مدت عده، زمان معینی است که باید سپری شود پیش از آنکه بیوه زن مسلمان، یا زن مطلقه بتواند به صورت قانونی ازدواج مجدد داشته باشد. یکی از شروط قانونی ازدواج این است که در صورت تکمیل نشدن دوره عده میتواند منجر به الغای هرگونه ازدواج دوباره شود. همسر آینده مسئول است تا از وضعیت مشمولیت ازدواج شریک زندگی آینده شان و دارا بودن تمام شرایط آگاه شود.
"در جدول زیر چارت های اقتصادی ویژه شرایط کرونا برای ملاقات تلفنی با وکیل در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است تا به جای مراجعه به وکیل با او تماس بگیرید و به علت کرونا از احقاق حقوق خود باز نمانید"
درخواست مشاوره حقوقی (خط ویژه شش رقمی) | ۰۲۱-۴۷۶۲۵۹۰۰ |
---|---|
برای اتصال به درگاه پرداخت آنلاین و دریافت ارزان ترین مشاوره تلفنی فوری و 24 ساعته با سرشناس ترین وکلای متخصص در ایران، تصویرک زیر را لمس نمایید.
|
|
چارت های اقتصادیِ هزینه ی مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری |
|
مدت زمان مشاوره حقوقی | اجرت (تومان) |
۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 15.000 هزار تومان |
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 25.000 هزار تومان |
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 35.000 هزار تومان |
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 45.000 هزار تومان |
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 60.000 هزار تومان |
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل | 100.000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین و رزرو مشاوره حقوقی تلفنی فوری | |
*توجه* لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از 5 دقیقه با شما تماس بگیرد.
|
|
روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه به خط شما تماس حاصل می کند. |
|
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان کلیک کنید |
عده چیست؟
مطالعات انجام شده بر روی قرآن و سنت هایی که از پیامبر اسلام (ص) از احادیث باقی مانده است، نشان میدهد که بر معانی و مفاهیم حقوق الهی تاکید بسیاری شده است. یکی از مسائلی که اگر جلسه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری داشته باشید ممکن است با آن برخورد کنید، مفهوم مدت عده یا همان ایام حیض است. این موضوع اذهان عمومی را از مدتها پیش درگیر کرده است. در این مطالعات سعی بر آن است که جزییات در مورد ماهیت عده، انواع متفاوت و فلسفه آن با توجه به تحلیل تفسیری، فقهی و از منبع احادیث با دقت توسط مشاوره حقوقی آنلاین شرح داده شود. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره تضمینی با وکیل حرفه ای با وکیل تل در ارتباط باشید.
در اسلام، عده (ایام حیض) دوره ای است که زن نباید پس از مرگ شوهرش ازدواج کند؛ یا زن پس از جدایی شوهر و گرفتن طلاق نباید ازدواج کند؛ یا هنگامی که از زمان باقیمانده از ازدواج موقت معاف میشود( مثلا عقد موقت شش ماهه بوده ولی به دلایلی ازدواج سه ماه پایدار بوده است)، نمی تواند با مرد دیگری ازدواج کند. اسلام مدت عده را به منظور بازسازی و بازگشت و فرصتی مناسب برای باز اندیشیدن در مورد رابطه لحاظ کرده است. عده به قصد اطمینان یافتن از پدر فرزندی که پس از پایان عقد ازدواج به دنیا می آید، طراحی شده است. استدلال ها و دلایل مربوط به قوانین، دلایل کاملی نیستند؛ در واقع اغلب قوانین از اسرار و خرد تشکیل شده اند؛ همانگونه که قواعد اسلامی بسیاری وجود دارند که به طور کلی توضیح اصول عقاید و درونمایه آن برای بشر پنهان مانده است.
مشاوره حقوقی درمورد مدت عده
مدت عده در انواع طلاق
حین مدت عده، چه عده طلاق و عده مرگ، زن اجازه یا به عبارتی حق ازدواج مجدد را ندارد. در تمام فرقه های اسلامی، عده از اصول غیرقابل انکار است؛ اگرچه اختلافات جزئی ای در مورد احکام مربوطه دارد. برای اطلاعات بیشتر با مشاوره حقوقی تلفنی در ارتباط باشید. ازدواج صورتی از عبادت اسلامی است که افراد در آن، شریکی برای تمام عمرشان انتخاب میکنند.
مدت عده، مدت زمان معینی است که باید سپری شود پیش از آنکه بیوه زن مسلمان، یا زن مطلقه بتواند به صورت قانونی ازدواج مجدد داشته باشد. قرآن میفرماید زنی که قاعده میشود، باید سه ماه عادت ماهانه داشته باشد؛ پیش از آنکه عقد ازدواج دوباره ای را داشته باشد. مدت زمان صبر لازم برای زنانی که دوره قاعدگی ندارند، سه ماه قمری است. مدت زمان لازم برای صبر بیوه زن، چهار ماه و ده روز است. عده زن در نکاح موقت، دو طهر یا چهل و پنج روز است. در نکاح دائم این مقدار به سه طهر میرسد.
مشاوره حقوقی با وکیل خانواده
محدودیت زن در دوران عده
مدت عده، ایامی است که زنانی که ازدواجشان به طور قانونی به پایان رسیده یا به علت مرگ شوهر به پایان رسیده است، ملزم به صبر هستند. فراتر از بارداری یا حرمت زنان، عده هدف دارد تا اجداد پدری فرزندی که در دوران طلاق در رحم مادر تشکیل می شود را مشخص کند. در نتیجه مدت عده، نقش مهمی در نگهداری اصل و نسب دارد. بدون التزام به عده، امکان پذیر نیست تا در صورت ازدواج دوباره زوجه، چند روز پس از ترک ازدواجشان با همسر پیشین، پدر فرزندی که در حال حمل است مشخص شود. برای زنی که دوره عده خود را تکمیل نکند، در صورت بارداری احتمالی در زمان ازدواج مجدد، اصل و نسب کودک نامشخص باقی میماند. دلیل الغای ازدواج نیز پایبند ماندن به اصل مشخص شدن پدر کودک است. البته عده فقط برای افرادی که باردار هستند، نیست. در واقع، این دوره برای تشخیص باردار بودن یا نبودن زن نیز کاربرد دارد.
مشاوره حقوقی ازدواج در مدت عده
چرا زوجه نمی تواند در مدت عده ازدواج کند؟
حفاظت از زنان و فرزندان یکی از ارزشها و هسته های سنت حقوقی اسلام است. در کشورهای اسلامی مذهبی، مطابق قانون اساسی، چارچوبهای قانونی دولت را متعهد و ملتزم میکند تا معیارهایی برای ارائه دادن حفاظت به زنان و کودکان در خانواده و جامعه داشته باشد. هرچند علیرغم تدارکات این چنینی، تضمینی برای نگهداری حقوق زنان پس از طلاق در ایران وجود ندارد.
مقررات موجود هستند تا نقشی در از بین بردن تمام ابهامات درباره اصل و نسب، در صورتی که بارداری کمی پس از طلاق و جدایی یا مرگ شوهر صورت بگیرد داشته باشند. اگر زنی پیش از طلاق یا جدایی باردار شود، میتواند پس از به دنیا آمدن فرزند ازدواج مجدد داشته باشد. در نتیجه پدر حقیقی فرزند، پدر قانونی او است. برای زوجین طلاق گرفته، عده به عنوان فرصتی برایشان لحاظ شده تا ازدواج را از نو بسازند و به هم برگردند. البته هیچ تجدید دیداری نمی تواند صورت بگیرد تا شک بارداری از بین برود.
مجازات ازدواج زن در مدت عده
یکی از شروط قانون برای ازدواج این است که در صورت تکمیل نشدن دوره عده، میتواند منجر به الغای هرگونه ازدواج دوباره شود. اگر ازدواجی به علت کامل نکردن شرایط عده منع شود، عقد ازدواج ملغی میشود. همسر آینده این مسئولیت را دارد. او مسئولیت آگاهی از وضعیت مشمولیت ازدواج شریک زندگی آینده شان و دارا بودن تمام شرایط به صورت اصولی و رسمی، که به صورت واضح در قانون اساسی و قواعد فقهی بیان شده، را دارا است. قواعد ازدواج در ایران بر اساس قواعد اسلامی ازدواج مقرر شده است. علاوه بر لغو شدن، ازدواج غیرقانونی لحاظ میشود. زن و شوهری که قصد ازدواج دارند، به وضعیتشان نسبت به هم پیش از ازدواج برمیگردند. در ادامه عواقب قانونی لغو یا فسخ عقد ازدواج زن و شوهر آمده است. ابتدا، رابطه بین دو نفر از لحاظ نگاه نکردن به هم و جدایی و ارتباط نگرفتن زن و شوهر مانند دو غریبه است. در مرحله دوم، در مورد زنانی است که مقررات عده را رعایت نکرده اند که در پایین توضیح داده شده است.
ازدواج پیش از پایان ایام عده طبق آرای وحدت رویه بررسی شده در دادگاه ها بدین صورت حکم داده میشود: زمانی که زن ازدواج مجدد داشته باشد، در حالی که از لحاظ قانونی هنوز مقید ازدواج پیشینش است؛ قانون مقرر می کند تا فردی که از عدم تکمیل عده مطلع است، باید لغو ازدواج را از دادگاه مربوطه خواستار باشد. به عبارت دیگر، زنی که مدت عده خود را به پایان نرسانده است، شرایط لازم برای ازدواج را دارا نیست و به نوعی متاهل و متعهد به ازدواج پیشین خود به شمار می رود. تلفیق قواعد اسلامی و فقهی مرد را از ازدواج با زنی که هنوز مدت عده خود را کامل نکرده، منع میدارد.
مشاور حقوقی مدت عده
در دادگاهها، قضات برای بررسی کامل بودن زمان عده، از زمانی که گواهی طلاق در اداره ثبت اسناد و املاک مهر میخورد تا زمانی که گواهی ازدواج به زوجین داده میشود را حساب میکنند و با توجه به شرایط، اگر از سه ماه تا چهار ماه و ده روز را تکمیل کرده باشند مجاز به ازدواج هستند. بدیهی است که اگر علاوه بر دیگر شرایط رسمی و مادی لازم بر ازدواج، عده زن تکمیل شده باشد، مانعی بر ازدواج نیست و زوج میتوانند به زندگی مشترک خود ادامه دهند. جلوگیری نکردن از رخ دادن ازدواج، راهی برای مشکلات قانونی و قضایی آینده باز میکند. برای رهایی از کلاف سردرگم، میتوانید با وکیل 24 ساعته در ارتباط باشید تا از مشاوره با وکیل حرفه ای در مورد مدت عده برخوردار شوید.
سوالات پر تکرار
دوره ای از زندگی زن پس از مرگ یا طلاق گرفتن از همسرش، طبق قواعد فقهی و قوانین بگذراند.
خیر، شخص باید دوره عده خود را به پایان برساند سپس مجاز به ازدواج میشود.
خیر، برای هر زن با توجه به شرایط خاص خودش اعم از مرگ همسر یا طلاق عقد دائم و یا موقت، مدت زمان عده متفاوت است.
از آن جا که شرایط ازدواج کامل نیست، ازدواج لغو شده است و ازدواج رسمی محسوب نمی گردد.
در صورت تشخیص بارداری زن در دوره عده، جد پدری و اصل و نسب کودک مشخص می شود.
نظر شما در مورد این مطلب