در دعاوی خانواده و متداولترین آنها دادخواست الزام به تمکین و در اغلب موارد رای بدوی صادره مورد قبول زوج یا زوجه نبوده و با اعتراض یکی از طرفین مواجه و نیاز به بررسی مجدد در سایر مجامع قضایی دارای صلاحیت پیدا می شود که یکی از این مجامع شورای حل اختلاف تمکین است آنچه باید در مورد این شورا بدانید را در ذیل ملاحظه خواهید کرد.
"در جدول زیر چارت های اقتصادی ویژه شرایط کرونا برای ملاقات تلفنی با وکیل در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است تا به جای مراجعه به وکیل با او تماس بگیرید و به علت کرونا از احقاق حقوق خود باز نمانید"
درخواست مشاوره حقوقی (خط ویژه شش رقمی) | ۰۲۱-۴۷۶۲۵۹۰۰ |
---|---|
برای اتصال به درگاه پرداخت آنلاین و دریافت ارزان ترین مشاوره تلفنی فوری و 24 ساعته با سرشناس ترین وکلای متخصص در ایران، تصویرک زیر را لمس نمایید.
|
|
چارت های اقتصادیِ هزینه ی مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری |
|
مدت زمان مشاوره حقوقی | اجرت (تومان) |
۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 15.000 هزار تومان |
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 25.000 هزار تومان |
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 35.000 هزار تومان |
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 45.000 هزار تومان |
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 60.000 هزار تومان |
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل | 100.000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین و رزرو مشاوره حقوقی تلفنی فوری | |
*توجه* لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از 5 دقیقه با شما تماس بگیرد.
|
|
روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه به خط شما تماس حاصل می کند. |
|
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان کلیک کنید |
در محاکم قضایی خانواده و در ابتدای مشکلات میان زوجین اولین چالش دادخواست الزام به تمکین از طرف زوج و عدم تمکین و استدلال فراهم نبودن شرایط آن از طرف زوجه مطرح و پس از طی مراحل قانونی در دادگاه بدری در حالت اتفاق می افتد. رای الزام به تمکین که اغلب مورد اعتراض زوجه واقع می شود و رد دادخواست تمکین که در بسیاری از مواردی مورد اعتراض زوج واقع و در نهایت بررسی و تصمیم قطعی در شورای حل اختلاف تمکین انجام و نتیجه به طرفین اعلام و دادرسی ختم می گردد.
مشاوره حقوقی شورای حل اختلاف
شورای حل اختلاف تمکین چه جاییست و عملکرد آن چقدر فایده دارد؟
به نظر می رسد طرح دادخواست الزام به تمکین ظاهری ساده و بدیهی دارد اما رای صادره می تواند اثرات بسیاری مهمی در زندگی زوجین داشته باشد. ایجاد حق نفقه، پوشاک – مسکن و تنصیف دارایی برای زوجه، و یا در صورت رای به نشوز زن، عدم تکلیف پرداخت نفقه و حق ازدواج مجدد برای زوج از تبعات چنین درخواستی، می طلبد محاکم خانواده در پرونده های تمکین دقت کافی و لازم را داشته و رای به گونه ای صادر شود که حقی از هیچ کدام از طرفین دعوی ضایع نگردد.
در بسیاری از موارد دعاوی به شورای حل اختلاف تمکین ارجاع می شود. اول ببینیم جایگاه شوراهای حل اختلاف مطابق قانون چگونه است؟
بر اساس مصوبه مورخ 16/9/1394 کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی و به منظور حل اختلاف و سازش میان اشخاص حقیقی و حقوقی شوراهای اختلاف تحت نظارت قوه قضائیه تشکیل و در همان حوزه قضایی فعالیت می کند. این شوراهای شامل رئیس دو نفر عضو اصلی و یک نفر عضو علی البدل است و در صورت نیاز مسئول دفتر هم قابل اضافه به اشخاص فوق را دارد.
همانطور که از اساسنامه شوراهای حل اختلاف بر می آید این شوراها در دعوی تمکین سعی در حصول سازش بین طرفین داشته و در صورت دستیابی به سازش مراتب به مراجع قضایی اعلام پرونده مختومه می گردد و در صورت عدم سازش شورا مراتب را به صورت کتبی به مراجع قضایی اطلاع داده تا روال قضایی پرونده طی شود.
مشاوره حقوقی تمکین
سوالات مطروحه در اولین جلسه شورای حل اختلاف تمکین چیست و جواب درست آنها کدام است؟
جلسه اول شورای حل اختلاف تمکین مدیر شعبه و دو نفر از اعضا حضور داشته و ابتدا محتوای دادخواست قرائت تا خوانده و خواهان و خواسته های آنان مشخص شود.
ابتدا از خواهان سوال می شود که آیا شما شرایط تمکین شامل مسکن مناسب و لوازم زندگی در خور زوجه تهیه و نفقه پرداخت شده در این حالت خواهان باید با سند و مدرک به سوال قاضی پرونده پاسخ داده و پرداخت نفقه را با اسناد معتبر اثبات نماید در مرحله بعد از خواهان در مورد دلایل دادخواست تمکین سوال می شود که خواهان باید دلایل و مدارک دال بر عدم تمکین زوجه را به شورا ارائه نماید.
سپس به خوانده اجازه دفاع و صحبت داده می شود و در مورد شرایط لازم و ایجاد شده از طرف زوج در خصوص تامین مسکن و نفقه و.... سوال و سپس دلایل عدم تمکین را از زوجه مورد سوال قرار می دهد.
پس از استماع سخنان طرفین دعوی و بر اساس ماهیت بنیادی شورای حل اختلاف تمکین سعی در ایجاد سازش میان طرفین به عمل می آید که ممکن است موفق یا ناموفق باشد.
در انتها و با استماع دفاعیات صورتجلسه تنظیم و سپس پیش نویس رای توسط شورا نگارش و به قاضی شورا ارائه تا حکم تایید یا اصلاح صادر شود. چنانچه رای صادره شورا در قالب گزارش اصلاحی باشد قطعی بوده و قابل اعتراض نیست اما اگر رای غیر قطعی باشد تا پایان مهلت اعتراض 20 روزه اجرا نمی شوند.
مشاوره حقوقی با وکیل خانواده
نجوه پیگیری پرونده تمکین در شورای حل اختلاف چگونه است؟
اصولا در محاکم خانواده نقش شورای حل اختلاف تمکین پس از ارائه دادخواست تمکین به دادگاه صالح ( دادگاه محل سکونت زوجه) و جمع آوری اطلاعات میدانی و استماع دفاعیات طرفین در جلسه دادگاه است.
در صورت صلاحدید دادگاه صالحه پرونده برای ایجاد سازش احتمالی به شورای حل اختلاف تمکین ارجاع داده می شود تا در این محل و با حضور طرفین شرایط برای سازش و مصالحه فراهم و زیانهای احتمالی حضور مراجع قضایی، صدور و اجرای حکم و... به حداقل برسد.
پس از ارائه پرونده به شورای حل اختلاف تمکین و با حضور مسئول و دو نفر اعضای شورا و طرفین دعوی و قرائت دادخواست و استماع خواسته ها و دفاعیات طرفین، سعی بر ایجاد سازش و توافق میان طرفین دعوی انجام خواهد شد.
بر خلاف دادگاههای رسمی، حضور در شورای حل اختلاف تمکین، تمهیدات چندانی لازم نداشته و به سادگی و در زمانی کوتاه شورا سعی در ایجاد سازش میان طرفین داشته و در پایان ضمن تنظیم صورتجلسه مراتب را مبنی بر سازش و عدم سازش به قاضی شورا منعکس و صدور رای بر عهده قاضی شورای حل اختلاف تمکین خواهد بود.
بهترین راهکار برای شما در دعاوی خانوادگی اینست که قبل از هر گونه اقدامی با وکیل متخصص مشورت نموده و نظر مشاور حقوقی را جویا شوید تا جهت درستی را برای انجام پرونده حقوقی و خانوادگی خود داشته باشید و برای پیشبر در پرونده حقوقی و هر گونه اظهار نظر و معرفی شاهد به دادگاه و شورای حل اختلاف تمکین با مشاوره حقوقی تلفنی و کارشناسان خبره ما تماس بگیرید.
مشاوره حقوقی عدم تمکین
مجازات شهادت دروغ تمکین در شورای حل اختلاف چیست؟
شورای حل اختلاف یک مرجع قضایی است که برای برخی امور حقوقی و کیفری صلاحیت رسیدگی دارد و دادرسان آن به عنوان قاضی شناخته می شوند بنابراین چنانچه فردی در شورای حل اختلاف تمکین و با شهادت دروغ سعی بر محکوم کردن شخص بیگناه را داشته باشد، مجازات اسلامی این عمل را جرم در نظر گرفته و مطابق ماده 650 قانون مجازات اسلامی « هرکس در دادگاه و نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یک میلیون و پانصد هزار ریال تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
پس از ارائه شواهد به شورای حل اختلاف که یک مرجع قانونی قضایی است دقت کافی داشته باشید تا عواقب آن دامنگیر شما و شواهد ارائه شده به دادگاه نشود.
برای هر گونه اظهار نظر و معرفی شاهد به دادگاه و شورای حل اختلاف تمکین با وکیل تلفنی و کارشناسان خبره ما تماس بگیرید.
مشاوره حقوقی رای دادگاه تمکین
احضاریه شورای حل اختلاف چیست و اولین قدم پس از دریافت آن؟
پس از ارجاع دادخواست تمکین به شورای حل اختلاف تمکین مبنی بر بررسی و سعی در ایجاد سازش میان طرفین، این شورا به صدور احضاریه از طرفین دعوی، دعوت می کند تا زمانی معین در محل شورا حضور یافته تا بررسی های لازم انجام شود.
بدیهی است اولین قدم پس از دریافت احضاریه شورای حل اختلاف تمکین تماس با وکیل تلفنی و کارشناسان خبره ماست تا نسبت به آنچه باید در شورای حل اختلاف تمکین گفته شود و مدارکی که باید ارائه شود اطلاعات کامل و دقیق داشته باشید تا بتوانید از حقوق خود دفاعیات لازم را داشته باشید.
پاسخ به سوالات حقوقی
سوالات متداول:
دادگاه صالح بررسی دادخواست تمکین در محل اقامت زوجه
یک نفر مسئول ودو نفر عضو ثابت و یک نفر علی البدل
قاضی شورای حل اختلاف
سه ماه و یک روز تا 2 سال حبس و یک میلیون و پانصد تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی.
نظر شما در مورد این مطلب