تمکین در لغت و اصطلاح
ای کاش ازدواج فقط یک مسئله عاطفی و عاشقانه بود. اما ازدواج علاوه بر اینکه آغاز یک رابطه عاشقانه بین دو نفر محسوب میشود، موضوعات مالی و حقوقی مختلفی را هم در بر می گیرد که هر دو طرف قبل است جاری شدن خطبه عقد باید در مورد آنها اطلاعات لازم را کسب کنند و از حقوقی که در این زمینه به آنها مربوط است و همچنین تعهداتی که نسبت به طرف مقابل خودشان دارند باید آگاهی پیدا کنند. یکی از مهمترین موضوعات حقوقی که در این زمینه می توانیم به آن بپردازیم مسئله تمکین یا عدم تمکین می باشد که مسئله بسیار مهمی است و در دادگاههای خانواده حجم زیادی از پرونده ها را به خود اختصاص داده است. در این مطلب قصد داریم برای اینکه شما بیشتر با تمکین و عدم تمکین آشنا شوید در مورد تمکین در لغت و اصطلاح صحبت کنیم. امیدوارم در پایان این مطلب ما و شما نکات جالب توجهی را در مورد تمکین در لغت و اصطلاح یاد بگیریم و البته بیشتر امیدواریم هیچگاه درگیر دعوای حقوقی تمکین و عدم تمکین در دادگاه نشویم.
مشاوره حقوقی عدم تمکین
تعریف عامه و همه فهم تمکین در ایران
به محض اینکه صیغه عقد دائم بین زن و مرد جاری می شود آنها وظایف متقابلی دارند که باید به آنها عمل نمایند و انجام این وظایف از نظر قانونی و شرعی تکلیف آنها است مگر آنکه شرایط استثنایی برای عدم تکلیف این وظایف ایجاد شود. قطعاً همه شما می دانید که مرد وظیفه دارد به همسرش نفقه پرداخت کند. اما همانطور که گفتیم قانون یک طرفه نیست و در ازای این نفقه زن نیز موظف است از همسر خودش تمکین داشته باشد که خود این تمکین به دو نوع تقسیم می شود. تمکین عام و خاص دو نوع این موضوع هستند. اگر بخواهیم خیلی راحت تر تمکین در لغت و اصطلاح معمولی و رایج را بگوییم در واقع تمکین می گوید زن باید در مسائل زناشویی از همسر خودش حرف شنوی داشته باشد و هر زمان همسر درخواست رابطه زناشویی داشت مقاومت نکند مگر آنکه شرایطی برای او ایجاد شود که از نظر شرعی و قانونی منع رابطه داشته باشد. برای اینکه بیشتر در این زمینه اطلاعات پیدا کنید می توانید به مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی رایگان مجموعه ما مراجعه کنید.
مشاوره حقوقی درمورد عدم تمکین
طرفین تمکین چه کسانی هستند و کسی که حق تمکین دارد چه کسی است؟
اگر بخواهیم در مورد طرفین تمکین در لغت و اصطلاح صحبت کنیم خدمت شما باید عرض کنیم که طرفین این قانون زن و شوهر هستند. البته همانطور که از ابتدا هم خدمتتان عرض کردم کاملا این موضوع مشخص است که از زمان ازدواج این قانون بین آنها برقرار می شود. همچنین مطابق چیزی که در شرع و قانون کشور ما مشخص شده است حق تمکین با مرد میباشد. البته در مواردی که قانون مشخص کرده است به زن میتواند نسبت به عدم تمکین خود اقدام کند و قانون در این زمینه انعطاف لازم را از خودش نشان داده است. به عبارت بهتر قانون یکطرفه نیست و همانطور که برای آقایان شرایطی را تحت عنوان تمکین مدنظر قرار داده است در مقابل آن برای عدم تمکین بانوان نیز استثنائاتی در نظر گرفته است. برای اینکه در مورد تمکین در لغت و اصطلاح و وظایف زن و مرد در مورد تمکین اطلاعات بیشتری کسب کنید می توانید به مشاوره حقوقی آنلاین و وکیل آنلاین مجموعه ما مراجعه کنید.
مشاوره حقوقی طلاق
انواع تمکین به همراه توضیحات ساده و کامل آن
تمکین همانطور که خدمتتان عرض کردیم به دو دسته تقسیم می شود که در زیر به آن ها می پردازیم:
مشاوره حقوقی خانواده
کاملترین معنی عدم تمکین
یکی دیگر از موضوعات مهم تمکین در لغت و اصطلاح مسئله عدم تمکین است. عدم تمکین یعنی اینکه زن از همسرش تمکین عام و خاص ندارد. یعنی مثلاً ممکن است در منزلی که همسرش تعیین کرده است زندگی نکند. یا مثلاً ممکن است در مسائل زناشویی آنطور که باید همسرش را راضی نکند. البته همیشه عدم تمکین اینگونه نیست که مرد حقانیت داشته باشد. در بسیاری از موارد هم هستند که قانون اجازه داده زن عدم تمکین کند و در صورتی که مرد به او فشار بیاورد قانون پشتیبان زن خواهد بود. موارد عدم تمکین بسیار زیاد هستند و امکان اینکه بخواهیم به صورت جامع و کامل در اینجا آنرا باز کنیم وجود ندارد اما یک راهکار برای شما داریم که با عدم تمکین بیشتر آشنا شوید. شما می توانید به مجموعه عدل ایران و بخش قوه قضاییه در آن مراجعه کنید و پرونده های مختلفی که در مورد عدم تمکین در لغت و اصطلاح وجود دارد را مورد بررسی قرار دهید و اطلاعات خودتان در این زمینه را کامل کنید.
مشاوره حقوقی عقد نکاح
اولین قدم در صورت عدم تمکین همسر چیست؟
همانطور که خدمتتان بیان کردیم عدم تمکین در لغت و اصطلاح موضوعات و مفاهیم گسترده ای را در بر می گیرد. در صورتی که خودتان می دانید که همسرتان برای عدم تمکین دلایل منطقی داشته است و دادگاه به نفع او رای میدهد بهترین کار این است که با همسرتان صحبت کنید و به او تضمین دهید در ادامه زندگی مشکلات موجود را رفتار خواهید کرد. اما در صورتی که مطمئن هستید همسرتان بدون هیچ دلیلی عدم تمکین کرده است باید ابتدا اظهارنامه عدم تمکین را تکمیل کرده و از طریق مراجع قضایی برای همسرتان ارسال کنید. در واقع اولین گام عدم تمکین در لغت و اصطلاح حقوقی تکمیل اظهارنامه ، ارسال آن و همچنین ارائه دادخواست عدم تمکین به دادگاه می باشد. در مراحل بعدی شما باید در دادگاه حاضر شوید و از حق خودتان دفاع کنید. دقت داشته باشید که هیچ چیز مانند یک وکیل مجرب و متخصص نمی تواند در پرونده مربوط به عدم تمکین شما را کمک کند. شما می توانید از مشاوره حقوقی وکیل تلفنی که در واقع ارزان ترین مشاوره تلفنی 24 ساعته با وکیل متخصص را دارد در این زمینه استفاده کنید.
مشاوره حقوقی طلاق
بله، در این زمینه حق عدم تمکین با شما میباشد
بله، مواردی که گفتید مصداق بارز عدم تمکین عام است
طبیعتاً قانون تمکین را در مقابل نفقه قرار داده است و در صورت پرداخت نکردن نفقه از سوی شما به همسرتان می تواند عدم تمکین کند
بله ، مطابق با ماده ۱۰۸۵ قانون حق با همسر شما است
بله، شما می توانید درخواست تجدید نظر کنید
نظر شما در مورد این مطلب