی دادنامه معترض عنه عیناً تأیید میگردد. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 59 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه موسوی – افتخار
نمونه آرای قضایی در دادگاه های تجدید نظر درمورد اجاره
"در جدول زیر چارت های اقتصادی ویژه شرایط کرونا برای ملاقات تلفنی با وکیل در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است تا به جای مراجعه به وکیل با او تماس بگیرید و به علت کرونا از احقاق حقوق خود باز نمانید"
درخواست مشاوره حقوقی (خط ویژه شش رقمی) | ۰۲۱-۴۷۶۲۵۹۰۰ |
---|---|
برای اتصال به درگاه پرداخت آنلاین و دریافت ارزان ترین مشاوره تلفنی فوری و 24 ساعته با سرشناس ترین وکلای متخصص در ایران، تصویرک زیر را لمس نمایید.
|
|
چارت های اقتصادیِ هزینه ی مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری |
|
مدت زمان مشاوره حقوقی | اجرت (تومان) |
۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 15.000 هزار تومان |
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 25.000 هزار تومان |
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 35.000 هزار تومان |
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 45.000 هزار تومان |
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 60.000 هزار تومان |
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل | 100.000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین و رزرو مشاوره حقوقی تلفنی فوری | |
*توجه* لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از 5 دقیقه با شما تماس بگیرد.
|
|
روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه به خط شما تماس حاصل می کند. |
|
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان کلیک کنید |
موعد تنظیم سند رسمی ملک موضوع قرارداد اجاره به شرط تملیک
در قراردادهای اجاره به شرط تملیک تا پیش از پرداخت کامل اقساط مالالاجاره و تسویه آن، امکان تملیک و تنظیم سند رسمی ملک موضوع قرارداد وجود ندارد.
اجاره – اجاره به شرط تملیک – انجام تعهد – تنظیم سند رسمی- تسویه اقساط
دادنامه: 9209970220700688 مورخ: 03/09/1392
رأی دادگاه
مورد دادخواست تقدیمی خواهان خانم ف.ف. به طرفیت خواندگان 1- ر.خ. 2- شرکت ساختمانی م. 3- شرکت تعاونی مسکن ف. 4- د. به خواسته الزام به ایفاء تعهد، اخذ پایان کار و صورتمجلس تفکیکی و رفع کلیه موانع قانونی و سپس تنظیم سند رسمی پلاکهای ثبتی 29و28و51و65و79 فرعی از 52 اصلی قطعه 59 واقع در بخش 12 تهران به انضمام خسارات ناشی از تأخیر انجام تعهد و خسارات دادرسی دادگاه با عنایت به اینکه مستندات ابرازی خواهان دلالت بر انتقال یک واحد آپارتمان به مساحت تقریبی یک صد متر مربع واقع در طبقه اول شماره 1 بلوک E به ایادی واسطه از ناحیه مالک (خوانده ردیف چهارم) به خواهان دارد و اینکه خواندگان با تقدیم لوایح جداگانه اصل انتقال مالکیت را قبول داشتهاند و دفاع موجهی در قبال عدم ایفاء تعهدات قراردادی و قانونی خود راجع به تنظیم سند به نام منتقلالیه ننمودهاند و نظر به اینکه اداره ثبت اسناد و املاک اسلامشهر طی شماره 23607-21/5/92 ملک مورد دعوی را تحت مالکیت اداره کل زمین شهری اعلام کرده است لذا دعوی خواهان را ثابت تشخیص و به استناد مواد 10و219و220 قانون مدنی و مواد 515و519 قانون آیین دادرسی مدنی دادگاههای عمومی و انقلاب حکم بر محکومیت خواندگان به ایفاء تعهدات قراردادی مبنی بر رفع موانع و تهیه مقدمات تنظیم سند مالکیت آپارتمان مورد معامله سپس تنظیم سند بنام خواهان نیز پرداخت هزنیه دادرسی مربوط در حق خواهان صادر و اعلام مینماید و راجع به مطالبه خسارت تأخیر در انجام تعهد با توجه به اینکه خسارتی در این مورد متصور نیست و خواهان دلیلی که مثبت ادععای خود باشد ارائه نداده است مستنداً به ماده 1257 قانون مدنی حکم بر بی حقی وی را صادر و اعلام مینماید این رأی حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است.
رئیس شعبه 6 دادگاه عمومی حقوقی اسلامشهر – حسنزاده
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظرخواهی شرکت ساختمانی م. (سهامی خاص) به مدیریت آقای م.الف. به طرفیت تجدیدنظر خوانده خانم ف. نسبت به دادنامه شماره 9200653 مورخه 30/5/92 شعبه ششم دادگاه عمومی حقوقی اسلامشره که به موجب آن و با توجه به صورت جلسه و تصمیم رفع ابهام مورخه 28/9/92 آن دادگاه حکم به الزام تجدیدنظرخواه به معرفی به ش. و تأیید رابطه قراردادی و ذینفع بودن تجدیدنظر خوانده و الزام تجدیدنظرخواه به اخذ گواهی پایان کار ساختمانی و صورت مجلس تفکیکی نسبت به یک واحد مسکونی آپارتمانی احداثی در قطعه 59 تفکیکی از پلاکهای 51،29،28،79 فرعی از پلاک ثبتی 52 اصل بخش 12 ثبتی تهران واقع اسلامشهر، شهرک قائمیه انتهای کوچه – مجتمع – طبقه – واحد شماره – دادگاه با در نظر گرفتن این موضوع که مبنای رابطه قراردادی تجدیدنظرخواه مبتنی بر قرارداد اجاره به شرط تملیک بوده و در قرارداد اجاره به شرط تملیک بیع مستقل نیست بلکه تملیک به صورت مشروط میباشد که تعلیق تملیک به پرداخت تمامی اجارهبها تعیین شده به نحو شرط ضمن قرارداد میباشد و در مانحنفیه حسب بند 7-5 قرارداد تحقق شرط مستلزم ایفاء تعهدات تجدیدنظر خوانده براساس مفاد قرارداد بوده و هر چند در ماده 4 قرارداد برای تأمین مبلغ پنجاه میلیون ریال قسمتی از مالالاجاره از طریق تسهیلات بانکی مدت تعیین نگردیده و تجدیدنظرخواه نیز دلیلی ارائه ننموده که دلالت بر اعلام این موضوع به تجدیدنظر خوانده داشته باشد که تأمین مبلغ مذکور از طریق تسهیلات بانکی میسر نشده و امکانپذیر نمیباشد تا بر مبنای آن تجدیدنظر خوانده به تکلیف خود مبنی بر ایفاء تعهد وفق تبصره یک ماده 4 قرارداد واقف گردد لیکن این موضوع اساس تعهد تجدیدنظر خوانده که شرط تملیک بوده را ساقط نمینماید و بدیهی است تا زمانی که تجدیدنظر خوانده به تعهد خود عمل ننموده الزامات قراردادی برای تجدیدنظرخواه ایجاد نمیگردد که اظهارنامه ارسالی تجدیدنظر خوانده که در آن تأدیه مبلغ پنجاه میلیون ریال موکول به تنظیم سند رسمی انتقال شده دلالت بر عدم ایفاء تعهد از ناحیه تجدیدنظر خوانده در این خصوص را داشته و توجیه نمودن عدم پرداخت بر مبنای عرف مؤثر در موضوع نمیباشد زیرا عرف اولاً با در نظر گرفتن ماهیت قرارداد ثانیاً عدم تصریح در قرارداد حاکم میباشد که در مانحنفیه عرف حاکم بر قراردادهای اجاره به شرط تملیک تسویه مالالاجاره تعیین شده میباشد. مضافاً اینکه در بند 7-5 قرارداد در این خصوص تصریح وجود داشته لهذا بنا بر مراتب مذکور و عدم قابلیت استماع دعوی نخستین تجدیدنظر خوانده در وضعیت فعلی دادنامه تجدینظر خواسته در خور نقض میباشد مستنداً به ماده 358 قانون آیین دادرسی مدنی ضمن نقض دادنامه تجدیدنظر خواسته قرار ردّ دعوی نخستین تجدیدنظر خوانده را صادر و اعلام میدارد رأی صادره قطعی میباشد.
رئیس شعبه 7 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه کوهکن – شریعت
وضعیت قرارداد اجاره مشمول قانون روابط مؤجر و مستأجر 1356 پس از فوت طرفین
روابط قراردادی در قراردادهای اجاره مشمول قانون روابط موجر و مستأجر سال 1356 با فوت طرفین و علیرغم زوال رضایت و اذن ورثه موجر به ادامه تصرفات استیجاری ورثه مستأجر، قطع نمیگردد مگر در صورت ارتکاب یکی از تخلفها یا پیش آمدن یکی از موارد جواز تحلیه مندرج در قانون مزبور.
اجاره – قانون روابط موجر و مستأجر 1356- تخلیه عین مستأجره
دادنامه: 9209970001001306 مورخ: 30/9/1392
رأی دادگاه
در خصوص دعوی خانمها م-پ-ف-ف. همگی ک. با وکالت آقای الف.الف. به طرفیت خانمها م-ر-ز. هر سه گ. و س.ف. به خواسته خلع ید از پلاک ثبتی 258 و 246 و مطالبه اجرتالمثل وکیل خواهانها توضیح داده مورث خواندگان مستأجر پلاکهای مورد دعوی بوده و در حال حاضر پلاکهای مورد دعوی در تصرف خواندگان میباشد که خواندگان حاضر به خلع ید از پلاکهای مورد دعوی نمیباشند نظر به اینکه برابر اقرار وکیل خواهانها و اعلام خواندگان تصرفات خواندگان عدوانی نبوده بلکه به عنوان اجاره پلاکهای مورد دعوی را تصرف نمودهاند و دعوی خلع ید فرع بر تصرف غاصبانه میباشد از این رو دادگاه دعوی خواهانها را غیر ثابت تشخیص و مستنداً به ماده 197 قانون آیین دادرسی مدنی حکم به بطلان دعوی خواهانها صادر و اعلام مینماید. رأی صادره حضوری و ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران میباشد.
رئیس شعبه 189 دادگاه عمومی حقوقی تهران – بهلولی
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقایان و خانمها 1.م. 2.پ. 3.ف. 4.ف همگی گ. با وکالت آقای الف.الف. به طرفیت آقایان و خانمها 1.م. 2.ر. 3.ز. همگی گ. نسبت به دادنامه شماره 693- 16/6/92 موضوع پرونده کلاسه بایگانی 920505 شعبه 189 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن حکم به بطلان دعوی نخستین به خواسه خلع ید و مطالبه اجرتالمثل از مغازه به پلاک ثبتی 258و246 (7 فرعی از 1677 اصلی بخش 10 تهران) با وصف مقید در دادنامه موصوف صادر شده است با توجه به محتویات پرونده چون در این مرحله از رسیدگی اعتراض مدلل و مؤثری که گسیختن دادنامه تجدیدنظر خواسته را ایجاب نماید. مطرح نگردیده و تجدیدنظرخواهی با جهات مندرج درماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی انطباق نداشته به اضافه اینکه حسب سند رسمی اجاره ابرازشده خواهانها روابط حاکم بر طرفین دعوا رابطه استیجاری مشمول قانون روابط موجر و مستأجر سال 1356 میباشد که مبتنی بر ادامه روابط فی مابین بوده و با فوت طرفین عقد اجاره نیز علیرغم زوال رضایت و اذن ورثه موجر و ادامه تصرفات استیجای ورثه مستأجر این روابط قطع نمیگردد مگر به موجب تخلفات و یا جوازات مندرج در قانون مرقوم با رعایت شرایط آن بنابراین موضوع منصرف از تصرفات غاصبانه بوده و از این روی به اسنتاد به ماده 358 از همان قانون ضمن ردّ تجدیدنظرخواهی مطروح دادنامه تجدیدنظر خواسته تأیید میگردد. این رأی قطعی است.
مستشاران شعبه 50 دادگاه تجدیدنظر استان تهران فلکی – کرمی
دعوی تخلیه مورد اجاره به دلیل انتقال به غیر
الف- صرف صدور جواز کسب به نام فرد دیگری که مباشر مستأجر در اداره مغازه است. انتقال به غیر تلقی نمیشود که بتوان براساس آن تخلیه مستأجر را از دادگاه درخواست کرد.
اجاره – تخلیه عین مستأجره – جواز کسب – تغییر شغل
ب- اگر در قرارداد اجاره شغل مشخصی از سوی موجر برای اشتغال مستأجر تغیین نشده باشد، تقاضای تخلیه عین مستأجره به علّت تغییر شغل موضوعیت ندارد.
اجاره- قانون روابط موجر و مستأجر 1356- تخلیه عین مستأجره – انتقال به غیر – تغییر شغل
دادنامه: 9209970222901055 مورخ: 11/09/1392
رأی دادگاه
در خصوص دعوی آقای م.م. (متولی موقوفه) با وکالت خانم س.ب. به طرفیت آقای م.ح. به خواسته صدور حکم تخلیه نسبت به مورد اجاره به نشانی سهروردی شمالی روبروی – شماره – و صدور حکم به پرداخت خسارات دادرسی وکیل خواهان توضیح داده است مستأجر یکی از مغازههای موقوفه واقع در آدرسی فوق آقای م.ح. میباشد. خوانده پس از پرداخت حق سرفقلی به صاحبان سرفقلی و اخذ رضایت متولی موقوفه (موجر) نسبت به انتفال سرقفلی به شخص دیگر و تغییر شغل از میوهفروشی به ذرت مکزیکی اقدام نموده است صرفنظر از اینکه خواهان خواسته خود را منجر ننموده است آیا خواسته به علّت انتقال به غیر میباشد یا تغییر شغل چرا که هر یک آثار حقوقی متفاوتی را دارد ولکن در مانحنفیه در خصوص خواسته خواهان مبنی بر انتقال به غیر با توجه به اینکه وکیل خواهان هیچپونه دلیل و مدرک مستندی مبنی بر اثبات نقلوانتقال مغازه متنازغ فیه به این دادگاه ارائه ننموده است و آقای م.ج. صاحب سرقفلی نیز منکر هر گونه نقلوانتقال شده است و اعلام داشته از جواز مغازه به علّت اینکه برادرزادهام مباشر اینجانب میباشد بنام ایاشن صادر شده است و توجهاً به اینکه صدور جواز کسب نمیتواند به تنهایی دلیل مالکیت و انتقال باشد فلذا این دلیل محکوم به رداست و در خصوص خواسته خواهان به علّت تغییر شغل نیز نظر به اینکه در تنفیذ و رضایت انتقال حقوق سرقفلی از آقای ع.الف. به آقای م.ح. توسط آقای م.م. (متولی موقوفه) در تاریخ 1/5/88 مضبوط در پرونده به هیچ عنوان به شغل خاصی اشاره نشده است و به نظر این دادگاه تغییر کاربری کسب مغازه از میوهفروشی لوکس به فروش ذرت مکزیکی عرفاً به حدی نیست که منافع موجر را در خصوص استحکام بنا یا تغییر وضعیت آن به خطر اندازد و بتوان به موجب آن از حق تخلیه مندرج د رقانون روابط موجر و مستأجر استفاده کرد و به عبارت دیگر تغییر شغل مستوجب تخیه وفق بند 7 ماده 14 قانون روابط موجر و مستأجر 56 باید برخلاف اراده اولیه طرفین باشد حال آنکه صرفنظر از آنکه از تنفیذ انتقال حقوق سرقفلی موصوف هیچگونه اشارهای به نوع شغل نشده و در بند 7 ماده مذکور تغییر شغل به شغل عرفاً مشابه مجاز شمرده شده است و شغل جدید عرفاً مخالف شغل سابق نیست تا بتوان ادعای خواهان را به موجب آن ثابت نمود و شغل حاضر نیز از ناحیه شهرداری از مشاغل مزاحم تلقی نشده است فلذا مستنداً به مواد 1257 و 1321 قانون مدنی و ماده 94 قانون آیین دادرسی دعوی مطروحه را غیر ثابت تشخیص حکم به ردّ دعوی خواهان صادر و اعلام مینماید رأی صادره حضوری ظرف مهلت 20 روز قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران میباشد.
دادرس شعبه 39 دادگاه حقوقی تهران – منصوری
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظرخواهی م.م. با وکالت س.ب. به طرفیت م.ح. نسبت به دادنامه شماره 287 مورخه 15/4/92 صادره از شعبه 39 دادگاه عمومی تهران که به موجب آن حکم به ردّ دعوی تخلیه مغازه صادر گردیده است نظر به اینکه دادنامه تجدیدنظر خواسته با توجه به محتویات پرونده مطابق مقررات قانونی صادر گردیده است و ادعای تجدیدنظرخواه قابل انطباق با شقوق ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی مصوب سال 1379 نمیباشد لذا اعتراض نامبرده غیرموجه تشخیص و به استناد ماده 358 قانون مذکور ضمن ردّ اعتراض دادنامه تجدیدنظر خواسته تأیید میگردد. رأی صادره قطعی است.
رئیس شعبه 29 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه حسینی – احمدی
دعوی تخلیه عین مستأجره به دلیل تغییر شغل
تعطیل شدن محل کسب به سبب مزاحمت شغل موردنظر و یا ممانعت شهرداری ،به منزله تغییر شغل و تخلف موجب ایجاد حق تخلیه برای موجر نیست.
اجاره – قانون روابط موجر و مستأجر 1356 – تخلیه – تغییر شغل – تعطیلی محل کسب
مستندات: ماده 14 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356
دادنامه، 9209970270401127 مورخ: 19/09/1392
رأی دادگاه
در خصوص دعوی خواهان (ستاد اجرایی فرمان حضرت امام – رهـ با وکالت آقای م.ج) به طرفیت خوانده (ع.ک. با وکالت آقای ع.م) دایر بر صدور حکم تخلیه یک واحد سالن با محوطه آن جزء پلاک ثبتی 1638 بخش 10 تهران – واقع در ...، اولاً : نظر به اینکه با توجه به مدارک پیوست دادخواست تقدیمی سمت خواهان محرز است، بنابراین ایراد وکیل خواهان از این حیث مردود اعلام میگردد، ثانیاً: نظر به اینکه تأمین دلیل استنادی خواهان هیچگونه دلالتی بر تغییر شغل ندارد، بلکه به لحاظ ممانعت شهرداری و قطع برق سه فاز مورد اجاره ارائه شغل متعین (پرس کاری) با دشواری مواجه شده است، وانگهی تعطیلی محل فعالیت کسبی و متروک شدن آن، تغییر شغل محسوب نمیشود، بنابراین دعوی خواهان غیرموجه تشخیص و محکوم به بطلان میشود. رأی صادره ظرف 20 روز تجدیدنظر پذیر است.
رئیس شعبه 17 دادگاه عمومی حقوقی تهران – شیرزاد
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظرخواهی سناد اجرایی فرمان حضرت امام با وکالت م.ج. به طرفیت ع.ک. یا وکالت ع.م. نسبت به دادنامه شماره 299 مورخ 20/3/1392 صادره از شعبه محترم 17 دادگاه عمومی (حقوقی) تهارن که به موجب آن حکم به بطلان دعوی تجدیدنظرخواه به خواسته تخلیه عین مستأجره یک واحد سالن جزء پلاک ثبتی 1638 بخش 10 تهران به جهت تغییر شغل صادر شده است، قطع نظر از آنکه اذعان وکیل تجدیدنظرخواه به وجود کالا در سالن و بهرهبرداری از آن و صدور برگهای عوارض از سوی شهرداری پرتناقص با ادعای متروکه شدن و تعطیل محل کسب است، اساساً تعطیل شدن محل کسب به سبب مزاحم تلقی شدن شغل موردنظر و یا ممانعت شهرداری به متولیه تصفیه شغل و تخلف مقرر در بند 7 ماده 14 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356 نمیباشد بنابراین دادگاه با بررسی و مداقه در محتویات پرونده نظر به اینکه تجدیدنظرخواه دلیل قانونی در جهت نقض دادنامه ارائه نداده و حکم صادره وفق موازین قانونی و اصول حقوقی صادر گردیده است مستنداً به ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی ضمن ردّ تجدیدنظرخواهی دادنامه معترض عنه عیناً تأیید میگردد. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 59 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه موسوی – افتخار
دعوی تخلیه عین مستأجره به لحاظ تعدی و تفریط
افزایش متراژ در عین مستأجره از مصادیق بارز تعدی مستأجر محسوب میگردد لیکن اگر هیچ گونه تعرضی از سوی موجر به این اقدام نشود. این سکوت به نوعی حاکی از رضایت او در جهت اقدام مستأجر است.
اجاره – قانون روابط موجر و مستأجر 1356 – تخلیه – تعدی و تفریط – اماره قضایی
دادنامه: 9209970221801256 مورخ: 11/09/1392
رأی دادگاه
در خصوص دعوای آقایان و خانمها 1-م. 2-مّ. 3-ب 4-م. همگی م. با وکالت آقای ف.س. به طرفیت آقای م.الف. به خواسته صدور حکم بر محکومیت خوانده به تخیله مغازه نیم بابی واقع در پلاک 9 فرعی از 2042 اصلی خبش 10 تهران به لحاظ تعدی و تفریط خوانده نسبت به عین مستأجره به انضمام هزینه دادسی و خسارت تأخیر تأدیه بدین توضیح که وکیل خواهانها بیان داشته حسب اجارهنامه رسمی شماره 2171 مروخ 29/10/44 تنظیمی در دفترخانه ... تهران یک باب خانه و یک مغازه نیم بابی به مساحت 2 مترمربع از سوی مورث موکلین به خوانده اجاره داده شده است و لکن خوانده به لحاظ در اختیار داشتن خانه استیجاری جنب مغازه مذکور اقدام به تخریب خودسرانه و بدون اذن و اجازه مالک نسبت به مغازه استیجاری نموده و با برداشتن دیوار مغازه مساحت آن را از دو متر به حدود 9 متر افزایش میدهد خانم م.ص. در جریان دادرسی از خوانده اعلام وکالت نموده و در مقام دفاع بیان داشته که موکلش پس از یک سال از تاریخ تنظیم اجارهنامه فوقالذکر با مورث خواهانها (موجر وقت) توافق نمودهاند مغازه مورد اجاره از 2 متر به حدود شش متر توسعه داده است و در آن زمان اجاره بهاء را نیز دو برابر نموده و بیش از 45 سال است که مورد اجاره بر همین وضعیت میباشد و موجر ملکی نیز تا زمان حیات (سال 1369) اعتراض نداشته و اجاره بهاأ دریافت مینموده است دادگاه با توجه به اوراق و محتویات پرونده مدارک و مستندات ابرازی خواهان و پاسخ استعلام ثبتی مندرج در پرونده با احراز رابطه استیجاری بین طرفین و با عنایت به اظهارات شهود در تحقیق و معاینه محلی که توسط دادگاه انجام گرفته، استنباط میشود که سالهاست مغازه مورد اجاره با متراژ فعلی میباشد و کارشناس منتخب دادگاه نیز تشخیص زمان توسعه مغازه مورد اجاره را میسر ندانسته است و عدم تعرض مورث خواهانها به این مسئله نیز مؤید دفاعیات وکیل خوانده مبنی بر توافق طرفین در خصوص توسعه مغازه مورد اجاره میباشد بنابراین به لحاظ عدم احراز تعدی و تفریط توسط خوانده دادگاه دعوی خواهان را وارد ندانسته و حکم به بطلان دعوای مطروحه صادر و اعلام مینماید رأی صادره حضوری ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان میباشد.
رئیس شعبه 10 دادگاه عمومی حقوقی تهران – محمودزاده
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقایان و خانمها م.ب.م.م شهرت هنگی م. با وکالت آقای ف.س. به طرفیت آقای م.الف. با وکالت خانم م.ص. نسبت به دادنامه شماره 9209970227000550 مورخ 17/6/1392 صادره از شعبه دهم دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن حکم به بطلان دعوی تجدیدنظرخواهان به خواسته تخلیه نیم بابی مغازه واقع در پلاک 9 فرعی از 2042 اصلی بخش 10 تهران به لحاظ تعدی و تفریط و هزینه دادرسی و خسارت تأخیر تأدیه اصدار گردیده است مالاً موافق قانون و مقررات موضوعه بوده و اعتراش به شرح لایحه اعتراضیه وارد و متضمن جهت موجه در نقض آن نمیباشد زیرا که اولاً هر چند افزایش متراژ در عین مستأجره از مصادیف بارز تعدی مستأجر محسوب میگردد لیکن این اقدام در زمانی صورت پذیرفته که مالکیت تجدیدنظرخواهان در ملک مختلففیه استقرار نیافته بوده و زمان حدوث آن در زمان حاکمیت مورث خواهانها واقع گردیده (تجدیدنظرخواهان زمان دقیق آن را اعلام ننمودهاند) که در آن زمان هیچگونه تعرضی از ناحیه موجرین وقت به این اقدام نشده است و سکوت آن به نوعی حاکی از رضایت آنان در جهت اقدام مستأجر بوده است از این رو تجدیدنظرخواه در این مرحله از رسیدگی دلیل یا مدرک قانعکننده و محکمهپسندی که با شقوق ماده 348 از قانون آیین دادرسی مدنی مطابقت داشته باشد. ارائه و ابراز ننموده لذا دادگاه ادعای تجدیدنظرخواه را وارد و محمول بر صحت تشخیص نداده دادنامه مورد اعتراض منطبق با مقررات و اصول دادرسی میداند و مستنداً به قسمت آخر ماده 358 از قانون مرقوم ضمن ردّ درخواست تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظر خواسته را عیناً تأیید مینماید. رأی صادره قطعی است.
رئیس شعبه 18 دادگاه تجدیدنظر استان
نظر شما در مورد این مطلب