موسسه وکیل تلفنی

  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۴:۲۸:۴۹ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • سمیه رزاقی سمیه رزاقی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۴۷:۲۴ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • سمیه رزاقی سمیه رزاقی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۰:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • محمد رضا امین عطائی محمد رضا امین عطائی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۶:۷:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • مینا بختیارپور مینا بختیارپور گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۲:۱:۲۵ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۸
  • زهرا خانی زهرا خانی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۳:۱۸:۳۲ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۵:۱۱:۵۹ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۴۱:۴۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
  • سعید اکبری سعید اکبری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۳:۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
  • مهرداد امیری مهرداد امیری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۶:۳۷:۵۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
انجمن وکیل تلفنی

مشاوه ی حقوقی جرم حدی قوادی

مشاوه ی حقوقی جرم حدی قوادی

  • توسط افسانه رشوندی
  • ۱۴۰۰/۴/۳۰ | ۱۵:۵۱:۱
  • 0 نظر

 

مقدمه :

 

اکنون که اشاعه ی رفتار های خلافِ شرع، عرف و قانون در بطنِ جامعه ی خاموشِ دیروز و کنونی امروز به حدی رسیده است که شاید، دیگر، مهارش چندان کارِ ساده ای نباشد. پای قانون به عنوان یکی از سلاح های برنده ی عدالت، که از دیر باز برای سرکوبِ مجرمان تمام قد، روی سکویِ حیاتِ جامعه ایستاده است به میان آمده است. یکی از عاملینِ اصلی پخش و تکرار و حتی استمرار رفتارهایی که سبب سستی خانواده و ویرانی ستون‌های زندگی زناشویی و لکه دار شدنِ حیا و عفتِ جامعه، می باشند. آن دست از افرادی هستند. که مسببین اصلی فساد و فحشا در جامعه ی سنتی دیروز و حتی مدرنِ امروزه می باشند. به طوری که با گذشت زمان و رد شدن از برهه ی زمانی مختلف شاهدِ اوج گرفتنِ این دست رفتار هایی هستم که به ماهیت این جرایم حالتی خطرناک تر و سازمان یافته تر داده اند. به طوری که قانون گذار برای سرکوبِ این اعمال و جلوگیری از تکرار این جرایم و حرکت دادن جامعه به سمت و سوی کمال و تعالیِ روح افراد، چه بزرگ و چه کوچک، چه مرد و چه زن، تدابیری اندیشیده است که در ادامه و در پایانِ این مقدمه با توصل به مستنداتِ قانونی به  توضیحِ  آن می پردازیم.

 

قوادی.

قانون گذار در فصلِ سومِ کتابِ قانون مجازات اسلامی و با توصل به ماده ۲۴۲ این قانون، به طور مختصر به توضیحِ این جرم پرداخته است. قانون گذار در این ماده، ذکر کرده است" هر گاه فردی دو یا چند نفر را برای عمل زنا یا لواط، به هم برساند مرتکب جرمِ قوادی شده است." یکی از دلایل جرم انگاری این عمل از دیرباز، قبح و زشتی این رفتار، در عرف و فرهنگِ دینی مردم در جامعه ی اسلامی و پایمال شدنِ ارزش های آن بوده است. با این حال، عمده دلیلِ قانونی آن، سازمان یافته شدنِ رفته رفته ی این عمل است. به طوری که می بینیم در حالِ حاضر چه جرایم سنگینی در این حوضه در حال رخ دادن در پیدا و پنهان جامعه، است.

 

حد قوادی.

حد قوادی منوط به تحقق عمل زنا یا لواط است. جرم قوادی ( به هم رساندن دو یا چند نفر برای عمل زنا یا لواط) در زمره ی جرایم حدی است که مجازات آن از پیش تعیین شده است. تا زمانی که عمل زنا یا لواط رخ نداده باشد فرد حتی با وجودِ به هم رساندن ( زن یا مرد) مرتکب جرمِ حدی قوادی نشده است.  در این شرایط، مرتکب، تنها مستوجبِ تعزیر مقرر در ماده ۲۴۴ قانون مجازات اسلامی است. (مجازات تعزیزی ماده ی٢۴۴ قانون مجازات اسلامی، شلاق از ٣١ تا ٧۴ ضربه و حبس از شش ماه تا دو سال است.) در تبصره ۲ ماده ۲۴۲ قانون گذار بیانگر کرده، در قوادی تکرارِ این عمل، شرط تحقق جرم نیست. به این معنا که فرد تنها با یک بار انجام دادن مرتکب جرم قوادی شده است و نیاز به تکرار و استمرار آن عمل نمی باشد و لازم نیست فرد چندین بار این عمل انجام دهد تا مشمولِ ماده ی ٢۴٢ شود.

 

مجازات جرم قوادی.

برای شروع به توضیحِ مجازات جرمِ قوادی باید اظهار داشت که ماده ی ٢۴٣ قانون مجازات سلامی،  مجازات این جرم، را اینگونه بیان داشته است. حدِ قوادی برای مرد، ۷۵ ضربه شلاق و در صورت تکرار این عمل، برای بار دوم علاوه بر ٧۵ ضربه شلاق به عنوان حد، به تبعید تا یک سال نیز محکوم می شود. این در حالی است که برای زن، در هر دو حالت، تنها ۷۵ ضربه شلاق در نظر گرفته شده است. همانطور که در بالا مشاهده کردید. حد جرمِ قوادی برای زن و مردِ مرتکب این جرم، تا حدودی متفاوت است و قانون گذار برای زنِ مرتکب این جرم، مجازات خفیف تری را در نظر گفته است. به نظر می‌رسد با توجه به یکسان بودن این عمل علتِ تفاوت مجازات در نظر گرفته شده، شان و منزلت زن، در شرع و جامعه ی اسلامی باشد. (در این جرم، مجازاتِ تبعید برای زن در نظر گرفته نشده است و مجارات ها،تنها در شلاق مشترک هستند.) قانونگذار جرم قوادی را در صورتی در زمره ی جرم حدی دانسته که زن یا مرد، برای عمل زنا یا لواط به هم رسیده و عمل زنا یا لواط محقق شده باشد. در غیر این صورت جرم قوادی را جرمِ حدی به حساب نمی آورد و با استناد به متن ماده ی ٢۴۴ قانون مجازات اسلامی، آن را مستوجب تعزیر می داند. (در پایان مقاله به تعریف مجازات تعزیزی می پردازیم.) قانون در ماده ۲۴۴ قانون مجازات اسلامی بیان کرده است. در صورتی که کسی دو یا چند نابالغ را برای عمل زنا یا لواط به هم برساند. مستوجب حد نیست لکن، به ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق و حبس تعزیری درجه ۶ محکوم می شود. در توضیح واژه نابالغ می توان به ماده ی ۱۴۶ و ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون مجازات اسلامی متوصل شد. همانطور که می دانیم. سنِ بلوغ برای دختران و پسران متفاوت است. طبق قانون، سن بلوغ برای پسران پانزده سال تمام قمری و برای دختران نه سال تمام قمری است. بنابراین، مطابق تعریفِ قانون مجازات اسلامی تا زمانی که دختر و پسر به سنِ مذکور در ماده ی ١۴٧ نرسیده باشند. نابالغ محسوب شده و قانونگذار ایشان را فارغ از مسئولیت کیفری به حساب می آورد. در ادامه قانون بیان داشته است که در صورت ارتکاب جرم، مطابق قانون به اقدامات تامینی و تربیتی محکوم می‌شود. مجازات حبس و شلاق تعزیری درجه ۶ طبقِ ماده ۲۰ قانون مجازات اسلامی حبس بیش از ۶ ماه تا ۲ سال و شلاق از ٣١ تا٧۴ و  ۹۹ ضربه در جرایم منافی عفت در نظر گرفته شده است. قوادی از جمله جرایمی است که با دو بار اقرار ثابت می شود. چه اینکه جرم یکبار و چه اینکه چند بار، انجام شده باشد. در صو تی که تعدد اقرار شرط باشد. اقرار می تواند در یک یا چند جلسه صورت بگیر

 

تکرار جرم موجب حد.

در اغلبِ جرایم ارتکابی در قانون مجازات اسلامی، با مبحثِ "تکرار جرم" روبه رو هستیم. درواقعِ تکرار جرم مقوله‌ چندان پیچیده ای نیست در توضیح تکرار جرم می توان بیان داشت. در حالتی که فرد، جرمِ ارتکابی را چندین بار (تکرار در جرایم حدی و تعزیزی متفاوت است.) تکرار کند. مرتکب تکرار جرم شده است. در چنین حالتی، قانونگذار تکرار جرم در جرایم موجب حد و سایر جرایم به نحوی از یکدیگر متمایز کرده به طوری که برای جرایم موجب حد اشد مجازات را در نظر گرفته است. هرگاه کسی سه بار مرتکب یک نوع جرم موجب حد شود و هر بار حد بر او اجرا شود. حدِ وی در مرتبه چهارم اعدام است.(ماده ی ١٣۶ قانون مجازات اسلامی) به این معنی که مرتکبِ جرم حدی (زنا، لواط تفخیذ و...) هر بار پس از ارتکاب جرم و اجرا شدن حد بر او باز هم مرتکب همان جرم شود. حد او در مرتبه ی چهارم اعدام است و مرتکب در این حالت اعدام می شود. نکته ای که باید به آن توجه داست این است که حتما باید حد بر او اجرا شده باشد. در شرایطی که حکم صادر شده باشد ولیکن اجرا نشده باشد. مرتکب جرم حدی مشمول تکرار جرم نمی‌ شود. با این تفاصیل قانونگذار تکرارِ جرایم موجِ حد را از سایر جرایم تعزیزی جدا کرده و در صورت تکرار جرمِ حدی به حدِ چهار مرتبه، اشدِ مجازات (اعدام) پیش بینی کرده است. تکرار جرم یکی از عوامل تشدید مجازات ها (حدی و تعزیزی) برشمرده شده است.

 

تکرار جرم در جرایم حدی و تعزیزی.

همانطور که پیش تر از این گفتیم، شرایط تکرار جرم در جرایم حدی و تعزیری متفاوت است. جرایم حدی آن دسته از جرایمی هستند که شرایط، نوع، مقدار و کیفیتِ اجرای آن را شارعِ مقدس مشخص کرده باشد. در مقابل جرایم تعزیزی جرایمی هستند که مجازات های در نظر گرفته شده بر آن را قانونگذار( حکومت) مشخص کرده است. در ادامه به بیان چند نمونه از جرایمِ حدی و تعزیزی می پردازیم. جرایم حدی جرایمی از قبیلِ زنا، لواط، تفخیذِ مساحقه قوادی و... را شامل می شود. در حالی که جرایمِ تعزیری جرایمی از قبیلِ سرقت تعزیری، کلاهبرداری، اختلاس و غیره را در بر می گیرد.

 

شرایط تکرار جرم در جرایم حدی.

همانطور که بیان شد. شرایط تکرار جرم در جرایم حدی و تعزیزی متفاوت است. فرد در صورتی مرتکب تکرار جرم در جرایم حدی می شود که اولاً حکم قبلی اجرا شده باشد. به این معنی که حکمِ قطعی لازم الاجرا صادره، اجرا شده باشد. مثلاً مرتکبِ زنای غیر محصن، پس از صدور حکم لازم الاجرا، مجازات بر او انجام شده باشد. (مجازات مرتکب زنای غیر محصن صد ضربه شلاق است. در مقاله ی های پیش درباره ی زنای محصن و غیرِ محصن مفصلا توضیح داده شده است.) ثانیا جرمِ حدی که مجدداً تکرار شده است از همان نوعِ قبلی باشد. به طور مثال اگر فرد مرتکب جرم زنا شده است.  در مرتبه دوم و سوم و چهارم نیز مرتکب جرم زنا شده باشد. در اینجا مرتکب جرم قوادی دوباره به ارتکابِ همان جرم، روی آورده باشد. ثالثاً در هر سه مرتبه مجازات بر او اجرا شده باشد. که در چنین حالتی حد وی در مرتبه ی چهارم اعدام است.

 

منبع : ماده ی ٢۴٢، ٢۴٣، ٢۴۴ ،١٣۶ ،١۴۶، ١۴٧، ١۴٨، قانون مجارت اسلامی.


نظر شما در مورد این مطلب

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 100,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
ارزیابی وکیل پرونده شما توسط دکتر هادی توکلی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی