موارد عسر و حرج زوجه
- توسط هادی کریمی عجملو
- ۱۳۹۶/۵/۵ | ۸:۳۰:۲۷
- 15 نظر
با سلام طبق قانون ایران حق طلاق با مرد است و زن در صورتی می تواند از مرد بدون رضایت و توافق او طلاق بگیرد که بتواند عسرو حرج، یعنی ایجاد وضعیتی برای زن ، که زندگی مشترک را برای او سخت و غیر قابل تحملی، همراه سازد را اثبات نماید موارد عسر و حرج در قانون ، شامل ترک زندگی مشترک ، کتک زدن ، اعتیاد و یا بیماری صعب العلاج مرد است ؛یا ازدواج دوم مرد بدون اجازه همیر اول اما عسر و حرج زن ، صرفا محدود به این موارد نیست
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۶ | ۱۸:۳۰:۴۵
تعریف عسر و حرج، این است که ایجاد وضعیتی برای زن ، زندگی مشترک را با سختی غیر قابل تحملی، همراه سازد . موارد عسر و حرج در قانون ، شامل ترک زندگی مشترک ، کتک زدن ، اعتیاد و یا بیماری صعب العلاج مرد است ؛ اما عسر و حرج زن ، صرفا محدود به این موارد نیست . نحوه اثبات عسر و حرج ، با استناد به شهادت شهود ، نظریه پزشکی قانونی و مواردی از این قبیل ، می باشد .
- توسط: ... ........
- ۱۴۰۳/۲/۶ | ۱۶:۴۱:۳۷
یکی از مواردی که زن با اثبات آن در دادگاه می تواند طلاق بگیرد, عسر و حرج است.طبق ماده 1130 قانون مدنی ایران: «در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد, وی می تواند به حاکم شارع مراجعه و تقاضای طلاق کند, چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود, دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود».هدف از این تحقیق بررسی عسر و حرج به درخواست زوجه است که اگر ادامه زندگی زناشویی برای او به حدی مشقت بار و سخت بود و زندگی غیرقابل تحمل برای وی بشود, زوجه طبق ماده 1130 قانون مدنی می تواند درخواست طلاق کند.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۶ | ۱۴:۱۸:۱۹
ضمن تقدیر از مطلب مفید اضافه کنم که در مورد تقاضای طلاق به سبب عسر و حرج زوجه لازم استناد دادگاه به اعتبار امر مختومه بودن تقاضای قبلی عسر و حرج صحیح نبوده چرا که احراز عسر و حرج امری حادث می باشد و رسیدگی قبلی به این موضوع موجب رد درخواست جدید طلاق از طرف زوجه بر مبنای عسر و حرج نمیشود .
با تشکر و احترام
با سلام
هرگاه برای زن در زندگی مشترک وضعیتی به وجود آید که ادامه زندگی برای او همراه با سختی و مشقت باشد به نحوی که به طور عادی تحمل آن مشکل باشد ، می تواند برای طلاق به دادگاه مراجعه کرده و دادگاه پس از بررسی موضوع اگر شرایط را برای زن غیرقابل تحمل تشخیص دهد به درخواست او پاسخ مثبت می دهد . این موارد عبارت است از :
۱- ترک زندگی توسط شوهر حداقل به مدت شش ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب بدون عذر موجه
۲- اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا ابتلای او به مشروبات الکلی و امتناع زوج از ترک آنها یا عدم امکان الزام شوهر به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است . در صورتی که زوج به تعهداتش عمل نکند و یا پس از ترک دوباره به مصرف مشروبات الکلی یا مواد مخدر روی آورد ، با درخواست زوجه طلاق انجام خواهد شد .
۳- محکومیت قطعی شوهر به حبس پنج سال یا بیشتر
۴- ضرب و جرح یا فحاشی یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زن قابل تحمل نباشد .
۵- ابتلاء شوهر به بیماری های صعب العلاج روانی یا مسری یا هر عارضه صعب العلاج دیگر که زندگی مشترک را مختل کند
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۶ | ۱۱:۱۴:۵۷
هرگاه برای زن در زندگی مشترک وضعیتی به وجود آید که ادامه زندگی برای او همراه با سختی و مشقت باشد به نحوی که به طور عادی تحمل آن مشکل باشد ، می تواند برای طلاق به دادگاه مراجعه کرده و دادگاه پس از بررسی موضوع اگر شرایط را برای زن غیرقابل تحمل تشخیص دهد به درخواست او پاسخ مثبت می دهد .
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۶ | ۱۰:۵۸:۱۲
با سلام
اعتیاد زیان آور زوج، ترک زندگی مشترک، بدون عذر موجه، برای مدت 6 ماه متوالی یا 9 ماه متناوب، ازدواج دوم مرد، بدون اذن همسر اول و سایر مثال هایی از این نوع، از جمله موارد عسر و حرج زن و مصادیق آن، در قانون مدنی هستند.
سلام
ارادت
متاسفانه مشکل امروز زوجین بالاخص خانم ها موضوع عسر و حرج است چرا که گمان میکنند مانند عقد نکاح،در طلاق نیز به محض اینکه اقدام کنند میتوانند جدا شوند در حالیکه پیرو مطلبی که بیان نمودید صرفا در صورت وجود مواردی که ادامه ی زندگی مشترک میسر نباشد میتوانند درخواست خود را به قاضی اعلام کنند.
با سلام و احترام،
از آنجا که بر اساس قانون مدنی، طلاق صرفا حقی برای مردان ذکر گردیده و به دلیل اینکه اعمال یک جانبه طلاق از طرف مرد، سبب بروز مشکلاتی در روابط خانوادگی می گشت قانونگذار، مواردی را تحت عنوان طلاق از طرف زن، پیش بینی نموده است. بنابراین در صورت وجود پاره ای از شرایط، زنان نیز می توانند، با استناد به آن شرایط از دادگاه تقاضای طلاق کرده و با داشتن حکم دادگاه، به زندگی مشترک خاتمه بدهند. یکی از مواردی که به موجب آن، زنان نیز می توانند درخواست طلاق نمایند عسر و حرج زوجه است. موارد و معنای عسر و حرج در قانون مدنی مشخص گردیده و چنانچه زنی بتواند یکی از مصادیق عسر و حرج خود را به دادگاه ثابت کند می تواند بدون نیاز به رضایت و موافقت مرد از همسر خود جدا شود. بر اساس ماده 1130 قانون مدنی: "در صورتی که دوام زوجیت، موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد، زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود ". بر اساس این ماده، اثبات این عسر و حرج بر عهده زن است. باید دانست موارد عسر و حرج زوجه و مصادیق آن حصری نیستند و می توانند هر موضوعی که ادامه زندگی را دشوار کند و قاضی دادگاه آن را تشخیص دهد در بر گیرند. بر اساس تبصره ماده 1130 قانون مدنی، موارد و مصادیق عسر و حرج زوجه که زن می تواند با اثبات آن ها صدور حکم طلاق را از دادگاه بخواهد عبارتند از: ترک زندگی مشترک، اعتیاد زوج، محکومیت قطعی به بیش از پنج سال محکومیت و، ضرب و شتم و ... برای دانستن دیگر جزئیات می توانید با وکلای موسسه وکیل تلفی مشورت نمائید.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۶ | ۱۰:۲۷:۲۸
سلام وعرض ادب
عسر و حرج زمانی اتفاق می افتد که شرایط زندگی برای زوجه قابل تحمل نباشد و در این صورت زوجه میتواند تقاضای طلاق کند.
در عسر و حرج موارد بیشتری دراین خصوص میتوان به شروط 12گانه در سند نکاحیه هم اشاره نمود .
برای اطلاعات بیشتر در انجام کارهای مربوط به طلاق میتوانید از وکلای باتجربه موسسه حقوقی وکیل تلفنی راهنمایی بگیرید بصورت کاملا24ساعته پاسخگو هستند.
موفق باشید
- توسط:
- ۱۴۰۳/۲/۶ | ۱۰:۱۳:۵۹
سلام بر اساس ماده 1130 قانون مدنی، عسر و حرج می تواند از علت های طلاق از طرف زن باشد. این ماده، مقرر می دارد: "در صورتی که دوام زوجیت، موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع، مراجعه و تقاضای طلاق کند، چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد، زوجه به اذن حاکم شرع، طلاق داده می شود ". بر اساس این ماده، اثبات این عسر و حرج، بر عهده زن است.
در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد ، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند . چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود ، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد ، زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود .
مرد هر زمانی میتواند و در هر شرایطی میتواند با مراجعه به محاکم قضایی بدون ارایه دلیل و علت ، مشروط به پرداختن حقوق مالی زوجه او را مطلقه نماید اما زن نمی تواند طلاق بگیرد مگر در شرایطی خاص . بنابراین بر خلاف حق مرد در طلاق دادن که نیاز به ارایه دلیل ندارد زن برای طلاق بایستی و حتما دلیل ارایه بدهد.
یکی از موارد عسر و حرج زوجه شامل غیبت متوالی زوج به مدت شش ماه یا متناوب به مدت ۹ ماه است
- توسط:
- ۱۳۹۶/۹/۱ | ۲۱:۴۷:۳۰
اگر زنی شوهر خود را از منزلی که شوهر بنامش کرده بیرون کند شوهر چه باید کند
نظر شما در مورد این مطلب