در قوانین خانواده و احکام شرع، تمکین به معنای انجام وظایف زن در امور کلی خانواده و روابط زناشویی است و زنی که تمکین نکند از نظر قانون ناشزه محسوب می شود و اگر مرد هم در وظایف زناشویی کوتاهی کند یا آسیبی از نظر روانی و جسمانی به زن برسد مرد ناشزه محسوب می شود. با ما باشید تا حکم شرعی عدم تمکین زن و مرد را بهتر بشناسیم.
"در جدول زیر چارت های اقتصادی ویژه شرایط کرونا برای ملاقات تلفنی با وکیل در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است تا به جای مراجعه به وکیل با او تماس بگیرید و به علت کرونا از احقاق حقوق خود باز نمانید"
درخواست مشاوره حقوقی (خط ویژه شش رقمی) | ۰۲۱-۴۷۶۲۵۹ |
---|---|
برای اتصال به درگاه پرداخت آنلاین و دریافت ارزان ترین مشاوره تلفنی فوری و 24 ساعته با سرشناس ترین وکلای متخصص در ایران، تصویرک زیر را لمس نمایید.
|
|
چارت های اقتصادیِ هزینه ی مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری |
|
مدت زمان مشاوره حقوقی | اجرت (تومان) |
۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 15.000 هزار تومان |
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 25.000 هزار تومان |
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 35.000 هزار تومان |
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 45.000 هزار تومان |
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 60.000 هزار تومان |
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل | 100.000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین و رزرو مشاوره حقوقی تلفنی فوری | |
*توجه* لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از 5 دقیقه با شما تماس بگیرد.
|
|
روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه به خط شما تماس حاصل می کند. |
|
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان کلیک کنید |
دعاوی تمکین هم در قوانین خانواده و هم در اصول و قواعد شرعی بخش مهمی را بخود اختصاص داده اند و از آنجا که اثبات یا عدم تمکین دشوار است و مهمتر از همه علاوه بر تمکین زن از مرد که شامل وظایف خانه داری و زناشویی می شود مرد هم باید تمکین کند و آرامش روانی و جسمی را برای زوجه فراهم آورد و عدم انجام این وظیفه از هر دو طرف عدم تمکین نامیده می شود و ضمن اینکه مجازات و محرومیت قضایی برای طرفین به همراه خواهد داشت از نظر شرعی هم مشکل آفرین بوده و حکم شرعی و عدم تمکین زن و مرد هم تعیین و به انجام آن از هر دو طرف تاکید شده است.
مشاوره حقوقی درمورد تمکین
حکم قضایی و مجازات قانونی عدم تمکین زن از مرد چیست؟
در اصطلاح فقهی و حقوقی چنانچه زن از مرد تمکین نکند ناشزه نامیده می شود و مصادیق عدم تمکین در برابر زوج عدم سکونت در محل زندگی مرد، انتخاب شغل مغایر با شان همسر و عدم انجام وظایف زناشویی بدون عذر شرعی و قانونی است عدم تمکین از طرف زن جرم نیست تا در صورت انجام آن بتوان زن را مجازات نمود پس بهتر است بجای مجازات از آثار و عواقب حقوقی و قانونی که متوجه زن ناشزه می شود صحبت کنیم که عبارتند از :
1- محروم شدن زن ناشزه از نفقه
2- محرومیت از برخی از حقوق مالی پس از طلاق مانند تنصیف دارایی
3- ایجاد امکان مراجعه مرد به مراجع حقوقی ( پس از مدتی) و تقاضای انجام ازدواج مجدد.
پس متوجه میشوید که عدم تمکین مجازاتی در پی ندارد و فقط برخی حقوق زن ناشزه از او سلب می شود.
اما باید در نظر داشت تحت هر شرایطی مرد باید مهریه بپردازد و عدم تمکین بهانه ای برای عدم پرداخت مهریه نیست.
مشاوران حقوقی و آنلاین ما همواره در تمام ساعات شبانه روز آماده اند تا در مورد حکم شرعی عدم تمکین زن و مرد و عواقب حقوقی و قضایی آن اطلاعات مورد نیاز شما را در اختیارتان قرار دهند.
مشاوره حقوقی طلاق
گناه عدم تمکین از شوهر در قوانین شرع چگونه است؟
بحث عدم تمکین زن از مرد علاوه بر جنبه حقوقی و محرومیت از برخی حقوق و امکانات مالی زن، از دیدگاه شرع و قوانین اسلام هم قابل بررسی و تعمق است. بر اساس قوانین شرع چنانچه زوجه بدون عذر شرعی و قانونی از ارتباط جنسی با همسر خود ابا کند، عدم تمکین و از دیدگاه فقهی گناه محسوب می شود و کاملا واضح است که انجام گناه از نظر فقهی مورد غضب شرع و خداوند قرار گرفتن است که هر چند پیگردی نداشته باشد اما از دیدگاه فقهی زن ناشزه بدون عذر شرعی گناهکار محسوب می شود و مورد لطف و عنایت خداوندگار رحیم قرار نخواهد گرفت.
همانطور که می بینید عدم تمکین زن از مرد علاوه بر مجازات های قضایی و برخی از محرومیت های مالی از نظر شرع و قوانین اسلام هم نکوهیده شده و چنین فردی گناهکار محسوب می شود حکم شرعی عدم تمکین مرد از زن کاملا واضح و آشکار است. کارشناسان مجرب و مشاوران حقوقی و آنلاین ما ابعاد دینی و حکم شرعی عدم تمکین زن و مرد را برایتان توضیح داده و به شما را آگاه خواهند نمود.
اگر عدم تمکین زن به دروغ و برای ندادن نفقه وی مطرح شود، چه حکمی دارد؟
در دعاوی خانواده و در برخی از موارد زوج به دروغ و برای عدم پرداخت نفقه به زن اتهام عدم تمکین وارد می کند و از آنجا که دروغ رذیلتی اجتماعی است و دروغگو مورد غضب خالق و مخلوق قرار می گیرد در قوانین مجازات اسلامی و در دو حالت دروغ جرم محسوب می شود و قانونگذار برای آن مجازات در نظر گرفته است.
1- در ماده 152 قوانین تعزیرات و مجازات های بازدارنده « هرکس در دعاوی حقوقی و جزایی که قسم متوجه او شده باشد سوگند دروغ یاد کند به شش ماه تا دو سال حبس محکوم خواهد شد.»
2- در ماده 153 همین قانون نیز به صراحا عنوان گردیده است « هر کس نزد دادگاه و مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد و یا فردی را به دروغ به جرمی متهم کند به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یک میلیون و پانصد تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
از طرف دیگر هرگاه زوجه از زوج تمکین کند و شوهر از پرداخت نفقه خودداری کند زن می تواند از دادگاه طلب نفقه کرده در صورت محکومیت مرد و ناتوانایی وی از پرداخت میتواند تقاضای طلاق کند.
از نظر اجرایی چون نپرداختن نفقه جرم محسوب می شود زن می تواند در دادگاه عمومی شوهر را به صورت جزایی تحت تعقیب قرار داده و مرد علاوه بر پرداخت نفقه به مجازات مکمل پیش بینی شده در قانون هم محکوم خواهد شد.
پیچ و خم های حکم شرعی تمکین زن و مرد بسیار فراوان و آگاهی از همه آنها نیازمند مشاوره با وکیل تلفنی یا آنلاین ما خواهد بود.
مشاوره حقوقی درمورد عدم تمکین
چگونه از حکم شرعی عدم تمکین به نفع خودمان استفاده کنیم؟
تمکین در مفهوم عام پذیرش مسئولیت مرد در نهاد خانواده و تمکین خاص ایجاد شرایط برای رفع نیازهای جنسی در موقعیت ممکن و متعارف است از این رو لزوم تمکین امر مطلق نبوده و علاوه بر زمان و مکان عرف و اخلاق هم تعیین کننده حدود تمکین هستند. اما در حکم شرعی تمکین زن و مرد در اسلام خداوند تعالی نهی کرده است که مرد موجب ضرر و زیان زن و یا زن موجب ضرر و زیان مرد نشوند که این ضرر و زیان هم جنبه جسمی و هم جنبه روانی دارد.
براین اساس تمکین زن از مرد زمانی وجاهت شرعی دارد که در شرایط مناسب، مکان و زمان و با رعایت حقوق زوجین از نظر سلامت روانی و جسمانی انجام شود.
در بحث فقهی نفقه، برخی فقها نفقه را صرفا عقد نکاح قرار داده اند در حالی که بر اساس قوانین، نفقه بر اساس تمکین است و نشوز مانع پرداخت نفقه است. بحث درباره نشوز زن و ضمانت اجرای آن به معنای وظیفه اختصاصی زن و عدم تکلیف مرد نیست و اصل تمکین را نباید تکلیف یک جانبه زن نسبت به مرد دانست بلکه وظیفه ای متقابل و دوجانبه است.
پس حکم شرعی عدم تمکین زن و مرد بر این اصل مهم اصرار دارد که تمکین به معنای پاسخگویی به نیازهای جنسی هر یک از زوجین و وظیفه ای مشترک است و بنابراین نشوز در جایی مطرح می شود که امکان تمکین به صورت طبیعی و بدون هر گونه مانع شرعی و عقلی وجود داشته باشد پس اگر موانعی نظیر مریضی و ابتلاء زوج به مرض، ضرر مالی و یا شرافتی که موجب خروج از منزل گردد و ضرورت های شرعی و عرفی مانع از تمکین باشد وظایف زوجه را از مصادیق نشوز خارج می کند.
مشاوره حقوقی درمورد دادگاه تمکین
مشاوره حقوقی تمکین چیست و مشاوره با او چه مزایایی دارد؟
همانطور که ملاحظه نمودید تمکین از نظر قوانین خانواده و از نظر حکم شرعی تمکین زن از مرد واجد پیچیدگی هایی فراوانی است و ضرورت مشاوره با کارشناسان و وکلای تلفنی در این زمینه پیش از پیش احساس می شود. کارشناسانی که ضمن آشنایی با وجه حقوقی و قضایی تمکین آشنا به احکام شرعی و حکم شرعی تمکین زن و مرد هم بوده و بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن اطلاعات مورد نظر شما را در اختیارتان قرار داده و پاسخگوی سوالات شما هم در بخش حقوقی و هم بخش حکم شرعی تمکین زن و مرد باشند.
پاسخگویی به سوالات حقوقی شما به صورت 24 ساعته
سوالات متداول:
1- حکم قضایی و مجازات عدم تمکین زن از مرد چیست؟
عدم تمکین جرم محسوب نمی شود و عدم تمکین زوجه برخی محرومیت ها مانند محرومیت دریافت نفقه به تنصیف دارایی در صورت طلاق و اجازه ازدواج مجدد به مرد را در پی خواهد داشت.
2- حکم شرعی عدم تمکین زن از مرد چیست؟
بر اساس قوانین شرع عدم تمکین زن از مرد بدون عذر شرعی و قانونی گناه محسوب شده و زن ناشزه در پیشگاه قوانین الهی گناهکار خواهد بود.
3- در صورت اتهام عدم تمکین به زن از طرف مرد به دو نوع مجازات چیست؟
بر اساس اتهام دروغ 3 ماه و یک روز تا دو سال حبس و یک میلیون و پانصد تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی خواهد داشت.
4- بر اساس قوانین شرع و اصول فقهی تمکین چه وظیفه ای است؟
تمکین بر اساس حکم شرعی عدم تمکین زن و مرد وظیفه ای مشترک است و هم زوج و هم زوجه موظف به تمکین و انجام وظایف شرعی و قانونی هستند.
5- بهترین مشاوره برای پرونده های تمکین را نام ببرید؟
بهترین مشاوران در حکم شرعی عدم تمکین زن و مرد، کارشناسان و وکیل تلفنی آنلاین هستند همواره و در همه ساعات شبانه روز و با هزینه ای اندک نیازهای حقوقی و شرعی شما را بر آورده می کنند.
نظر شما در مورد این مطلب